Wolfsburg – Hoffenheim 2:1 (kon.) | Freiburg – Kolín nad Rýnom 2:1 (kon.)
koniec
SC Freiburg
2:1 (1:1)
1. FC Kolín nad Rýnom
Nedeľa 12.02.2017, 17:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 20. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Freiburg bol po devätnástich kolách na solídnej ôsmej priečke, ale v nabitom strede tabuľky dochádza k častým posunom smerom nahor aj nadol. Hráči SC sa však prezentujú stabilnou výkonnosťou a najmä v domácom prostredí sú nebezpečným tímom. V deviatich vystúpeniach pred vlastnými fanúšikmi vyhrali až šesťkrát a podľahli len Bayernu, Lipsku a Wolfsburgu. Naopak vonku sa im až tak nedarí, o čom svedčí aj porážka z posledného kola na pôde Mönchengladbachu.

    Kolín figuruje na siedmej priečke, no pred dnešným súperom má náskok šiestich bodov a prípadná prehra by ho neodsunula na nižšiu pozíciu. Capy prežívajú vydarenú sezónu, pričom môžu reálne pomýšľať na postup do európskych pohárov. Zdobí ich výborná obrana, keďže v devätnástich dueloch inkasovali iba šesť gólov a prehrali len v troch prípadoch. Momentálne ťahajú šnúru šiestich ligových dueloch bez porážky, ale v rámci tejto série až štyrikrát remizovali. V posledných dvoch kolách sa však radovali z víťazstiev proti Darmstadtu a Wolfsburgu. Počas týždňa ale nestačili na Hamburg v pohárovom dueli a môžu sa sústrediť len na Bundesligu.

    Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne dopadol jasne lepšie pre Kolín, ktorý doma triumfoval presvedčivo 3:0. Všetky presné zásahy padli už v prvom polčase, keď dvakrát presne mieril Modeste a raz Bittencourt.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Torrejón, Söyüncü, Günter – Philipp, Frantz, Höfler, Grifo – Haberer, Niederlechner.
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Bulut, Petersen, Schuster.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Kessler – Maroh, Subotić, Heintz – F. Sørensen, Höger, Hector, Rausch – Osako, Modeste, Bittencourt.
    Náhradníci: Müller – Jojić, Zoller, Olkowski, Clemens, S. Özcan, Hartel.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Futbalisti Freiburgu otvorili posledný duel dvadsiateho kola Bundesligy. Domáci si dnes obliekli čierno-červené dresy, hostia sú kompletne v bielom.
     
    2
    Zatiaľ sa ani jednému tímu nedarí presnejšie kombinovať. Prvé útočné akcie sa skončili nevydarenými prihrávkami.
     
    3
    Anthony Modeste vypálil pravačkou spoza šestnástky a trafil bočnú sieť. Do výhodnej pozície si však nabehol z ofsajdovej pozície.
     
    4
    Lukas Kübler mal nohu príliš vysoko a nebezpečne trafil Bittencourta. Všetko sa nakoniec obišlo bez zranenia či kartového trestu.
     
    5
    Florian Niederlechner si nabiehal na ľavom krídle do voľného priestoru, no nedostal presnú prihrávku od spoluhráča.
     
    6
    Domáci sa ocitli na dostrel súperovej bránky. Habeberova prihrávka však nebola presná a jeho kolegovi chýbali k zachyteniu lopty centimetre.
     
    7
    Obe mužstvá sa zatiaľ nevedia presadiť v útoku. Ich snaha je zastavená nedovoleným zákrokom alebo nepresnou nahrávkou.
     
    9
    Každý chvíľku ťahá pílku. Freiburg a Kolín sa striedajú v držaní lopty, ale nedokážu prejsť až do šestnástky.
     
    10
    Zaznamenali sme prvý strelecký pokus. Z diaľky vyskúšal šťastie Vincenzo Grifo, no jeho slabé zakončenie chytil Kessler do rukavíc.
     
    12
    Stále sledujeme priemerný futbal, ktorý nemá vysoké tempo. Kolín teraz bude môcť pohroziť zo štandardky, ktorá nasleduje po faule na Modesta.
     
    13
    Konstantin Rausch chcel ohroziť bránu priamo zo štandardky, ale trafil iba múr. Následne ešte neúspešne centroval.
     
    14
    Florian Niederlechner odchádza mimo trávnik v sprievode lekárov. Domáci útočník dostal ranu z priameho kopu od Rauscha do chúlostivých miest.
     
    15
    Niederlechner naskočil do hry a hneď sa ocitol na hracej ploche. Domáci forvard bol faulovaný Osakom.
     
    17
    Na oboch stranách sa teraz otvárali priestory pre rýchle protiútoky. Ani v jednom prípade však nedošlo k dobrej realizácii brejkovej situácie.
     
