Jihlava – Most 4:3 (kon.) | Benátky n/J – Přerov 0:0 (odl.) | Motor ČB – Prostějov 2:3 (0:1 po s.n.)
Litoměřice – Třebíč 2:3 (kon.) | Slavia – Kadaň 3:1 (kon.) | Kladno – Frýdek-M. 2:3 (po pr.)
Havířov – Ústí n/L 2:3 (0:1 po s.n.)
koniec
HC Stadion Litoměřice
2:3 (0:1, 2:0, 0:2)
SK Horácká Slavia Třebíč
cz Streda 01.02.2017, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance Liga (CZ) • 48. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím z litoměřické Kalich areny. V rámci 48. kola WSM Ligy se zde utkají týmy HC Stadion Litoměřice a SK Horácká Slavia Třebíč. Domácí kališníci již velmi potřebují naplno bodovat, aby se vyhnuli stále více hrozícímu play-out. Hosté z Třebíče se snaží odlepit od bodového náskoku, který mají na ústecký Slovan a naopak se přiblížit ke Slavii pražské, která po většinu sezóny drží místo čtvrté. Každopádně na nás čeká v 18:00 velice důležité utkání, minimálně pro domácí tým.
     
    HC Stadion Litoměřice
    (15-5-7-20, 62 bodů, 11. místo)

    Kališníci se po nějaký čas drželi na vítězné vlně. V posledních dvou velmi podstatných kolech však vykolejili a ztrácí plné bodové zisky. Což se projevuje na postavení Stadionu v tabulce, kdy mu postupně unikají nejbližší soupeři nacházející se kolem devátého místa tabulky. Z posledních pěti střetnutí si Litoměřice připsaly jednu výhru po základní hrací době, jednu v prodloužení, jednu v samostatných nájezdech a dvě prohry.

    Toto pětizápasí začalo severočeským derby na ledě ústeckého Slovanu. Lvi museli čelit kališnickému náporu, podobnému jako křižáci v bitvě u Domažlic, na rozdíl od bojovníků pod patronátem Zikmunda Lucemburského se bojovníci pod patronátem Miroslava Macha nevzdali. Přesto však obdrželi do své branky pět gólů a žádný nevstřelili. Kališníci povzbuzení touto výhrou přivítali o dva dny později pražskou Slavii. Zápas byl velmi vyrovnaný, rozhodnutí nastalo až v samostatných nájezdech. Díky Lukáši Nedvídkovi zůstaly v Kalich areně dva body. Podobně dramaticky vyrovnaný byl i další duel Litoměřic proti přerovskému ZUBRU. Ten byl pro tentokrát zakončen prodloužením, v němž rozhodující branku na 3:2 vsítil Marek Loskot. Zatím poslední domácí utkání sehráli kališníci 28.1., kdy na svém ledě přivítali jednoho z favoritů WSM Ligy – jihlavskou Duklu. Utkání věnované akcím Legenda pomáhá! a Na hokej s plyšákem! bylo zprvu vyrovnané. Až ve třetí třetině prokázal armádní celek svou převahu a nasázeli do svatyně Litoměřic tři góly, čímž stvrdil vítězství 4:1.

    Závěrečné utkání měsíce ledna sehrál Stadion na ledě Prostějova. Již v druhé minutě se Jestřábi ujali vedení zásluhou Radim Matuš. Ve dvacáté minutě vyrovnal litoměřický Jan Veselý. Zkraje druhé třetiny Prostějov obrátil svůj vývoj ve svůj prospěch. Ve 21. minutě se prosadil Ondřej Fiala. O dvě minuty později navýšil vedení Jestřábů Jan Rudovský. Definitivně pojistil vítězství Lukáš Žálčík, v 46. minutě. Stadion pouze snížil v 47. minutě díky Jaroslavu Kallovi. Na konečných 4:3 snížil v 52. minutě Filip Stoklasa

    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Jaroslav Kalla (8+23) – 31 bodů
    Filip Hanták (4+18) – 22 bodů
    Lukáš Nedvídek (11+5), Ondřej Kopta (9+7), Jan Veselý (8+8), Martin Ondráček (7+9) – všichni 16 bodů

