Skoky - kvalifikace muži HS130, Lahti Vítěz: A. Aalto (FIN) (kon.)
koniec udalosti
Skoky na lyžích - kvalifikace muži HS130, Lahti

Vítěz: A. Aalto (FIN)

cz Streda 01.03.2017, 17:00 • Salpausselkä, Lahti (Finsko) • MS v klasickom lyžovaní - skoky na lyžiach
     
    S konstatováním, že dnešní kvalifikaci na zítřejší závod skokanů na velkém můstku vyhrál domácí Antti Aalto a čeští závodníci Viktor Polášek, Tomáš Vančura a Jakub Janda si zajistili postup, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (18:06:22)
     
    Roman Koudelka měl ještě naději na opakovaný skok, zřejmě kvůli nějakým problémům. Jak si jinak vysvětlit, že by český skokan nepřekonal stometrovou hranici. Ale jury tuto možnost zamítla a zítra tak bude v závodu české trio Viktor Polášek, Tomáš Vančura a Jakub Janda.
     
    Konec
    Kvalifikace skončila.
     
    62
    Průběžný lídr světového poháru Kamil Stoch šel v těžkých podmínkách na 113,5 metrů. Zítra se dá očekávat, že půjde mnohem dále.
     
    61
    Stefanu Kraftovi hodně nepříjemný nečas nevadí, 118,5 metrů je přece jen o něco více než u předešlých skokanů. Ale tito závodníci mají zítřejší účast jistou.
     
    60
    Daniel-André Tande má splněno, 113,5 metrů. Je třeba říct, že tihle skokané zítra přidají více jak deset metrů, co se vzdálenosti týče.
     
    59
    Jen o metr více dává Maciej Kot. Skokanům to teď vůbec nepřeji, z oblohy padá sníh v kombinaci s deštěm.
     
    58
    Andreas Wellinger si také skok na jistotu moc neužil, závodník z německého Ruhpoldingu dopadá na 114 metrů.
     
    57
    Michi Hayböck nakonec po čekání skáče 110,5 metrů a otázka je, zda mají skoky těchto předkvalifikovaných závodníků vůbec nějaký smysl.
     
    Zatím tomu tak nebude, na řadu přichází předskokan.
     
    57
    Tohle je pro Michaela Hayböcka hodně hodně nepříjemné. Jako vůbec první skokan-specialista celého letošního šampionátu slézá z lavice a dostává červenou. Bude už napodruhé vpuštěn do stopy?
     
    56
    Slušný pokus si zapsal Manuel Fettner, který šel na 121,5 metrů. I z jeho pohledu to může být zítra slušných a také tento Rakušan bude černým koněm hlavního závodu.
     
    55
    Markus Eisenbichler je sice předkvalifikovaný skokan, ovšem dnes je to jen 105,5 metrů. Němec ale bude na letošní mistrovství vzpomínat jen v dobrém, ze závodu smíšených družstev (dva muži, dvě ženy) má s německým týmem zlato.
     
    54
    Úřadující vítěz světového poháru Peter Prevc ukázal v kvalifikaci druh nejdelší skok, je to 127,5 metrů a zítra může pomýšlet hodně vysoko.
     
    53
    Piotr Žyla si kvalifikaci vyzkoušel slušným skokem na 121,5 metrů.
     
    Vítěz kvalifikace je domácí Antti Aalto, který skočil 128,5 metrů a hodně překvapivě vyhraje. Samozřejmě Fin se sotva usmál, kamenná tvář Seveřanů je znát. Z českých skokanů jde dál Viktor Polášek, Tomáš Vančura a Jakub Janda, bohužel Roman Koudelka v kvalifikačním sítu zůstal jako druhý pod čarou.
     
