Wolfsburg – Brémy 1:2 (kon.)
koniec
VfL Wolfsburg
1:2 (1:2)
Werder Brémy
Piatok 24.02.2017, 20:30 • Volkswagen Arena, Wolfsburg • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Vážení diváci! Vitajte pri sledovaní on-line textového prenosu! Dnes máme na programe 22. kolo Bundesligy, kde VfL Wolfsburg bude hostiť na svojom trávniku Werder Brémy. Poďme si v krátkosti predstaviť aktuálnu formu oboch celkov.

    VFL WOLFSBURG: Futbalisti tohto celku momentálne figurujú na nepeknej 14. priečke so ziskom 22 bodov. Sú len tri body od hranice ohrozenia v podobe baráže o zotrvanie v lige. Na svojom konte majú šesť víťazstiev, štyri remízy a jedenásť prehier. Svojim výkonom dokázali súperom nastrieľať 19 gólov a až 31 inkasovať. Posledný zápas odohrali na trávniku favorizovaného Dortmundu, odkiaľ cestovali domov smutný po porážke v pomere 0:3. Bruma sa v 20. minúte prezentoval vlastným gólom.

    WERDER BRÉMY: No a na spomínanej hranici sa nachádza práve tento celok. Hráči Brém figurujú na 16. priečke so ziskom 19 bodov. To sa im podarilo po piatich víťazstvách, štyroch remízach a po dvanástich porážkach. Dovedna svojim súperom nasúkali 26 gólov, ale inkasovali najviac zo všetkých tímov v súťaži a to presne 42. Naposledy sa predstavili na trávniku Mainzu , odkiaľ odchádzali s plným bodovým ziskom. V 16. minúte otváral stav stretnutia Gnabry a hneď sedem minút na to zvýšil stav stretnutia Delaney. Diváci sa už potom presného zásahu nedočkali.

    Z pozície komentátora sa vám bude hlásiť Róbert Gašpárek.
     
    Úvodné zostavy:

    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Knoche, Gustavo, Ricardo Rodríguez – Błaszczykowski, Träsch, Arnold, Horn – Mayoral, Didavi, Malli.
    Náhradníci: Casteels – Bruma, Vieirinha, Gerhardt, Bazoer, Mario Gómez, Ntep.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Bauer – Bartels, Veljković, M. Eggestein, Junuzović (C) – Gnabry, M. Kruse.
    Náhradníci: Zetterer – Caldirola, Santiago García, Kainz, Grillitsch, C. Pizarro, Jóhansson.

    Rozhodca: Wolfgang Stark.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia mali výhodu úvodného výkopu.
     
    2
    Loptu majú pod kontrolou domáci borci, ktorí pomýšľajú nad založením úvodnej akcie stretnutia.
     
    3
    Hostia sa snažii usadiť na polovici súpera, ale to im znemožnil včasným zákrokom Ricardo Rodríguez.
     
    4
    Arnold skúsil svoje strelecké šťastie z väčšej vzdialenosti, ale jeho tvrdý projektil smeroval len mimo brány. Bude nasledovať odkop od bránky hostí.
     
    5
    Hráči Werder Bremen sa usadili na vlastnej polovici ihriska, kde si medzi sebou vymieňajú série krátkych prihrávok.
     
    6
    Skvelá obranná činnosť v podaní Saného mala za následok prerušenie útočnej snahy súpera.
     
    7
    Ricardo Rodríguez vystrelil z diaľky, ale medzi tri žrde sa to nezmestilo. Lopta putuje vedľa ľavej tyčky.
     
    8
    Błaszczykowski sa svojim prízemným centrom snažil nájsť niekoho zo svojich spoluhráčov na hranici veľkého vápna súpera. Jeho pokus smeroval len do priestoru nikoho.
     
