Washington – Edmonton 2:1 (kon.) | Florida – Calgary 2:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 3:0 (kon.)
Dallas – Arizona 5:2 (kon.) | LA Kings – Anaheim 4:1 (kon.) | Columbus – NY Islanders 7:0 (kon.)
NJ Devils – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Nashville – Washington 5:2 (kon.)
koniec
Nashville Predators
5:2 (0:1, 3:0, 2:1)
Washington Capitals
cz Sobota 25.02.2017, 23:10 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 23:10.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje, obzvláště pak nejlepší ligy na světě, a sice NHL. Dnes je na programu další várka zápasů této soutěže a my budeme v příznivý čas sledovat utkání mezi týmy Nashville Predators a Washington Capitals.
     
    Nashville Predators

    Domácí Nashville má po šedesáti odehraných zápasech na svém kontě sedmašedesát bodů a v tabulce Západní konference je zatím na sedmém místě. Pohybuje se tedy zatím v postupovém pásmu do vyřazovacích bojů. Ale zase takový náskok to není, takže hráči Nashvillu tak nemají ještě rozhodně vyhráno. Musí sbírat co nejvíce bodů, i dnes na vlastním ledě, jenže proti Washingtonu to nebude vůbec nic lehkého.
     
    Washington Capitals

    Hosté totiž vedou tabulku Východní konference s devětaosmdesáti body a zatím tedy suverénně kráčejí do play-off. Parta okolo Alexandra Ovečkina zatím táhne velmi dobře a podává tak většinou stabilní výkony. Na led Nashvillu tak Capitals míří za dalšími body. Naposledy Washington porazil doma Edmonton těsně 2:1.
     
    Vzájemná utkání

    Letos se oba celky ještě neutkaly, takže to pro ně v této sezóně bude premiéra. Poslední vzájemný duel se odehrál loni v březnu a úspěšnější byl Washington, který zvítězil 4:1.
     
    Československá stopa v utkání

    Marek Mazanec (NSH)

    Jakub Vrána (WSH)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ellis, Josi (A), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen, Forsberg – C. Smith, Fisher (C), Fiala – Neal (A), Järnkrok, C. Wilson – Watson, Fiddler, Zolnierczyk.

    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Carlson (A), Alzner, Chorney, Orlov, Schmidt, Ness – Connolly, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Barber, Eller, Sanford – T. Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodčí: Luxmore, Meier – Knorr, Gibbs.
     
    Zápas začne o něco později, jak je v zámoří zvykem.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Järnkrök nahodil po vhazování kotouč do útočného pásma, ale obrana hostů si ho převzala a zaváží ho na opačnou stranu.
     
    00:25
    Na Grubauera mířila první střela z hole Neala, ale lapačka washingtonského brankáře byla na svém místě.
     
    01:12
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se velmi brzy ujímají vedení. Beagle pálil z levého kruhu a kotouč mířil na domácí branku, kde se odrazil od brusle TOMA WILSONA, který tak posílá Washington do vedení – 0:1. Asistence: Jay Beagle a Daniel Winnik.
    01:12 Tom WILSON - 0:1
     
    03:09
    Domácí se snažili najít odpověď, ale v podobě střely Austina Watsona se to nepovedlo. Hned na to pak míří do útočného pásma znovu hosté.
     
    04:16
    Nate Schmidt nahodil puk do útočného pásma, ale nikoho ze spoluhráčů tam neměl na převzetí kotouče. Domácí tak mají šanci jít do útoku.
     
    04:40
    Roman Josi pálil na Grubauera, ale ten byl ve svém brankovišti znovu připraven. Následovala pak přihrávka kotouče mezi jeho spoluhráče a nechal tak hru plynout.
     
    05:02
    Hosté se snažili projít do útočného pásma, ale obrana Nashvillu jim v tom zabránila už před útočnou modrou čárou. Následně pak Predátoři míří do rychlé akce.
     
