Kerkrade – Amsterdam 0:2 (kon.) | Sparta Rotterdam – Zwolle 2:3 (kon.) | Twente – Feyenoord 0:2 (kon.)
Utrecht – Heerenveen 1:0 (kon.)
koniec
Sparta Rotterdam
2:3 (0:0)
PEC Zwolle
cz Nedeľa 05.02.2017, 14:30 • Sparta Stadion Het Kasteel, Rotterdam • Holandská Eredivisie • 21. kolo
Predzápasové kurzy
    90+3. Mathias POGBA - 2:3
     
    90+3
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Tak to je neskutečné nastavení! Sparta v průběhu tří minut snižuje na rozdíl jediné branky a znovu díky zásluze toho samého hráče. Tentokrát z levé strany Van Drongelen našel svým centrem na hranici malého vápna MATHIASE POGBU, který v rychlém sledu hlavičkou dává svou druhou branku.
    90+1. Mathias POGBA - 1:3
     
    90+1
    Sparta Rotterdam právě vstřelila branku!
    Nakonec tedy ještě dochází ke zkorigování výsledku! MATHIAS POGBA obdržel na malém vápně přesný centr od Cabrala, jenž uklidil hlavičkou do levého horního rohu za Van der Hartova záda.
    86. Erik ISRAELSSON - 0:3
     
    86
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Tak to je definitivní hřebíček do rakve Sparty! Mokhtar svým nadýchaným centrem z pravé strany našel na hranici malého vápna připraveného ERIKA ISRAELSSONA, který se po necelých pěti minutách na hřišti hlavičkou prosazuje a dostává svůj tým do třígólového vedení.
    84. Červená karta po 2. žluté
     
    84
    Ještě se zřejmě dočkáme dramatického závěru, hosté totiž budou dohrávat v deseti! Schenkeveld se příliš pozdě přihnal k rozběhnutému Sanusimu, jehož následně zezadu stáhl k zemi. Zabránil mu tak sice v průniku do vápna, ale zároveň oslabil svůj tým díky obdržené druhé žluté kartě.
     
    82
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Mustafa Saymak, přichází Erik Israelsson.
    80.
     
    80
    Po nepovedeném odkopnutí balónu hostí se k míči za obranou dostal Pušić, jenž z obrovské šance sám proti brankáři nastřelil břevno! Nakonec ho to nemusí tolik mrzet, signalizován byl totiž ofsajd.
     
    78
    Schenkeveld se u rohového praporku pustil do souboje s Van Drongolenem a Calerem až s přílišným důrazem, i on tedy vidí na straně hostí žlutou kartu.
     
    74
    Celý předešlý incident se nakonec neobejde bez žlutého napomenutí. Nově příchozí Mokhtar zřejmě velmi nevybíravě upozornil hlavního rozhodčí na předešlý úder do obličeje svého spoluhráče a fasuje žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Denzel Dumfries, přichází Mathias Pogba.
     
    69
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Kingsley Ehizibue, přichází Youness Mokhtar.
     
    63
    Střídání v týmu PEC Zwolle: ze hřiště odchází Queensy Menig, přichází Hervin Ongenda.
     
    63
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Thomas Verhaar, přichází Martin Pušić.
     
    63
    Střídání v týmu Sparta Rotterdam: ze hřiště odchází Stijn Spierings, přichází Jerson Cabral.
    62. Nicolai BROCK-MADSEN - 0:2
     
    62
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    A hosté jdou do dvoubrankového vedení! Hráči Zwolle dokázali dokonale využít zaváhání domácích, kdy Calero neudržel míč na kopačce, Holla pohotově vyslal svižnou přihrávku do běhu, díky níž se ocitl NICOLAI BROCK-MADSEN sám proti Kortsmitovi, jehož překonal přízemní střelou k pravé tyči.
    51. Queensy MENIG - 0:1
     
    51
    Zwolle právě vstřelilo branku!
    Hosté se zaslouženě dostávají do vedení! Warmerdam výborně vyčetl úmysly QUEENSYHO MENIGA naběhnout si za obranu, do jeho přihrávky se sice postavil obránce Breuer, ale nedokázal míč zastavit. Menig měl následně již volnou cestu do pokutového území, kde obešel brankáře a poté usměrnil míč do odkryté sítě.
     
    50
    Souhra Spieringse s Caleroem nadělala zmatek v pokutovém území! Po Spieringsově střele gólman Van der Hart padl k zemi, ovšem nedokázal míč zachytit pevně pod kontrolu, celou akci nakonec ukončuje rychlý odkop jednoho ze spoluhráčů.
    43.
     
    43
    Kortsmit znovu zasahuje! Holla se již tentokrát rozhodl z přímého kopu pro střelu a dobře udělal! Kortsmit měl plné ruce práce, letící míč nakonec vyrazil do tyče a od ní se balón odrazil zpět do pole.
     
    42
    První žlutá karta v dnešním zápase. Na svědomí jí má obránce Dumfries, jenž se nejprve vrhl pod nohy rozběhnutému Menigovi a následně se po něm ještě ohnal.
    41.
     
    41
    Pohotový zákrok Kortsmita! Hollův letící centr spadl přímo na kopačku Bouye, jenž z prvního doteku usměrnil míč k levé tyči. Tam však byl ale pozorný Kortsmit, jenž vytěsnil letící balón.
    23.
     
    23
    Zajímavě vedená akce hostí! Thomas nacentroval z levé strany míč do pokutového území, Menig prodloužil míč na Ehizibueho, jehož hlavička z hranice malého vápna následně našla pouze připravené rukavice Kortsmita.
    7.
     
    7
    Pěkná spolupráce Holly a Ehizibueho! Druhý zmiňovaný pěkně potáhl míč po pravém křídle a svou křižnou zpětnou přihrávkou našel ve velkém vápně dobíhajícího Hollu, jenž sklepl míč těsně vedle brány.

    Petr Hluchý

    Góly: 90+1. M. Pogba, 90+3. M. Pogba – 51. Menig, 62. Brock-Madsen, 86. Israelsson

    Karty:   42. Dumfries (SPR) – 74. Mokhtar (ZWO), 78. Schenkeveld (ZWO)   84. Schenkeveld (ZWO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 1:5. Rohy: 11:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:10.
    Sparta Rotterdam: Kortsmit – Dumfries (72. M. Pogba), Breuer (C), van Drongelen, Floranus – Dijkstra, Sanusi, Spierings (63. Cabral) – Verhaar (63. Pušić), van Moorsel, Calero.
    Náhradníci: Verrips, Kieboom – Goodwin, El Azzouzi, Vriends, Pinteaux, Mendes da Silva, M. Pogba, Saksela, Pušić, Dougall, Cabral.

    PEC Zwolle: van der Hart – Schenkeveld, Marcellis, Bouy, Warmerdam – Holla, Saymak (C) (82. Israelsson) – Ehizibue (69. Mokhtar), Thomas, Menig (63. Ongenda) – Brock-Madsen.
    Náhradníci: Begois, Hauptmeijer – Verdonk, Mokhtar, Marinus, A. Achahbar, Sandler, Israelsson, Ongenda.

    Diváci: 10131