    9
    Mayoral mal v pláne prekvapiť protihráča individuálnou parádičkou. To mu však taktiež nevyšlo a o loptu prišiel.
     
    10
    Werder Brémy dali gól!
    Bauer dokázal poslať prízemný center na hranicu veľkého vápna, kde sa nachádzal nikým nestrážený SERGE GNABRY, ktorý predviedol výborný prvý dotyk s loptou, čím oklamal brániaceho hráča a následne možno aj troška so šťastím poslal loptu až za chrbát gólmana. Stav stretnutia je otvorený 0:1!
    10. Serge Gnabry (BRM) - 0:1
     
    12
    Domáci futbalisti sa na dlhší čas usadili na polovici súpera, kde sa svojimi krátkymi prihrávkami snažia rozhodiť defenzívu Werderu.
     
    13
    Lopta sa po sérii prihrávok dostala až na kopačku Wiedwalda, ktorý hral na istotu a poslal loptu čo najďalej od vlastného vápna.
     
    14
    Moisander teraz predviedol dôležitý obranný zákrok, čo bude mať za následok rohový kop v prospech Wolfsburgu. Nechajme sa prekvapiť, ako s ním dokážu vynaložiť.
     
    15
    Po rohovom kope sa však do zakončenia nedostal nikto z domácich hráčov, napriek tomu to sú práve oni, kto má loptu pod kontrolou.
     
    16
    Držanie lopty je momentálne 60% v prospech domáceho celku a 40% v neprospech toho hosťujúceho.
     
    17
    Ricardo Rodríguez teraz celkom zbytočne odkopol loptu až za brankovú čiaru. Vyzeralo to tak, že loptu si do svojej moci vezme Benaglio, ale tento brániaci hráč bol rýchlejší. Hostia budú zahrávať rohový kop.
     
    18
    Zlatko Junuzović nedokázal nájsť z rohového kopu žiadneho spoluhráča. Loptu pohodlne odvrátila obrana.
     
    18
    Werder Brémy dali gól!
    Jeden z domácich hráčov si v súboji pomáhal nedovoleným spôsobom, vďaka čomu mohli hostia skórovať po voľnom kope, čo sa im aj podarilo. Centrovaná lopta sa vo vápne súpera odrazila presne na kopačku SERGE GNABRYHO, ktorý nekomprimisne poslal loptu pod brvno. Stav zápasu je už 0:2! Asistenciu si pripisuje Lamine Ludović Sané.
    18. Serge Gnabry (BRM) - 0:2
     
    20
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Domáci celok mal výhodu rohového kopu, čo dokázali zúročiť vo vlastný prospech. Daniel Didavi poslal nadýchaný center do priestoru, kde si nabehol BORJA MAYORAL, ktorý bez váhania upratal loptu do siete. Stav zápasu je 1:2!
    20. Borja Mayoral (WOF) - 1:2
     
    22
    Sledovali sme ďalšiu veľkú príležitosť, v ktorej sa ocitol Jakub Blaszczykowski. Ten si zbehol na zaujímavý center Daniela Didaviho, ale jeho hlavičkový pokus dokázal gólman vyraziť mimo ohrozenia.
     
    23
    Gólman sa o túto strelu ani nemusel zaujímať. Ricardo Rodríguez obetoval presnosť na úkor sily a svoj pokus poslal absolútne mimo. Lopta skončila napravo od bránky.
     
    24
    Hraje sa teraz prevažne v strede pola, kde sa oba celky prezentujú nepresnosťou na svojich kopačkách.
     
    25
    Domáci futbalisti si teraz príliš nerozumeli v kombinácii, čo malo za následok stratu lopty. Netrvalo dlho a defenzíva Wolfsburgu si ju vybojovala späť.
     
    26
    Do obrovskej šance sa dostal Jakub Blaszczykowski, ktorý sa dostal do zakončenia v šestnástke súpera. Jeho tvrdý projektil, ktorý vyslal z voleja dokázal perfektným zákrokom gólman vyraziť za hranicu vlastného vápna.
    26. Felix Wiedwald (BRM), Jakub Błaszczykowski (WOF)
     
    27
    Ale hostia sa budú brániť aj naďalej. Jeden z brániacich hráčov sa previnil voči pravidlám, čo neuniklo pozornosti hlavného arbitra. Domáci môžu skórovať po priamom voľnom kope.
     
