Ingolstadt – Mönchengladbach 0:2 (kon.) | Schalke – Hoffenheim 1:1 (kon.)
koniec
FC Ingolstadt 04
0:2 (0:0)
Borussia Mönchengladbach
Nedeľa 26.02.2017, 15:30 • Audi-Sportpark • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Zápas končí! Na jeho konci vidíme víťazstvo Borussie Mönchengladbach, ktorá po góloch Stindla a Hahna odchádza na západ republiky s troma bodmi.

    S týmto krátkym konštatovaním sa s Vami lúči Adam Kadlec. Ďakujem za pozornosť, dovidenia! (17:24:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Ingolstadt sa z výpadu snažil ešte niečo vymyslieť, Yann Sommer bol však pozorný a neprišlo k žiadnemu nebezpečenstvu.
    90+1. André Hahn (MNC) - 0:2
     
    90+1
    Borussia Mönchengladbach práve strelila gól!
    Všetko to začalo pri Raffaelovi, ktorý poslal prihrávku do priestoru, aby si na ňu mohol nabehnúť Mahmoud Dahoud, ktorý už len posunul loptu na ANDRÉHO HAHNA, ktorý pridáva druhý gól Borussie, čím rozhodol zápas. Pre Nemca to bol takisto druhý gól v sezóne.
     
    90+1
    K 90 minútam času sa pridali ešte 3 zvyšné.
     
    90
    Prebieha posledná minúta zápasu.
     
    89
    Opäť krásny zákrok Yanna Sommera, ktorý zabránil gólu Almoga Cohena, ktorý si krásne „spravil“ až troch hráčov Borussie a z voleja vystrelil!
     
    88
    Fabian Johnson bojoval pri postrannej čiare s dvoma obrancami domácich, nebol však úspešný a k lopte sa tak dostáva Ingolstadt.
     
    87
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Raffael.
     
    85
    Na štadióne je rázne počuť fanúšikov domáceho celku, ktorí sa snažia hnať svojich miláčikov dopredu.
     
    83
    Ingolstadt nedokáže prejsť cez komplexné záložné rady hostí, ktoré od 50. minúty začali pracovať veľmi spoľahlivo a nepúšťajú domácich k výpadom na Yanna Sommera a jeho svätyňu.
     
    82
    André Hahn mohol pokojne pokračovať sám na bránu Ingolstadtu, avšak prvá, veľmi dôležitá časť, a síce spracovanie, totálne pokazil, keď sa pri ňom pošmykol a padol na trávnik.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Josip Drmić, prichádza André Hahn.
     
    80
    Po zákroku Jannika Vestergaarda padol na zem Dario Lezcano, ktorý si jasne pýta priamy kop z rohu pokutového územia! Domáci však dostávajú iba autové vhadzovanie.
     
    79
    Dobiedzajúci útočník hostí narobil Hansenovi pri rozohrávke nepríjemnosti, dánsky gólman si však poradi.
     
    78
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Pascal Groß, prichádza Lukas Hinterseer.
     
    78
    Po kooperácii domáceho celku sa k lopte dostal Sonny Kittel, ktorého strela bola len tečovaná a vytlačená na rohový kop.
     
    77
    Domáci rozohrávali štandardnú situáciu, ktorú však totálne pokazili a k lopte sa dostal po faule na jedného z hostí Yann Sommer, ktorý hru ukľudnil.
     
    76
    A mohlo byť 0:2! Josip Drmić si pohybom krásne vypýtal loptu od Wendta, ktorý mu ju s radosťou poslal, krásne si ju zasekol, zbavil sa tak prvého obrancu, avšak cez ďalších dvoch už nedokázal prejsť a jeho strela končí asi 25 čísel od tyčky Hansenovej svätyne!
     
    75
    Ako všetci iste vieme, Borussia sa v osemfinále EL stretne s krajanmi z Gelsenkirchenu, Schalke 04.
     
    74
    Florent Hadergjonaj chcel nacentrovať do šestnástky, avšak jeho kros bol zblokovaný protihráčovým obrancom.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Marcel Tisserand, prichádza Sonny Kittel.
     
    70
    Dario Lezcano bojoval v šestnástke s Jannikom Vestergaardom a pýtal si penaltu, avšak Christian Dingert všetko videl a posúdil zákrok správne.
     
