Hradec Králové – Zlín 4:5 (kon.) | Chomutov – K. Vary 3:2 (kon.) | Liberec – Třinec 4:5 (0:1 po s.n.)
HC Litvínov – HC Plzeň 1:2 (po pr.) | Č. Budějovice – Jihlava 4:3 (po pr.) | Sparta Praha – Kometa Brno 4:1 (kon.)
Pardubice – Olomouc 3:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Vítkovice 8:3 (kon.)
koniec
Mountfield HK
4:5 (2:2, 1:2, 1:1)
Berani Zlín
cz Sobota 18.02.2017, 12:00 • FORTUNA aréna, Hradec Králové • DHL Extraliga juniorů (CZ) • 42. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:45
    Až teď to domácí zkouší v šesti.
     
    58:03
    Jan Dluhoš pílil za kotoučem a před hradeckou brankou mu málo chybělo, aby ho trefil a rozhodl.
     
    56:59
    Chalupa vybídl od zadního mantinelu Tomáše Hofmana, jemuž kotouč uskočil z hokejky.
     
    56:27
    Zlín právě vstřelil branku!
    Riskantní hra se domácím hokejistům nevyplatila, Ševci s v závěru berou zpátky ztracené vedení! Jakub Jenáček našel před brankou PETRA STRMISKU, a proti němu byl Bartozel zcela bezmocný – 4:5! Asistence: Jakub Jenáček, Vladimír Váňa.
     
    55:21
    Další přečíslení pro Hradec, Hnik v něm přepustil kotouč opět Davidu Chalupovi. Ten měl hokejku mírně zablokovanou, i proto nedokázal Hufa prostřelit!
     
    54:17
    Hradec chce víc. Dominik Matouš v přečíslení přenechal Patriku Hidveghymu, ale toho pohyb už trochu vynesl. Jeho střelu Huf chytá a nepouští.
     
    53:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Je to tady, domácí hokejisté šest a půl minuty před koncem vyrovnávají a ještě se o to poperou! Štepán Matějček našel z rohu pásma Josefa Šimůnka, který ještě před brankou neuspěl. DAVID CHALUPA už ale dorazil kotouč do odkryté brány a vyrovnává skóre na 4:4! Asistence: Josef Šimůnek, Štepán Matějček.
     
    49:59
    Na druhé straně spěchali do přečíslení Miko s Karafiátem, domácí ho na poslední chvíli zastavili.
     
    49:29
    Zlín trestuhodně nedostal puk z pásma a Hofman hledal Hnika, ten však před brankou nezakončil.
     
    48:29
    V rohu zlínského pásma přišlo několik soubojů a nakonec rozhodčí vylučuje. Jiří Karafiát (ZLN) pyká za nedovolené bránění a protože Mountfield má přesilovky nebezpečné, Hufa čeká těžká šichta.
     
    46:46
    Štěpán Matějček obral chybujícího zlínského obránce o puk a v oslabení se znovu řítil sám na zlínskou branku. Hufa chtěl prostřelit mezi betony, ale tam místo nenašel!
     
    45:40
    Tomáš Hofman (HKM) fauloval po hradecké chybě a zasahovat musel ještě Bartozel, tohle je pro Zlín vítaná příležitost. Dvě minuty za podražení.
     
    44:18
    No, Nicolas Bureš to z úhlu zkusil hodně dobře, Huf se otáčel za záda. Snad mu ještě hokejkou pomohl na čáře spoluhráč.
     
    43:38
    Obrovský hradecký nápor gólem nekončí! Huf vychytal nájezd Filipa Moníka, dorážku jeho bratra, a pak i velký závar, v němž dorážel Patrik Hidveghy.
     
    39:25
    Hradečtí sahali po vyrovnání, do sóla se vydal Štěpán Matějček, ale tváří v tvář Hufovi přestřelil branku!
     
    38:50
    Zlín právě vstřelil branku!
    Jak jsem říkal – z tlaku se soupeři ve hře pět na pět nepřekvapí, ale z rychlých protitútoků ano. To nyní hosté potvrdili a důležitým čtvrtým gólem před pauzou se ujímají vedení! Jiří Karafiát vyslal dopředu JANA VÁCLAVKA, zlínský šikula zvládl do puku píchnout před hradeckým obráncem a po ledě ho dostal za Bartozela – 3:4! Asistence: Jiří Karafiát, Petr Miko.
     
    35:38
    Josef Šimůnek od hrazení prošťouchl puk na Kryštofa Hroudného, který byl před Hufem úplně sám. Střílel bekhendem a trefil zlínskou tyčku, od níž se puk odrazil a proskákal Hufovi za zády ven!
     