    52
    Konečné pořadí kvalifikace:
    1. Antti Aalto (FIN) 123,4 bodů
    2. Andreas Stjernen (NOR) 121,8 b.
    3. Daiki Ito (JPN) 116,3 b.
    4. Viktor Polášek (CZE) 114,8 b.
    5. Simon Ammann (SUI) 114,5 b.
    6. Jarkko Määttä (FIN) 113,5 b.
    7. Ville Larinto (FIN) 112,4 b.
    8. Tomáš Vančura (CZE) 111,3 b.
    9. Dawid Kubacki (POL) 110,9 b.
    9. Noriaki Kasai (JPN) 110,9 b.
    11. Anders Fannemel (NOR) 110,1 b.
    12. Taku Takeuči (JPN) 109,7 b.
    13. Killian Peier (SUI) 108,8 b.
    14. Michael Glasder (USA) 108,6 b.
    15. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 107,5 b.
    16. Janne Ahonen (FIN) 106,1 b.
    17. Johann André Forfang (NOR) 104,5 b.
    18. Jakub Janda (CZE) 104,3 b.
    19. Alex Insam (ITA) 104,1 b.
    20. Gregor Deschwanden (SUI) 104,0 b.
    – postoupili
    ...
    42. Roman Koudelka (CZE) 72,0 b.
    – nepostoupil
     
    52
    Hlavní část kvalifikace skončila, nyní přijdou na řadu předkvalifikovaní skokané.
     
    52
    Richard Freitag také nemůže být příliš rád, ale 114,5 metrů mu na postup stačí. Ačkoliv je to až 27. místo, zítra v hlavním závodu bude.
     
    51
    Antti Aalta lehce ohrozil Andreas Stjernene, který skočil 125 metrů. Měl prakticky stejný vítr a byť od rozhodčích dostal o pět bodů více, kvůli vzdálenosti o 3,5 metrů kratší jde na druhé místo.
     
    50
    Ač Vincent Descombes Sevoie nepředvádí v Lahti vzhledem ke svému postavení ve světovém poháru žádné světoborné výkony, také on jde dále. 114 metrů a průběžné 26. místo mu dávají jasnou jistotu.
     
    49
    Jevgenij Klimov se také hodně strachoval o postup do hlavního závodu. 105,5 metrů a bodový součet 84,1 mu o necelé čtyři body zajišťuje zítřejší první kolo.
     
    48
    Dawid Kubacki má na rozdíl od Slovinců formu dobrou a konstantní, proto si za 119 metrů bezpečně zajišťuje zítřejší závod. Polák je osmý, tedy hned za sedmým Tomášem Vančurou.
     
    47
    Podmínky prostě nejsou úplně optimální. Měnící se vítr, déšť. Němec Stephan Leyhe může být rád za postup, i když 113,5 metrů není dobrých a i tento skokan to dle svých gest potvrzuje.
     
    46
    Jurij Tepeš měl také problémy s postupem. Slovincům se tady v Lahti zatím moc nedaří. 107 metrů mu zajišťuje 31. místo, zatím postupuje 34 skokanů.
     
    45
    Kasaiův krajan Daiki Ito poslal na třetí místo v kvalifikaci Vitkora Poláška, jelikož šel na 121,5 metrů. Zařazuje se tak za vedoucího Antti Aalta o 7,1 bodů a právě vedoucí Fin je velmi blízko k výhře v kvalifikačnímu klání.
     
    44
    Noriaki Kasai to zvládá bez potíží, nejzkušenější skokan celého startovního pole jde na sedmé místo za 119 metrů.
    Roman Koudelka bohužel z kvalifikace neprojde
     
    43
    Ou, tak to je nepříjemné překvapení. Romanu Koudelkovi skok nevyšel a na dopadu jen bezmocně rozhodil rukama, stejně jako při zastavení. Roman dopadl jen na 98,5 metrů a je nyní druhý pod čarou. Co se stalo za problém, to bohužel nedokážu popsat, ale český závodník v hlavním závodu na 99,9% nebude. Letošním nejlepším výsledkem Koudelky z individuálního závodu tak zůstane čtrnácté místo ze středního můstku.
     