    69
    Kros od rohovej zástavky bol odvrátený defenzívou hostí na ďalšiu podobnú situáciu.
     
    68
    Ingolstadt bude zahrávať rohový kop, keď bol ich center zrazený za bránkovú čiaru.
     
    67
    Po hlavičkovom súboji na kostrč dopadol Roger, ktorého tento náraz bolel, avšak s primeranou grimasou sa postavil a mal by pokračovať ďalej.
     
    66
    V ofsajde stál Pascal Groß, ktorý si chcel nabehnúť na pas jedného zo svojich spoluhráčov v zadných radoch, avšak bol rýchlejší, než si predstavoval.
     
    65
    Alfredo Morales sa snažil odstaviť od lopty Oscara Wendta, avšak ukázala sa tu veľký hnev domácich, ktorí sa musia ukľudniť, keďže tento Američan narodený v Nemecku veľmi škaredo fauloval.
     
    64
    Zápas začína pre fanúšika byť skutočne nudný, lebo lopta stále lieta medzi hráčmi a v hre nevidíme nič z futbalovej krásy.
     
    63
    Za svoj zákrok na Mahmouda Dahouda si už šiestu sezónnu žltú kartu pripisuje Marcel Tisserand. Domáci hráči sú však rázne proti a hádajú sa s Christianom Dingertom.
     
    61
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tobias Strobl, prichádza Mahmoud Dahoud.
    60. Lars Stindl (MNC) - 0:1
     
    60
    Borussia Mönchengladbach práve strelila gól!
    Po rohovom kope sa k centrovanej lopte dostal LARS STINDL, ktorý svoj siedmy gól v lige však strelil rukou, čo ihneď reklamovali hráči domácich. Ich protesty im však neboli nič platné, a preto hostia vedú 0:1.
     
    59
    Krásny obranný zákrok pri postrannej čiare predviedol Florent Hadergjonaj, ktorý sklzom odkopol loptu Josipovi Drmićovi priamo z pod nôh.
     
    58
    Almog Cohen fauloval na stredovej čiare Christopha Kramera, hostia majú výhodu nepriameho kopu.
     
    57
    Hostia sa v tomto polčase nedokážu dostať na útočnú polovicu a celý polčas sa zatiaľ iba bránia.
     
    56
    Skvelá akcia domácich! Po rohovom kope sa k lopte dostal hlavou Marvin Matip, ktorý svoj pokus aj výborne umiestnil, avšak skúsený Yann Sommer si tento zákrok určite môže niekde vystaviť, lebo bol skutočne krásny!
     
    55
    Roger veľmi tvrdo bojoval pri bránkovej čiare s dvojosobkou hostí, čo sa mu aj podarilo, a preto následuje rohový kop.
     
    54
    Tony Jantschke veľmi tvrdo zašiel do súpera, avšak Christian Dingert to posúdil ako normálny zákrok, a tak majú domáci iba autové vhadzovanie.
     
    53
    Krásna spolupráca hostí, keď Jonas Hofmann loptu pätičkou posunul na Drmića, ktorý sa však nechal vytlačiť z uhlu, a tak bránu míňa.
     
    51
    Fabian Johnson chcel na ľavej strane stihnúť pekný oblúčik od svojho spoluhráča, avšak jeden z obrancov domácich bol o niečo rýchlejší, a tak mu ju odkopol z pred nosa.
     
    50
    Výborná lopta od Almoga Cohena na Florenta Hadergjonaja, ktorý si ju už však nedokázal dostatočne dobre spracovať, a preto mu ju obrana Mönchengladbachu odobrala.
     
    49
    Martin Hansen musel vybehnúť veľmi vysoko, aby loptu odkopol pred Josipom Drmićom, ktorý veľmi dobiedzal. Domáci defenzívni hráči môžu svojmu gólmanovi ruky bozkávať.
     
    48
    Dario Lezcano sa rozbiehal k útočnému výpadu, ale fauloval ho Oscar Wendt. Paraguajčan s bolestivou grimasou odkrivkáva.
     
    47
    Alfredo Morales na ľavej strane trávniku vymýšľal, ako oklame svojho súpera, avšak zamotal sa vo vlastných kľučkách, čo sa mu vyplatilo.
     
    46
    Striedanie v tíme FC Ingolstadt 04: z ihriska odchádza Anthony Jung, prichádza Roger.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:30.
     
