Vekić – Cibulková sk 0:2 (kon.)
koniec
Donna Vekić
Donna Vekić
0
2 2  
Dominika Cibulková
Dominika Cibulková
2
6 6  
Štvrtok 02.02.2017, 16:45WTA Petrohrad - St. Petersburg Ladies Trophy (krytý tvrdý povrch) • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:30.
     
    Vážení fanúšikovia!

    Vítam vás pri sledovaní online textového prenosu zo stretnutia 2. kola tenisového turnaja v Petrohrade, v ktorom slovenská ženská rebríčková jednotka Dominika Cibulková nastúpi proti chorvátskej súperke Donne Vekičovej. Zápas by sa mal začať o 16:30.

    DONNA VEKIČOVÁ

    Donna Vekičová sa momentálne v rebríčku WTA nachádza na 88. mieste. Na turnaji v Petrohrade sa predstavuje vôbec po prvý raz v kariére. Vlani táto ešte len 20-ročná rodáčka z Osijeku neprežila vôbec vydarenú sezónu, keď dokonca zaznamenla negatívnu zápasovú bilanciu 29-31. Z jednotlivých turnajov stojí za zmienku snáď len 2. kolo v katarskej Dohe a americkom Cincinnati. Vekičová dokonca zvíťazila na podujatí v egyptskom Šarm aš-Šajchu, išlo však len o turnaj kategórie ITF. Zverenka Davida Felgatea stihla v tomto roku odohrať už 11 zápasov, väčšina z nich však bola v rámci kvalifikáciách. V Brisbane a v Sydney skončila v 1. kole hlavnej súťaže, na Australian Open síce zdolala v 1. kole domácu držiteľku voľnej karty Lizette Cabrerovú, no v druhom kole už jednoznačne nestačila na Dánku Caroline Wozniacku. Do hlavnej súťaže v Petrohrade sa dostala ako šťastná porazená, keďže po víťazstvách nad Arynou Sabalenkovou a Victoriou Kamenskou nestačila na Kirsten Flipkensovú. Napokon sa však predsa len predstavila aj v hlavnom „pavúku“ a v 1. kole nedala šancu Lotyške Jelene Ostapenkovej, ktorú vyprevadila z kurtu po výsledku 6:0,6:4.

    DOMINIKA CIBULKOVÁ

    Vlaňajšia sezóna Dominiky Cibulkovej bola ako z rozprávky. Slovenka ju začínala až v siedmej desiatke svetového rebríčka, no najmä vďaka štyrom turnajovým titulom vrátane nezabudnuteľného triumfu na Turnaji majsteriek v Singapure sa vyšvihla až na 5. priečku. Vstup do novej sezóny 27-ročnej rodáčke z Bratislavy však nevyšiel úplne podľa predstáv. V Brisbane a v Sydney uhrala len jeden zápas, no a na úvodnom grandslame roka v Melbourne uhrala dva zápasy. V 3. kole tu zverenku Mateja Liptáka zastavila po veľkej trojsetovej bitke Ruska Jekaterina Makarovová. Cibulková by si účasťou v Petrohrade chcela vylepšiť svoj výsledok z vlaňajšej premiéry na tomto podujatí, keď ju vo štvrťfinále vyradila domáca nádej Darya Kasatkinová. Ako nasadená dvojka „pavúka“ mala Dominika Cibulková v 1. kole turnaja voľný žreb, a tak do bojov vstúpi až dnes.

    Donna Vekičová s Dominikou Cibulkovou nastúpili proti sebe vo vzájomnom súboji zatiaľ dvakrát. Ich bilancia je vyrovnaná 1:1. Obe stretnutia sa odohrali ešte v roku 2014. V Indian Wells bola najskôr úspešnejšia naša tenistka, no Vekičová jej to o takmer dva mesiace neskôr vrátila, keď Cibulkovú zdolala vo finále turnaja v Kuala Lumpur po trojsetovej bitke trvajúcej takmer tri hodiny v tajbrejku tretieho setu. Favoritkou dnešného zápasu je však jednoznačne Dominika Cibulková. Či sa jej túto úlohu podarí potvrdiť, môžete sledovať v našom online prenose.
     