    42
    Bylo by tedy pořádné překvapení, kdyby dál nešel Anders Fannemel. To se ale neděje, 116,5 metrů je sice na Nora průměr a určitě dokáže dát lepší skoky, ale sedmé místo znamená jistý postup.
     
    41
    Kento Sakujama zítra v závodu asi nebude, proto prvním postupujícím Japoncem je Taku Takeuči. 117,5 metrů je jen o půlmetru méně než Tomáš Vančura a Taku jde hned za něj na sedmou pozici.
     
    40
    Že by nějaký zázračný skok předvedl i Laniškův krajan Jernej Damjan, to se také říct nedá. Za 113,5 metrů je průběžně osmnáctý. Také on může být rád za jediné – postup. Byť se tedy lehce usmívá a mává do kamery.
     
    39
    Anže Lanišek také neukázal zrovna dobrý skok. 109,5 metrů není nic moc, jeho forma asi také není nejlepší. Samozřejmě na postup to stačí, ale pokud to předvede i zítra, druhé kolo se ho týkat nebude.
     
    28
    Simon Ammann, po Jandovi nebo Ahonenovi další veterán světových šampionátů, skáče výborných 124 metrů. Švýcara samozřejmě limituje mnohem horší styl, zejména dopad na obě nohy a do bobku. Ač skočil o 4,5 metrů více než Vitkor Polášek, právě kvůli stylu je o tři desetiny třetí.
     
    37
    Markus Schiffner na středním můstku neskákal, v kvalifikaci na velký můstek už je a představí se také zítra. Je to 115,5 metrů a patnácté místo o čtyři pozice níže než Janda.
    Jakub Janda je třetím postupujícím českým skokanem
     
    36
    Dále jde také Jakub Janda, který odečítal jen 3,6 bodů. Ani on si zrovna dobré podmínky nevybral, ale důležitý je postup a ten má Jandys z jedenáctého místa zajištěn. Tak ještě Roman Koudelka a čeští skokané mají splněno.
     
    35
    Denis Kornilov odečítá za vítr jen 2,2 metrů a nefouká teď příliš ideálně. Od rozhodčích dvakrát 17 a jednou o půlbod méně, což je za 110,5 metrů průměrné patnácté místo. Ale jistý postup, na rozdíl třeba od Sakujamy.
     
    34
    Johann Andé Forfang jde do poloviny postupové listiny, byť tedy po jeho dopadu ukazuje jakési zajímavé gesto. Na dopadu asi není zrovna ideální vítr, jinak by Nor šel dále než na 114,5 metrů. Desáté místo.
     
    33
    Kanadský závodník Mackenzie Boyd-Clowes také jistí zítřejší hlavní závod. Ale i od něj musíme zítra čekat více, jelikož 115 metrů je na závodníka jeho formátu hodně průměrných.
     
    32
    Kevin Bickner doplňuje americký kvartet, postupující do hlavního závodu. 108 metrů je ale také špatné a z Američanů je dnes nejhorší.
     
    31
    Od Sebastiana Colloreda to nebylo zrovna dvakrát dobré a Ital svojí formu na šampionát moc nenačasoval. Jasné je, že za 111 metrů postupuje, ale dle jeho výrazu moc spokojenosti nepobral. Čtrnácté místo a Kento Sakujama je dále na čekané.
     
    30
    Dále jde také další finský skokan Jarkko Määttä, jenž skáče do stejné vzdálenosti jako Viktor Polášek – 119,5 metrů. Protože se styl Fina rozhodčím líbil stejně jako Poláškův, ale Määttä měl lepší vítr, jde tak na třetí místo za českého skokana o 1,3 body.
     