    05:59
    Jevgenij Kuzněcov našel svou přihrávkou Johanssona, druhý jmenovaný ale pálil hodně vedle domácí branky.
     
    06:18
    Následuje první komerční přestávka.
     
    06:33
    Mike Fisher střílel z pravé strany a rána to byla hodně tvrdá. Grubauer ale zachoval čistou hlavou a dalším pozorným zákrokem jeho střelu zlikvidoval.
     
    07:23
    Ryan Johansen nedokončil svou individuální akci a do rychlého protiútoku zamířili hosté. Johansson ale svou střelu poslal pouze vysoko nad.
     
    07:24
    Za nedovolené bránění je na trestné lavici Irwin a hosté si zahrají jako první přesilovou hru.
     
    07:47
    Justin Williams se dostal ke střele z mezikruží, ale jeho následný projektil zamířil vedle domácí branky. Hráči Nashvillu se tak mohou osvobodit a vyhazují kotouč až před Grubauera.
     
    08:46
    Juuse Saros nyní předvedl parádní zákrok, když najíždějícímu Ovečkinovi nedovolil skórovat, když včas sklapl své betony a podržel svůj tým.
     
    09:24
    Irwin je na ledě a domácí jsou tedy v plném počtu.
     
    10:11
    Beagle operoval před Sarosem, ale jeho táhlá střela skončila na obraně Nashvillu. Domácí pak otáčejí znovu směr hry před branku Washingtonu.
     
    10:29
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    11:01
    Mike Fisher se dostal do prostoru levého kruhu, odkud vyslal přízemní střelu, se kterou ale Grubauer neměl žádný problém. Hned na to pak posílá svůj tým do útoku.
     
    11:42
    Střela Carlsona z levé strany skončila na boční konstrukci domácí svatyně a další akce hostů tak rychle skončila.
     
    12:19
    U puku jsou nyní domácí hráči a už s ním míří směr branka Washingtonu.
     
    12:54
    Johansson s Kuzněcovem založili pohlednou akci, ale obrana Nashvillu zasáhla včas a nepustili Capitals do zakončení. Nyní už míří znovu před Grubauera.
     
    13:37
    Jay Beagle se zjevil z ničeho nic před domácí brankou, ale těsně před Sarosem se mu nepodařilo prostrčit kotouč za jeho záda. Saros si tak připisuje další veledůležitý zákrok.
     
    14:05
    Na řadě je další komerční přestávka.
     
    14:27
    Od modré čáry se napřáhl Dmitrij Orlov, ale jeho prudká střela mezi třemi tyčemi neskončila. Následně pak se do akce vydávají znovu hráči Nashvillu.
     
    14:56
    Harry Zolnierczyk se natlačili před Grubauerovu klec, ale neprotlačil kotouč mezi jeho betony. Následně se strhla menší strkanice před jeho brankou a hra je tak přerušena.
     
    14:56
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Harry Zolnierczyk – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., hrubost).
     
    15:35
    Hosté šli dva na jednoho, ale Ovečkin nedokázal svou střelou z pravého kruhu překonat Sarose, který znovu podržel svůj tým.
     
    16:16
    Na Grubauera na druhé straně střílel Calle Järnkrok, ale také on nebyl úspěšný. Hráči Washingtonu mohou projít znovu do další akce.
     
    17:01
    A znovu Calle Järnkrok, který byl hodně důrazný před Grubauerem, ale hostující brankář znovu šanci domácích kryje.
     
    17:01
    Ovečkin zahákoval Subbana a už sedí na trestné lavici. Přesilovku si tak zahrají domácí hokejisté.
     
    17:33
    Od modré čáry střílel ve vlastním oslabení Alzner, ale nevyzrál na lapačku Sarose. Ten raději hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    18:11
    Subbanova dělovka z levého kruhu skončila znovu na Grubauerovi. Ten tak sklapl své betony a kotouč za svá záda nepustil. Vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    18:32
    A další šance domácích. V ní byl Calle Järnkrok, jenž okamžitě pálil na Grubauera, ale jeho prudká střela skončila znovu v jeho moci.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:01
    Ovečkin je na ledě a Washington je kompletní.
     
