Olomouc – Liberec 3:6 (kon.)
koniec
FBS Olomouc
3:6 (0:4, 1:2, 2:0)
Crazy girls FBC Liberec
cz Piatok 10.02.2017, 20:00 • SH Čajkaréna, Olomouc (kapacita: 276 míst) • ČEZ Extraliga žen (CZ) • 22. kolo
     
    Třetí třetina sice skončila vítězstvím pro domácí řady, v konečném důsledku to ale na dělení bodů nemělo žádný vliv. Liberec si tak připisuje důležité tři body, které je posouvají znovu nad postupovou hranici do play-off. Olomouc je naopak už smířená s play-down, což už dokazují i pozápasové výroky v rozhovorech. Ode mě je to pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (22:13:51)
     
    Střely na branku celkem: Olomouc – 9, Liberec – 33
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Olomouc – 4, Liberec – 8
     
    Konec zápasu.
     
    59:57
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máte tady ještě mírnou korekci skóre. Po vybojování míčku mladičkou Kylarovou se dostala k ráně zkušená ALICE PAVLÍKOVÁ, která tak snižuje na 3:6. Asistence: Šárka Kylarová.
     
    59:03
    Oháňková se zkusila prosadit po hezké kombinaci po ose Stiskálková – Pavlíková, jenže ve finální moment netrefila poskakující míček.
     
    58:39
    Hosté si ve chvíli, kdy Franková přišla o helmu, zažádali o oddechový čas. Je zjevně, že je zde ještě snaha o zvýšení náskoku.
     
    57:47
    Franková je pod tlakem, v této chvíli musí svou pozornost znovu zbystřit, protože hosté cítí další možnost na skórování.
     
    56:25
    Domácí se pokouší o aktivní hru, Kylarové se ale hru na druhou stranu hřiště převést nepovedlo. Crazy girls mohou rozehrávat odzadu.
     
    55:55
    Grufíková provětrala zatím málo vytěžovanou Vokatou, ta ovšem na její ránu z poměrné dálky bez potíží reaguje.
     
    54:45
    Zamazalová je zpět na palubovce, ani druhá liberecká početní převaha nebyla využita,
     
    53:57
    Šamaninová se v přesilovce dostala k několika pokusům, jenže ani jeden do branky nezamířil. Olomoucké hráčky s vypětím sil brání.
     
    52:45
    Monika Zamazalová (OLO) bude pykat za své spoluhráčky z lajny, které špatně střídaly. Liberec se dostane k další přesilovce.
     
    51:21
    Franková má po předchozí šanci viditelně menší zranění na prstech, po krátkém ošetření se však vrací do brány.
     
    50:49
    Veidlová spálila obrovitánskou šanci! Po rychlém breaku svou kličku nakonec nedotáhla do finále a míček napálila těsně vedle tyčky.
     
    49:36
    Olomouci se nedaří ani v základních herních činnostech, Zamazalová se snažila vyvést míček na útočnou polovinu, jenomže v momentu je znovu vytlačena zpět.
     
    48:39
    Hubáčková vypálila ze středu hřiště pouze do clonící hráčky, Liberec je ale po chvíli znovu v útočném postavení. Krásná ukázka přepnutí z obrany do ofenzívy!
     
    47:35
    A znovu Franková s Klánovou! Tento souboj, který se odehrál znovu o pár okamžiků později potkal stejnou vítězku, tedy olomouckou strážkyni branky, jež zapisuje pohledný zákrok.
     
    46:48
    Franková dnes v bráně doslova kouzlí! Klánová se ještě tlačila k dorážce, ale olomoucká brankařka znovu zapisuje parádní zákrok.
     
    45:01
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Olomoucká kapitánka PETRA GRUFÍKOVÁ si zapisuje dnes druhou branku! A to podobným způsobem jako tu první, jen ze osy hřiště. Asistence: Alena Sklenářová.
     
    44:52
    Olomouc se snaží o kombinační hru, zatím však bez vážnějšího ohrožení liberecké brány, když obranná čtyřka určená pro oslabení pracuje na sto procent.
     
    43:47
    Klára Leierová (GIL) je vyloučena za faul na Peterkovou, která se skácela na palubovku. Sudí to vyhodnotili jako bránění ve hře.
     
    43:17
    Leierová měla na hokejce sedmý liberecký gól! Proti jejímu záměru ale zakročila Franková, která si zapisuje špičkový zákrok, kterým míček vyrazila nad bránu.
     
    42:19
    Stiskálková narazila míček Sklenářová, druhá jmenovaná se však dostala ze střelecké pozice. Hanačky budou nadále pokračovat v mírném náporu.
     
