NY Rangers – Columbus 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 5:4 (kon.) | Florida – Ottawa 1:2 (kon.)
Chicago – St. Louis 4:2 (kon.) | Arizona – Buffalo 3:2 (kon.)
po s.n. (1:0)
HC Slavia Praha
2:1 (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0) Stav série: 2:0
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Pondelok 27.02.2017, 18:00 • ZS Eden • Play-off Chance ligy (CZ) • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u duelu mezi dvěma Slaviemi. Ve druhém zápase čtvrtfinálové série play-off WSM ligy se proti sobě postaví Horácká z Třebíče a domácí pražská.
     
    Úvodní duel série
    Sešívaní hokejisté vstoupili do čtvrtfinálové série lépe, v prvním utkání totiž zvítězili 3:2. Po čtyřiceti minutách se Razýmovi svěřenci ujali díky trefám Pohla a Šafránka dvoubrankového vedení. Hned v první minutě třetí části sice dokázali udeřit také hokjisté z Vysočiny, na Kristlův gól ovšem dokázal odpovědět Rys a jeho branka se nakonec ukázala jako rozhodující, neboť v závěru už stačili hosté zásluhou Radima Zohorny pouze snížit na rozdíl jediné branky.

    První zápas jsme sledovali ZDE.
     
    HC Slavia Praha
    Hokejisté z hlavního města obsadili po základní části stejně jako loni čtvrtou pozici, což lze vzhledem k přehodnocení cílů a velkému výprodeji hráčů v průběhu sezóny určitě považovat za úspěch. Sešívaní se v průběhu celé základní části hodně spoléhali zejména na gólmana Dominika Frodla, který se stal s úspěšností zákroků 94,21% druhým nejlepším gólmanem ligy. Síla kádru červenobílých rozhodně není taková jako loni, přesto by měli domácí platit ve čtvrtfinále za favorita.
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    Hosté nemají v této sérii v podstatě co ztratit. Mají totiž za sebou povedenou základní část, kterou dokončili na páté příčce hned za čtyřmi očekávanými favority. Hráčům z Vysočiny se navíc letos na Pražany daří, doma s nimi neztratili ani bod a ve venkovních zápasech vždy padli až po prodloužení. Tuto zajímavou bilanci si pokazili až ve včerejším duelu, kdy těsně prohráli. Na druhou stranu se jednalo o naprosto vyrovnaný duel, a tak mají hosté určitě na co navazovat.
     
    Dost možná budeme společně sledovat klíčový duel série, přece jen je veliký rozdíl mezi vyrovnaným stavem 1:1 a vedením jednoho celků 2:0. Zůstaňte s námi a sledujte od 18 hodin, jak dopadne druhý zápas čtvrtfinále mezi sešívanými a Třebíčí!
     
    Úvodní sestavy:

    HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Kolařík (A), Knot, Pohl, J. Novák (C), J. Holý, A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek (A), P. Beránek – Pletka, Kubica, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Rys – Tejral, Krliš, Půhoný.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal (A), Lojek, D. Mikyska, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Kusko, Milfait, Huňa – Juráň.

    Rozhodčí: Mikula, Trombík – Hanzlík, Rožánek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:17
    Sešívaní se ihned po buly vydali do útočného pásma, Novákovo nahození skončilo mimo, hrát se bude ale nadále před Jekelem, neboť hosté vyhodili na icing.
     
    00:49
    Třebíčským útočný výpad nevyšel, nedařilo se ale domácím hokejistům, které zabrzdilo postavení mimo hru.
     
    01:28
    Psota našel v rohu za brankou Wasserbauera, jenž poslal ihned puk do prostoru mezi kruhy, kde ale nebyl nikdo z jeho spoluhráčů, a tak se hokejisté z Vysočiny sami vyhnali z útočné třetiny.
     
    02:32
    Na druhé straně si Rys vyměnil puk s Tejralem a druhý jmenovaný následně obkroužil Jekelovu klec a pokusil se bekhendem zakončit. Gólman hostí si ale mezírku mezi betony pokryl a následně schoval puk pod lapačku.
     
    03:09
    Huňa se hnal kupředu za volným kotoučem, byl ale srolován u mantinelu a domácí fanoušci tvrdý, ale čistý zákrok oceňují potleskem.
     
    03:51
    Beránek se dostal s kotoučem do pásma Třebíče a hned od modré prověřil Jekela, který ale na lehké nahození dobře viděl a vykopl ho pravým betonem.
     