    Nejlepší střelci:
    Lukáš Nedvídek – 11 tref
    Ondřej Kopta – 9 tref
    Milan Valášek – 9 tref

    Nejlepší nahrávači:
    Jaroslav Kalla – 23 asistencí
    Filip Hanták – 18 asistencí
    Jakub Šulc – 13 asistencí

    Brankářské statistiky:
    Jaroslav Pavelka – 31 záp. | prům. 2,21 | úsp. 93,25%
    Filip Šindelář – 9 záp. | prům. 2,60 | úsp. 90,91%

    Nejtrestanější hráči:
    Ondřej Kopta – 61 TM
    Jakub Šulc – 54 TM
    Aleš Pavlas – 48 TM


    Týmové statistiky

    Střely na branku: 1515
    Úspěšnost střelby: 7,5%
    Průměrná domácí návštěvnost: 979
    Góly v přesilovkách: 27
    Úspěšnost přesilovek: 14,52%
    Trestné minuty: 608
    Obdržené góly v oslabení: 33
    Ubráněná oslabení: 84,72%
     
    SK Horácká Slavia Třebíč
    (17-5-11-14, 72 bodů, 5. místo)

    Horácká Slavia má opačnou bilanci výher a proher než Stadion. Pětici přecházejících zápasů zahájili třebíčští dvojicí výher, následovala jedna prohra a dvě prohry v prodloužení či na samostatné nájezdy. to je jeden z důvodů, díky kterému se rozevřely nůžky mezi Slavií z Vysočiny a Slavií z Prahy. Naopak se na Třebíč dotahuje zespoda ústecký Slovan.

    V prvním sledovaném utkání přivítal Třebíč na sém ledě Benátky nad Jizerou. Hosty poslal zpět na cestu do Středních Čech s porážkou 1:4. Nedlouho poté se Horácká Slavia vydala na cestu do Havířova. Se závěrečnou sirénou na výsledkové tabuli svítil stav skóre s rozdílem podobným zápasu předchozímu. Třebíč zde zvítězil 5:2. K následujícímu zápasu přijeli do Třebíče kladenští Rytíři. Diváci zde mohli vidět velké množství branek. Přestřelka nakonec skončila lépe pro hosty a to v poměru šest ku čtyřem. Příští střetnutí znamenalo pro Horáckou Slavii vyjet do Prahy sehrát jej proti Slavii pražské. Ve velmi vyrovnaném utkání měli více štěstí domácí a díky Janu Pohlovi zůstaly v Edenu dva body.

    Poslední odehrané utkání sehráli třebíčští hokejisté na svém ledě proti Dukle Jihlava. Skóre vysočinského derby otevřel v 10. minutě domácí David Dolníček. V 37. navýšil průběžné vítězství Třebíče Jan Zdráhal. Jihlavským se však během třetí třetiny povedlo vyrovnat. Zásluhu si připsali v Patrik Danišovský trefou z 49. minuty a Jiří Říha trefou z 57.minuty. Zápas došel až do samostatných nájezdů, ten rozhodující vstřelil jihlavský Adam Zeman.

    Hráčské statistiky

    Kanadské bodování:
    Roman Erat (7+27) – 34 bodů
    David Dolníček (8+25) – 33 bodů
    Petr Mrázek (14+14) – 28 bodů

    Nejlepší střelci:
    Richard Kristl – 17 tref
    Petr Mrázek – 14 tref
    David Dolníček, David Zohorna – oba 8 tref

    Nejlepší nahrávači:
    Roman Erat – 27 asistencí
    David Dolníček – 25 asistencí
    Jan Zdráhal – 14 asistencí

    Brankářské statistiky:
    Pavel Jekel – 28 záp. | prům. 2,64 | úsp. 91,40%
    Karel Vejmelka – 8 záp. | prům. 2,08 | úsp. 93,28%
    Marek Čiliak – 3 záp. | prům. 2,59 | úsp. 92,86%
    Dominik Svoboda – 10 záp. | prům. 3,12 | úsp. 90,10%