    19:41
    Craig Smith to zkoušel ještě z levé strany na hostující branku, ale zase kotouč za záda Grubauera neprošel. První třetina už tak spěje pouze do svého konce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Hosté se ujali vedení už ve druhé minutě hry, když Sarose překonal Williams. Domácí se snažili o vyrovnání a mnohdy k němu nebyli daleko, zatím ale stále vedou hosté a drží těsný náskok. Uvidíme, co nám přinese další třetina, která začne přibližně v 0:10.
     
    Střely na branku: 9 – 11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Nicklas Bäckström se vydal do útoku a z levé strany pak vyzkoušel pozornost Sarose, který proti jeho přízemní střele uspěl.
     
    20:58
    Na druhé straně střílel z velké dálky Järnkrök, ale také on svou střelu do branky hostů neposlal. Následuje tak další útok Washingtonu.
     
    21:56
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí srovnávají stav tohoto zápasu. ROMAN JOSI z levého kruhu svou střelou vymetl všechny pavučiny v síti hostů a začíná se tak znovu od začátku – 1:1. Asistence: Filip Forsberg a Ryan Johansen.
    21:56 Roman JOSI - 1:1
     
    23:30
    Hráči Nashvillu rázem ožili a znovu se tlačili před hostující branku. Ta vyrovnávací je doslova nakopla a vlila do žil čerstvou krev.
     
    24:10
    Orlov dostává dvě minuty za sekání a domácí si zahrají další přesilovou hru.
     
    24:44
    Domácí hráči se po nepřesné rozehrávce vykázali sami z útočného pásma a budou muset další akci zakládat z hloubi toho vlastního.
     
    25:32
    Přesilovka se Nashvillu zatím nedaří. Až nyní se dostali domácí do větší šance, ale ve skrumáži před Grubauerem se neprosadili.
     
    26:10
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    26:48
    Z vrcholu pravého kruhu pálil na Grubauera Austin Watson, ale Grubauer včas sklapl své betony a ukryl v nich kotouč. Vhazovat se bude po jeho levé ruce, ale až po další komerční přestávce.
     
    27:07
    Ovečkin střílel od levého mantinelu na domácí branku, ale Saros byl připraven, kotouč vyrazil před sebe, kde si ho převzali jeho spoluhráči.
     
    28:15
    Po chybě hostů v rozehrávce se domácí dostali do přečíslení dva na jednoho, ale v poslední fázi selhali. Jejich šance tak rychle skončila.
     
    28:54
    Nashville právě vstřelil branku!
    A domácí otáčejí stav utkání na svou stranu a jdou do vedení. FILIP FORSBERG napálil kotouč z pravého kruhu a ten tak skončil za zády Grubauera podruhé – 2:1. Jednobrankové manko nyní budou muset dohánět hosté. Asistence: Viktor Arvidsson a Ryan Ellis.
    28:54 Filip FORSBERG - 2:1
     
    30:19
    Nyní je na řadě další komerční přestávka.
     
    30:29
    Hráče Nashvillu v další akci zastavilo postavení mimo hru, která se tak stěhuje zpět do středního pásma. Vhazovat se tak bude těsně před modrou čárou.
     
    30:57
    Subban spěchal za kotoučem, který mířil do obranného pásma Nashvillu, nakonec byl rychlejší než hostující útočník a převzal si puk do své moci.
     
    31:17
    Alexandr Ovečkin jde dnes podruhé na trestnou lavici. Provinil se držením a domácí mají k dispozici další přesilovou hru.
     
