Slavia – Kladno 2:3 (0:1 po s.n.) | Most – Motor ČB 2:5 (kon.) | Ústí n/L – Litoměřice 0:5 (kon.)
Frýdek-M. – Přerov 7:4 (kon.) | Kadaň – Prostějov 4:3 (kon.) | Třebíč – Benátky n/J 4:1 (kon.)
Jihlava – Havířov 3:2 (kon.)
koniec
HC Dukla Jihlava
3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
AZ Havířov
cz Sobota 21.01.2017, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance Liga (CZ) • 43. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    Daniel Štumpf dostává dvě minuty za podražení, to byl zřejmě onen zákrok na Josefa Skořepu.

    Na vyloučení: 5-10.
     
    59:29
    Hosté si ihned poté berou oddechový čas.
     
    59:29
    Za zmínku stojí i parádní gesto fair-play v podání Jiřího Krisla. Sudí chtěl vylučovat jednoho z domácích hráčů za faul právě na havířovského obránce, který ale za rozhodčím Kopečkem přijel a sdělil mu, že se o faul nejednalo.
     
    59:29
    30,5 vteřiny před koncem budou mít ještě hosté šanci na srovnání, protože Tomáš Čachotský jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 5-9.
     
    59:13
    Dukla právě vstřelila branku!
    Říha po přihrávce Skořepy opět pálil od modré. Kotouč se odrazil před branku na hůl FILIPA SEMANA, který jej v závaru dokázal poslat do sítě. Šafránek nemohl s tímto pokusem vůbec nic dělat. Asistence: Jiří Říha, Josef Skořepa.
     
    57:37
    Petr Kanko šel do souboje o puk za brankou až příliš tvrdě a dostává dvě minuty za podražení.

    Na vyloučení: 4-9.
     
    56:32
    Nyní to vypadalo na další nedovolený zákrok hostí, ovšem sudí Kopeček vylučují až za oplácení Petra Šidlíka za brankou, když viděli jeho sekání.

    Na vyloučení: 4-8.
     
    55:49
    Semana z mezikruží vychytal Šafránek, když vyrazil puk na pravý kruh. Odtud jej dával na vzdálenější tyč Důras, ale těsně minul.
     
    54:21
    Richard Diviš na druhé straně u levého kruhu vybojoval faul, když jej na mantinel nedovoleně poslal Robin Staněk – nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 3-8.
     
    51:40
    Tomáš Kaláb opět při střelecké chuti. Znovu pálil z levého kruhu a tentokrát orazítkoval ze svého pohledu levou tyč!
     
    50:36
    Seman přistrčil puk na útočné modré pro Říhu, který už upaloval na Šafránka. Při zakončení byl zastaven Lukášem Douderou a sudí Kopeček usoudil, že se jednalo o čistý zákrok. Hra je tak jako tak přerušena pro posunutou havířovskou klec.
     
    49:52
    Přesilová hra Dukly trvala osm sekund, jelikož v souboji o puk zahrál Aleš Jergl nechtěně vysokou hol, kterou zasáhl obličej Marcela Petrana.

    Na vyloučení: 3-7.
     
    49:44
    Když si to nyní Říha po levé straně namířil za branku, byl faulován. Nedovoleně jej zastavil Marek Haas, který nejlepšího střelce Dukly za brankou zahákoval.

    Na vyloučení: 2-7.
     
    44:54
    Hosté se nyní dostali do tlaku a ostřelovali branku Svobody, co to jen šlo. Pokus Hubáčka z levé strany projel po zásahu domácího gólmana vedle levé tyče a když se Kalus na modré vyhnul do rány padajícímu Březinovi a vystřelil, dokázal si s jeho pokusem muž v domácí kleci poradit, jelikož střelu dobře viděl.
     
    42:46
    Kajínkovu přihrávku napříč obranným pásmem vystihl na modré David Dvořáček, který se rázem dostal před Svobodu. Zkoušel mu udělat kličku doleva, ale domácí brankář jej dobře vybruslil a druhý gól v dnešním utkání mu nepovolil.
     