    Nejtrestanější hráči:
    Václav Čejka – 62 TM
    Patrik Koch – 48 TM
    Jan Zdráhal – 38 TM


    Týmové statistiky

    Střely na branku: 1443
    Úspěšnost střelby: 8,5%
    Průměrná domácí návštěvnost: 1633
    Góly v přesilovkách: 32
    Úspěšnost přesilovek: 16,67%
    Trestné minuty: 531
    Obdržené góly v oslabení: 28
    Ubráněná oslabení: 86,07%
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    28.9.2016 Třebíč – Litoměřice 0:1 pp. (62. Paločko)

    9.11.2016 Litoměřice – Třebíč 2:3 (20. Pilař, 56. Rubeš – 8. Milfait, 17. Zohorna, 58. Malec)

    17.12.2016 Třebíč – Litoměřice 5:4 pp. (8. Psota, 14. a 61. Zdráhal, 44. Erat, 53. Pekr – 9. Loskot, 28. Pilař, 30. Švagrovský, 46. Kopta)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Plášil, Barák, Š. Havránek – Švagrovský, Nedvídek, M. Ondráček – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Stoklasa – Kopta, Hanták, Loskot – J. Dvořák, Miškář, R. Pilař – O. Procházka.

    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal, D. Mikyska, Bartejs, Lojek, Čejka, Hort – Jan Wasserbauer, Dolníček, Kristl – Kusko, Milfait, Psota – Malec, T. Havránek, Matěj Novák – Přibyl, Juráň, Paták.

    Rozhodčí: Doležal – Svoboda, Maštalíř.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Po úvodním buly se zmocnili puku hosté. Nepřešli však přes střední pásmo.
     
    00:45
    Po vytlačeném útoku kališníků se ujal ve středním pásmu kotouče David Švagrovský, který před vystřídáním poslal puk na rozehrávku k Pavelkovi.
     
    01:23
    První rána Litoměřic na Vejmelkovu branku! Pokus Jana Veselého však mířil těsně vedle svatyně Třebíče.
     
    01:49
    Hra se obrátila směrem k Pavelkovi. Napětí kališníci uvolnili vyhozením kotouče na zakázané uvolnění.
     
    02:07
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Zpoza branky chtěl přihrát Tomáš Havránek k mezikruží stojícímu spoluhráči. Puk projel Pavelkovi pod betonem. V této příležitosti zbystřil ONDŘEJ MALEC, který jej poslal do zcela odkryté branky. Asistence: Tomáš Havránek
    02:07 Ondřej MALEC - 0:1
     
    03:50
    Po delším držení puku v obranném pásmu Litoměřic s ním vyjel Lukáš Nedvídek a dostal se až do pásma útočného. Horácká Slavia však odsud poslala puk směrem na zakázané uvolnění.
     
    04:24
    Jiří Jebavý a Jakub Šulc rozehrávají od vlastní branky. Puku se však na modré čáře zmocnili hosté, kteří několikrát vypálili kotouč na Pavelku. Domácí gólman předvedl několik bezchybných zákroků.
     
    05:22
    Napětí Třebíče pokračuje. Ke střeleckému pokusu se dostal Milan Přibyl, který ani na druhý pokus nepřekonal brankáře Pavelku.
     
    06:00
    Aleš Pavlas vyjel s pukem křižmo přes celé hřiště. V útočném pásmu jej přihrál Radku Pilařovi, který vystřelil kotouč na Vejmelku. Hostující gólman však neměl s touto střelou přílišné množství práce.
     
    06:45
    Po jediném pokusu Litoměřic se opět do sedla herního koně dostali třebíčští. Jejich šance však byla zastavena ofsajdem.
     
    07:36
    Kališníci se odvážili k útočnému výpadu a již celkem dlouhou dobu se drží v útočném pásmu. Jsou však precizně bráněni a nepřipuštěni k žádné šanci.
     
    08:24
    Hokejisté Třebíče rozehrávají za brankou Karla Vejmelky.
     