    31:57
    Nashville právě vstřelil branku!
    Přesilovku hráči Nashvillu využívají. Ellis vyslal z levé strany prudkou střelu, kterou před odkrytou hostující klecí přesně doklepl MIKE FISHER a domácí se tak dostávají na rozdíl dvou branek – 3:1. Asistence: Ryan Ellis a P. K. Subban.
    31:57 Mike FISHER - 3:1
     
    33:05
    Hosté jsou jako opaření a na Grubauera mířila další střela. Domácí jsou naopak pochopitelně na koni a hrají s lehkostí.
     
    34:15
    Filip Forsberg ujel podél pravého mantinelu a z pravé strany pak vyslal prudkou střelu na Grubauera, ale kotouč skončil jen na boční síti jeho konstrukce.
     
    34:35
    Následuje komerční přestávka.
     
    34:59
    Karl Alzner se snažil dojet kotouč mířící k modré čáře, ale nestihl to. Hosté tak musí útočnou třetinu opustit a založit akci znovu.
     
    35:42
    Na druhé straně pak střílel Arvidson, ale ani on nebyl úspěšný. Grubauer po jeho střele vytasil efektní semafor.
     
    36:42
    Tlak měli nyní hosté před domácí brankou, Ovečkin střílel z pravého kruhu, ale jeho rána skončila pouze na obraně Nashvillu.
     
    37:27
    Hosté se marně snaží o kontaktní branku, domácí velmi dobře své vedení brání a jen tak k ničemu hosty nepouští.
     
    38:19
    Winnik si nabruslil před Sarose, ale proti jeho lapačce byl krátký. Do další akce následně míří znovu jeho spoluhráči.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:29
    Domácí už nikam nespěchají a drží kotouč co nejdále od vlastní branky. Tento stav jim rozhodně vyhovuje.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je za námi. Domácí hráči dokázali nepříznivý stav nakonec otočit, vsítili tři branky a před třetím dějstvím tak vedou rozdílem dvou gólů. Hosté tak mají rozhodně co dohánět. Třetí třetina začne přibližně v 1:00.
     
    Střely na branku: 18:16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:26
    Hosté se snažili před domácí brankou vsítit kontaktní branku, ale znovu se jim to nepodařilo. Saros drží svou tvrz velmi dobře.
     
    41:38
    Craig Smith se vydal do útočného pásma, z levé strany vystřelil na Grubauera, ale ten se zaskočit nenechal.
     
    41:56
    Obrana hostů nyní zastavila průnik domácích do útočného pásma a Capitals se tak vydají na opačnou stranu.
     
    43:04
    Ryan Ellis nyní zastavil střelu, která z hole Williamse mířila na domácí branku. Z otočky pak poslal kotouč do bezpečí a daleko od vlastní svatyně.
     
    43:58
    Hosté se dostali Nashvillu na dostřel jediné branky. Alexandr Ovečkin prostřelil Sarose z prostoru mezi kruhy, ale domácí lavička si vzala challenge a video odhalilo, že průnik Bäckströma před gólem Ovečkina, byl ofsajdový. Tudíž hlavní sudí gól neuznává.
    43:58 Neuznaná branka Ovečkina pro předchozí Bäckströmův ofsajd.
     
    45:27
    To se hostům samozřejmě nelíbí a čím dál více se tlačí před branku Sarose. Kontaktní branka ale zatím nepřichází.
     
    46:08
    Saros si připisuje další zákrok, kotouč ukryl pod svojí lapačkou po tom, co na něho najížděl Ovečkin. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce, ale až po komerční pauze.
     
    46:35
    Kuzněcov dostal přihrávku od Williamse, ale následná jeho střela skončila pouze na holenním chrániči jednoho z domácích obránců.
     
    47:25
    Na opačnou stranu se vydali Predátoři, Matt Irwin poslal střelu od modré čáry, ale Grubauer byl na svém místě připraven.
     
    48:19
    Další zákrok domácí obrany. Proti rozjetému Ovečkinovi s Bäckströmem zakročil Matt Irwin a poté hned poslal kotouč do středního pásma.
     
    49:10
    Johansson se napřahoval ke střele z levého kruhu, ale netrefil kotouč podle svých představ a rázem je tak hostující akce u konce.
     
