Osmanlispor – Olympiakos 0:3 (kon.) | Besiktas – Be'er Sheva 2:1 (kon.) | AS Rím – Villarreal 0:1 (kon.)
Zenit – Anderlecht 3:1 (kon.) | Amsterdam – Légia Varšava 1:0 (kon.) | APOEL – Bilbao 2:0 (kon.)
Lyon – Alkmaar 7:1 (kon.) | Fiorentina – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Sparta Praha – Rostov 1:1 (kon.)
Tottenham – Gent 2:2 (kon.) | Doneck – Vigo 0:2 (po pr.) | Kodaň – Razgrad 0:0 (kon.)
Genk – Giurgiu 1:0 (kon.)
koniec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
Légia Varšava
cz Štvrtok 23.02.2017, 19:00Európska liga • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Vítám vás u duelu Evropské ligy, v němž se představí Ajax Amsterdam a Legia Varšava. Před odvetným utkání je brána do další fáze otevřená pro obě mužstva.
     
    Legia Varšava

    Legia v Evropské lize

    Polský celek do Evropské ligy probojoval z Ligy Mistrů, kde se objevil ve skupině F. Legia v ní změřila síly se slavným Realem, Dortmundem a také Sportingem. V nejprestižnější evropské soutěži se umístila Varšava na třetím místě, čímž se kvalifikovala do vyřazovacích bojů Evropské ligy. Nejlepšími střeli týmu jsou Aleksandar Prijovic a Miroslav Radovič, kteří dali dvě branky.

    Legia v Ekstraklasa

    Účastníka Evropské ligy najdeme v polské nejvyšší soutěži na třetím místě, když získal osmatřicet bodů. Legia na první Lechii ztrácí pět bodů a je stále ve hře o titul. V posledních pěti zápasech Varšava třikrát vyhrála, jednou remizovala a jednou prohrála. Nejlepším střelcem týmu je Nemanja Nikolics, jenž dostal balon do branky třináctkrát.
    Trénink Legie v Nizozemsku

     
    Ajax Amsterdam

    Ajax v Evropské lize

    Holandský tým byl nalosován ve skupinové fázi do skupiny G, kterou se čtrnácti body vyhrál. Ajax ve skupině nepoznal hořkost porážky a pouze dvakrát remizoval. Amsterdam se utkal s Celtou Vigo, Lutychem nebo řeckým Panathinaikosem. Nejlepšími střelci týmu jsou Kasper Dolberg, Amin Younes a Hakim Ziyech. Všichni se radovali ze vstřeleného gólu dvakrát.

    Ajax v Eredivisie

    Na Ajax se okrajově podíváme také v nizozemské nejvyšší soutěži. Účastník Evropské ligy se nachází na druhém místě, když získal pětapadesát bodů. Ovšem na první Feyenoord ztrácí pět bodů a boj o titul nemá ve svých rukách. V týdnech má výbornou formu, jelikož v Eredivisie zvítězil v posledních šesti zápasech. Nejlepším střelcem týmu je Davy Klaassen, jenž se prosadil jedenáctkrát.
    Krásný stadion Ajaxu

     
    Vzájemné zápasy

    Oba celky se ve stejné fázi Evropské ligy už jednou setkaly. Z postupu se radoval favorizovaný Ajax, jenž v prvním duelu před vlastním publikem vyhrál 1:0. O týden později se odehrála odveta v Polsku, kde se z výhry 3:0 radoval opět nizozemský gigant.

    Legia – Ajax 0:3
    Ajax – Legia 1:0
     
    První duel

    První duel skončil v Polsku remízou 0:0, což dává odvetě grady! Ajax dostal míč do branky, ale rozhodčí branku nezaznamenali. Nizozemský celek byl v utkání aktivnější, ale do šancí se dostávaly oba celky. Ve čtyřiaosmdesáté minutě se nechal vyloučit po druhé žluté kartě Kenny Tete a najednou bylo po šancích na vítězství.

    Držení míče:
    38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:5.
    Střely mimo: 3:4.
    Rohy: 8:9.
    Ofsajdy: 3:0.
    Fauly: 15:14.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a fotbalovou zábavu.
     