    04:35
    Na druhé straně vypadl odražený puk do Frodlova brankoviště a ryšavý gólman sešívaných ho ihned ukryl pod lapačku a přerušil hru.
     
    04:47
    Na druhé straně učinil stejně tak Jekel a uvidíme tedy vhazování po jeho levici.
     
    05:15
    Hosté byli dost neůrazní ve vlastní třetině, a tak se Kadlecovi podařilo vybojovat zdánlivě ztracený puk, který ihned poslal mezi kruhy, kde byl připravený Šagát, jehož střelu zlikvidoval Jekel vyrážečkou.
     
    05:59
    A další zajímavá možnost domácích. Hned několik rychlých pasů čtvrté formace Pražanů pořádně zamotalo hráčům v bílém hlavy, nakonec zůstal na mezikruží neobsazený Krliš, který mířil pod horní tyčku, brankář Jekel si ale nadvakrát dokázal poradit.
     
    06:21
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Václav Jankovský – 2 min., hákování).
     
    06:35
    Sešívaní ihned po vyhraném vhazování poslali puk až k brankáři Třebíče.
     
    07:02
    Hosté se dostali za útočnou modrou a rozjeli klasickou přesilovkovou kombinaci. Od modré čáry pálil Zdráhal, Frodl ale jeho dělovku dokázal ztlumit na své hrudi.
     
    07:25
    Pražané opět vyhazují.
     
    08:00
    Po několika přihrávkách zůstal na pravém kruhu volný Kristl, jehož střela zápěstím ale rozvlnila síť Frodlovy svatyně pouze z vnější strany.
     
    08:21
    Domácí v plném počtu.
     
    08:52
    Červenobílí opět poslali puk přes všechny čáry, teď už se pochopitelně píská zakázané uvolnění.
     
    09:04
    Slavia právě vstřelila branku!
    Pražská Slavia se stejně jako včera prosazuje jako první! Třebíčtí ihned po buly propadli a domácí se řítili tři na jediného obránce. Následně puk putoval po ose Jiří Rys – Ronald Knot – MARTIN KADLEC a poslední jmenovaný ho nekompromisně napálil za přesouvajícího se brankáře Jekela. Asistence: Ronald Knot, Jiří Rys.
    09:04 Martin KADLEC - 1:0
     
    10:00
    Hokejisté z Vysočiny se dostali do útočného pásma, nahození od modré čáry ale Frodl pevně svírá ve náruči.
     
    10:22
    Jankovský si to namířil odvážně mezi tři protihráče, příliš daleko se ale nedostal, neboť byl od puku tvrdým zákrokem odstaven.
     
    11:38
    Kubica našel odražený puk na levém kruhu a ihned se pokusil vypálit, nezacílil ovšem přesně a po kotouči, který se od zadního mantinelu rychle vrátil před brankoviště, raději skočil Jekel.
     
    12:24
    Hosté se nějakou dobu drželi v útočné třetině, Frodla ale neohrozili. Záhy Pražané pouze odevzdali puk soupeři, protože potřebovali střídat, a tak mohou hokejisté v bílém založit další akci.
     
    12:35
    Mikyska zůstal zničehonic zcela sám nad kruhy, jeho dělovka ale jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    13:01
    Šafránek se prokličkoval až za obranu a jel sám na Jekela. Za záchrannou brzdu zatáhl Lojek (TRE), který unikajícího útočníka hákoval. Rozhodčí pochopitelně vylučují, dle mého názoru se ale klidně mohlo jednat o trestné střílení.
     
    13:32
    Sešívaní zatím pálí ze všech pozic, Jekel ale odolává a připisuje si jeden zákrok za druhým.
     
    13:57
    Kubica to zkusil z ostrého úhlu, i tento pokus ale končí pouze ve na hrudi gólmana Třebíče.
     
    14:23
    Šafránek se příliš dlouho rozmýšlel mezi kruhy, co s pukem udělá, a tak ho o něj pozorní bránící hráči připravili a poslali ho do bezpečí.
     
    15:01
    Hosté v plném počtu.
     
    15:23
    Icing sešívaných.
     
    15:27
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Ondřej Malec – 2 min., podražení).
     
    15:44
    Holého střelu od modré zastavil Jan Wasserbauer, který ihned kotouč odpálil až k Frodlovi.
     