    41:39
    Peterková sekla Klánovou po hokejce, hosté budou rozehrávat z rohu palubovky.
     
    40:42
    Zamazalová se pokusila využít lehkého zaváhání v rozehrávce Crazy girls, ale Veidlová si její počínání nakonec pohlídala. Liberec může pokračovat v postupu vpřed.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina ukázala ze začátku znovu velkou převahu Libereckých, konec už ale přinesl záblesk naděje pro Hanačky, které snížili na rozdíl pěti branek. Uvidíme, zda se něco změní ve třetí periodě, která startuje v cca 21:22.
     
    Střely na branku ve 2. třetině: Olomouc – 2, Liberec – 9
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Olomoucká hra po vstřelené brance viditelně ožila, Liberec musí v zadních řadách pořádně zabrat.
     
    38:59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Liberec si dnes nulu neodveze! Po nenápadné akci se přízemní ránou po standardní situaci prosazuje kapitánka PETRA GRUFÍKOVÁ. Asistence: Kateřina Peterková.
     
    38:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Další důkaz liberecké dominance! Po bleskovém přenesení hry se do míčku opřela zápěstím ADÉLA DLOUHÁ a bez větších problémů trefuje šibenici. Asistence: Nikol Pekárková.
     
    37:52
    Hubáčková se dostávala k velikánské tutovce, ovšem poskakující míček na brankové čáře za Frankovou nedorazila. Olomouc měla velkou kupu štěstí!
     
    36:47
    Střela Pavlíkové narazila hned na první bránící hráčku, Liberec hraje v obraně opravdu pozorně.
     
    35:39
    Olomouc se málem dostala k první vážnější šanci večera, jenže ve finálním momentu přihrávku od mantinelu nezpracovala. Vokatá se tak nemusela o nic strachovat.
     
    34:55
    Rychlost hry v této chvíli ustanula, Severočešky své akce totiž ve většině případů přehrávají.
     
    33:47
    Hubáčková ukázala parádní přehled, v konečném důsledku ale její průnik k ničemu nevedl. Olomouc se stačila zkonsolidovat.
     
    32:05
    Bouchalová je zpět ve hře, hosté tak početní převahu nevyužili.
     
    31:19
    Crazy girls mají přesilovkovou kombinaci podle pohledu zpoza mantinelu dokonale natrénovanou, jen na stále vynikající Frankovou ne a ne při mnoha pokusech vyzrát. Hosté měli minimálně tři gólovky!
     
    30:05
    Liberec si zahraje první přesilovku! Nela Bouchalová (OLO) je vyloučena na 2 minuty za hrubost, když spoluhráčku trefila loktem.
     
    29:19
    Hosté stále dokazují tezi o jejich vyspělosti prakticky ve všech aspektech hry, pouze na pozornou Frankovou nevyzrají ve větší míře.
     
    28:36
    Šamaninová se pokusila přehrát napadající protivnice, ale nakonec jí to přece jen nevyšlo. Hanačky ukázaly dobrou ukázku presinku.
     
    27:18
    Domácí sou zdravě naštvané, k ničemu viditelnému na hřišti to ale nevede. Liberec je stále dominantním týmem.
     
    26:30
    Liberec právě vstřelil branku!
    A Liberec už vede o pět branek! ZUZANA HUBÁČKOVÁ ukázala své zkušenosti a po ukázkovém výběhu zakončuje svou ránu přímo do šibenice. Frankové míček proklouzl mezi prsty. Asistence: Martina Dostalíková.
     
    25:13
    Fleischmannová se pokoušela naběhnout na pas Peterkové, ale na uzmutí míčku za soupeřovou obrannou dvojicí ji scházel jeden krok. Vokatá tak balónek sbírá do rukavic.
     
    24:38
    Liberec má až neskutečný nápor! Franková má v posledních minutách parádní zákroky, které zabraňují pro Olomouc nejhoršímu.
     
    23:17
    Liberec má až neskutečný nápor! Franková má v posledních minutách parádní zákroky, které zabraňují pro Olomouc nejhoršímu.
     
    22:21
    Horáková využila chybky Fleischmannové a dostala se na dostřel. Franková na chvíli znejistila, ale nakonec balónek zneškodnila.
     
    21:11
    Dlouhá vyžila nabídnutého volného prostoru a pokusila se o dalekonosnou střelu. Franková jen s velkými obtížemi míček vyrazila o rohu
     
    20:34
    Hned první olomoucká útočná pětka vypadá nahecovaně, ale po krátkém časovém úseku nakonec přišla o míček. Liberec tak znovu pokračuje ve své hře.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina, jak už dokazuje i statistika střel, patřila kompletně hostům. Liberec si tuto dvacetiminutovku zrežíroval do posledního detailu, Olomouc se prakticky k ničemu nedostal. Uvidíme zda se to změní i ve druhé periodě, která startuje v cca 20:42.
     
