Boston – Detroit 4:3 (po pr.) | NJ Devils – LA Kings 1:3 (kon.) | NY Islanders – Columbus 4:2 (kon.)
Pittsburgh – St. Louis 0:3 (kon.) | Montreal – Calgary 5:1 (kon.) | Ottawa – Washington 3:0 (kon.)
Winnipeg – San Jose 3:4 (kon.) | Nashville – Buffalo 4:5 (po pr.) | Chicago – Tampa Bay 2:5 (kon.)
Dallas – Minnesota 2:3 (2:3 po s.n.)
koniec po predl.
Boston Bruins
4:3 (2:1, 0:2, 1:0 - 1:0)
Detroit Red Wings
cz Streda 25.01.2017, 01:00 • TD Garden, Boston • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    64:13 David PASTRŇÁK - 4:3
     
    64:13
    Bruins právě vstřelili branku!
    DAVID PASTRŇÁK v pravém kruhu pro vhazování napřáhl bez přípravy po nádherné přihrávce Davida Krejčího z pravého křídla k tvrdé ráně s příklepem, která nad lapačkou Jareda Coreaua zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Rozhodčí ještě zkontrolovali na pokyn z Toronta, zda se jednalo o postavení mimo hru, gól byl ale uznán a česká dvojice se v tunelu TD Garden radostí objala a zamířila do kabin. David Pastrňák vstřelil během posledních 18 utkání svůj první gól a vystřelil Bruins důležité vítězství nad Red Wings! Asistence: David Krejčí a Brandon Carlo.
     
    62:17
    Ryan Spooner nabral na levém křídle obrovskou rychlost a po sjetí před bránu se snažil na vzdálenější pravé tyče zasunout puk do brány bekhendem, jeho pokus ale skončil mimo!
     
    61:20
    Tomáš Tatar si najel před bránu na skvěle nahození z levého křídla a usměrňoval puk skvěle pod horní tyč, Tuukka Rask ho ale pravým ramenem dokázal vytěsnit nad!
     
    60:34
    David Pastrňák na pravém křídle krásně vypálil od mantinelu, Jared Coreau ale jeho táhlou střelu mířící na bližší tyč levým betonem skvěle vyrazil!
     
    57:35
    Torey Krug na levém křídle ihned po vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která mířila na přední tyč a Jared Coreau ji holí vyrazil do rohu ledové plochy!
     
    56:44
    Henrik Zetterberg se před bránou neprosadil a Mike Green okamžitě pálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, Tuukka Rask ale předvedl skvělý přesun a zřejmě koncem pravého betonu jeho pokus dokázal vytáhnout mimo! To byla obrovská šance.
     
    55:13
    Tomáš Tatar mohl vstřelit svůj druhý gól v utkání a rozhodnout, jenže jeho střela z levého křídla skončila na pravém betonu Tuukka Raska, který si připsal skvělý zákrok!
     
    53:37
    Bruins vytvořili před bránou Red Wings velký závar a po zákroku Jareda Coreau se dostal v pravém kruhu pro vhazování ke střele Brandon Carlo, jeho pokus byl ale tečovaný a zamířil vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány!
     
    52:12
    Andreas Athanasiou dostal dvě minuty za držení, zatímco Torey Krug stejný počet minut za filmování.
     
    50:05
    Kevan Miller byl ihned vyzván, aby shodil rukavice, jenže tak učinit odmítl a soustředil se na hru.
     
    49:51
    Riley Sheahan se snažil za bránou Bruins dojet puk a Kevan Miller ho tvrdým hitem narazil na mantinel!
    48:20 Brad MARCHAND - 3:3
     
    48:20
    Bruins právě vstřelili branku!
    Patrice Bergeron bekhendem nadvakrát z blízkosti Jareda Coreaua nepřekonal, u levé tyče se ale dostal k dorážce BRAD MARCHAND a volný puk zametl do brány. Detroit si vzal Coach Challenge kvůli nedovolenému bránění brankáře, jenže neuspěl a Boston vyrovnal na 3:3! Asistence: Patrice Bergeron a Torey Krug.
     
    47:50
    Riley Sheahan se ocitl v blízkosti pravé tyče v šanci, jenže z otočky střelou po ledě orazítkoval pouze levý beton Jareda Coreaua, který puk vyrazil za bránu!
    45:28 Ostrý střet mezi McQuaidem, Glendeningem a Raskem.
     
    45:28
    Adam McQuaid vpádu sestřelil zezadu v blízkosti levé tyče unikajícího Lukea Glendeninga, který tvrdě narazil do levé tyče, zatímco obránce Bruins do Tuukka Raska. Brána byla posunuta a následovalo okamžité přerušení hry.
    38:02 Luke Gendening táhlou střelou orazítkoval tyč!
     