    33:28
    V rychlém hradeckém přečíslení míjí druhou tyčku Filip Moník.
     
    30:55
    Pokus Jakuba Moníka doráží Matouš jen do boční síťky!
     
    30:02
    Daniel Lier vybídl v přečíslení Tomáše Hofmana, jenže ten netrefil prudký puk dobře! Pak pálil sám Lier a Huf udržel kotouč ve výstroji.
     
    29:23
    Teď si přesilovku pět na tři zahrají pro změnu domácí, Petr Procházka (ZLN) pyká za vražení na hrazení!
     
    28:56
    Moníka pak u mantinelu krosčekoval Vlastimil Hefka (ZLN), přesilovka pro Hradec.
     
    28:56
    Hosté musejí děkovat Danielu Hufovi, úplně volný před ním byl Filip Moník a mohl se ho zeptat, kam to chce! Huf ho ale výborně vybruslil a gólu zabránil.
     
    28:32
    Petr Miko mohl přidat v rychlém sledu druhý gól, do sóla ho vyslal Jan Václavek. Bartozel už ležel na ledě, ale Miko to vůbec nezvládl, puk zvedl až do ochranné sítě!
     
    26:48
    Zlín právě vstřelil branku!
    Zlínský nápor byl velmi silný a po 43 sekundách dvojnásobné přesilovky je tady další vyrovnání! Když se hostům nezadařilo z tvrdé rány, Jiří Václavek vrátil kotouč mezi kruhy PETRU MIKOVI, který se do něj opřel z první. Mezírku mezi Bartozelovými betony trefil neomylně – 3:3! Asistence: Jiří Karafiát, Jan Václavek.
     
    26:05
    Trest za příliš mnoho hráčů odpyká Tomáš Hofman (HKM).
     
    26:05
    Pozor! Domácí hráli v pěti, na čemž by nebylo nic špatného, kdyby nehráli oslabení. Takže teď si minutu a 13 sekund zahrají ve třech, jak tedy aspoň doufají.
     
    25:19
    Ovšem Zlín hned dostává možnost odpovědět. Patrik Hidveghy (HKM) je vyloučen za hákování.
     
    25:14
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí hráli přesilovku od začátku skvěle a po necelé minutě ji využívají ke gólu, kterým si berou zpátky ztracené vedení! TOMÁŠ HOFMAN dostal přihrávku od Františka Hnika, trochu si vylepšil úhel, i tak Huf jeho pokus vytěsnil. Jenže hradecký forvard si sjel do vřavy na dorážku a pak už zlínský gólman secvakl betony pozdě! Hofman tak odčinil smolný moment z první třetiny – 3:2. Asistence: František Hnik.
     
    24:23
    Ovšem reprezentant Jan Václavek (ZLN) už napadal hradeckou rozehrávku až moc usilovně a domácího beka podrazil. Druhá přesilovka pro domácí.
     
    23:25
    Ševci sice zakombinovali nepřesně, ale i tak se nakonec právě Michal Kolařík dostal do velké šance. Před Bartozelem však volil moc kliček a pak už mu domácí skočili pod nohy.
     
    21:16
    Chvíli poté, co se Hradečtí dopustili ofsajdu, přišel z jejich strany také faul. Dominik Řepík (HKM) poslušně odjel na trestnou lavici za podražení.
     
    20:54
    Další obrat skóre mohl být na světě. Ševci ujeli do brejku dva na jednoho, střílel Petr Miko, ale tomu zatím není přáno. Bartozel puk vyrazil a druhý soupeř se k dorážce nedostal.
     
    18:08
    Zlín právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelný vlastní gól nám dvě minuty před pauzou vyrovnává skóre! Domácí bek nejdřív předvedl příšernou chybu a pustil do sóla JANA VÁCLAVKA, tomu ale puk ujel. Pak ho ovšem od zadního mantinelu poslal před brankoviště, kde své fotbalové reflexy ukázal Tomáš Hofman. Domácí útočník nechtěně kopl kotouč přímo mezi betony Bartozela, skrz které se došoural za brankovou čáru – 2:2! Bez asistence.
     
    17:37
    Východočeši jsou při chuti a chtějí svému sokovi odskočit! Štěpán Matějček na levé straně natáhl k ostré ráně, kterou Huf jen tak tak vytáhl lapačkou.
     
    16:41
    Po ose Kynčl – Filip Moník – Dominik Matouš se vezla třetí hradecká branka, ale posledního jmenovaného hosté s vypětím všech sil pokryli! Huf pak vykopl Moníkovu dorážku.
     