    16:18
    Hráčům z hlavního města se tato přesilovka zatím vůbec nedaří, nyní přišli o puk na útočné modré a Třebíčtí mohou šetřit další vteřinky.
     
    17:10
    Stále je Jekel bez práce, jeho spoluhráčům se totiž znovu povedlo vyhodit.
     
    17:53
    Třebíč již byla kompletní, když se v obrovské šanci zjevil Rys. K tomu vypadl odražený puk a proti domácímu útočníkovi stál už jen brankář hostí. Forvard s desítkou na zádech si gólmana Třebíče dokázal položit, následně poslal puk ale jen do boční sítě.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta úvodní části, červenobílí jsou nastěhováni v útočné třetině.
     
    19:32
    A kotouč ale byli ještě připraveni, a tak můžou v samotném závěru úvodní části ještě zaútočit Třebíčtí.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní část je za námi. Troufnu si tvrdit, že Pražané mohou být spokojeni, neboť odehráli v této sérii zatím nejpovedenější dvacetiminutovku. Po většinu první třetiny totiž měli herně navrch, čemuž odpovídá i skóre a poměr střel. Šancí měli domácí více, zatím ale vedou nejtěnějším rozdílem. O jedinou branku se postaral Martin Kadlec, který úspěšně zakončil přečíslení tří na jednoho. Nechme se překvapit, co oba celky předvedou ve zbylých čtyřiceti minutách.

    Střely na branku v první třetině: 11:4.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:46
    Jan Wasserbauer hledal zpoza Frodlovy klece před brankou volného Jana Psotu, ten ale v nadějné pozici na puk nedosáhl.
     
    21:00
    Odpískán úmyslný ofsajd Třebíče.
     
    21:25
    Havránek zakládal akci svého týmu, jeho přihrávku napříč středním pásmem ale zvedl Holý mimo kluziště.
     
    21:51
    Psota opět operoval v útočné třetině, tentokrát ho ale v rohu kluziště obral o puk výborným zákrokem Knot.
     
    22:20
    Na druhé straně bylo nahození od modré čáry ztečováno do ochranné sítě, a tak Pražané zůstanou před Jekelem.
     
    22:33
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (David Šafránek – 2 min.).
     
    22:57
    Hosté hodně dlouho kombinovali před Frodlem, nakonec těch přihrávek ale bylo asi až příliš, neboť jsme nebyli svědky jediné střely a červenobílí se osvobodili.
     
    23:40
    Sešívaní se znovu chopili puku, který opět míří až k Jekelovi.
     
    24:33
    Domácí v plném počtu.
     
    24:58
    Tejral zůstal osamocen na levém křídle a hnal se sám na Jekela, ten ale dokázal jeho střelu zápěstím na vzděálenější tyč vytěsnit betonem mimo.
     
    25:54
    Fordl byl při odehrání kotouče atakován Malce, což se vůbec nelíbilo Pohlovi, který na útočníka hostů ihned vystartoval, Rozhodčí přerušují hru a oba hráče od sebe rychle odtrhávají, vylučovat se nebude.
     
    26:27
    Druhá část je zatím poměrně opatrná z obou stran, přece jen je vidět, jak moc důležitá může další branka pro vývoj dnešního utkání, ale i celé série být.
     
    26:47
    Šafránek dobře napadal a vybojoval puk pro Růžičku, jeho střela od modré čáry byla ovšem sražena mimo.
     
    27:44
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Hokejisté z Vysočiny se prosazují po hodně nenápadné akci. Roman Erat našel zpoza branky RICHARDA KRISTLA, který překvapil Frodla zakončením na bližší tyč. Asistence: Roman Erat, Jan Zdráhal.
    27:44 Richard KRISTL - 1:1
     
    28:06
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Radim Zohorna – 2 min., hákování).
     
    28:22
    Ihned po buly hosté poslali puk přes všechny čáry a sešívaní musejí začít od vlastního brankáře.
     
    28:36
    Uvidíme velmi dlouhou přesilovku domácích pět na tři! Dvě minuty za podražení totiž inkasuje Zdráhal (TRE).
     
    28:58
    Novák napálil od modré jen prvního bránícího hráče a hosté se osvobozují.
     
    29:27
    Přibyl vybojoval puk za bránou a také ho hned vyhodil.
     
    29:45
    Zatím je to ze strany Pražanů velké trápení, puk opět míří k Frodlovi.
     