    Donna Vekičová s Dominikou Cibulkovou až v tejto chvíli prichádzajú na kurt, a tak si na začiatok stretnutia budeme musieť ešte pár minút počkať.
     
    Predzápasový žreb vyhrala Dominika Cibulková a rozhodla sa otvárať zápas na podaní. Hráčky práve absolvujú krátku predzápasovú rozcvičku.
     
    0:0
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    15-0
    Dominika Cibulková začína tento zápas najhorším možným spôsobom – dvojchybou.
     
    30-0
    Tak to je nepríjemný vstup pre našu jednotku. Po dvojchybe prichádza aj prvá nevynútená chyba od základnej čiary a razom je tu stav 0:30.
     
    40-0
    Donna Vekičová zaznamenáva aj prvý víťazný úder, na ktorý nemala Cibulková šancu zareagovať, a tak musí naša tenistka hneď v prvej hre odvracať tri brejkbalové príležitosti svojej súperky.
     
    1:0
    Dominika Cibulková vstúpila do tohto osemfinále doslova hrôzostrašne, keď pri svojom servise neuhrala ani loptičku a už prehráva 1:0.
     
    0-15
    Až v tejto chvíli sa naša tenistka dočkala úvodného fiftínu na svoje konto. Pomohla jej k tomu nevynútená chyba jej chorvátksej súperky.
     
    15-15
    Tentokrát však bola Dominika Cibulková od základnej čiary so svojim forhendom až príliš netrpezlivá a prepálila kurt.
     
    30-15
    Vekičová poslala servis na telo Dominiky Cibulkovej a tá si s ním nedokázala poradiť.
     
    30-30
    Snáď po prvý raz sa Cibulková dostala aktívne do výmeny a po tento bod si prišla až na sieť.
     
    40-30
    Skvelý bekhendový víťazný úder Donny Vekičovej ale znamená šancu na potvrdenie brejku z úvodnej hry zápasu.
     
    40-40
    O túto príležitosť sa ale mladučká Chorvátka pripravila lacnou nevynútenou chybou od základnej čiary.
     
    40-A
    Skvelý víťazný úder Dominiky Cibulkovej napokon prináša brejkbal aj pre našu tenistku!
     
    40-40
    Donna Vekičová vyhnala Cibulkovú svojim podaním von z kurtu a následne poslala na druhú stranu víťazný úder po čiare.
     
    40-A
    Po aute z rakety Chorvátky, ktorý potvrdilo aj jastrabie oko je tu ďalšia šanca na rebrejk pre Dominiku Cibulkovú.
     
    1:1
    Výborne! Dominika Cibulková sa dokázala "oklepať" z nevydareného vstupu do stretnutia a svoje stratené podanie si berie okamžite späť.
     
    0-15
    No a v tomto momente sa Cibulková po ďalšej nepresnosti z rakety Donny Vekičovej dočkala aj prvého fiftínu pru vlastnom podaní.
     
    0-30
    Donna Vekičová nedokázala nájsť účinný recept na kvalitný servis Dominiky Cibulkovej a pyká za to stratou fiftínu.
     
    0-40
    No a po tomto podaní sa zdá, že sa naša jednotka definitívne dostala do zápasu. Cibulková má šancu na prvý čistý gem na svojom podaní.
     
    1:2
    Slovenka získava aj túto výmenu po ďalšom kvalitnom víťaznom údere od základnej čiary a otáča tak vývoj prvého setu vo svoj prospech. Donna Vekičová prehráva 1:2 a pôjde podávať.
     
    15-0
    Séria získaných fiftínov Dominiky Cibulkovej sa končí potom, čo jej return dopadol veľmi tesne za základnú čiaru.
     
    30-0
    Donna Vekičová si pripisuje aj prvé eso zápasu, a to hneď z druhého podania.
     
    30-15
    Zatiaľ azda najdlhšiu výmenu zápasu, ktorá bola prestrelkou bekhendov na oboch stranách lepšie zvládla naša tenistka.
     