    Česká stopa v utkání

    V obou týmech působí čeští hráči. V domácím Ajaxu Václav Černý, který je ale v současné době na marodce. U hostů pak v základu dnes nastoupí Adam Hloušek a na střídačce bude připraven Tomáš Necid.
     
    Úvodní sestavy:

    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever – Klaassen (C), Schøne, Ziyech – B. Traoré, Dolberg, Younes.
    Náhradníci: Boer – Westermann, Cassierra, F. de Jong, van de Beek, Nouri, Neres.

    Legia Varšava: Malarz – Broź, M. Dąbrowski, Pazdan, Hloušek – Kopczyński (C), Jodłowiec, Kazajšvili, Odjidja-Ofoe – Guilherme, Kucharczyk.
    Náhradníci: Cierzniak – Necid, D. Nagy, Rzeźniczak, Chima Chukwu, Szymański, Moulin.

    Rozhodčí: Taylor – Burt, Nunn.
     
    Hráči obou celků jsou už na travnaté ploše a zápas tak za malou chvíli bude moci začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Dalekonosnou střelu hostů musel odhlavičkovat do bezpečí jeden z obránců Ajaxu a míč se tak ocitl ve středu hřiště. Už ho ale mají na svých kopačkách domácí hráči a míří do útoku.
     
    1
    Onana si převzal míč, který se odrazil od vlastního hráče a poté ho rozehrál od vlastní branky směrem dopředu, kam se jeho spoluhráči také vydávají.
     
    2
    Vadis Odjidja-Ofoe srazil k zemi Bertranda Traorého a dostal za to důrazné napomenutí hlavního sudího. Zatím se to ale obešlo bez žlutého kartonku. Hráči Ajaxu tak mohou postupně projít do další akce.
     
    3
    Amin Younes si naběhl před velké vápno, odkud vyslal vzdušnou střelu, ale ta skončila jen vedle hostující branky. Nicméně u míče jsou znovu červenobílí fotbalisté a pokusí se ohrozit branku Legie.
     
    4
    Na druhé straně se snažil prostrčit míč Vadis Odjidja-Ofoe na svého spoluhráče, českého obránce Adama Hlouška, ale to se mu nepovedlo. Druhý jmenovaný se tak ke střele nedostal.
     
    5
    Hosté byli v dalším náznaku šance, ale míč skončil za zadní čárou u domácí branky. Rohový kop to ale nebude, odkop od své branky provede Onana.
     
    6
    Zatím je k vidění opatrný fotbal, oba celky jsou si vědomy, že jakákoliv chyba by je mohla stát postup do osmifinále.
     
    7
    Na polovině Ajaxu se snaží o rozehrávku hosté, ale domácí obrana jim v tom zatím brání. Až nyní po střele Pazdana skončil míč v zámezí a hosté provedou autové vhazování kousek od rohového praporku.
     
    8
    Valerij Kazajšvili byl v náběhu před domácí branku, ale jeho pokus o akci byl marný. Byl totiž v ofsajdové pasti a postranní sudí tak zdvihnul praporek.
     
    9
    Bertrand Traoré si říkal o přihrávku před velkým vápnem, té se mu dostalo, ale jeho následná střela skončila pouze na obráncích Legie, která tak po převzetí míče půjde do další útočné akce.
     
    10
    Domácí fotbalisté se znovu marně dostávali přes obranný val hostů do pokutového území. Přízemní střela Hakima Ziyecha přes dva obránce neprošla.
     
    11
    Michał Kucharczyk si naběhl s míčem až před velké vápno, jenomže tam neměl nikoho na přihrávku a rázem tak skončil další náznak hostující šance.
     
    12
    Domácí fanoušci neustále ženou domácí tým dopředu, ale fotbalisté Ajaxu zatím jejich touhy nevyslyšeli a znovu tak svou akci do zdárného konce nedotáhli.
     
    13
    Ze hry mají zatím více hráči Ajaxu, držení míče je prozatím 61% – 39%.
     
    14
    Bertrand Traoré se dobře uvolnil před brankou hostů, ale jeho střela z první byla zblokována hostující obranou, která tak nedopustila, aby se domácí hráči jako první ujali vedení.
    14. Střela Traorého byla zblokována hostující obranou.
     