    30:06
    Třebíč je ve čtyřech. Sešívaní se mezitím usadili před Jekelem, Knotova dělovka od modré ale sklončila mimo.
     
    30:36
    Hosté v plném počtu.
     
    31:16
    Na obou stranách jsme teď viděli po jednom hraničním zákroku, rozhodčí v obou případech dle mého názoru správně nechali hru plynout.
     
    31:39
    Zdá se, že nepovedená přesilovka červenobílé zdravě naštvala, domácí jsou nyní mnohem aktivnější a důraznější, ani tak se jim ale nedaří vybojovat svým forčekingem kotouč.
     
    32:27
    Naopak na druhé straně musí být pozorný Frodl, který si ale s Dolníčkovou střelou z levého kriuhu dokázal poradit a zasáhl vyrážečkou.
     
    32:53
    Janu Wasserbauerovi střela sice příliš nesedla, kotouč se ale ve vzduchu trochu vrtěl, a tak předvedl Frodl jistý, ale zároveň velmi neortodoxní zákrok.
     
    33:35
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Martin Bača – 2 min., hákování).
     
    34:01
    Zdráhalův pokus od modré Frodl vůbec neviděl, naštěstí pro něj ale skončil jen ve výstroji jednoho z domácích beků.
     
    34:47
    Kadlec se zmocnil puku a odvážně ho vyvezl až za branku Jekela, kde nakonec rozhodčí přerušili hru, neboť ztratili kotouč z dohledu.
     
    35:10
    Frodl ukryl do lapačky nahození ze středního pásma a následně přerušil hru. Uvidíme vhazování po jeho pravici.
     
    35:34
    Nikova dělovka od modré několikrát změnila před Frodlem směr, opět měl gólman domácích ale štěstí, zasahovat totiž nemusel a puk se zároveň ani neodrazil příhodně pro číhající útočníky Třebíče.
     
    35:35
    Domácí v plném počtu.
     
    36:57
    Tak, jako měli Pražané navrch v úvodní části, jsou v prostřední dvacetiminutovce lepší hosté. Skóre je zatím "spravedlivě" nerozhodné, bude tomu tak i po druhé siréně?
     
    37:58
    Šafránek to zkoušel středem hřiště, neměl ale podporu spoluhráčů a o puk byl brzy připraven.
     
    38:45
    Domácí propadli na vlastní modré a Třebíčtí jeli ve dvou na posledního obránce, kterým byl Knot, ten však celou situaci zvládl bravurně a Malcův pas ztečoval mimo kluziště.
     
    39:36
    Sešívaní ještě zahajují poslední akci zpoza vlastní branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut hry je minulostí. Jako by v Edenu bylo kluziště z kopce, ve druhé periodě to totiž byli Třebíčtí, kdo na ledě dominoval. Hostům se navíc podařilo díky Richardu Kristlovi ve 28. minutě také vyrovnat. V závěru prostřední dvacetiminutovky bylo znát, že jde opravdu o hodně a že nikdo nechce udělat zbytečnou chybu. Před třetí dvacetiminutovkou je vše naprosto otevřené, tak se nechme překvapit, co nám hráči obou Slavií předvedou.

    Střely ve druhé třetině: 2:7.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Erat v útočné třetině nic nevymýšlel, střela od modré mu ale nesedla, a tak Frodl bez potíží zasáhl betonem.
     
    40:31
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Richard Kristl – 2 min., hákování).
     
    40:52
    Sešívaní sice vyhráli buly, Šagát následně ale dostal příliš prudkou přihrávku, kterou nedokázal zpracovat, a tak se hosté osvobpodili.
     
    41:39
    Červenobílí se usadili v útočném pásmu a kombinují před Jekelem.
     
    41:51
    Od modré čáry se do puku opřel Holý, gólman Třebíče si ale našel výhled před clonícího Jankovského a nadvakrát kotouč zastavil.
     
    42:13
    Kubica to zkoušel ve středním pásmu individuálně, proti přesile protihráčů ale puk ztratil.
     
    42:31
    Hosté v plném počtu.
     
    42:36
    Vršovickým mohl vrátit vedení Pletka, který se ocitl v ohromné šanci, když zůstal nikým nepokrytý mezi kruhy, skvělý Jekel si ale dobře vybruslil a paradoxně vyrazil kotouč lapačkou.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha (Dominik Frodl – 2 min., podražení). Trest odpyká Jiří Rys.
     
