LA Kings – Anaheim 4:1 (kon.) | Columbus – NY Islanders 7:0 (kon.) | NJ Devils – NY Rangers 3:4 (po pr.)
Nashville – Washington 5:2 (kon.) | Toronto – Montreal 2:3 (po pr.) | Pittsburgh – Philadelphia 4:2 (kon.)
Colorado – Buffalo 5:3 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.) | Dallas – Boston 3:6 (kon.)
Carolina – Calgary 1:3 (kon.) | NY Rangers – Columbus 2:5 (kon.) | Nashville – Edmonton 5:4 (kon.)
koniec
Colorado Avalanche
5:3 (3:1, 1:2, 1:0)
Buffalo Sabres
cz Nedeľa 26.02.2017, 04:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:21 Gabriel LANDESKOG - 5:3
     
    59:21
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Je nejspíš rozhodnuto o vítězi tohoto utkání. Všechny na ledě dokázal přebruslit kapitán Colorado Avalanche GABRIEL LANDESKOG, který dává druhý gól v tomto zápase, navíc je to jeho další kanadský bod. Tento duel mu vyšel vážně skvěle. Pepsi Center se raduje, fanoušci vědí, kdo dnes zvítězí. Asistence: Blake Comeau.
    37:40 Evan RODRIGUES - 4:3
     
    37:40
    Sabres právě vstřelili branku!
    Buffalo ale očividně nechce zůstat pozadu a odpovídá na gól Avalanche velmi rychle. Sotva se stihl Jeremy Smith rozhlédnout po střelci branky EVANU RODRIGUESOVI, už měl puk v síti. Rodrigues vůbec neváhal, jakmile uviděl volné místo pro zakončení, hned pálil. I když Smith asi na puk viděl, nedokázal jej zastavit. Hokejista Sabres orazil kotouč o tyčku, poté už mohl slavit. A tak je tu zpátky jednobrankový rozdíl. Co na to nyní Avalanche? Asistence: Tyler Ennis.
    36:07 Blake COMEAU - 4:2
     
    36:07
    Colorado právě vstřelilo branku!
    První příležitost sice nevyužil a branku přestřelil, ale napodruhé už skóruje. BLAKE COMEAU rozradostnil tribuny Pepsi Center poté, co mu pohlednou nahrávku od levého mantinelu poslal Nathan MacKinnon. Ten sice ještě orazil kotouč o betony Robina Lehnera, pak kotouč skončil rovnou na hokejce Comeaua, který pěkně uklidil puk do branky. Domácí tedy mají zpátky vedení o dva zásahy, teď pro ně bude důležité, aby jej udrželi do konce druhé dvacetiminutovky. Asistence: Nathan MacKinnon, Gabriel Landeskog.
    29:55 Marcus FOLIGNO - 3:2
     
    29:55
    Sabres právě vstřelili branku!
    Početní výhodu sice Buffalo nevyužilo, při plném počtu hráčů na ledě už se ale prosazuje. Stačila malá nepozornost a nedůslednost a Colorado inkasuje. Dobrý přehled o hře na brankovišti předvedl autor druhého hostujícího gólu MARCUS FOLIGNO, ten zasouval bez větších potíží puk do klece. A to hlavě proto, že většina hráčů netušila, kde se puk v danou chvíli nachází. Máme tu tedy výsledek o gól a Avalanche si najednou musí dávat daleko větší pozor na hru směrem dozadu. Asistence: Justin Bailey, Zemgus Girgensons.
    17:11 Sam REINHART - 3:1
     
    17:11
    Sabres právě vstřelili branku!
    Jako bych to skoro přivolal. Jen šest vteřin Sabres potřebovali na využití přesilové hry. Stačilo jim vyhrát vhazování na Ristolainena. Ten už servíroval puk na levého beka, který vystřelil. Kotouč se pak odrazil od brankáře Avalanche na hokejku SAMA REINHARTA, jenž neměl problém z prostoru před brankovištěm uklidit puk do sítě. Úvodní dějství tak nabízí krásné střelecké hody a Buffalo je navíc zpátky v utkání. Tento gól mu dává šanci na zvrat výsledku. Asistence: Jack Eichel, Rasmus Ristolainen.
    14:24 Tyson BARRIE - 3:0
     
    14:24
    Colorado právě vstřelilo branku!
    No tak se na to podívejme. Kdyby takto Colorado hrálo od začátku sezóny, jistě nemá problém postoupit do play-off. Několik zápasů měli Avalanche trable se vstřelením více než dvou gólů na utkání, nyní nasázeli už během jedné třetiny tři. A ani teď nešlo o náhodnou akci, naopak. Zpoza branky Robina Lehnera krásně vybídl TYSONA BARRIEHO mladíček Mikko Rantanen. Barrie už neměl těžkou práci, z první krásně překonal Lehnera. Hosté reagují výběrem oddechového času, takový začátek zápasu v Denveru si určitě nepředstavovali. Asistence: Mikko Rantanen, Matt Nieto.
    12:42 Michail GRIGORENKO - 2:0
     
    12:42
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Zbývají jen tři vteřiny do konce hry čtyři na čtyři a Colorado Avalanche dávají druhý gól utkání a druhý v první třetině. Krásně zapracoval svýma šikovnýma rukama a zároveň rychlýma nohama MICHAIL GRIGORENKO. Ten vybruslil zpoza zařízení Robina Lehnera až někde do prostoru na levý kruh. A z tohoto místa vyslal nepříjemnou střelu zápěstím. Podobně jako v případě úvodní branky, ani nyní nestihl ochránce hostující klece reagovat. Buffalo je tedy rázem v mnohem větších problémech. Asistence: Matt Nieto, Erik Johnson.
    02:06 Gabriel LANDESKOG - 1:0
     
    02:06
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a první branka utkání je na světě, dočkali se jí domácí hokejisté. Přitom by se skoro zdálo, že Robin Lehner má situaci pod kontrolou. Ale neměl. Obránce Colorado Avalanche Mark Barberio nabral na modré čáře puk na hokejku a nahodil jej směr klec soupeře. Před brankovištěm stál zaparkovaný kapitán domácích GABRIEL LANDESKOG. Ten ještě těsně před zraky soupeřova gólmana přesměroval puk a Lehner téměř neměl šanci reagovat. Touš končí v síti a Laviny vedou. Uvidíme, jak budou reagovat Sabres. Asistence: Mark Barberio, Nathan MacKinnon.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 3. Landeskog (Barberio, MacKinnon), 13. Grigorenko (Nieto, E. Johnson), 15. Barrie (Rantanen, Nieto), 37. Comeau (MacKinnon, Landeskog), 60. Landeskog (Comeau) – 18. Reinhart (Eichel, Ristolainen), 30. M. Foligno (Ju. Bailey, Girgensons), 38. Rodrigues (Ennis)


    Colorado Avalanche: J. Smith (Pickard) – Ťutin, Barrie, Beauchemin, E. Johnson, Barberio, Wiercioch – Landeskog, MacKinnon, Nieto – Comeau, Duchene, Rantanen – Grigorenko, J. Mitchell, Iginla – R. Bourque, Söderberg, Colborne.
    Buffalo Sabres: Lehner (A. Nilsson) – McCabe, Ristolainen, Gorges, D. Kulikov, Bogosian, Franson – Ju. Bailey, R. O'Reilly, Okposo – E. Kane, Eichel, Reinhart – M. Foligno, Girgensons, B. Gionta – Moulson, Rodrigues, Ennis.

    Rozhodca: Watson, Morton – Pancich, Wheler

    Diváci: 15 362