    41:02
    Dukla právě vstřelila branku!
    Kdo zná DAVIDA BŘEZINU, tak ví, že jeho oblíbená palebná pozice je z pravého kruhu. Přesně tam mu přistrčil puk od mantinelu spoluhráč Diviš a jihlavský forvard vymetl levou šibenici. Asistence: Richard Diviš, Vlastimil Bilčík.
     
    36:45
    Další dobrá rána Jiřího Říhy, která byla hodně prudká a Šafránek na ní příliš neviděl. Kotouč prošel těsně vedle jeho levé tyče.
     
    36:02
    Havířov právě vstřelil branku!
    Nevyužité přesilovky přicházejí Duklu hodně draho, protože AZet se poprvé v utkání dostává do vedení. Hlinka přihrál z pravé strany mezi kruhy na TOMÁŠE GŘEŠE, který střelou po ledě poslal puk pod Svobodovými betony do sítě. Asistence: Michal Hlinka, Petr Kanko.
     
    33:53
    Šestým vyloučeným hráčem Havířova je Lukáš Doudera, který dostává dvě minuty za.podražení v předbrankovém prostoru.

    Na vyloučení: 2-6.
     
    30:57
    Havířov skutečně nezahrál přesilovku dobře a nyní se to projevilo, když Seman u havířovské střídačky na modré vybojoval kotouč a na led jej poslal Michal Hlinka – dvě minuty, podražení.

    Na vyloučení: 2-5.
     
    29:28
    Jihlavská hráčská lavice udělala chybičku při střídání a domácích bylo na ledě více než povolují pravidla. Trest za příliš mnoho hráčů na ledě jede odsedět obránce Tomáš Kaláb.

    Na vyloučení: 2-4.
     
    28:17
    Havířov právě vstřelil branku!
    Jednu z mála slabších chvilek v celé sezoně si vybral jihlavský gólman Miroslav Svoboda, který nedokázal zachytil pokus DAVIDA DVOŘÁČKA z levého kruhu a střela mu propadla do sítě. Asistence: Daniel Štumpf.
     
    28:05
    Dobrovolný vypálil hodně tvrdě od modré. Šafránek srazil kotouč před sebe, kde dorážel Důras. Chvíli se nevědělo, kde je puk, a ten nakonec projel podél brankoviště vedle pravé tyče havířovské branky.
     
    27:41
    A další šance AZetu. Hlinka dostal puk mezi kruhy a rychle vystřelil. Svoboda byl opět na místě a předvedl dobrý zákrok jak proti jeho pokusu, tak i při následné dorážce kapitána Daniela Semana.
     
    27:18
    Tvrdou a hodně přesnou střelu Petra Kanka z levého kruhu dokázal zastavit jihlavský gólman Svoboda, když pohotově nastavil svůj pravý beton.
     
    26:47
    David Březina využil nedůslednosti v obraně hostí a také více prostoru na ledě, když převzal dlouhou přihrávku a řítil se sám na Šafránka. Pokusil se ho rozhýbat a zasunout puk mezi betony, ten mu ale při zakončení sjel z hokejky a Šafránek měl nečekaně snadnou úlohu.
     
    26:31
    Domácí početní výhoda navíc rychle končí, když ve středním pásmu nedovoleně bránil David Kajínek a je tak prvním vyloučeným hráčem Dukly.

    Na vyloučení: 1-4.
     
    26:10
    A právě Jiří Krisl se musel hodně rychle vracet, aby zastavil rychlý protiútok Dukly. Což se mu sice pomohlo, ale proti jednomu z domácích hráčů si pomohl v rohu za brankou držením.

    Na vyloučení: 0-4.
     
    18:20
    Petr Kanko nedokázal trestné střílení proměnit. Sice dokázal Svobodu rozhýbat, ale poté zvedl kotouč nad jeho beton přímo do nastavené lapačky domácího gólmana.
     
