Nitra – Trenčín 4:3 (kon.) | Žilina – Zvolen 6:3 (kon.) | Poprad – Lipt. Mikuláš 2:4 (kon.)
Košice – Nové Zámky 5:1 (kon.)
koniec
HC Košice
5:1 (0:0, 2:0, 3:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Nedeľa 26.02.2017, 17:00 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:16
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kučkin – 2 min., sekanie).
     
    55:16
    Ladislav Nagy mohol streliť hetrik, puk mu ale mierne skĺzol z čepele hokejky, a tak dokázal Joakim Lundström včas zakročiť svojou lapačkou.
     
    52:47
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Deyl – 2 min., vrazenie na mantinel).
     
    50:48
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Fábry – 2 min., držanie).
     
    49:24
    Košice dali gól!
    Gólové hody sa ešte nekončia. Do puku sa teraz poriadne oprel RADEK DEYL, ktorého rana sa od žrde odrazila priamo do siete. Asistencie: Richard Jenčík, Jiří Bicek.
    45:28 Ladislav NAGY - 4:1
     
    45:28
    Košice dali gól!
    A opäť je tu rozdiel troch gólov. Košičania sa presadili počas vlastného oslabenia, konkrétne tak učinil LADISLAV NAGY. Druhý gól košického kapitána v zápase. Asistencia: Jakub Suja.
     
    44:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Jankovič – 2 min., držanie).
    43:30 Štěpán NOVOTNÝ - 3:1
     
    43:30
    HC Nové Zámky dali gól!
    Tak napokon tu predsa len máme zdramatizovanie celej situácie. Košičania si nedali pozor na vlastné pásmo a nechali súpera prekonať Vladislava Habala.Urobil tak ŠTĚPÁN NOVOTNÝ. Asistencia: Stanislav Kučkin.
    41:41 Juraj MILÝ - 3:0
     
    41:41
    Košice dali gól!
    Košičania sa presunuli do útočnej tretiny, kde to strelou skúšal JURAJ MILÝ. Jeho prvý pokus síce ešte Lundström zastavil, následne si ale puk sám zrazil do siete. Asistencie: Peter Boltun, Tomáš Hričina.
    36:41 Ladislav NAGY - 2:0
     
    36:41
    Košice dali gól!
    Staré známe nedáš, dostaneš v tejto chvíli platilo do bodky a Košice vedú už o dva góly. Do listiny strelcov sa zapísal aj najproduktívnejší Košičan – kapitán LADISLAV NAGY. Asistencie Lukáš Matejka, Jiŕí Vašíček.
     
    35:48
    Hostia v obrovskej šanci! Strela teraz smerovala priamo spred bránkoviska, presná ale nebola. V opačnom prípade by sme zrejme mali v Košiciach vyrovnané.
     
    33:20
    Šmach pristavil za košickou bránkou Dudášovi, ten sa následne po pravom krídle vydal sám na útočný výpad. Obranca s najtvrdšou ranou v lige ho ukončil strelou, zasiahol však len zadný mantinel.
     
    31:29
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Sandgren – 2 min., sekanie).
     
    30:12
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Do. Rehák – 2 min., podrazenie).
    29:14 Lukáš MATEJKA - 1:0
     
    29:14
    Košice dali gól!
    A napokon je z toho predsa len gól. Táto akcia síce nevyzerala vôbec nebezpečne, už si ale zrejme Lundström vyčerpal tú dávku šťastia. Postaral sa o to LUKÁŠ MATEJKA. Asistencie: Tomáš Hričina, Peter Boltun.
     
    26:33
    Už sú hostia piati. To sa snažil využiť Cardwell, ktorý puk šikovne prestrčil bránkoviskom, napokon ale neprišiel žiaden teč, a tak táto prihrávka preletela k opačnému mantinelu.
     
    25:29
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    23:54
    Košice budú mať k dispozícii skrátenú presilovku o dvoch mužov!
     
    23:53
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Drtina – 2 min., podrazenie).
     
    23:00
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Maier – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    22:06
    Ďalšia veľká šanca a opäť v nej mal prsty Paulovič. Ten to skúšal tentokrát spred bránkoviska, pričom len tesne minul priestor troch žrdí!
     
    21:30
    Tak teraz mali Košice poriadne šťastie! Paulovič si totiž pri vzdialenejšej žrdi pýtal puk – a aj ho dostal. Pri snahe zakončiť ale našťastie pre domácich spadol a puk netrafil.
     
    21:12
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Dudáš – 2 min., hrubosť).
     
    18:06
    Strela od modrej presná nebola, k odrazenému puku od zadného mantinelu sa ale ešte dostal Nagy. Ten to skúšal z veľkého uhla, napokon ale jeho rana smerovala pozdĺž celého bránkoviska.
     
    17:22
    Obrovská šanca, ani toto sa gólom nekončí! Medzi kruhmi sa zjavil Suja, ktorý okamžite prebral prihrávku a strieľal. Lundström drží svoj tím aj naďalej nad vodou.
     
    16:54
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Paulovič – 2 min., podrazenie).
     
    16:54
    A ďalšia žrď! Tentokrát strieľal pri signalizovanom treste pre hráča hostí od modrej Šedivý, ktorý puk napálil len do konštrukcie bránky.
     
    14:13
    Na opačnej strane mal Lundström poriadne veľké šťastie! Joakim Lundström bol už prakticky prekonaný, puk sa ale od konštrukcie jeho bránky odrazil do ochrannej siete.
     
    11:45
    Košice vo veľkej šanci! Domáci sa teraz dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Prihrávku prebral Jenčík, ktorý to skúšal bekhendom, pozorného Joakima Lundströma ale neprekonal.
     
    09:11
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Nagy – 2 min., sekanie).
     
    05:01
    Košičania rozobrali defenzívu súpera na drobné, z čoho mohol ťažiť Varga. Ten sa ocitol osamotený medzi kruhmi, priestor troch žrdí ale prestrelil.
     
    04:20
    Všetko sa zmenilo v tejto chvíli. Dudáš si puk prikryl telom a nakorčuľoval s ním medzi kruhy, ranu českého beka Lundström reflexívne vyrazil.
     
    03:35
    Vylúčenie v tíme HC Mikron Nové Zámky (Kytnár – 2 min., podrazenie).
     
    01:06
    Tibor Varga sa pri ľavom kruhu dostal k puku. Varga si skúsene zasekával obrancu a chcel počkať na lepšiu streleckú príležitosť, jeho pokus ale napokon defenzíva zblokovala na zadný mantinel.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 30. Matejka (Hričina, Boltun), 37. Nagy (Matejka, Vašíček), 42. Milý (Boltun, Hričina), 46. Nagy (Suja), 50. Deyl (Jenčík, Bicek) – 44. Novotný (Kučkin)


    HC Košice: Habal (Riečický) – Šmach, Dudáš, Vašíček, Šedivý, Jankovič, Matejka, Deyl, Koch – Nagy, Suja, Spilar – Varga, Jenčík, Bicek – Milý, Boltun, Hričina – Bartoš, Klíma, Šoltés
    HC MIKRON Nové Zámky: Lundström (Škorvánek) – Cardwell, Drtina, Maier, Sandgren, De. Rehák, Mäkinen, Tábi, Makovský – Paulovič, Kytnár, Saarinen – Kučkin, Novotný, Sandgren – Fábry, Čaládi, McParland – Lelkeš, Do. Rehák, Dubec

    Rozhodca: Snášel, Orolín – Bednár, Smrek