    29
    Janne Ahonen sice na hraně trošku zazdil skok, ale při svých zkušenostech – a zejména na domácím můstku – si postup jasně pohlídal. 116 metrů, sedmé místo.
    Viktor Polášek také jistě postupuje
     
    28
    Polovina splněna, zejména tedy z českého pohledu. Viktor Polášek nad bubnem vystoupal hezky nahoru a za 119,5 metrů jde na druhé místo. Toto je druhý nejdelší skok dnešní kvalifikace a od rozhodčích dostává také 54 bodů – stylově spolu s Vančurou nejvíce. Styl českých skokanů se rozhodčím líbil.
    Tomáš Vančura za bedlivé pozornosti kouče Richarda Schallerta postupuje
     
    27
    Ano! Tomáš Vančura si pranic nedělal z měnícího se větru a skáče na 118 metrů. Ritchie Schalletr jakožto trenér může být spokojený, jelikož je to druhé místo se ziskem 111,3 bodů. Jasný postup, tady není co řešit a za styl má 54 bodů – zatím nejvíce!
     
    27
    Pojďme již na skok Tomáše Vančury.
     
    26
    No tak Alexej Romašov to měl tak tak. 106 metrů stačí na postup s hodně, ale opravdu hodně, odřenými uši. Třinácté místo, což je předposlední postupové. Má 86,7 bodů a Sakujama, který je první na čekané, měl jen o 3,9 bodů méně.
     
    25
    Domácí závodník Ville Larinto zná Salpausselku jako vlastní boty, proto ani není překvapením, že jde na aktuální druhé místo. Od rozhodčích dostává v součtu 52,5 bodů, což je dnes největší známka, spolu s Glasderem. Průběžné druhé místo za 117,5 metrů.
     
    24
    Dmitrij Vasiljev žádné komplikace nepřipustil, byť 113 metrů také není z jeho strany nic moc. Dává jen 101,5 bodů a spokojený být moc nemůže.
     
    23
    No tak to se určitě nečekalo. Japonec Kento Sakujama doplatil na slabší vítr proti a šel jen na 102,5 metrů. Tohle si samuraj určitě nepřál, je totiž dvanáctý, což je první nepostupové místo.
     
    22
    Na čekané je stále švýcarský skokan Andreas Schuler, kterého do závodu nepustil krajan Gregor Deschwanden. 114 metrů a průběžné páté místo kvalifikace.
     
    21
    Od Davide Bresadoly to byl hodně neurovnaný skok. Že by se v letové fázi vůbec nehnul, tak to ani náhodou. Za podprůměrných 108,5 metrů je to sice postup, ale to je asi tak všechno. Zítra musí Ital přidat, chce-li mezi třicítku nejlepších.
     
    20
    Dál půjde také Michael Glasder. Američané budou zítra minimálně ve třech. Glasder je třetí, Rhoads pátý a Larson sedmý, což jsou všechno postupové pozice.
     
    19
    Prvním skokanem, který letos již bodoval ve světovém poháru, je Kaarel Nurmsalu a jeho postup do hlavního závodu je tak povinnosti, kterou splnil. 111 metrů sice není žádný zázrak, ale s krajanem Martti Nommem zítra bude startovat. Pokud se podíváme na Nommeho, tak na průběžném sedmém místě drží poslední postupovou pozici.
     
    18
    Tak už jen čtyři, protože Alexej Korolev skočil podobně zle jako jeho kolegové z Kazachstánu Nikolaj Karpenko a Roman Nogin. Pro Kazachy dnešní kvalifikace nebude úspěšná, všichni tři nepostoupí.
     
    17
    Fatih Arda Ipcioglu, to je další poměrně exotické jméno, jeho národnost je totiž turecká. 95 metrů ho ale do hlavního závodu zřejmě nepošle, navíc měl potíže na dopadu. Do závodu tak jde Casey Larson a Turek potřebuje ještě pět horších skoků.
     
    16
    William Rhoads sice dává průměrných 116 metrů, což je dáno zejména vysokým nájezdovým oknem. Je na čtvrtém místě, tedy zatím posledním postupovém.
     
    15
    Domácí skokan Antti Aalto vykřesal radost na úsměvu finských fanoušků. 128,5 je výborný let a jasně nejlepší pokus prozatimní kvalifikace. První místo s náskokem téměř 15 bodů a není se co divit.
     