    18:20
    Šidlík ještě zkoušel na modré přihrát lépe postavenému Říhovi, ovšem Petr Kanko vystihl přihrávku a vzápětí jel sám na Svobodu. Šidlík se mu snažil vypíchnout puk, ovšem fauloval a je z toho trestné střílení.
     
    17:07
    Minuta a 39 vteřin dlouhá přesilovka pět na tři pro Jihlavu po krosčeku kapitána hostí Daniela Semana.

    Na vyloučení: 0-3.
     
    17:05
    Střela Říhy od modré nadělala Šafránkovi hodně starostí, protože skočila a on jí neviděl. Navíc když se pokoušel dorážet puk jeden z domácích hráčů, tak jej fauloval Daniel Seman.
     
    16:46
    Druhé vyloučení na havířovské straně. Na trestnou lavici tentokrát putuje Tomáš Gřeš, jenž se za svojí brankou provinil vysokou holí.

    Na vyloučení: 0-2.
     
    15:21
    Už to mohlo být o dvě branky. Diviš správně tušil, že k němu přijde přihrávka před branku, což se také stalo, ovšem domácí forvard v těžké pozici před polovinou volné klece promáchl.
     
    13:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že po výměně puku po mantinelu mezi Jerglem a Důrasem dostanou hosté odražený kotouč na hokejku. Ovšem hodně důrazně si za ním šel FILIP SEMAN, který mezi kruhy dokázal přetlačit a odstavit obránce a následně zamířit do pravého horního rohu nad vyrážečku Šafránka. Asistence: Michal Důras.
     
    11:55
    Nyní už to bylo pro něj daleko nebezpečnější, a to po střele Petrana. Havířovští dobře stínili a Svoboda puk viděl skutečně až na poslední chvíli, ovšem stihl jej vyrazit před sebe a po závaru před brankou se k němu dostali jihlavští hokejisté.
     
    08:04
    Další poměrně slibná šance jihlavských hokejistů. Čachotský operoval s pukem na vrcholu levého kruhu, poté jej potáhl blíže k brance a předal Divišovi. Ten projel předbrankovým prostorem, ovšem kotouč pod betony Šafránka nezasunul.
     
    06:50
    Michal Důras se dostal před brankou ke kotouči a zřejmě ještě dával puk k levé tyči před prázdnou klec na Jergla, jenž na kotouč o kousek nedosáhl.
     
    03:41
    Čachotský si vybruslil kolem levého kruhu blíže na střed a vypálil ke vzdálenější tyči. Dobrá to střela, ovšem Šafránek koncem lapačky vyrazil puk kolem své levé tyče ven.
     
    02:16
    Jihlava si zahraje první přesilovou hru. Dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo hřiště – dostává obránce Ondřej Holomek.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    00:17
    Před Šafránkem se na okamžik zjevil volný Filip Seman, jenž dostal dobrou přihrávku od Michala Důrase, ale gólmana Havířova neprostřelil.

    Tomáš Lysý

    Góly a asistencie: 14. F. Seman (Důras), 42. Březina (Diviš, Bilčík), 60. F. Seman (Říha, Skořepa) – 29. Dvořáček (Štumpf), 37. Gřeš (Hlinka, Kanko)


    HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (Škarek) – Kajínek, Říha, Dundáček, Bilčík, Kaláb, Šidlík, Dobrovolný (C), Szathmáry – Jergl, F. Seman (A), Důras – Anděl, Diviš, Březina – Zeman, Skořepa, Čachotský (A) – Jícha, Stoklasa.
    AZ Havířov: Šafránek (Matoušek) – Petran, L. Doudera, Chroboček, Krisl (A), D. Seman (C), Holomek, Staněk, Dudek, Lenďák – Kanko, Hlinka, Kalus – Štumpf, Hubáček, Dvořáček – Haas (A), Maruna, Gřeš – Pořízek, Bednář.

    Rozhodca: Kopeček – Křivohlavý, Rampír

    Diváci: 1158