    18
    Çağlar Söyüncü nečakane ohrozil brankára Kesslera. Jeho defenzívy odkop smeroval až na svätyňu Kolínčanov.
     
    19
    Anthony Modeste mohol ísť do šance po chybnej rozohrávke domáceho tímu. V poslednej chvíli ho zastavil ukážkovým sklzom Çağlar Söyüncü.
     
    19
    Obrovská šanca Freiburgu. Domáci futbalisti mali výhodu štandardky a zdalo sa, že z nej nič nevyťažia. Potom však prišiel presný center do šestnástky a Marc Torrejón namieril hlavičkou do žrde.
     
    20
    Hlavný rozhodca musí dnes často fúkať do píšťalky. V strede ihriska sa odohráva veľa osobných súbojov, ktoré prinášajú fauly.
    20. Marc Torrejón (FRE)
     
    21
    Domáci zahrávali priamy kop zo strednej vzdialenosti. Vincenzo Grifo zakrútil loptu do náručia pozorného Kesslera.
     
    22
    Posledné minúty sa odohrávajú v réžii Freiburgu. Kolínčania sa stiahli do obrany a čakajú na svoje brejkové príležitosti.
     
    23
    Kolín dal o sebe vedieť na polovici súpera. S loptou však pracoval ďaleko od brány a nedostal sa do šestnástky.
     
    24
    Domáci rozohrali prvý rohový kop zápasu. Grifo z pravej strany solídne odcentroval, ale v šestnástke našiel iba hráčov v bielom.
     
    25
    Marco Höger odviedol dobrú prácu v strede ihriska, prešiel cez dvoch či troch brániacich hráčov, ale potom pokazil finálnu prihrávku.
     
    27
    Kolínčania mohli z ničoho nič udrieť. Po aktivite Osaka s Bittencourtom prišiel presný center pred bránu, kde hlavičkoval tesne vedľa Jonas Hector.
     
    28
    Oba tímy dobre prehusťujú stred poľa a vytláčajú svojho súpera ďaleko od vlastnej šestnástky.
     
    29
    Vincenzo Grifo chcel odcentrovať z pravej strany, ale cez pozorného Subotića sa mu to nepodarilo ani na dvakrát. Nasleduje rohový kop.
     
    30
    Domáci nevyužili štandardnú situáciu, pretože došlo k útočnému faulu. Na trávniku sa ocitol obranca Dominic Maroh.
     
    31
    Leonardo Bittencourt so šťastím prešiel s loptou po čiare. Domáci si pýtali autového vhadzovanie, ale záložník hostí ostal v hre. Potom však nepresne prihrával.
     
    Anthony Modeste sa ocitol na pravom krídle a prihrával niekomu do šestnástky. Urastený Francúz nikoho nenašiel a v pokutovom území mal byť práve on.
     
    32
    Freiburg dal gól! VINCENZO GRIFO predviedol peknú individuálnu akciu, dostal sa až do šestnástky a jeho tečovaná strela sa odrazila od brvna za bránkovú čiaru. Následne loptu dopravil do siete Niederlechner, ale to už bolo zbytočné.
    32. Vincenzo Grifo (FRE) - 1:0
     
    33
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Marco Höger, prichádza Christian Clemens.
     
    34
    Kolínčania ostali zaskočení a rozohrávajú od vlastnej brány. Domáci síce mali hernú prevahu, ale hostia ich nepúšťali do vyložených šancí.
     
    35
    Hostia museli po inkasovanom góle vynútene striedať. Marco Höger signalizoval problém so zadným stehenným svalom.
     
    37
    Futbalisti Kolína čakajú na prípadné chyby domáceho tímu, no tie prichádza len sporadicky. Ak aj prídu, hostia robia nepresnosti v prechode dopredu.
     
    39
    Kolín nad Rýnom dal gól! Hostia udreli ako blesk z jasného neba. Leonardo Bittencourt dostal výbornú prihrávku za obranu, jeho pokus z hranici šestnástky ešte Alexander Schwolow vytlačil mimo brány, ale ANTHONY MODESTE dorazil loptu do siete.
    39. Anthony Modeste (KLN) - 1:1
     
    40
    Ďalšia zaujímavá situácia pred bránou Freiburgu. Frederik Sørensen posielal strieľaný center do šestnástky, ale tentoraz Modeste nedokázal loptu usmerniť do siete.
     
    42
    Vincenzo Grifo chcel napodobniť svoj kúsok pri prvom strelenom góle. V tomto prípade ho však defenzíva hostí vytlačila mimo ideálnej pozície na zakončenie.
     
    43
    V závere úvodného dejstva stále vidíme časté osobné súboje, po ktorých musí hlavný rozhodca prerušovať hru. Karty ale necháva vo vrecku.
     