    08:50
    Ondřej Kopta vyjel osamocen na branku. Při nápřahu ke střele byl o puk obrán Václavem Čejkou. Čejka jej však pouze tečoval na hůl Marka Loskota, který prudce vypálil na Vejmelku.
     
    09:45
    Jindřich Barák pomalu vyjíždí s kotoučem od vlastní branky. Kombinace s Karlem Plášilem a Ondřejem Koptou byla zastavena hostujícím obráncem v pravém kruhu.
     
    10:36
    Kališníci se snaží dostat s pukem z rohu kluziště ke přímému ohrožení klece hostí. Opět ale narazili na blokádu obránců Třebíče, kteří je opět nikam nepustili.
     
    11:25
    Podobnou blokádu si nyní užívají hokejisté Třebíče, i tato je v obranném pásmu Třebíče, přičemž litoměřičtí brání třebíčským hokejistům v rozehrávce.
     
    12:17
    Marku Loskotu ujel puk na modré čáře. Richard Kristl se jej marně snažil zachytit. Puk prošel až na zakázané uvolnění.
     
    13:00
    Souhra Baráka s Plášilem za brankou vedla k vyslání hokejistů Litoměřic pouze do středního pásma, kde se opět rozhořel litý boj o puk mezi oběma soupeři.
     
    13:55
    Lukáš Nedvídek vyjel s pukem z rohu kluziště do ideální střelecké pozice, dotíral se však na něj hostující obránce. Nedvídek tak poslal puk spoluhráči dozadu, který o kotouč přišel.
     
    14:13
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Pavelka – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo). Trest odpyká Marek Loskot.
     
    14:45
    Horácká Slavia se pokouší o rychlý brejk směrem k Pavelkovi. Přímo ve vlastním obranném pásmu jsou bráněni hokejisty Litoměřic, přes které nedokáží projít.
     
    16:13
    Domácí v plném počtu.
     
    16:15
    Po delším držení puku Třebíče v útočném pásmu, během kterého si hosté nevytvořili žádnou výraznější šanci se s pukem vydal na dalekou cestu Marek Loskot, který mířil velmi těsně.
     
    17:24
    Největší šance Litoměřic v tomto zápase. Jeden z domácích útočníků se dostal zcela osamocen před úplně prázdnou branku Třebíče. V klíčovém momentu však selhal a nedokázal vyrovnat.
     
    18:00
    Filip Hanták marně bojoval o puk na modré čáře. Naopak vyslal do útočné šance Jana Zdráhala. Ke štěstí domácích byla Zdráhalova šance zastavena ofsajdem.
     
    18:52
    Patrik Miškář nezvládl rychlostní souboj s Matějem Novákem. Novák poté vyslal vysokou, velice nepřesnou střelu směrem k Pavelkovi.
     
    19:39
    Marcel Juráň se nedokázal zmocnit puku před dvěma obráci Litoměřic.
     
    19:53
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Martin Lojek – 2 min., nedovolené bránění).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část dnešního zápasu nepřinesla příliš pěknou hru na obou stranách. Zprvu měli výraznou převahu hosté, kteří ji díky jedné brance Malce využili. Záhy se však hra vyrovnala a v závěru určovali tempo hry domácí kališníci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Kotouče se z prvního vhazování zmocnili kališníci. Puk se hned dostal k Aleši Pavlasovi. Postupnou rozehrávkou se dostal až do útočného pásma.
     
    21:19
    Ostřelování Vejmelkovy branky pokračuje. Ani jeden z pokusů kališníků nebyl úspěšný.
     
    21:37
    Třebíč se snaží obrat kališníky o puk. To se jim však nepovedlo, naopak kališníci se dostali opět do šancí.
     
    21:53
    Hosté v plném počtu.
     
    22:12
    Obrovská šance Litoměřic! Střela Jaroslava Kally však prošla obloučkem nad brankovou čárou a žádnému ze spoluhráčů se jí nepodařilo sklepnout do sítě.
     