    Střely na branku v 1. třetině: Olomouc – 3, Liberec – 16
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Liberec právě vstřelil branku!
    Crazy girls dnes jsou oproti soupeři neporovnatelní! Po pro dívákovo oko líbivé kombinaci se ukazuje jako přesná střelkyně GABRIELA HORÁKOVÁ. Franková i přes snahu je překonána. Asistence: Martina Dostalíková.
     
    18:32
    Olomouc se i za tohoto nepříznivého stavu o pohlednou hru, prozatím ale bez asi požadovaného efektu.
     
    17:48
    Grufíková se pokusila s Peterkovou obalamutit nejvýše postavenou florbalistku Libereckých, jenže nakonec jejich aktivita vyplynula v neúspěch. Severočešky míček uzmuly po chybě v následné rozehře.
     
    16:37
    Liberec hraje ve velké herní pohodě, Franková v posledních okamžicích je právě tím faktorem, který domácí chrání před větším brankovým přívalem.
     
    15:11
    Leierová se snažila vystřelit z rohu hřiště a její pokus velmi překvapivě málem zaletěl do brány. Franková se za míčkem, který letěl pár milimetrů nad břevno, jen ohlédla.
     
    14:28
    Pavlíková se pokoušela vystřelit po pasu Stiskálkové, avšak její pokus zablokovala liberecká defenzíva. Olomouc se musí znovu vracet ke své bráně.
     
    13:32
    Oháňková se snažila dostat do útoku, jenomže nakonec končí její aktivita neúspěchem, Liberec se ubránil.
     
    12:37
    Domácí se dostávají z částečného sevření, Fleischmannová vyváží míček na soupeřovu půlku a může si počkat na dobíhající spoluhráčky.
     
    11:25
    Olomoučanky si musí připadat jak na kolotoči! Liberec si vytváří jednu šanci za druhou, zatím však bez dalšího využití.
     
    10:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak zatím můžeme vidět opravdu exhibici! NIKOL PEKÁRKOVÁ si dokázala projít půlku hřiště a napálila míček přímo nad nohu Frankové. Bez asistence.
     
    09:25
    Liberec pokračuje v nátlakové hře, pokud to bude takto pokračovat dále, budeme asi vidět pořádný brankový nášup. Olomouc totiž hraje na tenké hranici rizika.
     
    08:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak hosté dnes mají velké štěstí! Po ráně zpoza půlící čáry se Franková sice stačila po míčku natáhnout, jenomže hned u ní stala LUCIE VEIDLOVÁ, která svou dorážku vypilovala k dokonalosti. Asistence: Klára Leierová.
     
    07:32
    Olomouci se znovu daří na malý čas vyváznout z libereckého tlaku, naposledy se do úniku hnala Zamazalová, ale v poslední chvíli nezamířila přesný pas k Oháňkové.
     
    06:47
    Olomouc s připisuje první vekou šanci! Po chytré nahrávce Oháňkové se ocitla před Vokátou celkem osamocena Zamazalová, jenže mířila mimo bránu.
     
    05:40
    Liberec se ukazuje v dobré pohodě, když po vstřelené brance ještě zvyšuje otáčky. Olomouc zatím brání jeho ataky jen s velkým vypětím.
     
    04:47
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se přece jen po menším presu prosazují! Po rychlém přesunu podél mantinelu Franková dokázala na střelu Loudové ještě reagovat. Na dorážku KLÁRY LEIEROVÉ už ale nedosáhla. Asistence: Veronika Loudová.
     
    03:26
    Olomouc zatím nemá s libereckou ofenzivní hrou velké problémy, Leierová navíc v této chvíli přichází o míček a nabízí rozehrávku Grufíkové.
     
    02:22
    Olomoucká rozehrávka je zatím velmi pozvolná, Liberec si zatím na svého soupeře vyčkává na své polovině a očekává na ataky Hanaček.
     
    01:17
    Grufíková udělala pořádnou minelu, Hubáčkova však jejího kiksu při rozehrávce nevyužívá. Její pokus totiž mířil mimo.
     
    00:25
    Domácí se snaží hned od začátku o postupný útok, zatím však narážejí na odpor libereckých protivnic.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráčky obou týmů už míří z útrob haly na palubovku, utkání za malý okamžik začne.
     