    40-15
    Tentokrát sa slovenská tenistka pokúsila zmeniť rytmus hry, keď chcela loptičku skrátením hry poslať hneď za sieť, tá však ostala na páske.
     
    40-30
    Táto hra však pokračuje ďalej. Cibulkovej najskôr vyšiel return a následne poslala loptičku priamo na základnú čiaru svojej súperky.
     
    40-40
    Nádherná výmena z oboch strán! Loptička preletela cez sieť až 22-krát, Donna Vekičová sa v celom priebehu výmeny bránila čo jej sily stačili, no napokon je z toho zhoda!
     
    A-40
    Donna Vekičová však reaguje druhým esom v zápase a získava výhodu na svoju stranu.
     
    2:2
    Dominika Cibulková dokázala v tomto geme vytvoriť tlak na svoju chorvátsku súperku, k ďalšiemu brejku sa však nedopracovala, a tak pokračujeme za stavu 2:2.
     
    15-0
    Donna Vekičová mala teraz aj trochu šťastie, keď loptička po jej returne spadla priamo na čiaru a Dominika Cibulková už nedokázala zareagovať.
     
    15-15
    Opäť sme videli výmenu plnú bekhendových úderov a znova z nej vyšla úspešne Dominika Cibulková potom, čo sa nevynútenej chyby dopustila Donna Vekičová.
     
    30-15
    Vekičová však následne zaznamenáva ďalší vydarený return a ide v tejto hre do vedenia.
     
    30-30
    Tak v tejto hre je to s Chorvátkou ako na hojdačke. Tentokrát sa znova nezmestila so svojim forhendom do kurtu.
     
    40-30
    Tak toto je nepríjemné. Po ďalšej nevynútenej chybe našej tenistky bude musieť Dominika Cibulková odvracať ďalšiu hrozbu straty servisu.
     
    40-40
    Cibulková si pomohla kvalitným servisom a Chorvátke tak k zisku fiftínu nepomohlo ani jastrabie oko.
     
    40-A
    Ďalší kvalitný servis a následný volej na sieti znamená výhodu Dominiky Cibulkovej.
     
    2:3
    Tak ako v prvej hre, ani tentokrát to nebolo vôbec bez problémov, no Dominika Cibulková si drží svoj servis a v prvom sete vedie 3:2.
     
    0-15
    Po prestávke podáva Donna Vekičová, no Chorvátka začína na servise nevynútenou chybou z bekhendovej strany rakety.
     
    0-30
    Následne prichádza aj prvá Vekičovej dvochyba a nádejný stav pre našu tenistku.
     
    0-40
    Tak teraz mala Dominika Cibulková obrovské šťastie, keď jej returnu pomohla páska a sú tu tri brejkbaly na strane našej tenistky!
     
    2:4
    Skvelé! Dominika Cibulková dokázala dobehnúť skrátenie hry od Donny Vekičovej a premieňa hneď prvý brejkbal v šiestej hre prvého setu!
     
    15-0
    Tentokrát už skrátenie hry Chorvátke vyšlo. Dominika Cibulková síce znova loptičku dobehla, no na druhú stranu kurtu ju už dostať nedokázala.
     
    15-15
    Teraz hru pre zmenu skrátila naša tenistka, ktorá tým prekvapila Vekičovú a vyrovnáva stav tohto gemu.
     
    15-30
    Cibulková kvalitným servisom otáča vývoj tejto hry vo svoj prospech.
     
    30-30
    Donna Vekičová sa však nevzdáva a stále častejšie skúša meniť rytmus hry. Cibulková tentokrát nezareagovala.
     
    30-40
    Forhend Donny Vekičovej zastavila páska, a tak je tu gembal pre slovenskú tenistku.
     
    2:5
    Ďalšie veľmi kvalitné podanie Dominiky Cibulkovej ju dostáva do vedenia 5:2 v prvom sete. Donna Vekičová tak pôjde v nasledujúcej hre podávať na udržanie sa v prvom sete.
     
    0-15
    Dominika Cibulková na kvalitný súperkin servis zareagovala ešte lepším returnom, dostala sa do výmeny a Vekičovú donútila k ďalšej chybe.
     