    Prvá časť hry je za nami, avšak nevideli sme v nej nič, čo by malo zdobiť jednu z najlepších líg na svete. Bezgólový stav, iba jedna strela na bránu... veríme, že sa tento obraz v druhom polčase zmení a futbaloví fanúšikovia si budú môcť užiť kvalitný futbal.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Prebieha posledná minúta prvej štyridsaťpäťminútovky.
     
    44
    Josip Drmić podľa Christiana Dingerta od lopty dostal súpera nedovolene, s čím však Švajčiar nesúhlasí a protestuje.
     
    43
    K strele sa dostal po rohovom kope Lars Stindl, avšak jeho pokus bol vytlačený iba na ďalší roh.
     
    41
    Hostia sa nedokážu oslobodiť z útočnej aktivity domácich, ktorí sa však stále držia vo vzdialenosti maximálne 25 metrov najmä na pravom krídle.
     
    40
    Pred koncom prvej časti hry je držanie lopty vyrovnané – 50% – 50%. Na ihrisku však väčší kus roboty odvádzajú iste domáci, ktorí sa snažia byť v útoku aktívnejší.
     
    39
    Oscar Wendt sa vpredu snažil nájsť Larsa Stindla, avšak výborne vybehol Martin Hansen, ktorý prípadnej spolupráci efektívne zabránil.
     
    38
    Christoph Kramer sa dopustil tvrdého zákroku a Christian Dingert si ho volá k sebe, aby to spolu prebrali. Hosťujúci hráč odchádza iba s napomenutím.
     
    37
    Jonas Hofmann tvrdo nacentroval do vápna, avšak v húfe hráčov sa k lopte ako prvý dostal jeden z domácich, ktorý loptu iba posunul Lezcanovi, ktorý svoje ťaženie ťahal cez stred, avšak štvorosobka hosťujúcej obrany sa oňho priam luxusne postarala.
     
    35
    „Die Schanzer“, alebo ženisti, ako znie preklad z nemčiny, sa dnes dopredu púšťajú veľmi dravo a je vidieť ich túžbu zvíťaziť a získať dôležité body!
     
    34
    Tony Jantschke škaredo zašiel do protihráča, čo Christian Dingert videl a ihneď to pískal. Nemec z Hoyerswedy si je svojho prešľapu vedomý a neprotestuje.
     
    33
    Martin Hansen musel mierne vykročiť, aby pre istotu chytil dlhý nákop hostí do svojho náručia.
     
    32
    Ingolstadt dnes nevyzerá ako celok z dna tabuľky, keď sú lepším a aktívnejším celkom, než Borussia. Takto sa hrá o záchranu – útočne a živo!
    31. Dario Lezcano (ING)
     
    31
    Hostia púšťajú do vápna veľa centrov, ktoré vysokí hráči Ingolstadtu dokážu premieňať v nebezpečné situácie. Ak sa to nezmení, môže sa im to vypomstiť!
     
    30
    Z ľavej strany do šestnástky nacentroval Markus Suttner, na jeho výbornú loptu si nabehol Dario Lezcano, ktorého nepríjemnú strelu z hranicu malého vápna zblokoval Jannik Vestergaard!
     
    30
    Lars Stindl sa snažil súpera odzbrojiť, ale dopustil sa pri tom nedovoleného zákroku, čo Christian Dingert ihneď odpískal.
     
    29
    V ofsajde stál pri narážačke po rohovom kope Jonas Hofmann, ktorý si zle vypočítal svoj pohyb v závislosti od pohybu obrancov.
     
    27
    Opäť rovnaká situácia, Suttner opäť posielal dlhý pas na krídlo, ani jeden zo spoluhráčov však loptu nedokázal dobehnúť, a tak končí za bránkovou čiarou.
     
    26
    Markus Suttner poslal do vápna dlhý nákop, na ktorý si nedokázal vyskočiť ani jeden z jeho spoluhráčov, a preto je adresátom až Yann Sommer.
     
    24
    Tony Jantschke bude pokračovať, pokým hostia so štandardkou nenaložili práve najlepšie, keď loptu Stindl poslal iba priamo do hlavy jedného z hráčov v múri.
     
    23
    Po tvrdom zákroku na Tonyho Jantschke dostáva Anthony Jung žltú kartu. Tvrďák hostí, Jantschke leží na trávniku a bude ošetrený.
     