    28
    Exekútorom voľného kopu sa stal Ricardo Rodríguez, ale na jeho zakončenie nemusel Felix Wiedwald vôbec reagovať. Budeme sledovať odkop od bránky Werderu.
     
    29
    Bartels svojou prihrávkou do stredu pola hľadal lepšie postaveného spoluhráča. K nemu sa však lopta nedostala po skvelom čítaní hry jedného z domácich obráncov.
     
    30
    Hráči tímu Wolfsburg sa usadili na polovici súpera, kde sa snažia nájsť medzeru v ich defenzíve, čím by sa mohli dostať do lepšej streleckej pozície.
     
    31
    Hosťujúci celok má výhodu outového vhadzovania na polovici súpera.
     
    32
    Serge Gnabry napriahol k strele, ale tá neskončila úspechom. Lopta len preletela vysoko nad brvnom. Hetrik si tak zatiaľ na svoje konto nepripíše.
     
    33
    Jakub Błaszczykowski si na svoje konto pripíše útočný faul. Jakub Błaszczykowski sa s verdiktom hlavného arbitra príliš nestotožnuje, ale nič to nemení na veci, že hlavné slovo tu má práve on.
     
    34
    Domáci celok mal možnosť skórovať po voľnom kope zo strednej vzdialenosti. Exekútor voľného kopu to nezahral príliš ideálne. Lopta skončila v rukaviciach pozorného gólmana.
     
    35
    Daniel Didavi bol podľa názoru hlavného arbitra faulovaný. Vďaka tomu budú domáci zahrávať ďalší voľný kop, no tentoraz z lepšej streleckej pozície.
     
    36
    Wau! To bola príležitosť! Celú zodpovednosť na seba zobral faulovaný Daniel Didavi, ktorého zakončenie opečiatkovalo pravú žrď Wiedwaldovej bránky.
     
    37
    Treba pochváliť defenzívu Wolfsburgu, ktorá napriek tomu, že inkasovala dva góly príliš nepúšťa súpera do vyložených šancí. Dnes im dávajú len minimum priestoru na hracej ploche.
    37. Daniel Didavi (WOF)
     
    38
    Do obrovskej šance sa dostal Daniel Didavi, ktorého tvrdé zakončenie však dokázal Felix Wiedwald vyraziť. Lopta následne putovala mimo hry. Daniel Didavi by sa v prípade skórovania dlho netešil. Postranný rozhodca si všimol postavenie mimo hry, čo znamená, že sa nebude zahrávať ani rohový kop. Navyše opakovaný záznam ukázal, že sa o ofsajdové postavenie nejednalo.
     
    40
    Borja Mayoral Moya sa prihnal do šestnástky s cieľom vypýtať si prihrávku od spoluhráča. Dostal parádny pas a z blízky vystrelil. Celé to ale končí na ľavej tyči. Mohol byť z toho parádny zásah, ale na keby sa nehrá.
     
    41
    Jakub Błaszczykowski bol faulovaný, čo dáva domácemu celku opäť možnosť skórovať po voľnom kope.
    41. Borja Mayoral (WOF)
     
    42
    Vyzeralo to ako niečo nacvičené. Podstatné je to, že zakončenie Arnolda bolo zblokované brániacim hráčom a lopta následne putovala za bránkovú čiaru. Domáci budú zahrávať rohový kop.
     
    43
    Domácim rohový kop nevyšiel podľa predstáv. Defenzíva Werderu Bremen tento letiaci pokus bez problémov odvrátila.
     
    45
    Vyzerá to tak, že sa prvé dejstvo dohraje na polovici hosťujúceho celku. Domáci si počas celého stretnutia vytvárajú obrovský tlak. Nechajme sa prekvapiť, či toho dokážu využiť.
     