    15-15
    Aj tentokrát si ale Chorvátka pomáha kvalitným servisom na "T-čko".
     
    15-30
    Skvelý return Dominiky Cibulkovej a Slovenka je dve loptičky od zisku prvého setu.
     
    15-40
    V týchto momentoch Cibulková na kurte jasne vládne. Sú tu dva setbaly pre slovenskú tenistku!
     
    2:6
    Fantastická Cibulková! Tá skvelým spôsobom dobehla ďalšie skrátenie hry od Vekičovej a v mimoriadne náročnej pozícii dokázala loptičku poslať priamo na čiaru! Slovenka tak ovládla prvý set 6:2 a do toho druhého navyše vstúpi pri vlastnom podaní.
     
    15-0
    Tak ako prvý set, aj ten druhý začína Dominika Cibulková dvojchybou.
     
    15-15
    Donna Vekičová je však na tom psychicky veľmi zle a s postupom času robí stále viac zbytočných chýb.
     
    15-30
    Chorvátka tentokrát nemala šancu proti presnému bekhendovému víťaznému úderu Dominiky Cibulkovej.
     
    15-40
    Slovenka pridáva priamy bod z podania a má k dispozícii dva gembaly na úspešný vstup do druhého setu.
     
    0:1
    Dominika Cibulková pokračuje v suverénnom výkone z posledných minút a aj vzhľadom na momentálne psychické rozpoloženie jej mladej súperky sa zdá, že zápas má pod kontrolou.
     
    0-15
    Skvelý forhend od Cibulkovej! Dominika to nemala v tejto chvíli vôbec jednoduché, no aj v ťažkej pozícii dokázala vybojovať výmenu na svoju stranu.
     
    15-15
    Teraz sa však pripomína aj chorvátska tenistka, ktorá taktiež ukazuje kvalitný víťazný úder.
     
    30-15
    No a následne si kvalitným podaním pomáha k zisku fiftínu.
     
    40-15
    Nevydarený return Dominiky Cibulkovej znamená dva gembaly pre chorvátsku tenistku.
     
    1:1
    Donna Vekičová si po dlhšom čase udržala svoj servis a vyrovnáva stav druhého setu na 1:1.
     
    0-15
    Dominika Cibulková však vie, že ak si bude hrať svoju hru, tak má veľkú šancu postúpiť do štvrťfinále turnaja v Petrohrade.
     
    0-30
    Cibulková zaznamená kvalitný druhý servis, ktorým prekvapila aj Donnu Vekičovú.
     
    15-30
    Tak teraz treba pochváliť Donnu Vekičovú. Dominika Cibulková nepôsobila v tejto výmene vôbec zle, no Chorvátka jej dokázala zahrať úder priamo pod nohy a Slovenka už nedokázala reagovať.
     
    30-30
    Vekičovú predchádzajúca pekná výmena povzbudila a zrazu je tu stav po 30.
     
    30-40
    Tak toto bude Donnu Vekičovú mrzieť. Mladá Chorvátka sa znova dostala skvelým spôsobom do výmeny, no následne vyrobila ďalšiu veľmi zbytočnú chybu.
     
    1:2
    Dominika Cibulková zvláda aj túto hru a v druhom sete vedie 2:1. Podávať však pôjde Dona Vekičová.
     
    15-0
    Donna Vekičová sa bude musieť spoliehať na to, že jej začne znova fungovať servis. To sa jej teraz podarilo a tento fiftín ide na jej stranu.
     
    15-15
    Akonáhle sa však Dominika Cibulková dostane do výmeny, tak je mimoriadne nebezpečná a v posledných minútach takmer nerobí chyby.
     
    15-30
    To sa ale nedá povedať o jej chorvátskej súperke, ktorá tých chýb od základnej čiary nakopila už veľké množstvo.
     
    30-30
    Následne sa však Donne Vekičovej darí zaznamenať po druhýkrát v zápase eso z druhého podania a stav je po 30.
     
    40-30
    Dominika Cibulková chcela byť pri returne druhého podania súperky agresívna, no nevyšlo jej to a loptička skončila v aute.
     