    22
    Z pravého krídla loptu do vápna posielal prízemne Stindl, avšak jeho prihrávku odvrátil odkopom Marcel Tisserand.
    21. Marcel Tisserand (ING)
     
    21
    Tony Jantschke chcel prejsť cez jedného z defenzívnych hráčov domácich tým, že mu „nasadí jasličky“, avšak túto snahu obranca Ingolstadtu odhadol a loptu poslal len do autu.
     
    20
    K výbornej lopte z pravej strany, ktorú z rohového kopu poslal Pascal Groß, sa dostal Marcel Tisserand, ktorý prudkou hlavičkou iba tesne minul bránu Yanna Sommera!
     
    19
    Prvým streleckým pokusom dňa sa prezentoval asi z 23 metrov Lars Stindl. Jeho strelu si však Martin Hansen s prehľadom postrážil.
     
    18
    Pascal Groß presunul ťažisko hry na ľavú stranu, kde už stál Markus Suttner, ktorý sa ho späťnou prihrávkou vzduchom snažil nájsť, avšak lopta mu mierne ušla, a tak skončila za bránou.
     
    17
    Marvin Matip uháňal po pravom krídle, kde loptu odovzdal Pascalovi Großovi, ktorý však nedokázal prekonať komplexnú obranu hosťujúceho celku.
     
    16
    Z tejto štandardky však domáci nič nevyťažili a boli zatlačení opäť na vlastnú obrannú polovicu.
     
    15
    Christoph Kramer to v hlavičkovom súboji prehnal so silou a dôrazom, a tak Christian Dingert píska faul.
     
    14
    Tony Jantschke posielal z pravej strany prudký center, avšak prvý sa k tomuto nakopnutiu dostal Marcel Tisserand, ktorý loptu odpratal do bezpečia.
     
    13
    Veľmi pekne odstavil od lopty Larsa Stindla Markus Suttner, avšak lopta sa následne dostala iba do autu, takže Borussia pri nej ostane.
     
    12
    Ďalšia školácka chyba na strane domácich, ktorí boli v sľubnej príležitosti na hranici pokutového územia, avšak Dario Lezcano premotivovane poslal svoju pätičku iba súperovi priamo na nohu.
     
    11
    Anthony Jung sa dostal pri ľavej rohovej zástavke k dlhej lopte a chcel nacentrovať do šestnástky, avšak netrafil guľatý nezmysel v mieste, v ktorom ho mal trafiť, a tak iba slabučko poslal loptu po zemi.
     
    10
    Florent Hadergjonaj sa po pravom krídle dostal k výpadu, aby mohol po zemi prihrať krížom do vápna Lezcanovi, ktorý však loptu netrafil. Z následnej dodatočnej šanca Pascal Groß nastrelil iba obrancu.
     
    9
    Prvé minúty zápasu sú relatívne veľmi nepokojné, keď lopta stále nemá stabilného majiteľa a na oboch stranách sa na lopte stávajú jednoduché chyby, ako pokazené prihrávky, alebo stratené lopty v súbojoch.
     
    8
    Anthony Jung, ktorý je typologicky obranca, avšak dnes hrá veľmi vysoko, sa dostal vo vzdialenosti približne 11 metrov od brány k voleju, ktorý však skončil mimo brány, lebo tento šikovný hráč loptu netrafil práve najlepšie.
     
    7
    Dopredu sa však pomaly dostávajú mierni favoriti dnešného zápolia, hráči Borussie Mönchengladbach, ktorí však loptu strácajú po nepresných prihrávkach.
     
    6
    V Audi-Sportparku to znie výborne, keď počujeme krásne chorále, ktoré spievajú tunajší priaznivci, ktorí sú označovaní za jedných z tých lepších, čo sa týka Bundesligy.
     
    5
    Do rýchlej kontry sa pustil Fabian Johnson, ktorý však nedokázal udržať vysokú rýchlosť tak dlho a bol obratý defenzívnymi radmi Ingolstadtu.
     
    4
    Lopta momentálne doslova letela nad šestnástkou, keď si ju až trikrát obe krídla vymenili, keďže ani Pascal Groß, ani Dario Lezcano nedokázali loptu nacentrovať dostatočne kvalitne na to, aby pristála na hlave nikoho z domácich.
     
    3
    V prvých minútach držia loptu skôr domáci, ktorí si ju medzi sebou rozosielajú početnými krátkymi prihrávkami.
     
    2
    V ofsajde stál jeden z hráčov Jonas Hofmann, ktorý podľa kompetentných bol rýchlejší, než byť mal, a tak postranný rozhodca zdvíha svoju zástavku.
     