    38:02
    Luke Glendening na pravém křídle od modré čáry napřáhl k nádherné táhlé střele, která letěla těsně nad ledem a od vzdálenější levé tyče se odrazila zpět do hry!
     
    36:48
    Tomáš Tatar si po nahození Bruins z pravého křídla málem vstřelil vlastní gól, když se od něj puk nebezpečně odrazil, Jared Coreau ale dokázal včas zareagovat!
    36:12 Zákrok Jareda Coreaua proti bombě Brandona Carla.
     
    36:12
    Ryan Spooner na pravém křídle nabral rychlost a krásnou zadovkou přenechal puk ze druhé vlny najíždějícímu Brandonovi Carlovi, který bez přípravy napřáhl k jedovaté střele s příklepem, Jared Coreau ji ale hrudí dokázal vyrazit a předvedl těžký zákrok!
     
    34:32
    Jonathan Ericsson na pravém křídle od mantinelu napřáhl k prudké střele s příklepem, která mířila k přední pravé tyči, Tuukka Rask ji ale dobře vyrazil levým betonem!
     
    32:59
    Bruins se během šestnácti sekund dostali dvakrát do zakončení, Jared Coreau si ale s oběma střelami poradil a druhou Davida Backese z blízkosti ukryl v lapačce!
    30:51 Tomáš TATAR - 2:3
     
    30:51
    Detroit právě vstřelil branku!
    TOMÁŠ TATAR se na pravé straně obranného pásma zmocnil puku a po nádherném úniku ho z pravého kruhu střelou zápěstím procedil mezi betony Tuukka Raska do brány. Detroit ve druhé třetině skóroval dvakrát v řadě a poprvé v zápase vede! Asistence: Henrik Zetterberg.
    26:25 Mike GREEN - 2:2
     
    26:25
    Detroit právě vstřelil branku!
    MIKE GREEN z vrcholu pravého kruhu pro vhazování napálil puk s příklepem před bránu, kde se od levé brusle Kevana Millera odrazil po ledě k levé tyči. Red Wings podruhé v zápase dokázali odpovědět na vedení Bruins a stav krásného duelu je v TD Garden vyrovnaný 2:2! Asistence: Henrik Zetterberg a Gustav Nyquist.
     
    24:47
    David Krejčí se mezi kruhy pro vhazování po krásné přihrávce Franka Vatrana ocitl ve velké šanci, jenže jeho následná střela zamířila pouze do náruče Jareda Coreau.
     
    23:13
    Brad Marchand se řítil v závěru přesilové hry do velice slibné šanci a střelou po ledě mířil z levého kruhu pro vhazování ke vzdálenější pravé tyči, Jared Coreau ale jeho pokus skvěle vyrazil levým betonem do rohu!
     
    21:15
    Zdeno Chára před střídačkou dohrál Gustava Nyquista a dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Detroit Red Wings si v dnešním zápase zahraje první přesilovou hru.
     
    20:29
    Adam McQuaid na pravém křídle krásně vypálil od modré čáry a jeho prudká rána zasvištěla těsně vedle vzdálenějšího levého horního rohu brány! Jared Coreau se za jeho ranou pouze bezmocně ohlédl.
    19:50 Pastrňák se těsně před přestávkou řítil sám na bránu!
     
    19:50
    David Pastrňák na pravém křídle nabral rychlost a řítil se do samostatného úniku, který zakončil krásným bekhendovým blafákem, Jared Coreau ho ale dokázal pravým betonem vychytat! Fantastický závěr fantastické třetiny!
    17:34 Brad MARCHAND - 2:1
     
    17:34
    Bruins právě vstřelili branku!
    David Pastrňák krásně vypálil od modré čáry a jeho střela těsně nad ledem mířila k pravé tyči, Jared Coreau ji ale levým betonem skvěle vyrazil, stejně jako následný pokus Ryana Spoonera, proti dorážce BRADA MARCHANDA už byl ale bezmocný. Bruins využili přesilovou hru a v závěru první třetiny získali zpět ztracené vedení! Asistence: Ryan Spooner a David Pastrňák.
     
    17:05
    Brad Marchand krásně vypálil z levého křídla a jeho následná střela z úhlu se od horní tyče odrazila zpět do hry!
     
    16:44
    Ryan Spooner se ocitl v blízkosti pravé tyče ve velké šanci, jenže trefil pouze hrud Jareda Coreaua!
    16:18 Brad Marchand ani nadvakrát nepřekonal Coreaua!
     
    16:18
    Brad Marchand se před bránou po nahození z pravého kruhu pro vhazování ocitl ve velké šanci, ani nadvakrát ale Jareda Coreaua z blízkosti překonat nedokázal!
     
