Pittsburgh – Nashville 4:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 5:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 3:2 (kon.)
NY Rangers – Columbus 4:6 (kon.) | Detroit – NJ Devils 3:4 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:4 (kon.)
Montreal – Buffalo 5:2 (kon.) | Florida – Ottawa 6:5 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:5 (kon.)
Dallas – Toronto 6:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 5:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:1 (kon.)
koniec
San Jose Sharks
3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Chicago Blackhawks
cz Streda 01.02.2017, 04:30 • SAP Center, San Jose • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:15 Joe PAVELSKI - 3:1
     
    59:15
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto o tom, kdo si z dnešního zápasu odnese body. Chicagu se nevyplatil risk při hře bez brankáře. JOE PAVELSKI dostal nahrávku na středový kruh, tam nabral rychlost a zamířil proti prázdné brance. Dokázal ji trefit naprosto přesně, hala opět na nohou a teď už to budou mít hosté pořádně těžké. Asistence: Logan Couture, Joe Thornton.
     
    58:24
    Corey Crawford opustil brankoviště, Chicago to zkouší se šesti muži a s prázdnou klecí.
    57:57 Tomáš HERTL - 2:1
     
    57:57
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Pozdrav do České republiky od TOMÁŠE HERTLA je na světě, a navíc pro San Jose Sharks moc důležitý! Odchovanec pražské Slavie dnes na ledě létal a dostával se do šancí, tady je pro něj zasloužená odměna. Dává první gól po návratu z dlouhé marodky, jeho radost je pochopitelně obrovská. Samozřejmě jásá celá SAP Center, protože tato trefa zhruba dvě minuty před koncem základní hrací doby může být velmi pravděpodobně rozhodujícím zásahem celého střetnutí. Krásná dorážka od Hertla, český forvard prokázal na brankovišti pohotovost. Asistence: Brent Burns, Joe Pavelski.
     
    56:10
    Tierney měl na hokejce pravděpodobně vítězný gól, jenže u levé tyčky minul, ještě možná stačil Crawford zasáhnout. Chicago si nedávalo moc dobrý pozor na to, co se děje před jeho brankovištěm.
     
    43:58
    Anisimov trefil ránou bez přípravy tyčku, gólman San Jose zakončení asi moc nečekal.
     
    42:54
    Patrick Kane unikal úplně sám na branku a byl faulován Brentem Burnsem. Vypadalo to spíš na trestné střílení, ale rozhodčí Burnsovi udělují pouze dvě minuty za podražení, takže šikovný domácí bek si může oddechnout.
     
    42:01
    Joel Ward měl na hokejce druhou trefu San Jose, jenže v situaci na brankovišti vystřelil hodně nepřesně. Corey Crawford měl každopádně pořádnou porci štěstí.
     
    38:24
    Povedený zákrok Martina Jonese. Patrick Kane jej zkusil překvapit u pravé tyčky, avšak brankář Sharks utěsnil všechny mezírky, i když měl i trochu štěstí.
    36:53 Dennis RASMUSSEN - 1:1
     
    36:53
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté vypadali v posledních okamžicích hodně motivovaně, teď se jim aktivita navýsost vyplatila. Sotva Chicago získalo útočné pásmo, může slavit vyrovnávací branku. DENNIS RASMUSSEN krásně nabral kotouč na pravé straně na hokejku a poslal jej s odrazem o horní tyčku za záda Martina Jonese. San Jose Sharks si tedy vedení moc dlouho neužili, opět máme vyrovnáno a čeká nás ještě hodně zajímavý zbytek zápasu. Je dost možné, že domácí brankář toho při Rasmussenově zakončení příliš neviděl. Asistence: Richard Pánik, Brent Seabrook.
     
    35:20
    Meier unikal sám branku a mohl poslat domácí do vedení o dva góly, jenže o kousek minul.
    34:06 Patrick MARLEAU - 1:0
     
    34:06
    San Jose právě vstřelilo branku!
    Domácí se ale přeci jen dočkali branky, i když jim předtím gól nebyl uznán, teď už hala jásá. A stejně tak PATRICK MARLEAU, stejný střelec jako v případě trefy, kterou rozhodčí nemohl počítat. Marleau je tedy jediný gól od pětistovky nastřílených gólů v National Hockey League, nyní využil přesilovou hru po krásné dorážce. Corey Crawford už opravdu neměl moc velikou šanci na to, aby se stihl přesunou k tyčce. Máme tedy na světe úvodní zásah duelu a uvidíme, jak bude reagovat Chicago. Asistence: Joe Pavelski, Brent Burns.
     
    33:33
    Arťom Anisimov fauloval obránce Vlasica, dle názoru rozhodčích se jednalo o držení. Takže tentokrát přesilová hra pro San Jose. Uvidíme, jak s ní domácí výběr naloží.
     
    31:36
    Patrick Marleau dal gól, jenže rozhodčí po kontrole na videu zjistili, že to bylo po ofsajdu, takže nemohou trefu uznat. I nadále tedy pokračujeme za bezbrankového skóre.
     
    29:21
    Dillon zatáhl za záchrannou brzdu, situaci nemohl řešit jiným způsobem než podražením, soupeř by jinak šel sám na brankáře Jonese. Obránce Sharks tedy musí na trestnou lavici a Chicago si zahraje početní výhodu.
     
    24:58
    Také Tomáš Hertl v solidní možnosti a jde vidět, že po návratu z marodky má obrovskou chuť hrát. Český útočník prověřil Crawforda jedovatou střelou z levého kruhu.
     
    24:32
    Po delší době větší možnost, Crawford se musel na brankovišti pořádně natáhnout, aby zlikvidoval šanci soka. Jen tak tak se mu to povedlo.
     
    17:09
    Joe Pavelski byl v šanci viditelně faulován, Hartman také bez diskusí odchází do boxu s trestnou lavičkou. Dostává dvě minuty za hákování a je tu tedy v první části ještě jedna možnost pro San Jose Sharks.
     
    12:21
    Početní výhodu si v první třetině zahraje i Chicago. Ryan Carpenter podrazil soupeře a rozhodčí si toho dobře všiml, takže útočník San Jose musí pykat dvě minuty za katrem.
     
    05:20
    Domácí si zahrají přesilovou hru, protože hostující hokejista Artěmij Panarin fauloval hákováním. San Jose tedy má solidní šanci na to, aby záhy po začátku první periody otevřelo skóre.l
     
    03:30
    Martin Jones vychytal samotného Hartmana, který mířil na domácí zařízení. To je tedy úvod, teprve teď máme přerušenou hru a hokejisté se mohou trochu uklidnit.

    Martin Schwarz

    Góly a asistencie: 35. Marleau (Pavelski, Burns), 58. Hertl (Burns, Pavelski), 60. Pavelski (Couture, J. Thornton) – 37. Rasmussen (Pánik, Seabrook)


    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – P. Martin, Burns, Vlasic, Braun, Dillon, Schlemko – Hertl, J. Thornton, Pavelski – Marleau, Couture, Bødker – Labanc, Tierney, J. Ward – Meier, Carpenter, M. Karlsson.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Darling) – Keith, Hjalmarsson, B. Campbell, Seabrook, Forsling, T. van Riemsdyk – Schmaltz, Toews, Hossa – Panarin, Anisimov, P. Kane – Desjardins, Rasmussen, Pánik – Hartman, Kero, Hinostroza.

    Rozhodca: Kowal, McCauley – Mach, Cameron

    Diváci: 17 424