    14:53
    Hradec právě vstřelil branku!
    To jsou věci, to jsou věci! V Hradci nám padly během jediné minuty tři góly a domácí otáčejí skóre! Debutant Štěpán Matějček nakopl dopředu DOMINIKA ŘEPÍKA, jenž se dokázal zbavit dotírajícího obránce a před Hufem už byl sám. Nasadil mu krásný bekhendový blafák, zakončil pod břevno a je to 2:1! Asistence: Štěpán Matějček.
     
    14:31
    Hradec právě vstřelil branku!
    Jenže Mountfieldu stačilo pouhých čtrnáct sekund, aby vyrovnal! Zlínská obrana zaváhala a po pasu Filipa Moníka se za její záda dostal DOMINIK MATOUŠ. Z pravé strany zamířil přesně ke druhé tyčce a je to 1:1! Asistence: Filip Moník, Patrik Hidveghy.
     
    14:17
    Zlín právě vstřelil branku!
    Konečně je na světě první gól, přes hradeckou převahu v posledních minutách ho ale střílejí Berani! Jan Dluhoš dostal přihrávku z pravého kruhu na střed a vypálil. Bartozel sice výtečně zasáhl, ale puk mu spadl pod nohy, kde se nejrychleji zorientoval VLASTIMIL HEFKA. Dorážka do prázdné brány znamená stav 0:1! Asistence: Jan Dluhoš.
     
    11:31
    František Hnik už téměř na úrovni brankové čáry vybídl křižnou přihrávkou Tomáše Hofmana, ten nejspíš mířil přesně, ale natažený Hufův beton zachránil Zlínu skóre!
     
    10:29
    Vzápětí si první přesilovku zahraje i Hradec. Daniel Gazda (ZLN) je vyloučen za hákování.
     
    10:05
    Ale vzápětí přišla skoro stejná chvíle na druhé straně, Petr Miko málem dotlačil puk za Bartozela! Přišlo mi, že puk už byl spíš za čarou, ale ani teď rozhodčí gól neuznávají!
     
    09:49
    Vůbec nejblíž k prvnímu gólu byl Mountfield! Dominik Matouš po brejku po pravé straně vybídl Patrika Hidveghyho, Huf už byl mimo pozici, ale domácí nedotlačili kotouč za čáru! Na ní ležel jeden ze zlínských hráčů, který nejspíš v mezích pravidel svůj tým zachránil.
     
    07:09
    Jiří Karafiát v přečíslení vyzval ke skórování Petra Mika, ale Bartozel se proti němu skvěle přesunul k pravé tyčce! Pak ho nepropálil ani Daniel Gazda.
     
    06:38
    No, jenže byl kompletní až moc! Domácí pomalu střídali, převzali puk před svou lavičkou a jdou pykat za hru v šesti. Trest odsedí Josef Šimůnek (HKM), je tu další možnost pro hosty.
     
    05:07
    Mezi kruhy se do přihrávky z první opřel Petr Miko, ale hradeckou tyčku minul! Bartozel by v protipohybu neměl sebemenší nárok.
     
    04:30
    Aktivní Filip Stiksa přidělal domácí obraně velké problémy a natáhl na sebe první faul. Lukáš Brádler (HKM) je vyloučen za držení protihráče.
     
    02:19
    Hradec už uklidnil hru a na ledě teď poprvé vidíme Štěpána Matějčka, který se k hokeji vrátil po zranění a téměř roční pauze. Vítej zpátky!

    Martin Voltr

    Góly a asistencie: 15. D. Matouš (F. Moník, Hidveghy), 15. Řepík (Matějček), 26. Hofman (Hnik), 54. Chalupa (Šimůnek, Matějček) – 15. Hefka (Dluhoš), 19. Václavek, 27. Miko (Karafiát, Václavek), 39. Václavek (Karafiát, Miko), 57. Strmiska (Jenáček, Váňa)


    Mountfield HK: Bartozel (Bechný) – Hroudný (C), Kynčl, Brádler, J. Moník, Lier, Bureš – D. Matouš, Matějček, Hnik, F. Moník, Hofman, Šimůnek, Řepík, Hidveghy, Chalupa. Trenér: Aleš Krátoška.
    Berani Zlín: Huf (Šimonů) – Dluhoš, Jenáček, Váňa, Procházka, Budil, Padrnos (C), Gazda, Kolařík – Kotek, Hefka, Miko, Václavek, Karafiát, Strmiska, Stiksa, Horváth. Trenér: Zbyněk Mařák.

    Rozhodca: Doležal – Zídek, Špringl ml.