    Úvodní sestavy:

    TEMPISH FBS Olomouc: Franková (Králová, Kluzová) – Sedláková, Stiskálková, Peterková, Václavíková – Zacpalová, Pavlíková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Sklenářová – Fleischmannová, Kylarová, P. Grufíková (C).

    Crazy girls FBC Liberec: Vokatá (Štěpánová) – Gruntová, Dlouhá, Klánová (C), Hubáčková, Loudová, Kabeláková – Dostalíková, Veidlová, Leierová – Pekárková, Kronychová, Horáková – Šamaninová.

    Rozhodčí: Petr Števček, Radek Števček.
     
    Rozhodčími dnešního zápasu jsou pánové Petr a Radek Števčekovi . Oba mají letos bohaté zkušenosti z nižších mužských celostátních soutěží, v Extralize žen letos odpískali jedno utkání.
     
    Poslední 3 vzájemné zápasy
    12.11.2016 Liberec x Olomouc 3:1 (Extraliga 2016/17)
    30.01.2016 Olomouc x Liberec 6:5 (Extraliga 2015/16)
    17.11.2015 Liberec x Olomouc 5:2 (Extraliga 2015/16)
     
    Poslední 3 extraligové zápasy obou týmů

    FBS Olomouc
    21.01.2017 Olomouc x Elite 2:5
    14.01.2017 Olomouc x Jičín 5:7
    07.01.2017 Vítkovice x Olomouc 12:3

    Crazy girls FBC Liberec
    21.01.2017 Liberec x Ostrava 4:5
    14.01.2017 Liberec x Herbadent 3:7
    08.01.2017 Židenice x Liberec 3:4
     
    Crazy girls FBC Liberec
    Liberecké "Crazyny" se zatím nacházejí na příčkách, kterým se chtěly letos bezesporu vyhnout, jenomže ani trenér Petr Horáček, který je u týmy od léta, zatím nenašel recept na vzestup do horních pater tabulky. Horší skóre v porovnání s Židenicemi je zatím drží na deváté pozici, koncovka základní části tak slibuje ještě velmi zajímavou zápletku. Crazy Girls to potvrzují i v tomto kalendářním, kdy ovládly dva zápasy z tří možných, v Olomouci na to budou bez diskuse navázat. Nejužitečnější hráčkou v kádru Severočešek je aktuálně Ruska Oxana Šamaninová s 23 kanadskými body (12+11).
     
    FBS Olomouc
    Olomoucký tým, který se ještě na podzim na krátko nacházel na úplném čele extraligy, se už i podle slov kouč Petra Dadeje de facto smířil s účastí v play-down. Reálnou šanci na play-off sice Hanačky z předposlední pozice a mankem šesti bodů na postupové příčky mají, ale tu raději olomoucký klub nechce pokoušet a oklestil své florbalistky díky tomu od tlaku. Olomoučanky tak prakticky dostaly za úkol vybojovat si co nejlepší vstupní pozici pro boj o záchranu, což ještě v jejich silách podle všeho je. Návrat do zápasového kolotoče po reprezentační pauze bude ale těžký, naposledy totiž dokázaly bodovat v prosinci, čímž drží nelichotivou sérii čtyr proher v řadě. nejproduktivnější hráčkou domácích je momentálně Jitka Oháňková s 18 kanadskými body (7+11).
     
    Hezký páteční večer, florbalová Extraliga žen má dnes na programu předehrávku 22. kola, která by se normálně odehrála až za necelý měsíc. V ní se proti sobě střetne domácí Olomouc s Libercem. Utkání startuje ve 20:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Johan Čáp

    Góly a asistencie: 39. P. Grufíková (Peterková), 46. P. Grufíková (Sklenářová), 60. Pavlíková (Kylarová) – 5. Leierová (Loudová), 9. Veidlová (Leierová), 11. Pekárková, 20. Horáková (Dostalíková), 27. Hubáčková (Dostalíková), 39. Dlouhá (Pekárková)


    FBS Olomouc: Franková (Králová, Kluzová) – Sedláková, Stiskálková, Peterková, Václavíková – Zacpalová, Pavlíková, Bouchalová – Oháňková, Zamazalová, Sklenářová – Fleischmannová, Kylarová, P. Grufíková (C).
    Crazy girls FBC Liberec: Vokatá (Štěpánová) – Gruntová, Dlouhá, Klánová (C), Hubáčková, Loudová, Kabeláková – Dostalíková, Veidlová, Leierová – Pekárková, Kronychová, Horáková – Šamaninová.

    Rozhodca: Petr Števček, Radek Števček

    Diváci: 74