    16:03
    Jonathan Ericsson hrál se zlomenou holí a dostal dvouminutový trest za nebezpečnou výstroj.
     
    15:06
    Anthony Mantha napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nádherné střele zápěstím, která mířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány, Tuukka Rask ji ale skvěle vyrazil vyrážečkou a podržel svůj tým nad vodou!
    13:23 Fantastický zákrok Tuukka Raska proti střele Greena!
     
    13:23
    Mike Green po vyhraném vhazování napřáhl na pravém křídle k nádherné táhlé střele s příklepem, která mířila přesně k bližší pravé tyči, Tuukka Rask ale předvedl úžasný zákrok, po kterém puk ukryl v rozštěpu ve své lapačce!
    12:06 Beleskey, Krug ani Nash puk za záda Coreau nedostali!
     
    12:06
    Matt Beleskey si z pravého křídla krásně sjel před bránu, Jared Coreau ale jeho nájezd skvěle zastavil levým betonem a vzápětí si poradil se střelou Toreyho Kruga i Rileyho Nasha, který v blízkosti pravé tyče mířil pod horní tyč! Všichni hráči Red Wings se vrhli v brankovišti na hromadu, aby Bruins zabránili skórovat, což se jim podařilo.
    10:59 Andreas ATHANASIOU - 1:1
     
    10:59
    Detroit právě vstřelil branku!
    ANDREAS ATHANASIOU se řítil po Greenově přihrávce do samostatného úniku a ukázal své šikovné ruce, když si z bekhendu hodil puk těsně před bránou na forhend a v blízkosti levé tyče vymetl horní roh. Red Wings se dostali k první střele na bránu a hned skórovali! Asistence: Mike Green a Niklas Kronwall.
     
    09:34
    Brad Marchand zpoza brány nádhernou bekhendovou žabičkou našel mezi kruhy pro vhazování Toreyho Kruga, který z blízkosti zamířil po ledě těsně vedle vzdálenější pravé tyče! To byla velká šance.
     
    09:19
    Patrice Bergeron v levém kruhu pro vhazování našel Davida Pastrňáka, který si rychle srovnal puk na hůl a napřáhl ke střele zápěstím, kterou Jared Coreau hrudí vyrazil!
     
    04:01
    Brad Marchand se ocitl v blízkosti levé tyče ve velké šanci, jenže nad lapačkou Jareda Coreaua zamířil vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
    03:39 Kevan MILLER - 1:0
     
    03:39
    Bruins právě vstřelili branku!
    Dominic Moore z pravého křídla krásně přenesl hru doleva, kde KEVAN MILLER napřáhl ke krásné táhlé střele zápěstím a nad pravým ramenem Jareda Coreaua vymetl bližší levý horní roh brány. Bruins vstoupili do utkání mnohem aktivněji a zaslouženě se ujímají brzkého vedení 1:0! Asistence: Tim Schaller a Dominic Moore.
    03:01 Jared Coreau krásně zasáhl proti střele Beleskeyho.
     
    03:01
    Matt Beleskey na levém křídle napřáhl od modré čáry ke krásné táhlé střele, která mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Jared Coreau měl ale skvělý výhled a puk ukryl v lapačce.
     
    00:53
    Zdeno Chára vypálil na pravém křídle z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a po zákroku Jareda Coreaua se poprvé vylučovalo. Niklas Kronwall dostal dvě minuty za vysokou hůl a Bruins mají hned v úvodu k dispozici přesilovou hru.
     
    00:48
    David Backes na pravém křídle skvěle vybojoval puk a bekhendovou přihrávkou našel mezi kruhy pro vhazování nikým neatakovaného Franka Vatrana, útočník Bruins ale mířil pouze do náruče Jareda Coreaua!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 4. K. Miller (Schaller, D. Moore), 18. Marchand (Spooner, Pastrňák), 49. Marchand (Bergeron, Krug), 65. Pastrňák (Krejčí, Carlo) – 11. Athanasiou (Green, Kronwall), 27. Green (Zetterberg, Nyquist), 31. Tatar (Zetterberg)


    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, K. Miller, C. Miller – Marchand, Bergeron (A), Pastrňák – Vatrano, Krejčí, Backes (A) – Beleskey, Spooner, Riley Nash – Schaller, D. Moore, J. Hayes.
    Detroit Red Wings: Coreau (Mrázek) – Ouellet, Ericsson, Kronwall (A), Jensen, DeKeyser, Green – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, Nielsen, Tatar – Abdelkader (A), Sheahan, Jurčo – D. Miller, Helm, Glendening.

    Rozhodca: Kyle Rehman, Jean Hebert. Čároví: Steve Barton, Michel Cormier

    Diváci: 17565