    23:11
    Neuznaný gól Filipa Hantáka pro postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    23:35
    Kališníci stále ostřelují branku hostů. Karel Vejmelka však předvádí velmi pěkné zákroky.
     
    24:04
    Jaroslav Kalla se snaží dostat s kotoučem z rohu kluziště a ohrozit Vejmelkovu branku. Třebíčští obránci jej o puk obrali a vydali se směrem k Pavelkovi.
     
    25:04
    Jakub Šulc započal rozehrávku od vlastní branky. Při napadání této rozehrávky poslali litoměřičtí puk přes celé hřiště na zakázané uvolnění.
     
    25:36
    Hráči Třebíče se snaží vymanit z rohu ledové plochy, kam je natlačila kališnická obrana a vypálit na domácího brankáře.
     
    26:01
    David Dolníček se nebezpečně pohybuje s pukem za brankou Pavelky. Třebíč se postupně dostala ke střele. Tu však Jaroslav Pavelka s přehledem zlikvidoval.
     
    26:37
    Radek Pilař vystřelil těsně vedle Vejmelkovy branky.
     
    26:37
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Václav Čejka – 2 min., držení protihráče).
     
    26:58
    Po souhře Kally s Veselým vypálil druhý jmenovaný na Vejmelka. Strážce hostující svatyně s tímto pokusem neměl žádnou práci, neboť střela mířila těsně vedle.
     
    27:49
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Kališníci využili přesilovku. JAN VESELÝ z prostředku pravého kruhu vystřelil na vzdálenější tyč Vejmelkovy branky, do které neomylně kotouč uklidil. Asistence: Ondřej Smetana
    27:49 Jan VESELÝ - 1:1
     
    28:32
    Marek Loskot vyjel sám na branku Třebíče. Ján Niko však jeho pokus zastavil a poslal puk na rozehrávku.
     
    29:25
    Jakub Šulc vyjel zastihnout kotouč za Pavelkovu branku. To se mu podařilo a obratem vyslal Radka Pilaře do útočné příležitosti.
     
    30:17
    Karel Plášil nezachytil puk na modré čáře. V útočném pásmu Litoměřic se jej zmocnila Horácká Slavia, která se však nedostala do střelecké příležitosti.
     
    31:28
    Hokejisté Třebíče se drží v útočném pásmu. Všechny jejich pokusy však zastavil neomylný Jaroslav Pavelka.
     
    32:08
    Hra se po delší době obrátila směrem k Vejmelkovi. Od modré čáry prudce vypálil Aleš Pavlas. Ani ten však žádnou další branku nepřidal.
     
    33:03
    Třebíč se dostala k rozehrávce na úrovni modré čáry. Postupně se hosté dostali až ke střele na Pavelku. Nebyla však nijak výrazná, tudíž domácí gólman nemusel předvést náročný zákrok.
     
    33:51
    Další zákrok Jaroslava Pavelky. Po delším ostřelování jeho branky finálně kotouč zastavil.
     
    34:09
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Jakub Šulc velmi vypálil prudce od modré čáry. Vejmelku však nepřekonal a kotouč se odrazil směrem k FILIPU STOKLASOVI, který poslal puk do prázdné branky. Asistence: Jakub Šulc
    34:09 Filip STOKLASA - 2:1
     
    34:30
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Ondřej Malec – 2 min., vražení na hrazení).
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Aleš Pavlas – 2 min., hrubost).
     
    35:30
    Třebíčští snížili nápor Litoměřic vyhozením puku na zakázané uvolnění.
     
    35:47
    Do krásné střely se dostal Karel Plášil. Z kruhu vypálil na hostujícího gólmana. Ten však puk vyrazil až do ochranné sítě.
     
    36:19
    Jedna z dalších šancí Třebíče byla zastavena ofsajdem.
     
    36:30
    Oba týmy hrají v plném počtu.
     
    36:56
    Radek Pilař převzal puk za brankou Pavelky a rychle se dostal do protiútoku. Některý z jeho spoluhráčů se odhodlal ke střele, kterou Vejmelka znovu vyrazil do ochranné sítě.
     
