NY Islanders – Dallas 3:0 (kon.) | Columbus – Ottawa 0:2 (kon.) | Toronto – NY Rangers 2:5 (kon.)
Minnesota – Arizona 4:3 (kon.) | St. Louis – Washington 3:7 (kon.) | Calgary – Nashville 3:4 (kon.)
Anaheim – Colorado 2:1 (kon.) | San Jose – Tampa Bay 2:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Dallas Stars
cz Piatok 20.01.2017, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    60:00
    Antoine Roussel po skončení utkání vyvolal potyčku a dostal dvojnásobný trest za hrubost.
    59:56 Calvin de Haan - 3:0
     
    59:56
    Islanders právě vstřelili branku!
    CALVIN DE HAAN rychle zvedl hlavu a ze středního pásma krásnou táhlou střelou zamířil do odkryté části brány – 3:0! Thomas Greiss dnes vychytá čisté konto a navíc k němu přidal asistenci, to jsou věci! Asistence: Thomas Greiss.
     
    58:50
    Tyler Seguin z levého kruhu pro vhazování tvrdou střelou s příklepem bez přípravy mířil po rychlé souhře do odkryté části brány, Thomas Greiss ale předvedl po rychlém přesunu spektakulární zákrok a jeho pokus vyrazil! Hranice 400. bodů dnes není útočníkovi Stars zkrátka přána.
     
    57:38
    Jason Spezza se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže puk nedokázal proti pravému betonu Thomase Greisse poslat puk do brány!
     
    57:04
    Dallas Stars si vyžádal oddechový čas poté, co vybojoval útočné pásmo, a Kari Lehtonen zůstal na střídačce!
    56:37 John TAVARES - 2:0
     
    56:37
    Islanders právě vstřelili branku!
    Oba týmy se v rychlém sledu dostaly do nebezpečného útoku a po neúspěšném zakončení Jiřího Hudlera, jehož střela z blízkosti se svezla po pravém betonu Thomase Greisse mimo, se řítil do samostatného úniku podruhé v zápase JOHN TAVARES! Kapitán New Yorku Islanders na rozdíl od první třetiny tentokrát nezaváhal a vedle pravého betonu Kariho Lehtonena při vlastním oslabení puk poslal přesně k levé tyči! Asistence: Nikolaj Kuljomin.
     
    55:30
    Tyler Seguin napřáhl v mezikruží k nádherné střele, která mířila do levého horního rohu brány, nakonec se ale od brankové konstrukce odrazila zpět do hry!
     
    54:59
    Scott Mayfield dostal dvě minuty za sekání poté, co fauloval Johna Klingberga. Stars mají k dispozici čtvrtou přesilovou hru, zatím nevyužili ani jednu.
     
    51:21
    Stars pěkně vypálili od modré čáry, jejich následná střela ale skončila v lapačce Thomase Greisse, kterého fanoušci odměnili za krásný zákrok velkým potleskem!
     
    48:03
    Jamie Benn se ocitl v blízkosti levé tyče ve skvělé šanci a nádhernou střelou mířil do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Thomas Greiss ale předvedl spektakulární zákrok, když jeho pokus lapačkou vytáhl mimo!
    46:51 Lehtonen předvedl proti ráně Hickeyho úžasný semafor!
     
    46:51
    Thomas Hickey napřáhl na modré čáře ke tvrdé střele s příklepem a Kari Lehtonen toho přes clonícího Brocka Nelsona příliš neviděl, přesto jeho pokus mířící přesně do pravého horního rohu brány dokázal po fantastickém semaforu ukrýt v lapačce!
     
    43:56
    Jamie Benn inkasoval čtyři minuty za hru vysokou holí a 1 minutu a 14 sekund se bude hrát ve hře 4 na 4. Poté začne zkrácená čtyřminutová přesilová hra Islanders!
     
    43:09
    Alan Quine v pravém rohu obranného pásma zezadu přistrčil na mantinel Patrika Nemetha a dostal dvě minuty za držení. Dallas má k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    42:49
    Adam Cracknell tvrdě vypálil od modré čáry a Thomas Greiss měl co dělat, aby jeho pokus vyrážečkou vyrazil mimo!
     