    43:50
    K dělovce od modré se dostal Zdráhal, Frodl ale dobře viděl a zasáhl pravým betonem.
     
    44:09
    Dolníček dostal pěknou přihrávku napříč pásmem a měl hodně času, aby si rozmyslel, co s ktoučem udělá. Nakonec pálil do horních pater branky a Frodl výborně zasáhl maskou a záhy si poradil i s několika dorážkami.
     
    44:36
    Havránek nabil Nikovi, ten ale od modré netrefil branku. Po souboji u zadního mantinelu ale Třebíčtí zůstávají u kotouče.
     
    45:07
    Domácí v plném počtu.
     
    45:30
    Sešívaní se dostali ze sevření a sami se pokusili zahrozit, Šagátův výlet do brankoviště ale úspěchem neskončil, neboť domácímu útočníkovi sjel kotouč z čepele.
     
    46:02
    Pražané zahajují další akci ve vlastním pásmu.
     
    46:36
    Vršovičtí dobře napadali rozehrávku svého soupeře a Jankovskému se podařilo vybojovat puk, hned záhy o něj ale domácí forvard zase přišel, protože si vůbec nerozumněl se svými spoluhráči a přihrál hodně nepřesně.
     
    47:00
    Do Knotova nahození vložil chytře hůl Kubica, naštěstí pro Jekela kotouč mířil po změně směru přesně doprostřed branky, a tak skončil právě na hrudi hostujícího muže s maskou.
     
    47:11
    Icing hokejistů z Vysočiny.
     
    47:43
    Skákající puk nahozený ze středního pásma končí v lapačce brankáře Frodla.
     
    48:03
    Další zakázané uvolnění hostů.
     
    48:10
    Na Kolaříkův pokus Jekel dobře viděl a bez potíží srazil puk lapačkou do rohu kluziště.
     
    48:45
    A do třetice – další zakázané uvolnění Třebíčských.
     
    49:05
    Chvilku se zdálo, že bude mít Tejral z pravého křídla volnou cestu k brance, do jeho střely se ale na poslední chvíli stihl položit obětavě Niko.
     
    50:03
    Sešívaní jsou nastěhovaní před Jekelem, zajímavé možnosti měli Kadlec se Šagátem, ani jeden z nich ale nedokázal skákající puk dorazit za gólmana hostí.
     
    50:26
    Dnešní utkání sleduje 1628 diváků.
     
    50:47
    Třebíčtí se ze sevření dokázali vymnit, na druhé straně kluziště se přerušuje po té, co rozhodčí ztratili z dohledu zašláplý kotouč u mantinelu.
     
    51:26
    Tejral si najížděl na dlouhou přihrávku, která k němu ovšem neprošla, Třebíč záhy zastavuje ofsajd.
     
    51:50
    Kadlec svým pohybem motal hlavy soupeřovým obráncům, na jeho střelu z levého kruhu Jekel vůbec neviděl, puk ho ale trefil a následně vypadl mimo dosah ostatních hráčů v sešívaných dresech.
     
    52:41
    Ihned po buly to zkoušel Tejral, branku ale minul.
     
    53:09
    Červenobílým se podařilo poměrně hladce přejít přes útočnou modrou, v pásmu Třebíče ale byli o puk rychle připraveni.
     
    53:47
    Další akci domácích vedl Rys, který si ale vůbec nevšiml dobře najíždějících spoluhráčů, a tak se rozhodl vypálit. Jeho pokus skončil jen na zadním mantinelu.
     
    54:10
    Zakázané uvolnění hostů.
     
    54:28
    Hokejisté z hlavního města jsou v posledních minutách aktivnější. Dočkáme se rozuzlení dnešního dramatu ještě před třetí sirénou?
     
    55:25
    Třebíčtí vybojovali puk za brankou domácích a Niko následně pálil od modré. Frodl celou dobu puk dobře viděl, a tak ho v klidu schoval do náruče.
     
    55:52
    Pohl vedl rychlou akci Pražanů, svou přihrávku ale poslal do země nikoho, a tak mohou další akci zakládat hráči z Vysočiny.
     
    56:31
    Ani jim se ale příliš nevedlo. Oba týmy si puky mezi sebou pouze přehazují.
     
    57:15
    Šagát velmi aktivně napadal rozehrávku hostů, chvilku to vypadalo, že by se k puku mohl dostat, nakonec to ale proti přesile nezvládl.
     