    45+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v prvom polčase ešte jednu minútku navyše.
     
    45+1
    Žltú kartu dostáva Fin Bartels (Werder Brémy). To si vyslúžil za podkopnutie Daniela Didaviho.
     
    45+2
    V závere prvého dejstva sa do zakončenia z bezprostrednej blízkosti dostal Daniel Didavi, ale ten mieril len do stredu bránky, kde stál pripravený Felix Wiedwald, ktorý loptu dokázal vyraziť pred seba. Následná dorážka Jakuba Błaszczykowskeho nemala veľkú váhu.
    45+2. Ricardo Rodríguez (WOF)
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Priebeh prvého polčasu možno označiť ako nadpriemerný. Fanúšikovia, ktorí merali cestu na štadión nemôžu ľutovať. Máme možnosť vidieť pekné góly, množstvo šancí a zaujímavých momentov. Dúfajme, že sa druhý polčas bude niesť v rovnakom duchu. Domáci celok si napriek nepriaznivému výsledku vyvíja počas celého stretnutia veľký tlak vďaka kombinačnému štýlu hry. Naopak hostia sa sústredia na pevnú defenzívu a následné smrteľné kontry.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    47
    Jeden z domácich hráčov doslova odcentroval outové vhadzovanie, po ktorom sa do technického zakončenia dostal Luiz Gustavo. Felix Wiedwald si na svoje konto pripisuje ďalší dôležitý zákrok.
     
    48
    Feli Wiedwald zahrával odkop od vlastnej bránky. Neurobil to príliš šikovne. Jeho výkop skončil až za postrannou čiarou.
     
    49
    Jakub Błaszczykowski sa opäť pokúsil odcentrovať. Jeho centrovaný pokus bol zblokovaný. Ale k niečomu to rozhodne bolo. Jeho tím bude vďaka tomu zahrávať rohový kop.
     
    50
    Po rohovom kope sa síce do zakončenia nedostal nikto, ale hráči Wolfsburgu sú aj naďalej pri lopte pekne usadení na polovici súpera.
     
    51
    Luiz Gustavo sa po súboji ocitol na trávniku. Podľa názoru hlavného arbitra tam bol poslaný nedovoleným spôsobom. Domáci celok bude zahrávať voľný kop z väčšej vzdialenosti.
     
    52
    Voľný kop nebol príliš úspešný. Loptu zachytil jeden z brániacich hráčov, ktorý loptu nešťastne poslal mimo hry. Wolfsburg tak môže pokračovať vo svojej útočnej snahe aj naďalej. Nasleduje rohový kop.
     
    53
    Borja Mayoral Moya zahral rohový kop, ale obrana súpera si svoju prácu splnila a loptu upratala do bezpečia.
     
    55
    Jakub Błaszczykowski bol veľmi nepekným spôsobom poslaný na hraciu plochu. Hlavný arbiter okamžite prerušuje hru, ale tentoraz bez žltého napomenutia.
     
    56
    Mayoral sa po súboji v pokutovom území ocitol na tvárou na trávniku. Podľa jeho názoru tam bol poslaný nedovolene. Rozhodca celú situáciu videl jasne a nechal hru pokračovať bez prerušenia.
     
    57
    Luiz Gustavo skúsil svoje strelecké šťastie zakončením z väčšej vzdialenosti. Jeh strelecký pokus bol veľmi nepresný. Felix Wiedwald nemusel v tomto prípade vôbec reagovať.
     
    58
    V dnešnom stretnutí sme mali možnosť vidieť už 26 streleckých pokusov.
     
    59
    Domáci si na polovici súpera vytvárajú obrovský tlak. Hostia bránia všetkými hráčmi v poli.
     
    60
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Fin Bartels, prichádza Florian Kainz.
     