    14
    Lotyšský skokan Kristaps Nežborts se kvalifikace nezúčastní, postupuje proti i Alex Insam.
     
    13
    Je to jasné, máme zde prvního postupujícího celého startovního klání. Killian Peier šel na 116,5 a to je vskutku dobrý výkon. První místo o 4,7 bodů před Insamem a Švýcara tak uvidíme i zítra.
     
    12
    Do závodu nezasáhne ani Vladimir Zografski. Jediný Bulhar startující ve světovém poháru i na mistrovství světa byl diskvalifikován také kvůli kombinéze.
     
    11
    Andreas Schuler přeskočil stometrovou hranici o sedm metrů, tento Švýcar je tak průběžně čtvrtý a bude čekat. Zatím má pod sebou sedm skokanů, potřebuje ještě šest. Na body je to ale jen 85,4.
     
    10
    Svůj kvalifikační skok má za sebou také Roman Nogina tento kazachstánský skokan dává jen 82,5 metrů. Předposlední místo a může tak akorát zamávat do kamery.
     
    9
    Joshua Maurer byl diskvalifikován kvůli nevyhovující kombinéze a kvalifikace se nezúčastní.
     
    8
    Martti Nömme nakonec svého krajana Artti Aigra překonává o 6,5 metrů. Za 108,5 metrů má také poměrně slušnou šanci na to, aby se účastnil zítřejšího klání. Potřebuje porazit deset skokanů.
     
    7
    Nikolaj Karpenko skok vyloženě pokazil. Podmínky měl poměrně slušné, odečítal 6,9 bodů. Ovšem nevyužil toho, jen 108,5 metrů asi stačit nebude. Potřebuje pod sebe dostat dalších 11 skokanů.
     
    6
    Casey Larson vydržel na prvním místě další čtyři skoky, jelikož Alex Insam z Itálie jasně vede. 116 metrů mu stačí na zítřejší hlavní závod, to je vcelku jasné.
     
    5
    Ovšem Kratov jde již na třetí místo, jelikož se před něj o 18 bodů dostává Artti Aigro. Za 102 metrů by možná mohl překonat i svého reprezentačního kolegu Martti Nommeho, jenž přijde na řadu o tři skoky dále.
     
    4
    Ilja Kratov jde na průběžné druhé místo, 93 metrů mu ale na postup asi také stačit nebude. Potřebuje za sebou nechat třináct skokanů. Na druhou stranu, ve startovním poli je ještě třeba Lotyš nebo Turek, takže by se mu to při troše štěstí mohlo podařit.
     
    3
    Naopak americký skokan Casey Larson, hodně velká neznámá ve světovém poháru, skáče slušných 108,5 metrů. Tohle by měl být postup do hlavního závodu a ví to i kouč Bine Norčić.
     
    2
    Vitalij Kaliničenko sice skočil o něco dále, ale za protivětru to je jen 88 metrů. Ani on mezi čtyřicítku nejlepších neprojde.
     
    1
    Artur Sarkisiani z Gruzie byl rád, že zřejmě vůbec dopadl na obě nohy. Skokan z trošku exotické destinace dává jen 72 metrů a nasbíral 16,1 bodů.
     
    Start
    Kvalifikace byla zahájena.
     
