Karlovarsko – Kladno 1:3 (kon.)
koniec
VK ČEZ Karlovarsko
1
25 20 21 19  
Kladno volejbal cz
3
20 25 25 25  
cz Pondelok 27.02.2017, 20:40 • Brno • Český pohár • Finále
     
    19:25
    Kladno se raduje ze zisku trofeje! Michal Kriško je zablokován na hlavním kůlu a v brněnské hale vypukla kladenská radost.
     
    19:24
    Pět mečbolů pro Kladno! Milan Fortuník uklidnil své svěřence při oddechovém čase. Hietanen s přehledem vytlouká blok soupeře z pozici univerzála.
     
    19:23
    Široký přišel místo Hudečka na blok. Daniel Končal na podání.Trojan nedostal přesnou nahrávku a smečuje do zámezí. Kladno si bere oddechový čas.
     
    16:21
    Adam Zajíček na podání. Kapitán Kladna našel Zmrhala. Hudeček na hlavním kůlu vypálil míč jen do autu. Jiří Novák chce ještě nastartovat své svěřence oddechovým časem.
     
    14:17
    S Karlovarskem to již nevypadá nejlépe. Kladno dál odskakuje. Sedmnáctý bod přidává přesným servisem Filip Křesťan. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    14:16
    Kladno si drží potřebné dvoubodové vedení. Adam Zajíček proměnil útok středem sítě v bod. Je tu druhý technický oddechový čas.
     
    7:8
    Přece jen jde Kladno do prvního technického oddechového času ve vedení. Kriško servíruje jen do sítě.
     
    21:25
    Kladno si udrželo vedení až do samotného závěru setu. Zdeněk Málek riskoval na podání, ale to se mu nevyplatilo. Míč končí jen v síti a Kladno tak otáčí vývoj zápasu ve svůj prospěch.
     
    20:24
    Jsou tu však čtyři setboly pro Kladno. Křesťan smečuje přesně po lajně do kurtu.
     
    18:23
    Karlovarsko se snaží nastartovat alespoň do dalšího setu. Hudeček smečuje z pipu přesně do rohu kurtu. Milan Fortuník ještě zastavuje hru oddechovým časem.
     
    9:16
    Důležitá ztráta pro Kladno. Je tu druhý technický oddechový čas. Po servisu Širokého se dostal do útoku Hietanen a lehkým posunutím nad blokem posílá oba týmy k lavičkám.
     
    9:15
    Van Haarlem našel servisem Zmrhala. Kriško však dává bod z kroku. Milan Fortuník si bere oddechový čas.
     
    6:11
    Hýský opět na podání. Tentokrát smečoval jen do bloku Široký. Na druhé straně dnes táhne Kladno Křesťan. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    5:8
    Do prvního technického oddechového času jde Kladno s tříbodovým vedením. Zmrhal poslal své podání jen do sítě.
     
    2:5
    Tříbodové vedení. Zmrhal smečuje jen do zámezí z hlavního kůlu. Karlovarsko zastavuje tlak soupeře oddechovým časem.
     
    20:25
    Kladno ukončuje druhou sadu! Michal Kriško byl na servisu. Karlovarský univerzál poslal míč v poslední rozehře setu jen do sítě.
     
    20:24
    Karlovarsko ještě přidává bod. Zmrhal po rychlé nahrávce do kůlu boduje proti jednobloku. Milan Fortuník ještě zkušeně zastavuje hru oddechovým časem.
     
    19:24
    Pět setbolů pro Kladno. Trojan na servisu. A tentokrát se již Michal Kriško neprosazuje.
     
    18:22
    Kladno je tři body od druhého setu. Trojan zbrzdil míč na středu sítě a poté boduje Hýský. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    17:19
    Kladno odskakuje. Nepřesná nahrávka Končala nikoho nenašlo a Křesťan přidává další bod z pozici univerzála. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    15:16
    A Kladno jde dokonce do druhého technického oddechového času ve vedení. Po přesném příjmu Karlovarsko jen odevzdalo míč a toho využívá Hietanen.
     
    8:6
    Karlovarsko odskakuje i ve druhém setu. Je tu první technický oddechový čas. Smeč jen do autu od Hietanena na hlavním kůlu.
     
    25:20
    Karlovarsko udrželo velké vedení ze středu setu až do závěru. Druhý celek extraligy je o krok blíže zisku českého poháru. Matti Hietanen na podání našel Zmrhala, ale mladý smečař si poradil se smečí a ukončuje první set.
     
    24:20
    Ještě není konec setu. Kriško smečoval ze zóny číslo jedna, ale není přesný. Karlovarsko si bere oddechový čas.
     
    24:17
    Sedm setbolů pro Karlovarsko. Michal Kriško na servisu. Křesťan smečuje z hlavního kůlu jen do sítě.
     
    20:14
    Šestibodové vedení pro Karlovarsko. Hudeček na podání. Po nepřesné přihrávce přišla jednoduché zakončení pro Širokého. Kladno si bere ještě oddechový čas.
     
    16:11
    Dillien přišel na podání. I on však své plachtící podání nedal přes síť. Je tu druhý technický oddechový čas.
     
    11:7
    Karlovarsko si dost možná buduje rozhodující náskok v prvním setu. Křesťan nedostal dobrou nahrávku a poté již boduje Tomáš Široký středem sítě. Je tu oddechový čas Kladna.
     
    8:6
    Nakonec jde Karlovarsko do prvního technického oddechového času ve dvoubodovém vedení. Křesťan chybuje za koncovou lajnou.

    Vít Schück

    VK ČEZ Karlovarsko: Končal, Štefko – Geršák, Hudeček (C), Málek, Zmrhal – Netrval, Sukuba, Široký, Treial – Kriško – Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Kladno volejbal cz: Dillien, van Haarlem – Hietanen, Hýský, Lenc – Fokt, Syrůček, Trojan, Zajíček (C) – Křesťan – Sparidans
    Trenér: Milan Fortuník