    16
    Standardní situaci v podobě volného přímého kopu před velkým vápnem hostů měli domácí hráči, ale Davinson Sánchez svou střelu příliš přetáhl a ta skončila hodně vedle branky Arkadiusze Malarze.
     
    17
    Davy Klaassen to následně zkoušel po kombinaci s Lasse Schønem, ale ani tato situace ke gólovému efektu nevedla. Nyní tak budou mít míč ve své moci hosté a pokusí se jít do ohrožení Onanovy branky.
     
    19
    A znovu v akci domácí. Jaïro Riedewald napálil míč na hostující branku, ale ten odhlavičkovala obrana Legie do bezpečí. Znovu tak nemusel brankář Malarz zasahovat.
     
    20
    Obrovská šance Ajaxu. Z levé strany střílel Kasper Dolberg, ale po jeho střele ke vzdálenější tyči zazvonila levá tyč Malarzovy branky! Ajax tak byl hodně blízko vedoucí brance.
    20. Střela Kaspera Dolberga orazítkovala tyč hostující branky!
     
    21
    Na druhé straně se neúspěšně snažila o útočnou akci Legia Varšava a bleskově si tak tak domácí hráči přebírají balón zpět na své kopačky a míří směrem kupředu.
     
    22
    Adam Hloušek si připsal úspěšný obranný zákrok proti střele Traorého, který pálil zblízka na branku Legie. Směrem dopředu pak míří hosté.
     
    23
    Kasper Dolberg byl znovu aktivní, před velkým vápnem se napřáhl k mohutné střele, ale ta nakonec končí znovu na obraně hostů. Navíc byl poté faulován Adam Hloušek a následuje tak volný přímý kop.
     
    24
    Ten ale hosté nerozehráli příliš dobře a do šance před brankou Ajaxu se tak vůbec nedostali. Na opačnou stranu už míří znovu domácí hráči.
     
    25
    Lasse Schøne poslal křižnou přihrávku do pokutového území, ale míč jenom prosvištěl na kopačku Adama Hlouška, který si ho tak přebírá do své moci a posílá pryč od vlastní branky.
     
    26
    Legia nyní sebrala domácím hráčům míč před velkým vápnem a Adam Hloušek už ho rozehrává směrem na polovinu hřiště domácího celku.
     
    27
    Před velkým vápnem hostů si několik přihrávek vyměnili hráči Ajaxu, ale nakonec toho bylo už příliš a hosté je tak ze své poloviny nakonec vykázali. Nicméně domácí u míče zůstávají a znovu se pokusí rozehrát před hostující bránu.
     
    29
    Dalekonosnou střelu Vadise Odjidji-Ofoeho odhlavičkoval Bertrand Traoré, který pak poslal míč do bezpečí.
     
    30
    A znovu se nedaří Ajaxu projít přes zhuštěnou obranu hostů, ti se zatím velmi dobře brání a do zakončení tak domácí hráče vůbec nepustili.
     
    31
    Davy Klaassen vyslal pořádnou bombu na hostující branku, ale míč skončil nakonec na boční síti. Opět ale moc nechybělo, aby se domácí radovali z prvního gólu.
     
    32
    Łukasz Broź se před velkým vápnem z pravé strany neprodral skrze domácí obranu, ale jeho individuální akce nevypadal v jejím začátku vůbec zle. Akce ale skončila a Ajax už míří dopředu.
     
    34
    Volný přímý kop z levé strany zahrávali hosté, ale míč po střele Guilhermeho skončil na hlavičce Viergevera, který ho poslal do bezpečí a mimo ohrožení vlastní branky.
     
    35
    Legia zahrávala první rohový kop, ale jeho zahrání nebylo příliš dobře provedeno. Domácí se tak nemuseli před svou brankou strachovat, k žádnému nebezpečí před Onanou nedošlo.
     
    36
    Amin Younes dostal přihrávku z levé strany, ale hlavičkou nedokázal míč trefit mezi tři tyče, ten tak zamířil pouze těsně vedle Malarzovy brány.
    36. Younes hlavičkoval míč v pokutovém území, ale mezi tři tyče ho neposlal.
     