    44
    Alexander Schwolow sa dostal pod tlak napádajúcich hráčov. Sám proti dvojici futbalistov Kolína ale dokázal loptu odkopnúť do bezpečia.
     
    45
    Mike Frantz odcentroval z pravej strany a Neven Subotić zrazil jeho pokus na rohový kop.
     
    45+1
    V prvej a zároveň poslednej nadstavenej minúte rozohrali domáci napokon štandardku a nie roh, pretože Subotić zasiahol loptu rukou. Ani z tejto pozície ale nič vymysleli.
     
    45+2
    Leonardo Bittencourt musel byť v posledných sekundách ošetrovaný, pretože ho lopta zasiahla do hlavy.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Úvodná polovica ponúkla solídny futbal. Domáci boli aktívnejší, častejšie držali loptu a vďaka tečovanej strele Grifa sa ujali vedenia. Trpezliví hostia si však počkali na svoju príležitosť a v závere polčasu vyrovnal z dorážky Modeste.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Cez prestávku tréneri neurobili žiadnu zmenu. Hosťujúci kouč však musel meniť Högera za Clemensa už v prvom dejstve.
     
    47
    Florian Niederlechner si nabiehal medzi dvoch stopérov, kde dostával prihrávku. Loptu napokon získal Dominic Maroh.
     
    48
    Anthony Modeste si našiel miesto v pokutovom území a snažil sa pretlačiť do koncovky. Napriek svojej mohutnej postave sa mu to nepodarilo.
     
    49
    Hector výborne vysunul na pravom krídle voľného Clemensa, ktorý odcentroval do šestnástky. Tam však chýbali jeho spoluhráči.
     
    50
    Anthony Modeste spálil obrovskú šancu. Francúz dostal ideálnu prihrávku do šestnástky, bol úplne sám pred brankárom, ale namieril iba do Schwolowa.
    50. Anthony Modeste (KLN)
     
    52
    Konstantin Rausch si nabehol do voľného priestoru na ľavom krídle a mohol prihrávať do šestnástky. Rozhodcovia ho zastavil odmávaním ofsajdu.
     
    53
    Janik Haberer (Freiburg) dostal prvú žltú kartu v zápase. Vo vzdušnom súboji zasiahol rukou do tváre Heintza.
     
    55
    Florian Niederlechner nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche, keď si spracoval náročnú prihrávku do pohybu.
     
    56
    Konstantin Rausch rozohral štandardku z pravého krídla. Jeho center bol však príliš dlhý a putoval až mimo ihriska.
     
    56
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Nils Petersen.
     
    57
    Domáci tréner urobil prvú zmenu a poslal do útoku nového muža. Petersen nahradil doteraz nevýrazného Niederlechnera.
     
    58
    Kolínčania pokazili protiútok. Dominique Heintz prihral katastrofálne Rauschovi, ktorý sa len neveriacky pozeral, že lopta smerovala do autu.
     
    59
    Hostia si skoro dali vlastný gól. Padajúcu loptu do šestnástky tečoval Frederik Sørensen a namieril ju tesne vedľa žrde.
     
    60
    Domáci futbalisti nevyužili dva rohové kopy po sebe. Nebezpečnejší bol prvý, po ktorom pálil Maximilian Philipp.
     
    61
    Christian Clemens vymyslel nádhernú prihrávku na rozbehnutého Konstantina Rauscha, ale ten nebol vo výhodnej streleckej pozícii a namiesto zakončenia mohol nájsť spoluhráčov.
     
    62
    Christian Günter z ľavej strany šestnástky nacentroval na zadnú žrď, kde si nabiehal Maximilian Philipp. Domáci záložník z prvej trafil iba brankára.
     
    63
    Opakovala sa takmer identická situácia. Christian Günter zase hľadal na vzdialenejšej žrdi voľného Philippa, ktorý v páde nezakončil presne.
     
    64
    Neven Subotić absolvoval vzdušný súboj s Torrejónom a zrazil ho za zem. Domáci fanúšikovia pískali a bučali, ale hlavný rozhodca všetko vyriešil dohovorom.
     
    66
    Freiburg mal k dispozícii sériu rohových kopov. Vo všetkých prípadoch sa darovali futbalisti Kolína.
     
    68
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Mike Frantz, prichádza Julian Schuster.
     
    69
    Domáci futbalisti v posledných minútach kontrolujú loptu, ale z územnej prevahy nedokážu nič vyťažiť. Aj preto asi prišla prvá zmena.
     
    70
    Kolínčania ukazujú, že v tejto sezóne neradi prehrávajú. Aj v zápasoch, kde nie sú lepším tímom často berú body a práve preto sa držia v popredí tabuľky.
     
    71
    Hostia trpezlivo čakajú na svoje možnosti a potom ihneď hrozia. Teraz prišiel presný center do šestnástky na Clemensa, ktorého volej mieril vysoko nad bránu.
     