    41:29
    Jason Spezza v blízkosti pravé tyče dobře vypálil z úhlu, Thomas Greiss byl ale připraven a po zákroku proti jeho střele pravým betonem nadále drží čisté konto!
    39:56 Jamie Benn po přihrávce Seguina minul odkrytou bránu!
     
    39:56
    Tyler Seguin si v blízkosti pravé tyče přikopl puk pravou bruslí a poté před bránou našel ze druhé vlny najíždějícího Jamieho Benna, který mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže jeho střela zamířila těsně vedle levé tyče! Stars zahodili stoprocentní brankovou příležitost!
     
    37:51
    Josh Bailey na levém křídle od mantinelu mířil krásnou střelou zápěstím do bližšího rohu brány, Kari Lehtonen ale fantasticky zasáhl pravým ramenem a puk vyrazil po jeho nebezpečné střele do ochranné sítě!
     
    37:42
    Radek Faksa dostal dvě minuty za podražení a Islanders mají k dispozici pátou přesilovou hru.
    37:01 Kari Lehtonen v rychlém sledu třikrát zasáhl pravým betonem! Brankář Dallasu dnes podává neuvěřitelný výkon.
     
    37:01
    Thomas Hickey na pravém křídle od modré čáry krásně vypálil zápěstím a Kari Lehtonen špičkou pravého betonu jeho pokus mířící ke vzdálenější levé tyči vyrazil! Další fantastický zákrok.
     
    36:56
    Josh Bailey krásně vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela po ledě mířila ke vzdálenější levé tyči, Kari Lehtonen ale skvěle zasáhl pravým betonem, kterým vzápětí zastavil i dorážku Johna Tavarese!
     
    35:12
    Shane Price se na levém křídle krásně protáhl mezi dvěma protihráči a přesnou přihrávkou hledal na vzdálenější pravé tyči Alana Quinea, který po zakleknutí promáchl!
     
    34:19
    Nick Leddy napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, který Kari Lehtonen vyrazil před sebe a Anders Lee se dostal k dorážce, jeho pokus ale skončil na pravém betonu brankáře Dallasu, který si připsal další skvělý zákrok a podržel svůj tým nad vodou!
     
    33:21
    Adam Cracknell zahákoval Alana Quinea a podruhé v dnešním utkání usedl na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    33:21
    Nahození Jasona Chimery z pravého křídla bylo sražena a v blízkosti levé tyče se ocitl v obrovské šanci Alan Quine, Kari Lehtonen ale vytáhl skvělý zákrok a pravým betonem jeho pokus vyrazil mimo!
     
    31:21
    Casey Cizikas na pravém křídle z ostrého úhlu po přihrávce svého spoluhráče z mezikruží napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem, která mířila pod horní tyč, Kari Lehtonen ji ale levým ramenem vyrazil!
     
    26:02
    Nick Leddy tvrdě vypálil od modré čáry a jeho pokus mířil mezi betony Kariho Lehtonena, který toho příliš neviděl, nakonec ale puk pravým betonem vyrazil mimo!
    25:43 Po Tavaresovi neproměnil samostatný únik ani Prince!
     
    25:43
    Shane Prince se řítil po Johnovi Tavaresovi do dalšího samostatného úniku, jenže v blízkosti levé tyče nedokázal puk zvednout nad ležícího Kariho Lehtonena a z úhlu trefil pouze jeho pravý beton, od jehož se kotouč odrazil za bránu! Islanders stále vedou těsně 1:0.
     
    24:54
    Islanders nebezpečně vypálili z pravého kruhu pro vhazování a následná střela byla těsně před bránou nebezpečně tečována, Kari Lehtonen ale vyrážečkou přiloženou k pravému betonu jejich pokus vyrazil!
     
    21:42
    Thomas Hickey v pěstním souboji rychle poslal na lopatky Radka Faksu a oba hráči byli vyloučeni na pět minut, jenže český útočník navíc dostal dvě minuty za hrubost, které za něj odsedí na trestné lavici Tyler Seguin.
     
