Boston – Chicago 0:1 (kon.) | Buffalo – Detroit 3:2 (po pr.) | Carolina – Pittsburgh 1:7 (kon.)
NJ Devils – Montreal 1:3 (kon.) | Edmonton – Nashville 2:3 (0:2 po s.n.) | Vancouver – Florida 2:1 (kon.)
Winnipeg – St. Louis 5:3 (kon.) | Columbus – Carolina 3:2 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
1:7 (0:1, 0:4, 1:2)
Pittsburgh Penguins
cz Sobota 21.01.2017, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    49:05 Conor SHEARY - 1:7
     
    49:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Ale přesto je tu další gól. Ward sice zvládl zlikvidovat Rustův nájezd, akce ale pokračovala a po Crosbyho zadovce zakončoval do odkryté branky CONOR SHEARY. Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.
    47:09 Viktor STÅLBERG - 1:6
     
    47:09
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácím se konečně podařilo skórovat. V oslabení ujel VIKTOR STÅLBERG a své sólo zakončil přesnou střelou. Asistence: Ron Hainsey, Jaccob Slavin.
     
    46:37
    Po gólu se Cam Ward vrhl na dotírajícího Hörnqvista a dostal dvě minuty za hrubost. Trest odpyká Brock McGinn.
    46:37 Jevgenij MALKIN - 0:6
     
    46:37
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Demolice domácího týmu pokračuje. Zpoza branky bleskově vyjel JEVGENIJ MALKIN a na několik pokusů dostrkal puk za brankovou čáru. Ten chviličku držel na Wardově betonu, pak se ale překulil do branky. Bez asistence.
    37:29 Phil KESSEL - 0:5
     
    37:29
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    A je to 0:5. Pittsburgh předvedl, jak má vypadat přesilovková kombinace, puk létal z hole na hůl, až Malkin přihrál křížem na levou stranu, kde si sjel PHIL KESSEL a ten ranou z první prostřelil Warda. Asistence: Jevgenij Malkin, Justin Schultz.
     
    36:36
    Tlak domácích tlumí vyloučení, Jeff Skinner je opět na trestné lavici, nyní za nesportovní chování.
     
    33:53
    Přesilovka je ale u konce, neboť Justin Schultz se dopustil držení a srovnal tak síly na ledě.
     
    33:14
    Navíc je tu přesilovka pro Pittsburgh, s hráči v červených dresech to nevypadá dobře... Dvě minuty za nafilmovaný pád dostal Jeff Skinner.
    32:46 Chris KUNITZ - 0:4
     
    32:46
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tak to je pro domácí ledová sprcha. Hned z dalšího útoku totiž padl další gól. Střelu Fehra dokázal Ward ztlumit, ale k brance dojel CHRIS KUNITZ a dorážkou propasíroval puk za brankovou čáru. Asistence: Eric Fehr, Scott Wilson.
    32:28 Conor SHEARY - 0:3
     
    32:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tohle už s domácími nevypadá dobře. Po kombinaci u modré čáry, nahození a několika odrazech zamířil na branku CONOR SHEARY a puk se došoural až za brankovou čáru. Asistence: Bryan Rust.
     
    28:25
    V obrovské příležitosti se objevil Crosby, dostal se totiž do úniku a střelou mířil pod horní tyčku. Ward jeho pokus vyrazil a poradil si pak i s dorážkou dojíždějícího Shearyho!
    26:59 Carl HAGELIN - 0:2
     
    26:59
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Už je to o dvě branky. Hosté předvedli v útočném pásmu velký důraz na puku, Kessel posunul na modrou, odkud vystřelil Gaunce a před brankou stínící CARL HAGELIN tečoval za Warda! Asistence: Cameron Gaunce, Phil Kessel.
     
    22:15
    Carolina si nyní zahraje druhou přesilovku, dvě minuty za podražení obdržel Ian Cole.
     
    15:40
    Akce pokračovala a Pittsburgh dokázal dostat puk do branky. Rozhodčí ale gól neuznali pro posunutou branku. Ta byla posunuta Hörnqvistem, kterého na ni natlačil domácí Stempniak. Hosté ještě zkusí challenge.
    12:31 Trevor DALEY - 0:1
     
    12:31
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Hosté jdou do vedení. TREVOR DALEY zachytil vysoký puk, rukou si jej srazil k ledu a následně vyslal dělovku přesně do horního růžku Wardovy branky! Bez asistence.
     
    06:10
    A další gólová šance Pittsburghu. Po přihrávce zleva zakončoval z první Malkin, Ward se však stihl přemístit a střelu z pravého kruhu vyrazil betonem!
     
    05:54
    Výborný zákrok předvedl Ward, po Kesselově přihrávce vystřelil z mezikruží Daley, domácí gólman zvládl tuto ránu z první vyrazit!
     
    02:33
    Tohle byla výborná šance na otevření skóre. Z pravého kruhu vystřelil Staal, Murray pouze vyrazil před sebe a Aho mohl z bezprostřední blízkosti dorážet. Daley mu ale na poslední chvíli vložil do zakončení hůl a Aho pouze naprázdno promáchl.
     
    00:27
    Staal se s pukem snažil uvolnit, byl ale faulován a Carolina si zahraje první přesilovku. Dvě minuty za hákování dostal Ian Cole.

    Aleš Pur

    Góly a asistencie: 48. Stålberg (Hainsey, Slavin) – 13. Daley, 27. Hagelin (C. Gaunce, Kessel), 33. Sheary (Rust), 33. Kunitz (Fehr, S. Wilson), 38. Kessel (Malkin, J. Schultz), 47. Malkin, 50. Sheary (Crosby, Rust)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Leighton) – Pesce, Slavin, Faulk (A), Hainsey, Tennyson, Hanifin – D. Ryan, V. Rask (A), Skinner – Stempniak, Teräväinen, Aho – E. Lindholm, J. Staal (A), B. McGinn – Stålberg, McClement, Nordström.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (M.-A. Fleury) – Daley, Määttä, J. Schultz, Cole, Ruhwedel, C. Gaunce – Rust, Crosby (C), Sheary – Hörnqvist, Malkin (A), Guentzel – Kessel, Bonino, Hagelin – S. Wilson, Fehr, Kunitz (A).

    Rozhodca: Peel, Rank – MacPherson, Murray

    Diváci: 17 312