    37:27
    Jan Veselý se snažil nasměrovat puk na branku hostí. Svou holí trefil však pouze hokejku některého z protihráčů.
     
    38:08
    Lukáš Nedvídek si dojel pro kotouč až do rohu kluziště. Daleko se nedostal, kotouč byl vyhozen až na druhý konec ledové plochy na zakázané uvolnění.
     
    38:40
    Filip Hanták se zmocnil kotouče na modré čáře. Lépe stojícímu Koptovi však kotouč poslat nedokázal.
     
    39:04
    Jaroslav Kalla se snaží poslat puk na branku hostí. Je však precizně bráněn.
     
    39:26
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (David Dolníček – 2 min., hákování).
     
    39:51
    O poslední šanci druhé třetiny se postarali hokejisté Třebíče. Vzhledem k závěrečné siréně se do vážnějšího ohrožení Pavelkovy branky nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Většinu druhé třetiny měli ve své režii domácí hokejisté, kteří obrátili vývoj utkání po trefách Jana Veselého a Filipa Stoklasy ve svůj prospěch. Hostující Třebíč však předvedl též určité množství povedených šancí. Vždy však narazil na pohotového Jaroslava Pavelku.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:04
    Úvodního buly třetí třetiny se zmocnila Třebíč. Rychle se vydala směrem k Pavelkovi, kde se však dlouho neohřála a kališníci vyjeli směrem k Vejmelkovi.
     
    41:06
    Ondřej Smetana zachránil puk před icingem a nasměroval svou rozehrávkou své spoluhráče k útoku.
     
    41:34
    Hosté v plném počtu.
     
    42:15
    Souhra hráčů Litoměřic v obranném pásmu vedla k přechodu až do útočného pásma. Zde však s nimi nepřišel výrazný vítr a Třebíč vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    42:47
    Jakub Šulc zachytil puk na modré čáře před útočným pásmem. Do něj však nepronikl, naopak byl kotouč posunut blíže k Pavelkovi.
     
    43:47
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Milan Přibyl – 2 min. + 2 min., bodnutí špičkou hole).
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Milan Přibyl – 10 min. osobní trest).
     
    45:05
    I tuto přesilovku Třebíč vehementně brání a vyhazuje puk z obranného pásma až k Pavelkovi.
     
    45:50
    Jakub Šulc vypálil prudkou střelu od modré čáry. Vejmelka se pro ni musel natáhnout, nakonec ji však zachytil.
     
    46:02
    Vhazování před brankou Třebíče získali hosté, kteří se hned vydali do útoku. Obrana Litoměřic však veškeré jejich snažení brzo zastavila. Sama však nedokázala projít přes střední pásmo.
     
    47:09
    Marek Loskot drží kotouč za brankou Vejmelky a neustálým přejížděním z jednoho rohu do druhého se snaží najít volného spoluhráče.
     
    47:40
    Pěkná střela Ondřeje Kopty. Domácí útočník vypálil z levého kruhu. Brankář Třebíče byl však příliš vyjetý, čímž snížil střelecký úhel a kališník trefil mimo.
     
    47:47
    Hosté v plném počtu.
     
    48:45
    Jan Veselý se ve středním puku ujal kotouče a obloukem kolem středního kruhu přejel na druhou stranu ledové plochy, kde hledal volného spoluhráče.
     
    Dnešní utkání sleduje 760 diváků.
     
    49:46
    Ondřej Smetana se vrátil s pukem až za vlastní branku, odkud se pokusil o rozehrávku. Místo ni však některý s jeho spoluhráčů vyhodil puk na zakázané uvolnění.
     
    50:09
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    V buly z pravého kruhu převzal kotouč DAVID DOLNÍČEK, který vypálil puk přímo pod víko brankáře, čímž se mu podařilo hru zdramatizovat. Bez asistence
    50:09 David DOLNÍČEK - 2:2
     
    50:50
    Třebíč tato branka nakopla a nadále se snaží překonat Pavelku. Gólman domácích však předvádějí excelentní zákroky, díky kterým drží domácí stále nad vodou.
     