    72
    Freiburg zahrával štandardku z výhodnej pozície. Grifov center smeroval do šestnástky, no tam sa jeho spoluhráči nepresadili.
     
    73
    Christian Günter si vypýtal faul svojím individuálnym prienikom. Hlavný rozhodca však vytiahol miesto priestupku o pár metrov ďalej od šestnástky.
     
    74
    Vincenzo Grifo ukázal dobrú kopaciu techniku z priameho kopu. Pravačkou ale zakrútil loptu tesne vedľa žrde.
     
    76
    Freiburg stále pokračuje v útočení, ale je to z jeho strany rovnaké. Hostia preto odolávajú tlaku.
     
    77
    Freiburg dal gól! Domáci využili štandardku a ujali sa vedenia. Vincenzo Grifo parádne vypálil z diaľky, Kessler na poslednú chvíľu zasiahol, ale dorážka MAXIMALIANA PHILIPPA bola nechytateľná.
    77. Maximilian Philipp (FRE) - 2:1
     
    79
    Kolínčanom neostáva veľa času na odpoveď, no nevedia sa dostať k lopte a ostávajú iba pred vlastnou šestnástkou.
     
    80
    Tréner hostí má k dispozícii ešte dve striedania, ale na lavičke Kolína to nevyzerá veľmi rušno.
     
    81
    Janik Haberer nabiehal na hrot, kde dostával loptu. Prihrávka bola príliš dlhá a všetko skončilo u brankára Kesslera.
     
    82
    Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Leonardo Bittencourt, prichádza Simon Zoller.
     
    83
    Tentoraz prišiel dlhý nákop na Petersena, ktorý neotáľal a z ťažkej pozície vystrelil volejom. Lopta smerovala iba do bočnej siete.
     
    84
    Rausch vyprodukoval dobrú prihrávku do pokutového územia, kde si našiel miesto Christian Clemens. Mieril ale nad bránu.
     
    84
    Jonas Hector (Kolín nad Rýnom) zbytočne komentoval rozhodnutie hlavného rozhodcu a vyslúžil si za to žltú kartu.
     
    85
    Hostia mali výhodu rohového kopu, ale nevyužili ju. Center smeroval na prednú žrď, kde bola prevaha hráčov v červeno-čiernom.
     
    86
    Alexander Schwolow takmer zaváhal v rozohrávke, keď trafil iba napádajúceho Zollera. Potom však kraľoval vo vzduchu proti Modestovi a loptu vyboxoval mimo šestnástky.
     
    88
    Maximilian Philipp vyprodukoval prudký center z pravého krídla, ale mieril veľmi nepresne a loptu poslal mimo trávnika.
     
    89
    Kolínčania sa nevedia dostať do tlaku, ťažko udržiavajú loptu na polovici súpera a s vyrovnaním skóre to pre nich nevyzerá dobre.
     
    90
    Frederik Sørensen odcentroval z pravého krídla nepresne. Lopta smerovala mimo šestnástky.
     
    90+1
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Vincenzo Grifo, prichádza Aleksandar Ignjovski.
     
    90+2
    Hlavný rozhodca pridal len dve minúty, takže plynú posledné sekundy zápasu. Domáci fanúšikovia už predčasne oslavujú víťazstvo.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Freiburg potvrdil, že je na vlastnom trávniku nebezpečným tímom a zaznamenal siedmy triumf v aktuálnej sezóne. Domáci futbalisti mali počas celého zápasu územnú aj hernú prevahu, ktorú pretavili na dva góly. V oboch mal prsty Vincenzo Grifo. Kreatívny záložník prvý sám strelil a v druhom prípade jeho strelu z priameho kopu dorazil Maximilian Philipp. Hostia sa prezentovali trpezlivou hrou, čakali na protiútoky a dlho živili nádej na remízu. Presný zásah Modesta z prvého dejstva však nestačil. (19:23:15)

    Tomáš Lengyel

    Góly: 32. Grifo, 77. Philipp – 39. Modeste

    Karty:   53. Haberer (FRE) – 84. Hector (KLN)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:12.
    SC Freiburg: Schwolow – Kübler, Torrejón, Söyüncü, Günter – Philipp, Frantz (68. Schuster), Höfler, Grifo (90+1. Ignjovski) – Haberer, Niederlechner (56. Petersen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Ignjovski, Gulde, Abrashi, Bulut, Petersen, Schuster.

    1. FC Kolín nad Rýnom: Kessler – Maroh, Subotić, Heintz – F. Sørensen, Höger (33. Clemens), Hector, Rausch – Osako, Modeste, Bittencourt (82. Zoller).
    Náhradníci: Müller – Jojić, Zoller, Olkowski, Clemens, S. Özcan, Hartel.