    37
    Po nepřesné střele hostů skončil míč před domácí brankou a od ní ho tak nyní odkopne Onana, který pošle své spoluhráče směrem dopředu k brance Legie.
     
    38
    Ten rozehrál Lasse Schøne, ale do vážnější akce se domácí před varšavskou brankou nedostali. Jeden z obránců Legie míč totiž odhlavičkoval do bezpečí.
     
    39
    V závěru prvního poločasu jsou aktivnější domácí hráči, kteří se snaží vsítit branku. Jenomže aktivita hostů, zejména obránců, je zatím velmi dobrá a opět tak hosté nepustili domácí do zakončení.
     
    41
    Michał Kucharczyk poslal míč do pokutového území a pokud by Vadis Odjidja-Ofoe trefil balón přesně ve skluzu, byla by z toho zřejmě úvodní branka. Hosté byli nyní ve velké šanci, ale znovu se skóre nemění.
    41. Vadis Odjidja-Ofoe ve skluzu chtěl trefit balón, ale to se mu nepovedlo. Kdyby to bylo naopak, mohla z toho být úvodní trefa.
     
    43
    Domácí si nepřesně rozehráli, míč skončil v zámezí a autové vhazování tak budou mít k dispozici hosté.
     
    44
    Domácí se snaží o jednu z posledních kombinací před hostující brankou v první půli. Ta se pomalu, ale jistě chýlí ke svému konci.
     
    45
    Traoré se zavěsil do letícího míče, ale jeho hlavička mířila pouze vysoko nad. Ani v samotném závěru prvního poločasu se skóre nemění.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. V něm jsme branku neviděli, ale do šancí se dostávaly oba celky. Nicméně domácí měli více těch gólových, ale ani jedna z nich mezi tři tyče nezamířila. Dobře v obraně hraje český obránce Adam Hloušek, který několikrát zastavil rozjetý domácí tým. Ještě nás tak čeká jistě zajímavý druhý poločas. Uvidíme, zda se dokáže někdo prosadit a vybojuje si postup, nebo zda budeme tento zápas muset nastavovat. Druhý poločas začne ve 20:00.
     
    Držení míče: 68% – 32%
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned vydali do útoku, před velkým vápnem střílel Bertrand Traoré, ale míč poslal pouze vedle hostující branky.
     
    47
    Amin Younes nyní fauloval jednoho z hráčů hostí a hned se mu šel omluvit. Hlavní rozhodčí ale musel domácímu hráči domlouvat.
     
    49
    Ajax právě vstřelil branku!
    Domácí se ujímají vedení. Amin Younes pálil na Malarze, ale ten vyboxoval míč pouze před sebe a těsně před ním byl dobře postavený NICK VIERGEVER, pro kterého nebyl problém míč doklepnout do odkryté hostující branky – 1:0. Domácí tak vedou a zatím jsou blíže postupu do osmifinále. Asistence: Amin Younes.
    Nick VIERGEVER (AJA) - 1:0
     
    51
    Hned na to mířili tři na jednoho domácí hráči, ale Adam Hloušek celou situaci dobře zvládl a domácí tak svou druhou branku nepřidali.
     
    53
    No a domácí hodně ožili po úvodní brance a nyní je jich doslova plné hřiště. Znovu střílel Nick Viergever, tentokráte to ale bylo z velké dálky, ale přesto musel Malarz zasahovat a podržel svůj tým.
     
    54
    Kasper Dolberg mířil s balónem před pokutové území, ale znovu Adam Hloušek mu v tom zabránil. Další jeho úspěšný obranný zákrok, který zastavil akci Ajaxu.
     
    56
    Valerij Kazajšvili pálil doprostřed branky Ajaxu, tam byl ale připravený Onana, který jeho střelu ukryl do svých rukavic. Připsal si tak veledůležitý zákrok.
     
    57
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Tomasz Jodłowiec, přichází Thibault Moulin.
     
    59
    Hosté zahrávali nebezpečný volný přímý kop, míč se pak ocitl v pokutovém území, ale brankář Onana si na něho vyskočil a poslal ho do bezpečí. Navíc byl faulován Maciejem Dąbrowskim, který se mu okamžitě omlouvá.
     
