Pittsburgh – Nashville 4:2 (kon.) | Carolina – Philadelphia 5:1 (kon.) | NY Islanders – Washington 3:2 (kon.)
NY Rangers – Columbus 4:6 (kon.) | Detroit – NJ Devils 3:4 (kon.) | Tampa Bay – Boston 3:4 (kon.)
Montreal – Buffalo 5:2 (kon.) | Florida – Ottawa 6:5 (kon.) | St. Louis – Winnipeg 3:5 (kon.)
Dallas – Toronto 6:3 (kon.) | Edmonton – Minnesota 2:5 (kon.) | Arizona – LA Kings 2:3 (kon.)
Anaheim – Colorado 5:1 (kon.) | San Jose – Chicago 3:1 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
2:5 (0:2, 2:2, 0:1)
Minnesota Wild
cz Streda 01.02.2017, 03:00 • Rogers Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:49 Neuznaný gól Minnesoty kvůli vhození puku do brány.
     
    56:49
    Jason Pominville vytvořil před bránou společně se Zachem Parisem obrovský závar a po střele na dlouhou hůl se puk od jeho těla odrazil za brankovou čáru. Laurent Brossoit sice máchl po kotouči rychle lapačkou, jenže příliš pozdě. Rozhodčí přezkoumali video a gól kvůli vhození puku do brány neuznali! Skóre zůstává 5:2.
     
    54:41
    Chris Stewart z levého křídla přihrával mezi kruhy pro vhazování a jeho tečovaný pas mířil mezi betony Laurenta Brossoita, brankář domácího celku ale včas zareagoval a puk vyrazil do pravého rohu obranného pásma!
     
    53:44
    Connor McDavid rychle objel bránu a na pravém křídle napřáhl z ostrého úhlu ke střele, která byla přizvednuta a podél horní tyče se přenesla mimo!
     
    53:12
    Eric Haula vypálil z vrcholu prostoru mezi kruhy pro vhazování a Laurent Brossoit jeho pokus našel v lapačce!
     
    50:08
    Jordan Eberle na levém křídle vypálil z úhlu a Darcy Kuemper po pěkném zákroku ukryl puk mířící ke vzdálenější pravé tyči ve své lapačce!
     
    47:29
    Nino Niederreiter se ocitl po přihrávce Mikka Koiva zpoza brány před brankovištěm v obrovské šanci, jeho následná střela ale skončila pouze na hrudi Laurenta Brossoita!
     
    46:58
    Adam Larsson z pravého rohu obranného pásma vyhodil puk mimo ledovou plochu a dostal dvě minuty za zdržování hry. Minnesota má k dispozici první přesilovou hru.
    44:34 Chris STEWART - 2:5
     
    44:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    CHRIS STEWART předvedl na levém křídle pěkný únik a v levém kruhu pro vhazování dlouho naznačoval pohledem přihrávku, nakonec se ale rozhodl pro rychlou střelu zápěstím, která nad vyrážečkou Laurenta Brossoita zamířila pod horní tyč. Minnesota vede na ledě domácího Edmontonu potřetí o tři branky, tentokrát 5:2! Asistence: Jason Zucker a Darcy Kuemper.
     
    44:07
    Jordan Eberle se v blízkosti pravé tyče dostal k jedenácté střele, Darcy Kuemper ale jeho pokus ukryl v náručí.
     
    43:17
    Mark Letestu pálil z mezikruží a jeho střela byla zablokována. Vzápětí to zkoušel od modré čáry jedovatou střelou s příklepem Andrej Sekera, pokus slovenského obránce ale zamířil doprostřed brány, kde ho pozorný Darcy Kuemper ukryl v náručí a přerušil hru.
     
    42:28
    Darcy Kuemper chtěl před Markem Letestu holí odpálit puk do bezpečí, jenže ho vyhodil přes ochranné sklo a dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Dvě minuty za svého brankáře odsedí na trestné lavici Chris Stewart.
     
    38:43
    Mikko Koivu v blízkosti pravé tyče dobře zasáhl puk ze vzduchu, Laurent Brossoit ale jeho pokus vyrazil mimo!
    36:47 Leon DRAISAITL - 2:4
     
    36:47
    Edmonton právě vstřelil branku!
    LEON DRAISAITL se ocitl po přihrávce Milana Lucice v blízkosti levé tyče ve slibné šanci a krásnou střelou zápěstím vymetl bližší horní roh brány. Oilers využili přesilovou hru a snížili na 2:4! Asistence: Milan Lucic a Andrej Sekera.
     
    36:08
    Connor McDavid byl těsně před bránou faulován v samostatném úniku Mikkem Koivem, který dostal dvě minuty za sekání. Oilers si zahrají druhou přesilovou hru.
     
    36:08
    Connor McDavid se řítil do samostatného úniku, jenže Darcyho Kuempera ani tentokrát překonat nedokázal!
     
    34:51
    Mark Letestu v blízkosti pravé tyče z úhlu dobře mířil pod horní tyč, od které se nakonec puk odrazil zpět do hry! Oilers se vzápětí dostali k dorážce, Darcy Kuemper byl ale na místě.
     