    51:31
    O rozehrávku se tentokrát pokusili hosté. Dostali se až do útočného pásma, zde se však hra velmi rychle obrátila a navrátila se zpět k Vejmelkovi.
     
    52:25
    Hra nahoru-dolů pokračuje, oba týmy velmi obětavě brání a spoléhají na rychlé protiútoky.
     
    53:05
    Nikovo nahození na branku bylo velmi troufalé. Díky němuž se však kališníci dostali do rychlého kontru. Vejmelku však ohrozit nedokázali.
     
    54:07
    Třebíč nadále drží kotouč v útočné třetině. Obrana Litoměřic však jejich pokusy rychle ukončuje.
     
    54:44
    Martin Ondráček dokázal zmařil gólovou šanci Třebíče. Matěj Psota přijal přihrávku od spoluhráče a snažil se osamocen dostat puk za Pavelkova záda. Ondráček mu však puk včas vypíchl.
     
    56:09
    Střelecký pokus Richarda Kristla byl zastaven díky pěknému zákroku Jaroslava Pavelky.
     
    56:53
    Jindřich Barák se snažil přejít do útočného pásma. Před ním stál hostující obránce, který mu nedovolil pokračovat dále. Barák tedy puk odrazem o mantinel poslal do útočného pásma alespoň kotouč.
     
    57:15
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (David Švagrovský – 2 min., vražení na hrazení).
     
    57:29
    Hosté zahájili tradiční přesilovkou přehazovanou. Dostali se až k Pavelkovi, který vlastním tělem zalehl puk.
     
    57:47
    Třebíč nadále drží kotouč v útočném pásmu a hledá ideální postavení ke střele. Toho využili kališníci a s kotoučem vyjeli vstříc k Vejmelkovi.
     
    58:50
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovku. Jaroslavu Pavelkovi vypadl puk z lapačky, čehož využil MATĚJ PSOTA a do odkrytého prostoru kotouč uklidil. Asistence: Jan Milfait
    58:50 Matěj PSOTA - 2:3
     
    58:50
    Domácí v plném počtu.
     
    59:29
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:29
    Vyloučení v týmu SK Horácká Slavia Třebíč (Richard Kristl – 2 min., sekání).
     
    59:29
    Domácí nastoupili do hry bez brankáře.
     
    59:49
    Třebíč každý jejich pokus vyhazuje směrem k prázdné brance.
     
    Konec zápasu.
     
    Horácká Slavia si držela třetí třetinu herní převahu, díky kterému zaslouženě vyhrála. Domácí tým tedy nadále zůstává na jedenáctém místě tabulky se stále se snižujícími šancemi na postup do play-off. Třebíč nadále zůstává na pátém místě s pětibodovou ztrátou na Slavii Praha. K dalšímu utkání vyjedou kališníci k největšímu favoritovi WSM Ligy – Motoru České Budějovice. Na Třebíč čeká další utkání s týmem ze severních Čech, tentokrát s Mostem.
     
    Tímto se s Vámi loučím a u dalšího přenosu z WSM Ligy na počtenou. (20:22:31)

    Vít Trubička

    Góly a asistencie: 28. J. Veselý (Smetana), 35. Stoklasa (J. Šulc) – 3. Malec (T. Havránek), 51. Dolníček, 59. Psota (Milfait)


    HC Stadion Litoměřice: J. Pavelka (Šindelář) – Jebavý, J. Šulc, Smetana, Pavlas, Plášil, Barák, Š. Havránek – Švagrovský, Nedvídek, M. Ondráček – Jaroslav Kalla, J. Veselý, Stoklasa – Kopta, Hanták, Loskot – J. Dvořák, Miškář, R. Pilař – O. Procházka.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Do. Svoboda) – Niko, J. Zdráhal, D. Mikyska, Bartejs, Lojek, Čejka, Hort – Jan Wasserbauer, Dolníček, Kristl – Kusko, Milfait, Psota – Malec, T. Havránek, Matěj Novák – Přibyl, Juráň, Paták.

    Rozhodca: Doležal – Svoboda, Maštalíř

    Diváci: 760