    61
    Držanie lopty je momentálne 64% v prospech domáceho celku a 36% v neprospech toho hosťúceho.
     
    62
    Jakub Błaszczykowski sa pokúšal o ďalší center, ale čo je pravda, dnes mu príliš nevychádzajú. Tradične dokázal pre svoj tím vybojovať rohový kop.
     
    63
    Po tomto rohovom kope sa do zakončenia dostal Daniel Didavi. V pokutovom území hostí sa skvelým obranným zákrokom prezentoval Sané, ktorý zblokoval nepríjemné zakončenie. Budeme sledovať ďalší rohový kop v podaní Wolfsburgu.
     
    63
    Aj po tomto rohovom kope sa do hlavičkového zakončenia dostal Daniel Didavi, ale opäť bol neúspešný. Chystá sa striedanie na domácej lavičke.
     
    63
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Daniel Didavi, prichádza Mario Gómez.
     
    64
    Daniel Didavi po vystriedaní kopol do reklamného panelu. Neviem, či tento výbuch vznikol vystriedaním, alebo skôr nepremenenými šancami.
     
    65
    Lopta sa po dlhej dobe nachádza na polovici Wolfsburgu, ale sú to práve domáci futbalisti, kto ju má pod kontrolou.
     
    66
    A máme možnosť vidieť rovnaký scenár. Jakub Błaszczykowski centroval, ale bude z toho len rohový kop v prospech Wolfsburgu.
     
    67
    Po rohovom kope sa jeden z domácich útočiacich hráčov previnil voči pravidlám. Pri lopte budú hostia.
     
    68
    Tentoraz sa pokúsil odcentrovať Daniel Didavi, ktorý najprv doviedol loptu pokutového územia a neskôr hľadal niekoho lepšie postaveného. To sa mu však nepodaril. Našiel len hlavu brániaceho hráča.
     
    69
    Žltú kartu dostáva Felix Wiedwald (Werder Brémy). Zdržovanie hry.
     
    70
    Zaznel hvidz hlavného arbitra. Dvojgólový Gnabry dáva po svojom nedovolenom zákroku možnosť súperovi vyrovnať po voľnom kope.
     
    71
    Exekútorom voľného kopu sa stal Arnold, ale jeho zakončenie bol jeden veľký smútok. Lopta smerovala niekde medzi divákov.
     
    73
    Gnabry presnou prihrávkou našiel lepšie postaveného spoluhráča. Toho vša sklamal prvý dotyk s loptou a tak nedokázal prejsť cez posledného brániaceho hráča.
     
    74
    Jakub Błaszczykowski to opäť skúšal centrom. Jeho centrovaný pokus smeroval na hranicu malého vápna, kde Moisander loptu odhlavičkoval mimo hry a zároveň ju poslal ku rohovej zástavke.
     
    74
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Borja Mayoral, prichádza Paul-Georges Ntep.
     
    75
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Maximilian Eggestein, prichádza Florian Grillitsch.
     
    76
    Ku rohovej zástavke sa postavil Ricardo Rodríguez, ale s jeho pokusom nemala defenzíva väčšie problémy a loptu upratala do bezpečnej vzdialenosti.
     
    77
    Veľká príležitosť na skórovanie! Malli si zbehol na sklepnutú loptu a následne ju tvrdým spôsobom poslal z voleja smerom k bráne. Jeho strelecký pokus skončil tesne mimo.
    77. Yunus Malli (WOF)
     
    78
    Junuzović bol faulovaný na vlastnej polovici ihriska. Je očividné, že sa neplánuje okamžite z hracej plochy postaviť späť na nohy. Snaží sa pozbierať čo najviac cenných sekúnd vo vlastný prospech.
     
    79
    Florian Kainz v snahe získať loptu na vlastnej polovici fauloval. To neuniklo pozornosti hlavného arbitra, ktorý okamžite reagoval.
     
    81
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Christian Träsch, prichádza Yannick Gerhardt.
     
    82
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Claudio Pizarro.
     
    83
    V prípade, že presný zásah už v dnešnom stretnutí neuvidíme, tak sa hostia bodovo vyrovnajú svojmu dnešnému súperovi.
     