    32:44
    Střídání v týmu Edmonton Oilers: ze hřiště odchází Cam Talbot, přichází Laurent Brossoit.
    32:44 Tyler GRAOVAC - 1:4
     
    32:44
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Mikael Granlund předvedl v blízkosti pravé tyče bekhendovou přihrávku, po které TYLER GRAOVAC z blízkosti skóroval do prázdné brány a svým druhým gólem v utkání rychle vrátil Wild tříbrankové vedení! Asistence: Mikael Granlund.
     
    32:07
    Oilers mohli rychle snížit na rozdíl jedné branky, jenže ani jeden ze dvou hráčů se v blízkosti pravé tyče neprosadil!
    31:08 Adam LARSSON - 1:3
     
    31:08
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Adam Larsson na pravém křídle napřáhl od modré čáry k prudké střele, kterou mezi kruhy pro vhazování tečoval ve vzduchu Anton Slepyšev a puk se po jeho drobné teči odrazil do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Gól byl později v oficiálním zápase opraven a za střelce byl nakonec označen ADAM LARSSON! Asistence: Oscar Klefbom a Anton Slepyšev.
     
    30:47
    Ryan Nugent-Hopkins vzápětí pálil nebezpečně z pravého kruhu pro vhazování, Darcy Kuemper opět připraven!
     
    30:25
    Jordan Eberle se ocitl v blízkosti pravé tyče ve skvělé šanci, jenže bezchybného Darcyho Kuempera nepřekonal! Brankář Wild vsedě skvěle zasáhl.
     
    28:00
    Ryan Nugent-Hopkins na pravém křídle v rychlém sledu napřáhl ke dvěma střelám, obě dvě ale zamířily vedle vzdálenější levé tyče. Ve druhém případě zásluhou pravého betonu Darcyho Kuempera, který dnes chytá velice spolehlivě a nadále drží čisté konto!
     
    26:00
    Anton Slepyšev se řítil do slibné brankové příležitosti, v blízkosti pravé tyče ale Darcyho Kuempera v rychlosti nepřekonal!
    24:15 Zach PARISE - 0:3
     
    24:15
    Minnesota právě vstřelila branku!
    ZACH PARISE si najel na krásnou přihrávku Jasona Pominvillea zpoza brány a jeho první střele z blízkosti skončila na levým betonu Cama Talbota, následná bekhendová dorážka už ale nad jeho výstrojí zamířila k pravé tyči – 0:3! Asistence: Jason Pominville a Nate Prosser.
     
    20:53
    Matt Dumba v útočném pásmu při forčekingu zbytečně zasáhl holí od obličeje Benoita Pouliota a dostal dvě minuty za vysokou hůl. Edmonton má k dispozici první přesilovou hru.
    19:56 Jason ZUCKER - 0:2
     
    19:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JASON ZUCKER si najel v mezikruží na krásnou přihrávku Mikka Koiva z levého křídla a bez přípravy mezi betony Cama Talbota procedil puk do brány. Wild se prosadili čtyři sekundy před koncem první třetiny podruhé a vedou v Edmontonu 2:0! Asistence: Mikko Koivu.
     
    18:57
    Edmonton během deseti sekund zasypal Darcyho Kuempera třemi střelami, ani jedna se ale neujala!
     
    15:56
    Jason Pominville napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nádherné střele a Cam Talbot byl podruhé překonaný, tentokrát ho ale zachránila branková konstrukce!
    13:09 Tyler GRAOVAC - 0:1
     
    13:09
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Wild vyvolali před bránou Oilers velký závar a v nepřehledné situaci se nejlépe zorientoval TYLER GRAOVAC, který z dorážky poslal puk v blízkosti pravé tyče do prázdné brány. Vedoucí tým Západní konference vede v Edmontonu 1:0!
     
    04:30
    Další šanci měl Mikael Granlund, ani on se ale v blízkosti pravé tyče prosadit nedokázal! Cam Talbot drží svůj tým nad vodou.
     
    04:12
    Jason Zucker se snažil před bránou dostat k dorážce a úspěšně, Cama Talbota ale v bráně Oilers nepřekonal!
     
    01:00
    Nino Niederreiter prověřil pozornost Cama Talbota a na opačné straně se dostal ke střele Leon Draisaitl, Darcy Kuemper ale jeho střelu z mezikruží dobře viděl a ukryl ji v náručí!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 32. A. Larsson (Klefbom, Slepyšev), 37. Draisaitl (Lucic, Sekera) – 14. Graovac, 20. Zucker (M. Koivu), 25. Parise (Pominville, Prosser), 33. Graovac (Mikael Granlund), 45. Stewart (Zucker, Kuemper)


    Edmonton Oilers: Talbot (33. Brossoit) – Klefbom, A. Larsson, Sekera, Russell, Davidson, Benning – Maroon, McDavid (C), Draisaitl – B. Pouliot, Nugent-Hopkins (A), Eberle (A) – Lucic, Caggiula, Slepyšev – Hendricks, Letestu, Kassian.
    Minnesota Wild: Kuemper (Dubnyk) – Suter (A), Spurgeon, Scandella, Dumba, Prosser, Reilly – Niederreiter, E. Staal, Coyle – Zucker, M. Koivu (C), Mikael Granlund – Parise (A), Haula, Pominville – Stewart, Graovac, Schroeder.

    Rozhodca: Ghislain Hebert, Dean Morton. Čároví: Mark Wheler, Ryan Gibbons

    Diváci: 18347