Lorient – Toulouse 1:1 (kon.) | Nice – Saint-Étienne 1:0 (kon.) | Lyon – Nancy 4:0 (kon.)
Angers – Rennes 0:0 (kon.) | Metz – Dijon 2:1 (kon.) | Marseille – Guingamp 2:0 (kon.)
koniec
Olympique Lyon
4:0 (2:0)
AS Nancy-Lorraine
cz Streda 08.02.2017, 19:00 • Parc Olympique Lyonnais, Décines-Charpieu (kapacita: 59 168 diváků) • Ligue 1 Uber Eats • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    85
    Poslední střídání domácího týmu obstarala dvojice Jérémy Morel – Maciej Rybus. První zmíněný jde na lavičku, druhý naopak na hřiště.
     
    82
    Memphis Depay centrem od rohového praporku našel osamoceného Yangu-Mbiwu, ale ten ze středu pokutového území nedokázal hlavičkovat do brány.
     
    81
    Za tvrdý faul na Jalleta je žlutou kartou potrestán Christophe Mandanne (NAN). Nutno říci, že takové nakopnutí zezadu by mohlo znamenat i kartu červenou.
     
    76
    Domácí sáhli k druhé změně. Stažen je Alexandre Lacazette a jeho místo zaujme Jordan Ferri.
     
    63
    Naopak mohla přijít další trefa domácích. Alexandre Lacazette se zjevil za obranou soupeře, položil se do vzduchu, avšak hlavičkou těsně minul Černikovu bránu.
     
    59
    Dalším střídaným hráčem je Maurice Dalé a třetím pak Youssef Aït Bennasser. Místo těchto dvou hráčů se na hřišti objevuje Karim Coulibaly s Anthonym Robicem.
     
    58
    Hosté reagují hned trojnásobným střídáním. Jako první jde na hřiště Christophe Mandanne, který nahradil Juliena Cétouta.
    58. Memphis DEPAY - 4:0
     
    58
    Lyon právě vstřelil branku!
    Ofenzíva domácího celku je teď nezastavení. Pohlednou kombinací se Lyon vymanil z pravé strany, Gonalons akci vyšperkoval kolmicí za obranu soupeře a MEMPHIS DEPAY už měl zdánlivě jednoduchou práci. Zakončnením po zemi se trefil přesně mezi nohy gólmana. Asistence: Maxime Gonalons.
    54. Alexandre LACAZETTE - 3:0
     
    54
    Lyon právě vstřelil branku!
    Hostující gólman sice vystihl směr penalty, ale ALEXANDRE LACAZETTE míč nakop dostatečně razantně a střelou k tyči gólmanovi nedal šanci. Troufnu si říct, že je rozhodnuto.
    53. Faul, jenž znamenal pokutový kop
     
    53
    Depay si parádně zpracoval dlouhý nákop z pravé strany, v pokutovém území se chtěl vysmeknout Guidileyemu, ale ten ho stáhl na trávník. PENALTA!
     
    50
    Maxime Gonalons (LYO) po vlastní ztrátě nedovoleně zastavil Diarru. Hosté dostali výhodu, ale v přerušené hře je kapitán Lyonu potrestán žlutou kartou.
    43. Nabil FÉKIR - 2:0
     
    43
    Lyon právě vstřelil branku!
    A je to 2:0! Pokračující tlak vyústil v kombinaci mezi Lacatezzem a NABILEM FÉKIREM, jenž postoupil do pokutového území a krásným lobem přehodil vyběhnuvšího gólmana. Asistence: Alexandre Lacazette.
     
    40
    Jenže Mathieu Valbuena si při zakončení ublížil a okamžitě je střídán. Na hřišti se objevuje posila z Manchesteru United, Memphis Depay.
    39. Mathieu VALBUENA - 1:0
     
    39
    Lyon právě vstřelil branku!
    Domácí celek jde zcela po zásluze do vedení! Míč se po kombinaci na hranici šestnáctky dostal až k nohám MATHIEUA VALBUENY, který si kulatý předmět nachystal na pravou nohou a parádním zakončením poslal míč pod břevno. Asistence: Nabil Fékir.
    35. Cornetova pěkná střela
     
    35
    Odvrácený centr od rohového praporku se dostal k nohám Corneta, jenž na nic nečekal a okamžitě pálil zpoza pokutového území. Točená střela se jen těsně nevlezla do prostoru brány.
    33. Dalé zahrozil střelou z pravé strany
     
    33
    Rychlonohý Dalé se výborně protlačil před nejistého stopera Lyonu a zprava šel sám na Lopese. V tísni musel zvolit rychlé zakončení a domácí gólman vytáhl výborný zákrok.
     
    21
    Opravdu výborně se do vzduchu vyšplhal Yanga-Mbiwa, jenž z rychlého náběhu trefil centr a jeho hlavička šla jen pár decimetrů vedle brány.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 39. Valbuena (Fékir), 43. Fékir (A. Lacazette), 54. A. Lacazette (pen.), 58. Depay (Gonalons)

    Karty:   50. Gonalons (LYO) – 81. Mandanne (NAN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 16:6.
    Olympique Lyon: A. Lopes – Jallet, Mammana, Yanga-Mbiwa, Morel (85. Rybus) – Gonalons (C), Tousart – Cornet, Fékir, Valbuena (40. Depay) – A. Lacazette (76. Ferri).
    Náhradníci: Gorgelin – Depay, Ferri, Darder, Gaspar, Aouar, Rybus.

    AS Nancy-Lorraine: Černik – Cuffaut, Diagne, Badila, Cétout (58. Mandanne) – Aït Bennasser (59. Robic), Diarra, Guidileye – Dalé (59. Coulibaly), Hadji (C), Maouassa.
    Náhradníci: N'Dy Assembé – Robic, Marchetti, Dia, Coulibaly, N'Guessan, Mandanne.

    Rozhodca: B. Varela – T. Philippe, J. Aube