    Startovní listina kvalifikace:
    1. Artur Sarkisiani (GEO)
    2. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    3. Casey Larson (USA)
    4. Ilja Kratov (KAZ)
    5. Artti Aigro (EST)
    6. Alex Insam (ITA)
    7. Nikolaj Karpenko (KAZ)
    8. Martti Nõmme (EST)
    9. Joshua Maurer (CAN)
    10. Roman Nogin (KAZ)
    11. Andreas Schuler (SUI)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Killian Peier (SUI)
    14. Kristaps Nežborts (LAT)
    15. Antti Aalto (FIN)
    16. William Rhoads (USA)
    17. Fatih Arda Ipcioglu (TUR)
    18. Alexej Korolev (KAZ)
    19. Kaarel Nurmsalu (EST)
    20. Michael Glasder (USA)
    21. Davide Bresadola (ITA)
    22. Gregor Deschwanden (SUI)
    23. Kento Sakujama (JPN)
    24. Dmitrij Vasiljev (RUS)
    25. Ville Larinto (FIN)
    26. Alexej Romašov (RUS)
    27. Tomáš Vančura (CZE)
    28. Viktor Polášek (CZE)
    29. Janne Ahonen (FIN)
    30. Jarkko Määttä (FIN)
    31. Sebastian Colloredo (ITA)
    32. Kevin Bickner (USA)
    33. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    34. Johann André Forfang (NOR)
    35. Děnis Kornilov (RUS)
    36. Jakub Janda (CZE)
    37. Markus Schiffner (AUT)
    38. Simon Ammann (SUI)
    39. Anže Lanišek (SLO)
    40. Jernej Damjan (SLO)
    41. Taku Takeuči (JPN)
    42. Anders Fannemel (NOR)
    43. Roman Koudelka (CZE)
    44. Noriaki Kasai (JPN)
    45. Daiki Ito (JPN)
    46. Jurij Tepeš (SLO)
    47. Stephan Leyhe (GER)
    48. Dawid Kubacki (POL)
    49. Jevgenij Klimov (RUS)
    50. Gregor Deschwanden (SUI)
    51. Andreas Stjernen (NOR)
    52. Richard Freitag (GER)
    ...
    Předkvalifikovaná desítka:
    53. Piotr Żyła (POL)
    54. Peter Prevc (SLO)
    55. Markus Eisenbichler (GER)
    56. Manuel Fettner (AUT)
    57. Michael Hayböck (AUT)
    58. Andreas Wellinger (GER)
    59. Maciej Kot (POL)
    60. Daniel-André Tande (NOR)
    61. Stefan Kraft (AUT)
    62. Kamil Stoch (POL)

    V předkvalifikované desítce mohl být na základě svého umístění ve světovém poháru i Domen Prevc, který ale v závodě na velkém můstku startovat nebude.
     
    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Kamil Stoch (POL) 1280 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 1220 b.
    3. Daniel-André Tande (NOR) 1119 b.
    4. Domen Prevc (SLO) 899 b.
    5. Maciej Kot (POL) 883 b.
    6. Andreas Wellinger (GER) 848 b.
    7. Michael Hayböck (AUT) 671 b.
    8. Manuel Fettner (AUT) 622 b.
    9. Janni Reisenauer (AUT) 587 b.
    10. Peter Prevc (SLO) 559 b.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u probíhajícího mistrovství světa ve finském Lahti. První březnový den je na programu kvalifikace na nejprestižnější skokanský závod celého šampionátu – závod na velkém můstku HS130. Jeho jistotu má deset nejlepších světového poháru. Ostatní skokané, včetně českého kvarteta, si musí zajistit účast mezi čtyřicítkou nejlepších – chtějí-li do hlavního závodu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:00.