    2:2
    Dominika Cibulková si chcela vypýtať pomoc jastrabieho oka, zareagovala však až príliš neskoro, a tak sa tento gem končí.
     
    15-0
    Donna Vekičová sa len tak ľahko nevzdáva a do piatej hry druhého setu vstupuje lepšie ako naša tenistka.
     
    15-15
    Znova sa však potvrdilo, že ak sa hráčky pustia do dlhšej výmeny, v drvivej väčšine z nich má navrch Dominika Cibulková.
     
    30-15
    Skvelé obhodenie od Donny Vekičovej. Dominika Cibulková si nabehla na sieť, kde chcela zahrať víťazný úder po čiare, no tým len "prihrala Chorvátke".
     
    30-30
    Donna Vekičová je na tom psychicky stále horšie a v tejto chvíli si vyčíta ďalšiu lacnú minelu.
     
    40-30
    Následne však robí chybu aj Dominika Cibulková a je tu brejkbal pre Donnu Vekičovú!
     
    40-40
    Dominike Cibulkovej však v pravej chvíli zafungovalo podanie a ideme do zhody.
     
    40-A
    Dôležitý fiftín znova vďaka kvalitnému podaniu získava na svoju stranu zverenka Mateja Liptáka.
     
    40-40
    Tentokrát ale Dominiku Cibulkovú nepodržal bekhend, a tak o svoj servis musí naďalej bojovať.
     
    40-A
    Donna Vekičová sa po bod vydala až k sieti, tam však svoj forhend poslala len mimo vymedzený priestor, a tak je tu znova výhoda pre Dominiku Cibulkovú.
     
    2:3
    Chorvátka chcela Dominiku Cibulkovú vyhnať von z kurtu a následne sa pokúsiť o víťazný úder po čiare, loptička však znova padla tesne mimo, a tak si Slovenka drží aj tentokrát svoje podanie.
     
    0-15
    Vyzerá to tak, že Dominike Cibulkovej bude stačiť hrať trpezlivo a Donna Vekičová sa "vyhádže" sama. Mladá Chorvátka totiž robí od polovice prvého setu vo výmenách jednu chybu za druhou.
     
    0-30
    Tentokrát však musíme pochváliť aj našu tenistku, ktorá si svojou aktívnou hrou vynútila ďalšiu nepresnosť z rakety Donny Vekičovej.
     
    0-40
    Výborne! Dominika Cibulková pridáva aj fantastický víťazný úder a sú tu tri brejkbaly pre našu tenistku!
     
    2:4
    Blížiaci sa záver zápasu Donna Vekičová absolútne nezvláda a Dominika Cibulková je stále bližšie k postupu do štvrťfinále turnaja v Petrohrade.
     
    0-15
    Slovenka potvrdzuje svoju hernú pohodu aj ziskom úvodného fiftínu v siedmej hre druhého setu.
     
    15-15
    Raz za čas však svoj nesporný potenciál ukáže aj talentovaná Donna Vekičová.
     
    15-30
    Dominika Cibulková nádherným spôsobom obhodila nepripravenú Vekičovú a aj tento fiftín získava na svoju stranu.
     
    30-30
    Donna Vekičová vyťahuje zo svojho repertoára pekný víťazný forhend po čiare, za ktorým sa Dominika Cibulková mohla už len obzrieť.
     
    40-30
    Ďalšia pekná výmena, z ktorej tentokrát vychádza úspešne Donna Vekičová, ktorá tak má šancu získať prvý raz v druhom sete podanie našej hráčky.
     
    40-40
    Dominika Cibulková je však veľká bojovníčka, čo ukázala aj v tejto výmene a brejkbal svojej súperky odvracia.
     
    40-A
    Cibulková pridáva aj víťazný úder presne na základnú čiaru a má výhodu na potvrdenie brejku z predchádzajúcej hry.
     
    2:5
    Výborne! Dominika Cibulková síce musela znova odvracať brejkbal Donny Vekičovej, všetko však dopadlo k jej spokojnosti a chorvátska tenistka tak už v nasledujúcej hre bude podávať na udržanie sa v zápase.
     