    50:10
    Järnkröck zblízka pálil na Grubauera, ale i ten byl pozorný. Nyní podržel svůj tým efektním semaforem a raději pak přerušil hru.
     
    50:27
    Následuje další komerční přestávka.
     
    51:11
    Nicklas Bäckström střílel na Sarose, ale brankář domácích byl opět na svém místě. Zatím tak může být společně se svými spoluhráči spokojen.
     
    51:42
    Johansson poslal kotouč doprostřed útočného pásma, tam ale Kuzněcov na puk nedosáhl a domácí tak vyhazují puk do bezpečí.
     
    52:04
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Dmitrij Orlov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    52:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    A domácí svou početní výhodu využívají. ROMAN JOSI kousek za modrou čárou propálil v hostující brance vše, co mu stálo v cestě – 4:1. Asistence: Ryan Jonansen.
    52:07 Roman JOSI - 4:1
     
    53:55
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mike Fisher – 2 min., vysoká hůl).
    Vyloučení v týmu Washington Capitals (Tom Wilson – 2 min., vysoká hůl).
     
    55:06
    Proti střele Williamse zasáhl znovu dnes velmi dobře chytající Saros a poslal hned své spoluhráče do útoku.
     
    55:29
    Ještě je tu jedna komerční přestávka.
     
    55:55
    Grubauer musel znovu zasahovat proti střele Wilsona, který na něho mířil z velmi těsné blízkosti. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    56:34
    Hosté znovu marně dobývali domácí klec, ta je pro ně dnes doslova zakletá. Po střele Orlova od modré čáry se pak kotouč dostal na hokejky obránců a ti ho vyhodili do bezpečí.
     
    57:04
    Washington právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jenom dočkali. Druhou branku vsítil JEVGENIJ KUZNĚCOV, který přízemní střelou z pravé strany nachytal Sarose – 4:2. Asistence: John Carlson a Justin Williams.
    57:04 Jevgenij KUZNĚCOV - 4:2
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:20
    Hostující klec je prázdná. Capitals to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:26
    Lavička Washingtonu si bere oddechový čas.
     
    58:46
    Domácí se nemohou vymanit z tlaku hostů a zatím se jim nedaří vyhodit kotouč z pásma pryč.
     
    59:08
    Nashville právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto. VIKTOR ARVIDSSON trefuje opuštěnou klec a uzavírá tak dnešní utkání – 5:2. Asistence: Filip Forsberg a Ryan Johansen.
    59:08 Viktor ARVIDSSON - 5:2
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec poráží favorita z Washingtonu a po zásluze si tak připisují do tabulky dva body. Hosté naopak odjedu s prázdnou.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Roman Josi (NSH) 2+0
    2. Juuse Saros (NSH) 24 zák., 2 góly, 92,3%
    3. Filip Forsberg (NSH) 1+1
     
    Československá stopa v utkání

    Do utkání dnes nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    To je pro dnešek z mé strany už vše, přeji hezký zbytek nedělní noci a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (01:52:33)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 22. Josi (Forsberg, Johansen), 29. Forsberg (Arvidsson, Ellis), 32. Fisher (Ellis, P. K. Subban), 53. Josi (Johansen), 60. Arvidsson (Forsberg, Johansen) – 2. T. Wilson (Beagle, Winnik), 58. Kuzněcov (Carlson, Williams)


    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Ellis, Josi (A), P. K. Subban, Ekholm, Y. Weber, Irwin – Arvidsson, Johansen, Forsberg – C. Smith, Fisher (C), Fiala – Neal (A), Järnkrok, C. Wilson – Watson, Fiddler, Zolnierczyk.
    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Carlson (A), Alzner, Chorney, Orlov, Schmidt, Ness – Connolly, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Barber, Eller, Sanford – T. Wilson, Beagle, Winnik.

    Rozhodca: Luxmore, Meier – Knorr, Gibbs