    Tomáš Lysý

    Výsledky kvalifikace:
    1. Antti Aalto (FIN) 123,4 bodů
    2. Andreas Stjernen (NOR) 121,8 b.
    3. Daiki Ito (JPN) 116,3 b.
    4. Viktor Polášek (CZE) 114,8 b.
    5. Simon Ammann (SUI) 114,5 b.
    6. Jarkko Määttä (FIN) 113,5 b.
    7. Ville Larinto (FIN) 112,4 b.
    8. Tomáš Vančura (CZE) 111,3 b.
    9. Dawid Kubacki (POL) 110,9 b.
    9. Noriaki Kasai (JPN) 110,9 b.
    11. Anders Fannemel (NOR) 110,1 b.
    12. Taku Takeuči (JPN) 109,7 b.
    13. Killian Peier (SUI) 108,8 b.
    14. Michael Glasder (USA) 108,6 b.
    15. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN) 107,5 b.
    16. Janne Ahonen (FIN) 106,1 b.
    17. Johann André Forfang (NOR) 104,5 b.
    18. Jakub Janda (CZE) 104,3 b.
    19. Alex Insam (ITA) 104,1 b.
    20. Gregor Deschwanden (SUI) 104,0 b.
    - postoupili
    ...
    42. Roman Koudelka (CZE) 72,0 b.
    - nepostoupil
    Startovní listina kvalifikace:
    1. Artur Sarkisiani (GEO)
    2. Vitalij Kaliničenko (UKR)
    3. Casey Larson (USA)
    4. Ilja Kratov (KAZ)
    5. Artti Aigro (EST)
    6. Alex Insam (ITA)
    7. Nikolaj Karpenko (KAZ)
    8. Martti Nõmme (EST)
    9. Joshua Maurer (CAN)
    10. Roman Nogin (KAZ)
    11. Andreas Schuler (SUI)
    12. Vladimir Zografski (BUL)
    13. Killian Peier (SUI)
    14. Kristaps Nežborts (LAT)
    15. Antti Aalto (FIN)
    16. William Rhoads (USA)
    17. Fatih Arda Ipcioglu (TUR)
    18. Alexej Korolev (KAZ)
    19. Kaarel Nurmsalu (EST)
    20. Michael Glasder (USA)
    21. Davide Bresadola (ITA)
    22. Gregor Deschwanden (SUI)
    23. Kento Sakujama (JPN)
    24. Dmitrij Vasiljev (RUS)
    25. Ville Larinto (FIN)
    26. Alexej Romašov (RUS)
    27. Tomáš Vančura (CZE)
    28. Viktor Polášek (CZE)
    29. Janne Ahonen (FIN)
    30. Jarkko Määttä (FIN)
    31. Sebastian Colloredo (ITA)
    32. Kevin Bickner (USA)
    33. MacKenzie Boyd-Clowes (CAN)
    34. Johann André Forfang (NOR)
    35. Děnis Kornilov (RUS)
    36. Jakub Janda (CZE)
    37. Markus Schiffner (AUT)
    38. Simon Ammann (SUI)
    39. Anže Lanišek (SLO)
    40. Jernej Damjan (SLO)
    41. Taku Takeuči (JPN)
    42. Anders Fannemel (NOR)
    43. Roman Koudelka (CZE)
    44. Noriaki Kasai (JPN)
    45. Daiki Ito (JPN)
    46. Jurij Tepeš (SLO)
    47. Stephan Leyhe (GER)
    48. Dawid Kubacki (POL)
    49. Jevgenij Klimov (RUS)
    50. Gregor Deschwanden (SUI)
    51. Andreas Stjernen (NOR)
    52. Richard Freitag (GER)
    ...
    Předkvalifikovaná desítka:
    53. Piotr Żyła (POL)
    54. Peter Prevc (SLO)
    55. Markus Eisenbichler (GER)
    56. Manuel Fettner (AUT)
    57. Michael Hayböck (AUT)
    58. Andreas Wellinger (GER)
    59. Maciej Kot (POL)
    60. Daniel-André Tande (NOR)
    61. Stefan Kraft (AUT)
    62. Kamil Stoch (POL)

    Průběžné pořadí světového poháru:
    1. Kamil Stoch (POL) 1280 bodů
    2. Stefan Kraft (AUT) 1220 b.
    3. Daniel-André Tande (NOR) 1119 b.
    4. Domen Prevc (SLO) 899 b.
    5. Maciej Kot (POL) 883 b.
    6. Andreas Wellinger (GER) 848 b.
    7. Michael Hayböck (AUT) 671 b.
    8. Manuel Fettner (AUT) 622 b.
    9. Janni Reisenauer (AUT) 587 b.
    10. Peter Prevc (SLO) 559 b.