    84
    Jakub Błaszczykowski sa okamžite snažil poslať center svojmu nabiehajúcemu spoluhráčovi. Tušíte ako táto situácia dopadla? Presne tak! Budeme sledovať rohový kop v prospech domáceho celku.
     
    85
    Exekútor rohového kopu sa ho rozhodol rozohrať krátkou formou, vďaka čomu môžu domáci pokračovať vo svojom tlaku.
     
    86
    Žltú kartu dostáva Maximilian Arnold (VfL Wolfsburg).
     
    87
    Hlásateľ oznámil, že na dnešné stretnutie sa prišlo pozrieť presne 30 000 platiacich divákov.
     
    88
    Jakub Błaszczykowski robil čo mohol, aby bol pri odrazenej lopte skôr ako brániaci hráč, no loptu si prevziať nestihol. Hostia zbierajú dôležité sekundy na polovici súpera.
     
    89
    Gebre Selassie priviedol loptu až do pokutového územia súpera, kde si dokázal položiť gólmana a následne rozvlnil sieť! Ale len tú bočnú. Budeme sledovať odkop od bránky Wolfsburgu.
     
    90+1
    Štvrtý rozhodca sa rozhodol nadstaviť v dnešnom dueli ešte štyri minútky navyše, čo sa nepáči domácemu publiku, ktoré to dáva hlasito najavo.
     
    90+2
    Pizzaro mal možnosť stanoviť pravdepodobne konečný výsledok zápasu, ale jeho zakončenie z vnútra šestnástky nebolo vôbec presné.
    90+2. Claudio Pizarro (BRM)
     
    90+3
    Domáci zahrávali rohový kop, kde sa v malom vápne ocitol nikým nestrážený Mario Gómez. Loptu nedokázal trafiť z voleja presne, za čo viní svojho spoluhráča stojaceho vedľa neho.
    90+3. Mario Gómez (WOF)
     
    90+3
    Žltú kartu dostáva Lamine Sané (Werder Brémy).
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3.
    Střely mimo: 17:4.
    Rohy: 12:1.
    Ofsajdy: 1:0.
    Fauly: 13:14.
     
    Takto by malo vyzerať každé futbalové predstavenie. Bolo sa na čo pozerať. Domáci celok napriek veľkému tlaku nedokázal vyrovnať nepriaznivý stav stretnutia. Remíza by v tomto prípade bola na mieste. Wolfsburg dnes vsadil na kombinačný štýl hry, čo mu napokon neprinieslo želané ovocie. Naopak Werder sa sústredil na pevnú defenzívu a udrieť sa snažil po rýchlych kontrách. Odo mňa to je na dnes všetko. Ja ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. Z pozície komentátora sa vám hlásil Róbert Gašpárek. (22:26:18)

    Róbert Gašpárek

    Góly: 20. Mayoral – 10. Gnabry, 18. Gnabry

    Karty:   86. Arnold (WOF) – 45+1. Bartels (BRM), 69. Wiedwald (BRM), 90+3. Sané (BRM)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 17:4. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:14.
    VfL Wolfsburg: Benaglio (C) – Knoche, Gustavo, Ricardo Rodríguez – Błaszczykowski, Träsch (81. Gerhardt), Arnold, Horn – Mayoral (74. Ntep), Didavi (63. Mario Gómez), Malli.
    Náhradníci: Casteels – Bruma, Vieirinha, Gerhardt, Bazoer, Mario Gómez, Ntep.

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Sané, N. Moisander, Bauer – Bartels (60. Kainz), Veljković, M. Eggestein (75. Grillitsch), Junuzović (C) – Gnabry (82. C. Pizarro), M. Kruse.
    Náhradníci: Zetterer – Caldirola, Santiago García, Kainz, Grillitsch, C. Pizarro, Jóhansson.

    Rozhodca: Wolfgang Stark

    Diváci: 30 000