    15-0
    Cibulková sa dokázala dostať do výmeny, no z hlbokej defenzívy poslala loptičku len do pásky.
     
    15-15
    Následne robí nevynútenú chybu aj podávajúca Vekičová, a tak tu máme stav po 15.
     
    15-30
    Znova sme videli prestrelku od základnej čiary a na našu radosť z nej vyšla víťazne Dominika Cibulková, ktorá bola trpezlivejšia a počkala si na chybu Vekičovej.
     
    30-30
    Škoda, škoda! Dominika Cibulková si vytiahla súperku k sieti, no jej následný pokus o obhodenie končí za základnou čiarou.
     
    30-40
    Tak teraz mala slovenská tenistka pre zmenu veľké šťastie, keď jej páska pomohla k prvému mečbalu.
     
    40-40
    Donna Vekičová si ale na tomto podaní dala záležať a následne zaznamenala aj víťazný forhend.
     
    40-A
    Následne je tu však aj druhá možnosť na ukončenie zápasu pre Dominiku Cibulkovú.
     
    40-40
    Donna Vekičová už nemá čo stratiť. Teraz v nie úplne ľahkej pozícii dokázala poslať loptičku presne na čiaru.
     
    40-A
    Ďalšia nádherná výmena a obrovská bojovnosť Dominiky Cibulkovej prináša víťazný forhend a tretí mečbal pre našu tenistku.
     
    2:6
    Donna Vekičová ukončuje tento zápas dvojchybou, a tak Dominika Cibulková víťazí hladko po výsledku 6:2,6:2!
     
    Koniec zápasu
     
    Dominika Cibulková zvládla osemifinálový duel turnaja v Petrohrade, keď mladú chorvátsku tenistku Donnu Vekičovú zdolala jednoznačne dvakrát 6:2. Slovenská jednotka predviedla suverénny výkon, robila stále menej chýb, čo sa ale nedá povedať o jej súperke. Vo štvrťfinále čaká Dominiku Cibulkovú nepríjemná Ruska Jelena Vesninová. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem pekný zvyšok dňa! (18:01:58)

    Jakub Kocourek

    čas zápasu: 1:11

    2. set: 0:37

    Vekić Cibulková
    2. set Stretnutie 2. set
    získané body celkom
    22 41 62 32
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 4 7 7
    Setboly
    0 0 4 3
    Mečboly
    0 0 3 3
    víťazné údery *
    0 0
    nevynútené chyby *
    0 0
    úspešnosť na sieti *
    0 %
    0 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:14 0:28 0:29 0:17
    Esá **
    2 4 0 0
    Dvojchyby **
    1 2 2 1
    udržané podania
    2 / 4
    50 %
    3 / 8
    38 %
    7 / 8
    88 %
    4 / 4
    100 %
    Odvrátené brejboly
    2 / 4
    50 %
    3 / 8
    38 %
    3 / 4
    75 %
    2 / 2
    100 %
    body pri vlastnom podaní
    12 / 25
    48 %
    22 / 52
    42 %
    32 / 51
    63 %
    19 / 29
    66 %
    body po 1. podaní *
    16 / 32
    50 %
    27 / 40
    68 %
    body po 2. podaní *
    6 / 20
    30 %
    5 / 11
    45 %
    úspešnosť 1. podania *
    62 %
    78 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    0 / 2
    0 %
    1 / 4
    25 %
    5 / 8
    63 %
    2 / 4
    50 %
    body pri súperovom podaní
    10 / 29
    34 %
    19 / 51
    37 %
    30 / 52
    58 %
    13 / 25
    52 %
    body po príjme 1, podania *
    13 / 40
    33 %
    16 / 32
    50 %
    body po príjme 2. podania *
    6 / 11
    55 %
    27 / 40
    68 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 2. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    Donna Vekić
    Štát: Chorvátsko
    Dátum narodenia: 28.06.1996
    Vek: 28 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 179 cm
    Hmotnosť: 64 kg

    Dominika Cibulková
    Štát: Slovensko
    Dátum narodenia: 06.05.1989
    Vek: 35 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 160 cm
    Hmotnosť: 58 kg