    2
    Ihneď prvý súboj mohol skončiť nepríjemne pre Marvina Matipa, ktorý si skoro vyhodil členok, keď zle dostúpil. Našťastie však bez problémov môže krivkajúc pokračovať.
     
    1
    Zápas výkopom odštartovali hráči domáceho celku a snažia sa už od prvých sekúnd zápasu napádať bránu Yanna Sommera.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    36-ročný hlavný arbiter dnešného zápasu, Christian Dingert, debutoval ako vedúci hry ešte 12.9.2010 v zápase Kolína proti St. Pauli. Takže je jeden z tých skúsenejších a veríme, že bude zápas viesť tak, ako sa patrí.
     
    Hráči stoja nastúpení v tuneli, z ktorého ich na zelenú pažiť Audi-Sportparku vyvedie Christian Dingert, ktorý vedie dnešný zápas.
     
    Štadiónom znie hymna domáceho celku, Schanzer Herz, ktorú vrámci prestávky svojho európskeho turné zložila skupina Bonfire.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Ingolstadt 04: Hansen – Matip, Tisserand, Brégerie – Hadergjonaj, Cohen, Morales, Suttner – Groß, Jung, Lezcano.
    Náhradníci: Nyland – Roger, Lex, Hinterseer, Kittel, Levels, Multhaup.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Strobl, Johnson – Drmić, Stindl.
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Dahoud, Raffael, Kolodziejczak, Hahn, Elvedi.

    Rozhodca: Christian Dingert.
     
    Zdravím všetkých fanúšikov nemeckého futbalu! Na dnešnom programe sú zápasy 22. kola tunajšej najvyššej súťaže, Bundesligy, medzi Ingolstadtom a Borussiou Mönchengladbach, a teda zápas 11. so 17.

    FC Ingolstadt 04

    Futbalisti z mesta, kde bol založený a sídli celosvetovo známy koncern Audi, je na tom futbalovo tento rok veľmi slabo. V lige sú momentálne na predposlednom 17. mieste, ktoré zaručuje zostup do druhej Bundesligy. 21 zápasov im prinieslo iba chabých 18 bodov, keď majú v lige bilanciu 5/3/13. Čo sa týka formy, bavorskí zverenci Maika Walpurgisa majú počas posledných 5 zápolí bilanciu V-P-P-V-P, keď naposledy veľmi prekvapivo porazili Eintracht Frankfurt vonku 0:2. Obávaným kanonierom domáci nedisponujú, najviac zásahov má Almog Cohen, ktorý sa trafil presne trikrát.

    Borussia Mönchengladbach

    Tím zo západu Nemecka prichádza na druhú stranu republiky iba s jediným cieľom – zvíťaziť. Čo sa týka postavenia v tabuľke, „Die Borussen“ sú momentálne jedenásti, keď v 21 kolách získali 26 bodov s bilanciou 7/5/9. V posledných piatich zápasoch si pripísali na svoje konto bilanciu P-V-V-V-R, čo je pomerne slušné, keďže posledný zápas prehrali 1:2 s druhým Lipskom, ktoré je prekvapením súťaže. Vo štvrtok predviedli megaobrat, keď porazili Fiorentinu vonku 2:4 a vďaka počtu strelených gólov na súperovom trávniku postúpili do osemfinále EL. Najlepším kanonierom hostí je Lars Stindl so šiestimi gólmi a dvoma asistenciami.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Adam Kadlec

    Góly: 60. Stindl, 90+1. Hahn

    Karty:   23. Jung (ING), 63. Tisserand (ING)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 4:4. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 10:14.
    FC Ingolstadt 04: Hansen – Matip, Tisserand (72. Kittel), Brégerie – Hadergjonaj, Cohen, Morales, Suttner – Groß (78. Hinterseer), Jung (46. Roger), Lezcano.
    Náhradníci: Nyland – Roger, Lex, Hinterseer, Kittel, Levels, Multhaup.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Jantschke, Christensen, Vestergaard, Wendt – J. Hofmann, Kramer, Strobl (61. Dahoud), Johnson – Drmić (80. Hahn), Stindl (87. Raffael).
    Náhradníci: Sippel – Herrmann, Dahoud, Raffael, Kolodziejczak, Hahn, Elvedi.

    Rozhodca: Christian Dingert