    60
    Hosté jsou znovu před brankou domácího celku a na Onanu mířila další střela. Ta ovšem mířila pouze vedle jeho branky a ten tak nemusel vůbec zasahovat. V hledišti jsou nyní slyšet příznivci Legie, kteří do Amsterodamu odcestovali povzbudit své hráče.
     
    61
    Amin Younes zastavil Łukasze Broźe, který se ocitl na zemi. Znovu se ale celá situace obešla bez žluté karty. Pokračovat ve hře budou nyní znovu hosté z Varšavy, kteří se pokusí ohrozit domácí branku.
     
    63
    Domácí nyní působili dost pasivně a toho se snažili využít hosté. Jejich průnik do pokutového území byl ovšem zastaven a následně pak odkopával míč od své branky znovu domácí gólman Onana.
     
    64
    Vadis Odjidja-Ofoe posílal míč na svého spoluhráče, ale ta byla hodně nepřesná. Balón se tak nakonec k Michału Kopczyńskimu nedostal. Rázem tak skončil slibný náznak akce hostujícího celku.
     
    66
    Bertrand Traoré vyslal zatočenou střelu středem pokutového území. Jenže Arkadiusz Malarz šel do pokleku a míč ukryl ve svých rukavicích. Další jeho zákrok byl přesný.
     
    67
    Kasper Dolberg pálil na branku hostů, Malarz si sáhl na balón, který se pak ocitl před ním, ale nabíhající hráč domácích ho netrefil. Znovu tu byla další obrovská šance domácích!
     
    68
    Na druhé straně se před brankou Ajaxu snažili o rozehrávku hosté, ta byla ale napadnuta obranou domácích, kteří tak opět nepovolili hostům srovnat.
     
    69
    Chvíli se hrálo pouze ve středu hřiště, následně pak se ale do další šance dostali domácí hráči. Bertrand Traoré zatáhl míč podél pravé postranní čáry a poté ho přihrál volnému Kasperu Dolbergovi, který ale pálil hodně mimo.
     
    71
    Domácí Sánchez byl nyní za nesportovní chování potrestán žlutou kartou, když nesportovně zakopl míč. Je to jeho další žlutá karta a pokud Ajax postoupí dále, bude v následujícím utkání chybět.
     
    73
    Hosté znovu střídají, na trávníku se tak objeví další český hráč, a sice Tomáš Necid, který nahradí Guilhermeho.
     
    74
    Kousek od levého praporku byl faulován domácí hráč a domácí tak budou zahrávat volný přímý kop.
     
    75
    Nic z toho ale nebylo, míč sice zamířil do pokutového území, ale nikdo z domácích ho nehlavičkoval na branku hostů, kteří tak mohou být klidní a postupně půjdou do další akce.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Bertrand Traoré (Ajax Amsterdam).
     
    76
    Hostující střela mířila přímo na domácího brankář a Onana si tak připisuje další veledůležitý zákrok. Poté odkopne míč na opačnou stranu hřiště.
    76. Onana si připsal další cenný zákrok proti hostující střele.
     
    77
    Znovu hosté překvapili obranu domácího celku. Na Onanu střílel Valerij Kazajšvili, ale domácí brankář znovu dobře zasáhl. Další zákrok si tak připisuje na své konto.
     
    79
    Bertrand Traoré byl v další šanci domácích, ale na míč mezi tři tyče neposlal. Domácí v posledních chvílích zvyšují svou aktivitu, druhou branku to ale zatím nepřineslo.
    79. Traorého střela mířila jen těsně vedle.
     
    80
    Michał Pazdan zabránil další velké šanci Ajaxu, když zastavil míč těsně před Malarzem.
     
    81
    Lasse Schøne byl blízko druhé brance, jeho střela ale zamířila jen těsně vedle hostující brány. Domácí mají nyní obrovský tlak, který znovu ovšem k pojistce nevedl.
    81. Schøne poslal míč znovu vedle hostující branky.
     
    81
    Střídání v týmu Legia Varšava: ze hřiště odchází Michał Kopczyński, přichází Daniel Chima Chukwu.
     
    82
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Kasper Dolberg, přichází Abdelhak Nouri.
     
