Washington – Edmonton 2:1 (kon.) | Florida – Calgary 2:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 3:0 (kon.)
Dallas – Arizona 5:2 (kon.) | LA Kings – Anaheim 4:1 (kon.) | Columbus – NY Islanders 7:0 (kon.)
NJ Devils – NY Rangers 3:4 (po pr.) | Nashville – Washington 5:2 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Ottawa Senators
cz Sobota 25.02.2017, 01:40 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    54:41
    Pageau dostal parádní přihrávku zpoza brány, nicméně kvůli důležitému obrannému zákroku Jordana Staala nemohl zakončovat z hranice brankoviště!
     
    52:51
    Eddie Läck lapil nahozený kotouč a na trestnou lavici tak může zamířit Jay McClement (CAR), který se provinil sekáním.
     
    51:52
    Záhy po skončení oslabení se do šance dostal Pageau, který šel zprava sám na Läcka. Hostující útočník zvolil zakončení mezi betony, ale domácí gólman mezeru včas zavřel.
     
    51:12
    Další parádní zákrok Craiga Andersona, který nejprve zastavil Staalovu teč a poté si poradil i s Lindholmovou dorážkou z bezprostřední blízkosti.
     
    50:41
    Nyní to ale domácí udělali skvěle. Rychlou kombinací dostali puk až k volnému Ahovi, avšak ten zakončil pouze do přesunujícího se Andersona.
     
    49:50
    Zbytečný útočný faul teď předvedl Marc Methot (OTT), jenž Faulka zbavil hokejky. Dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    45:45
    Opět to byl Ryan Dzingel, kdo se zjevil před domácím brankářem! Tentokrát hostující mladík vůbec netrefil bránu, ale šance Ottawy se množí!
     
    44:23
    Za hákování je tak potrestán Jaccob Slavin (CAR). První přesilová hra ve prospěch Ottawy.
     
    44:23
    Ryan Dzingel se prohnal kolem soupeřů, avšak tváří v tvář proti Läckovi neuspěl bekhendový zakončením. Sens však získávají aspoň přesilovou hru.
     
    41:32
    Nejprve se před Andersona natlačil McGinn, jenž minul, ale na druhé straně dobře mířil Kyle Turris. Jeho rána se zastavila na břevnu a Läck poté odolal několika dorážkám.
     
    40:53
    Svižná střela Pageaua prošla kolem Eddieho Läcka a odrazila se od vzdálenější tyče brány! Teď byli hosté velmi blízko.
    39:18 Viktor STÅLBERG - 3:0
     
    39:18
    Carolina právě vstřelila branku!
    Teď to pro domácí vypadá ještě lépe. Ottawa puk nevyhodila z vlastního pásma a po Ahově bekhendovém zakončení se puk odrazil přesně před VIKTORA STÅLBERGA. Švédský útočník měl před sebou už jen prázdnou bránu! Asistence: Sebastian Aho, Victor Rask.
     
    36:56
    Ottawa mohla záhy snížit. Jean-Gabriel Pageau měl před sebou už jen Läcka, nicméně na domácího gólmana nedokázal vyzrát a s dorážkou poté neuspěl ani Zack Smith.
    35:16 Elias LINDHOLM - 2:0
     
    35:16
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak to je pro hosty nečekaná rána. Zablokovaná přihrávka z pravé strany se zjevila před Di Giuseppem, který na nic nečekal a oslovil zcela volného ELIASE LINDHOLMA. Domácí útočník pak v pohodě zakončil do odkryté části brány. Asistence: Phillip Di Giuseppe, Jordan Staal.
     
    29:11
    Krásná akce Toma Pyatta. Hostující útočník se protáhl kolem mantinelu, nabruslil si před Läcka, nicméně ten jeho forhendové zakončení zlikvidoval.
     
    28:28
    Zack Smith (OTT) není vůbec spokojen, ale nakonec je prvním vyloučeným hráčem zápasu. Dvouminutový trest dostává za podražení.
     
    27:36
    Do perfektní pozice se na druhé straně dostal Stempniak. Ten nejprve minul z mezikruží, ale poté puk ještě vracel do brankoviště a div, že si touš Anderson nesrazil za brankovou čáru.
     
    21:14
    Obrovská šance na vyrovnání! Pyatt parádně našel volného Widemana, před kterým zívala poměrně odkrytá brána, ale Läck se stačil přesunout!
     
    16:48
    Jordan Staal se na pravé straně útočného pásma chopil volného kotouče a okamžitě ho poslal na Andersona! Ten si v minisouboji se zkušeným Kanaďanem připisuje plusový bod.
     
    12:31
    Derick Brassard udělal kličku obránci Caroliny a měl proti sobě už jen Läcka. Toho chtěl přechytračit objetím brány, avšak po zákroku švédského gólmana skončil na ledě. Brassard se hodně zlobí, ale o podražení se dle sudích nejednalo.
     
    10:46
    Okamžitě po vhazování v útočném pásmu se kotouče ujal Lindholm, jenž si vyjel do výborné pozice a Andersonovu bránu minul jen o centimetry!
     
    02:00
    Staal se znovu objevil na ledě a tentokrát k zakončení oslovil Faulka. Jeho sražený pokus se po chvíli zjevil právě u Jordana Staala, jenž tentokrát zblízka zakončoval jen do Andersona.
    01:19 Jordan STAAL - 1:0
     
    01:19
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zničehonic do vedení! Kotouč se u zadního mantinelu chopil JORDAN STAAL, který se nejprve zbavil Phaneufa, pak se rychle obtočil kolem brány a poslal puk přesně ke vzdálenější tyči. Skvělý vstup do zápasu ze strany Caroliny. Asistence: Phillip Di Giuseppe, Brock McGinn.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 2. J. Staal (Di Giuseppe, B. McGinn), 36. E. Lindholm (Di Giuseppe, J. Staal), 40. Stålberg (Aho, V. Rask)


    Carolina Hurricanes: Läck (C. Ward) – Slavin, Faulk (A), Hanifin, Pesce, Dahlbeck, R. Murphy – Aho, V. Rask (A), E. Lindholm – B. McGinn, J. Staal (A), Di Giuseppe – Skinner, Teräväinen, Stempniak – Nordström, McClement, Stålberg.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Dzingel, Turris, Pyatt – Z. Smith, Brassard, Pageau – Kelly, Wingels, Lazar – C. Bailey, M. McCormick, Neil (A).

    Rozhodca: Trevor Hansen, Jean Hebert – Mark Shewchyk, Vaughan Rody

    Diváci: 11 327