    58:02
    Na druhé straně Malec nahodil puk na Frodl a vybojoval pro svůj tým útočné pásmo.
     
    58:29
    Opravdu to v závěru třetí třetiny není pohledná podívaná, vidíme mnoho chyb na obou stranách a žádné šance.
     
    59:04
    Poslední minuta základní hrací doby. Hosté drží puk za vlastní klecí a nikam se neženou.
     
    59:27
    Hokejisté v bílém nahodili puk za branku, tam ho ale sbírá Frodl.
     
    59:50
    Přece jen ještě jedna šance! Paták se zjevil mezi kruhy a mohl rozhodnout, jeho střelu zápěstím ale Frodl vykopl pravým betonem a výrazně tak podržel svůj tým.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Závěrečná dvacetiminutovka rozuzlení nepřinesla. V úvodu byli aktivnější domácí, v závěru měli zase více ze hry Třebíčtí, oba gólmani ale byli bezchybní, a tak se bude muset prodlužovat. Hrát se bude desetiminutové prodloužení čtyři na čtyři, dočkáme se rozhodnutí, nebo budou muset následovat samostatné nájezdy?

    Střely ve třetí třetině: 7:8.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Šafránek našel odražený puk před Jekelem a mohl velmi rychle prodloužení ukončit, jeho střelu pod horní tyčku ale skvělým reflexivním zákrokem vyrážečkou Jekel zlikvidoval.
     
    61:09
    Další zákrok si brankář hostí připisuje proti Knotově střele od modré, tentokrát šlo o výrazně snazší práci.
     
    61:46
    Domácí uklidňují hru a rozehrávají za vlastní svatyní.
     
    62:15
    Přechod do útočné třetiny jim ale vůbec nevyšel a zajímavou možnost měl Milfait, který dostal pas do tandemu a pálil na vzdálenější tyč, Frodl ovšem dokázal betonem zasáhnout.
     
    63:24
    Na druhou stranu se vydal Pohl, jeho nahození končí v Jekelově lapačce.
     
    63:54
    Pohl to přehnal s kličkami ve vlastním pásmu a hodně lacino přišel o puk, záhy pálil z mezikruží Lojek, jeho pokus byl ale sražen mimo.
     
    64:26
    Pražané byli o puk připraveni za brankou hostů a ti v klidu rozehrávají.
     
    64:43
    Na střelu Jana Wasserbauera Frodl dobře viděl, a tak bez problémů ukryl kotouč do lapačky.
     
    65:25
    Domácí opravdu hodně zmatkují v obranném pásmu a nabídli další šance Třebíčským. V té největší se ocitl Kristl, který ale střelou s příklepem z pravého kruhu Frodlovu svatyni netrefil.
     
    66:13
    Pražané dostali kotouč alespoň do středního pásma a mohou vystřídat.
     
    66:38
    Sešívaný útok končí na útočné modré, ani hostům se ale nezadařilo, a tak Knot drží puk za vlastní klecí a chystá další akci.
     
    67:38
    Šagát se od mantinelu natlačil až do zakončení, Jekel ale sklapl betony včas a puk vyrazil do rohu hřiště.
     
    67:56
    Icing hostů.
     
    68:05
    Jekel si našel výhled a Knotovo nahození od modré zlikvidoval vyrážečkou.
     
    68:24
    Třebíčtí zahajují jeden z posledních útoků v prodloužení.
     
    68:49
    Příliš daleko se ale nedostali a záhy musel Jekel zasahovat proti Beránkovi, jeho pokus a i následnou dorážku ale dokázal vytěsnit mimo.
     
    69:29
    Ještě to bude drama. Sešívaní totiž hráli jednoznačně v pěti a uvidíme půlminutovou přesilovku Třebíče čtyři na tři.
     
    69:29
    Oddechový čas pro hosty.
     
    69:35
    Třebíčtí vyhráli buly a kombinují před Frodlem.
     
    69:50
    Zatím je to ze strany hostů ale bez střely.
     
    70:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Sešívaní už se ubránili a o vítězi tedy budou muset rozhodnout samostatné nájezdy!

    Střely v prodloužení: 7:3.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. séria
    0:0
    Milfait to neprovedl vůbec špatně, rozjel se hodně pomalu a zkusil bekhendový blafák, trefil ale jen Frodla do betonu.
     
    1. séria
    0:0
    Kubica to zkusil podobně, také ale neuspěl.
     