    84
    Hosté mají na to, aby vsítili branku už jen něco málo přes šest minut. Pokud by se ale trefili, měli by postup na dosah právě oni. Podaří se Legii srovnat?
     
    86
    Žlutou kartu dostává Jöel Veltman (Ajax Amsterdam).
     
    87
    Dalekonosná střela za velkým vápnem mířila na Malarze, ale před ním zasáhla pozorná obrana, která míč uklidila do bezpečí.
     
    87
    Přihrávka na Traorého byla příliš dlouhá. Míč tak skončil za zadní čárou a následovat tak bude odkop od Malarzovy branky. Ten tak pošle svůj tým do brejku. Hosté nemají co ztratit, nyní musí všechny poslední síly vrhnout do útoku.
     
    88
    Traoré se snažil znovu projít podél pravé postranní čáry blíže hostující brance, ale Michał Kucharczyk zakopl míč za čáru a následuje tak autové vhazování pro domácí Ajax.
     
    89
    Necid hledal Hlouška, ale druhý jmenovaný míč nezachytil. Nicméně u míče budou stále hosté, kteří to znovu zkouší před Onanou.
     
    90
    Do rychlého brejku se ale dostali domácí, konkrétně Bertrand Traoré, ale jeho následná střela skončila mimo tři tyče.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje zápas o čtyři minuty nad rámec hrací doby. Hosté tak stále ještě mají šanci ke skórování.
     
    90+1
    Amin Younes střílel z těžké pozice, ale přesto střela mířila na hostující branku. Tam ale balón odhlavičkoval Hloušek mimo ohrožení vlastní branky.
     
    90+3
    Domácí unikli pět na jednoho, ale Hakim Ziyech těsně před brankou hostů napálil míč přímo do rukavic hostujícího brankáře.
     
    90+4
    Na druhé straně byli v obrovské šanci hosté, ale ani jejich šance brankou nekončí. V závěru utkání tak sledujeme opravdu hodně útočný fotbal, ani jeden tým se nešetří.
     
    90+5
    Ještě se v závěru snažil o překonání hostujícího brankáře Amin Younes, ale už se nic nestane. Po této akci už hlavní rozhodčí ukončí tento napínavý zápas.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí se ve druhém poločase dokázali trefit po dorážce Nicka Viergevera, který tak poslal Ajax do vedení. Hosté se ale snažili, měli několik velkých šancí ke srovnání, ale nestalo se tak. Pokud by ovšem vyrovnali a zápas by skončil remízou, postupovali by do osmifinále oni. Jenže Ajax své těsné vedení dokázal udržet a z postupu do osmfinále Evropské ligy se radují jeho hráči. Sledovali jsme velmi pohledné utkání, ve kterém o velké šance nebyla nouze. Radovat se ale může jen vítěz, a tím je dnes Ajax Amsterdam.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 18:12.
    Ajax postupuje do osmifinále Evropské ligy.

     
    To je z mé strany pro dnešek už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit na shledanou. (20:59:06)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 49. Viergever (Younes)

    Karty:   71. Sánchez (AJA), 75. B. Traoré (AJA), 86. Veltman (AJA)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 7:5. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 18:12.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Riedewald, Viergever – Klaassen (C), Schøne, Ziyech – B. Traoré, Dolberg (82. Nouri), Younes.
    Náhradníci: Boer – Westermann, Cassierra, F. de Jong, van de Beek, Nouri, Neres.

    Légia Varšava: Malarz – Broź, M. Dąbrowski, Pazdan, Hloušek – Kopczyński (C) (81. Chima Chukwu), Jodłowiec (57. Moulin), Kazajšvili, Odjidja-Ofoe – Guilherme (73. Necid), Kucharczyk.
    Náhradníci: Cierzniak – Necid, D. Nagy, Rzeźniczak, Chima Chukwu, Szymański, Moulin.

    Rozhodca: Taylor – Burt, Nunn
    16.02.2017
    Légia Varšava - Amsterdam 0:0

    Karty:   63. Broź (LEG), 70. Radović (LEG) – 71. Tete (AJA), 84. Klaassen (AJA)   84. Tete (AJA)

    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 3:4. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 15:14.