Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference SK Dynamo Č. Budějovice

cz Piatok 24.02.2017, 20:05Tlačové konferencie
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 20:00.
     
    Krátce po skončení dnešní generálky mezi Dynamem a Vlašimí proběhne v tiskovém středisku na Střeleckém ostrově tisková konference českobudějovické klubu před jarní částí Fortuna národní ligy. Novinářům budou na otázky odpovídat trenér David Horejš a generální manažer Martin Vozábal.
     
    Dynamo porazilo Vlašim 3:1, a tak každou chvilku začne tisková konference.
     
    Tisková konference začíná!
     
    PR manažer Dynama Aleš Strouha uvedl hosty a zahájil tiskovou konferenci.
     
    David Horejš, trenér Dynama: "Po dvou nepříliš povedených duelech jsme si s klukama sedli a probrali si to. A bylo vidět zlepšení. Zápas nám vyšel, kluci byli hladoví a šli si za vítězstvím. Jsme spokojeni a snad si přeneseme formu do začátku jara."
     
    Následují rovnou otázky novinářů.
     
    David Horejš: "Jsme rádi, že jsme si mohli zahrát i na hlavním stadionu na přírodní trávě. Vlašim nám vyšla vstříc, za což jsme rádi, protože se mělo hrát v sobotu. Kluci i díky tomu měli chuť a nyní máme celý týden se připravit na Varnsdorf."
     
    Jak to vypadá s Jiřím Kladrubským? David Horejš: "Jirka zažil lehčí otřes a neudělalo se mu dobře. Snad by měl být brzy v pořádku."
     
    Už máte jasno o základní sestavě? David Horejš: "Ještě máme týden do zápasu a kluci dnes předvedli, že všichni mají chuť a cpou se do základní sestavy. Provedli jsme nějaké změny, ještě na některých postech nemáme jasno. Adrián Čermák má výron v kotníku a jeho zranění se dobře hojí. Snad bude brzy v pořádku."
     
    Jaké jsou cíle klubu do jarní části? Martin Vozábal: "Měli jsme cíl být do 4. místa, ale když vidíme, že jsme těsně za špičkou, tak samozřejmě přemýšlíme o dalších krocích. Nemáme za cíl postoupit, ale pokud se to nepovede, svět se nezboří. na ligu chceme být připraveni a ne tam být jen epizodou."
     
    Co říkáte na los jarní části? Budete hrát hodně doma se silnými soupeři. David Horejš: "Doufám, že přijdou diváci a se silnými soupeři si to rozdáme na férovku. Ale čekají nás i těžké zápasy venku, kde budeme muset bodovat. Hlavně chceme, aby kluci každý zápas makali naplno a mužstvo mělo tvář. Bodujeme hlavně doma a chceme, aby Střelák byl zase nedobytnou tvrzí. Máme do budoucna sen a cíl, abychom se vrátili do ligy. Ale nikam nechvátáme."
     
    Může být pro hráče výhoda, že na ně není tlak na postup? Martin Vozábal: "I kluci si chtějí zahrát ligu a vytváří tím vlastně tlak sami na sebe. Kabina je zdravá a jednotná, i proto jsme moc přes zimu na přestupovém trhu nebyli příliš aktivní. Jsme rádi, že jsme udrželi kabinu při sobě."
     
    Na hostování byli v klubu ze Sparty Patrik Čavoš a Jakub Pešek, s nimiž jste chtěli podepsat smlouvy. Jak to s nimi vypadá? Martin Vozábal: "Mohu říci, že s Patrikem Čavošem jsme podepsali tříletou smlouvu, zbývá jen doladit formality. S Jakubem Peškem jsme víceméně také domluveni, v létě by měl podepsat tříletou smlouvu. Máme v klubu na hostování vlastně už jen dva hráče Vopata a Matějku. Kluby na naší úrovni si musí pomáhat hostováním, ne že ne. Ale chceme mít maximálně dva nebo tři hráče na hostování, ne osm. Proto chceme jít do ligy připraveni a nechvátáme."
     
    Udrželi jste i mladé hráče a tým zůstal pohromadě. To je také důležité, že? David Horejš: "Určitě, za to jsme moc spokojeni. V zimě Matějka s Vopatem rozšířili naše řady a zvýšili kvalitu. Ale kádr zůstal pohromadě a můžeme s ním dál pracovat."
     
    Tisková konference je u konce, děkujeme za pozornost a hezký večer. (20:21:58)

    Pavel Kortus ml.