    2. séria
    0:0
    Kusko si najel z levé strany a mířil k bližší tyči, Frodl ale opět úspěšně zasáhl betonem.
     
    2. séria
    0:0
    Beránek si Jekela položil, po kličce do forhendu ale jen promáchl.
     
    3. séria
    0:0
    Kristl mířil pod horní tyčku, ani on ale neuspěl.
     
    3. séria
    0:0
    Šafránek si rychle přehodil puk na forhend, byl ale už příliš blízko brankáři, a tak ho nedokázal prostřelit.
     
    4. séria
    0:0
    Dolníček se rozjel hodně rychle, jeho bekhendový blafák ale Frodl vystihl a zasáhl vyrážečkou.
     
    4. séria
    1:0
    Václav Pletka nic nevymýšlel a tvrdou ranou se trefil přesně pod horní tyčku! Hosté nyní musí také skórovat, aby rozstřel pokračoval.
     
    5. séria
    1:0
    Je konec, Huňa nedal! Poslední Třebíčský exekutor se rozjel z levé strany a mířil nad lapačku, Frodl ale dokázal i jeho vychytat a druhý bod v této čtvrtfinálové sérii tak zůstává také v hlavním městě.
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HC Slavia Praha.
    Autorem vítězného nájezdu je jediný úspěšný exekutor VÁCLAV PLETKA!
     
    Konec zápasu.
     
    Je za námi obrovské drama se šťastným koncem pro domácí celek. Ten byl lepší v první třetině, kdy si vypracoval nejtěsnější možný náskok. Ve druhé části ale zase dominovali hosté, kteří také zaslouženě vyrovnali. Závěrečná dvacetiminutovka přinesla vyrovnaný hokej, stejně jako v prodloužení ale všechny převyšovali oba brankáři, kteří chytali vskutku skvěle. Zápas tak dospěl až do samostatných nájezdů, v nichž se jako jediný z devíti hráčů prosadil Václav Pletka, který vystřelil vítězství pro Pražany.

    Ti tedy v domácím prostředí vybojovali stejně jako všechny ostatní celky začínající čtvrtfinálovou sérii před vlastními fanoušky cenné vedení 2:0. Série se nyní přesune na Vysočinu, kde je na programu třetí díl již tento čtvrtek a i tento zápas vám pochopitelně přineseme prostřednictvím onlajnů.

    Střely na branku: 27:22.
     
    Z mé strany je to pro dnešní večer vše, loučím se s vámi z již vylidněného Edenu a brzy se opět těším na počtenou. (21:05:11)

    Adam Kolář

    Góly a asistencie: 10. M. Kadlec (Knot, Rys), rozh. náj. Pletka – 28. Kristl (R. Erat, J. Zdráhal)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Jan Milfait (TRE)
    0:0   Zdeněk Kubica (SLA)
    2. séria:
    0:0   Silvester Kusko (TRE)
    0:0   Petr Beránek (SLA)
    3. séria:
    0:0   Richard Kristl (TRE)
    0:0   David Šafránek (SLA)
    4. séria:
    0:0   David Dolníček (TRE)
    1:0   Václav Pletka (SLA)
    5. séria:
    1:0   Jozef Huňa (TRE)


    HC Slavia Praha: Frodl (Polívka) – Kolařík (A), Knot, Pohl, J. Novák (C), J. Holý, A. Růžička, Bača – Jankovský, Šafránek (A), P. Beránek – Pletka, Kubica, Šmerha – M. Kadlec, Šagát, Rys – Tejral, Krliš, Půhoný.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal (A), Lojek, D. Mikyska, Hort, Přibyl, Jiří Wasserbauer – R. Erat (A), Dolníček (C), Kristl – Jan Wasserbauer, R. Zohorna, Psota – Malec, T. Havránek, Paták – Kusko, Milfait, Huňa – Juráň.

    Rozhodca: Mikula, Trombík – Hanzlík, Rožánek

    Diváci: 1628
    Slavia 4 0 Třebíč
    #1 Nedeľa 26.02.2017 • 17:30
    Slavia - Třebíč 3:2
    #2 Pondelok 27.02.2017 • 18:00
    Slavia - Třebíč 2:1 po s.n. (1:0)
    #3 Štvrtok 02.03.2017 • 17:30
    Třebíč - Slavia 1:2
    #4 Piatok 03.03.2017 • 17:30
    Třebíč - Slavia 0:1