    17:42
    Jamie Benn se ocitl v oslabení jako blesk s čistého nebe sám před bránou, jeho střela ale našla pouze lapačku Thomase Greisse, který rychle rozehrál!
     
    16:27
    Patrick Sharp dostal dvě minuty za hrubost a Islanders mají k dispozici druhou přesilovou hru.
     
    16:09
    Jason Chimera se ocitl v levém kruhu pro vhazování ve velké šanci a dobře mířil do bližšího horního rohu brány, puk se ovšem od spojnice levé a horní tyče odrazil zpět do hry!
    13:31 John TAVARES - 1:0
     
    13:31
    Islanders právě vstřelili branku!
    JOHN TAVARES předvedl v blízkosti pravé tyče nádhernou stahovačku a po sjetí před bránu vymetl pravý horní roh. Islanders otevřeli skóre utkání a vedou 1:0! Asistence: Anders Lee.
     
    10:48
    Josh Bailey byl zřejmě hráčem, který se po zákroku Kariho Lehtonena dostal před bránou k dorážce, jeho následný pokus ale zamířil těsně vedle levé tyče!
     
    10:17
    Josh Bailey na vrcholu levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která obrovskou rychlostí mířila ke vzdálenější pravé tyči, Kari Lehtonen ji ale levým betonem vykopl mimo a připsal si skvělý zákrok!
     
    09:32
    Stephen Gionta tvrdě dohrál Adama Cracknella, který ho vzápětí zezadu zahákoval a dostal dvě minuty.
     
    08:37
    Nikolaj Kuljomin byl zřejmě hráčem, který z vrcholu pravého kruhu pro vhazování mířil těsně nad ledem ke vzdálenější levé tyči a Kari Lehtonen jeho pokus pravým betonem vyrazil!
     
    07:09
    Radek Faksa na pravém křídle krásně vypálil od mantinelu a Thomas Greiss jeho nebezpečnou střelu mířící do vzdálenějšího levého horního rohu brány vyrazil vyrážečkou!
     
    05:57
    Calvin de Haan na levém křídle napřáhl od modré čáry k nádherné střele s příklepem, která po ledě mířila ke vzdálenější pravé tyči, Kari Lehtonen ji ale skvěle vyrazil levým betonem a vzápětí si poradil i s dorážku Islanders z pravého kruhu pro vhazování!
    04:07 Tyler Seguin byl hodně blízko dosažení 400. bodu v NHL!
     
    04:07
    Tyler Seguin se v blízkosti levé tyče ocitl po krásné přihrávce z pravého křídla v obrovské šanci, jenže střelou zápěstím orazítkoval levý beton Thomase Greisse, který předvedl úžasný přesun a vzápětí si poradil i s jeho dorážkou!
    02:03 Brankář Kari Lehtonen neumožnil Johnovi Tavaresovi skórovat po samostatném úniku fantastickým zákrokem!
     
    02:03
    John Tavares se řítil ze středového kruhu do samostatného úniku a nádhernou střelou zápěstím z mezikruží mířil v oslabení do levého horního rohu brány, Kari Lehtonen ale vytáhl fantastický zákrok, když jeho pokus pravým ramenem vyrazil!
     
    01:54
    Adam Cracknell v blízkosti levé tyče brány Dallasu rozehrával a zezadu byl podražen Caseym Cizikasem. Stars si po necelých dvou minutách zahrají přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 14. Tavares (Lee), 57. Tavares (N. Kuljomin), 60. de Haan (Greiss)


    New York Islanders: Greiss (Bérubé) – Leddy, Pelech, Hickey (A), Mayfield, de Haan, Seidenberg – Lee, Tavares (C), Jo. Bailey (A) – Beauvillier, B. Nelson, R. Strome – Gionta, Quine, Chimera – Prince, Cizikas, N. Kuljomin.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Lindell, Klingberg, Hamhuis, Nemeth, Oduya, Johns – Roussel, Spezza (A), Seguin – Ja. Benn (C), Eakin, Eaves – D. Shore, Faksa, Sharp (A) – Korpikoski, Cracknell, Hudler.

    Rozhodca: Kendrick Nicholson,Chris Rooney. Čároví: Steve Miller, Pierre Racicot

    Diváci: 12630