Gent – Charleroi 1:0 (kon.)
koniec
KAA Gent
1:0 (0:0)
Sporting Charleroi
cz Piatok 20.01.2017, 20:30 • GHELAMCO-arena, Gent • Belgická Jupiler Pro League • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:24:56)
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:1.
     
    Je dobojováno! Gent nakonec zvládl důležitý souboj se Sportingem Charleroi a vítězí 1:0! V prvním poločase si jedinou šanci vypracovali domácí, ale Mitrovićovu hlavičku Penneteau vyrazil. I po přestávce se pokračovalo v bojovné hře s minimem šancí. Rozhodující moment přišel v 68. minutě, kdy si na Kaluovu přihrávku naskočil Miličević a hlavou rozhodl o výhře Gentu. Sporting mohl vyrovnat, ale střídající Bary orazítkoval jen tyč.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Domácí mohli definitivně potvrdit své vítězství. Kalu vlétl do pokutového území, předložil míč před odkrytou branku, ale nikdo ve žlutém balón do sítě nedorazil.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90
    Žlutou kartu dostává Foket (KAA Gent).
     
    89
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Schoofs, přichází L. Versreaete.
     
    88
    Kalu se prohnal do pokutového území, mohl střílet, ale ještě se rozhodl pro přihrávku pod sebe. Naneštěstí pro Gent se nikdo ve žlutém nedostal k zakončení.
     
    87
    Baby vybojoval vhazování v blízkosti pokutového území soupeře. Střídající fotbalista vymyslel dlouhý aut do vápna, ale Kalinić byl připraven.
     
    86
    Gent měl k dispozici další rozehrávku rohového kopu. Hostující obrana bez problémů vyhlavičkovala ven z pokutového území.
     
    85
    Dejeagere postupoval vpřed po levé straně. Domácí záložník si dělal prostor u postranní čáry ale obránce Sportingu jej obral o balón.
     
    84
    Miličević si nabíhal do pokutového území, kam přiletěl prudký centr z levé strany. Domácí útočník se pustil do souboji s obráncem, ale tentokrát nestačil zakončit.
     
    83
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Miličević, přichází Bakar.
     
    82
    Pollet se hnal do otevřené obrany domácího celku a z hranice velkého vápna se opřel do skákavého míče. Jeho pokus ale prosvištěl vedle branky.
     
    81
    Gent se sice stále drží na polovině soupeře, ale předchozí akce domácímu celku ukázala, že nesmí zapomínat na zadní vrátka.
    80. Krásný technický pokus do tyče
     
    80
    Málem bylo vyrovnáno! Střídající Baby si v pokutovém území zpracoval přetažený centr a jeho nádherný pokus placírkou se zastavil až o brankovou konstrukci!
     
    79
    Kalu operoval s míčem na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista si připravil míč na pravačku, avšak jeho centr obrana odvrátila.
     
    78
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Tainmont, přichází Baby.
     
    77
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází N´Ganga, přichází Bakar.
     
    76
    Domácí zahrávali další rohový kop. Krátký centr odvrátil Willems, který balón poslal zpátky na kopačky domácích. Gent může pokračovat v ofenzívě.
     
    75
    Miličević si nabíhal do pokutového území, kam směřovala přihrávka z levé strany. Střelec dosud jediné branky se k balónu neprodral.
     
    74
    Gent zatím nenechává soupeře kombinovat na své polovině a drží míč na svých kopačkách. Domácí celek kontroluje své vedení.
     
    73
    Gentu se povedlo vstřelit další branku, ale gól tentokrát nemůže platit kvůli signalizovanému ofsajdu!
     
    72
    Penneteau poněkolikáté v utkání vystartoval až na hranici pokutového území, kde tentokrát sebral míč před napadajícím Miličevićem.
     
    71
    Kalu znovu hledal recept na defenzívu Sportingu. Aktivní hráč Gentu si zkoušel posunout míč mezi dva soupeře, ale nakonec jej ztratil.
     
    70
    Po vstřelené brance Gentu se probudil také domácí kotel. Příznivci úřadujícího šampióna podporují svůj celek hlasitým skandováním.
    68. Danijel MILIČEVIĆ - 1:0
     
    68
    Gent právě vstřelil branku!
    Přeci jen jsme se dočkali branky! Gent se ujímá vedení! Kalu dostihl přihrávku do vápna, poslal krásný centr na zadní tyč, kde se uvolnil DANIJEL MILIČEVIĆ a rybičkou otevřel skóre!
     
    67
    Dejeagere zpracoval míč na polovině hrací plochy. Domácí záložník se pokusil odcentrovat, ale jeho pobídku zablokovala obrana.
     
    66
    Střídání v týmu KAA Gent: ze hřiště odchází Simon, přichází Saief.
     
    65
    Střídání v týmu Sporting Charleroi: ze hřiště odchází Fall, přichází Remacle.
     
    64
    Efektním zakončením zkoušel štěstí Bjedov. Domácí útočník se položil do míče akrobatickým způsobem, ale balón končí na tribuně.
     
    63
    Marcq se snažil napravit svou chybu na polovině hrací plochy. Hostující středopolař vybojoval míč, avšak nepřesnou přihrávkou se jej zbavil.
     
    62
    Žlutou kartu dostává Marcq (Sporting Charleroi).
     
    61
    Gent zahrával přímý kop z dobré pozice. Exekuce se ujal Schoofs, ale jeho technický pokus prosvištěl dobré dva metry nad břevnem.
     
    60
    Je za námi hodina hry a zatím stále sledujeme bojovné utkání s minimem šancí. Gent nyní zkoušel štěstí po levé straně, jenže Simon nedosáhl na prudkou pobídku.
     
    59
    Gent je stále aktivnějším celkem, ale obrana Sportingu se zatím parádně pohybuje a nenechává domácím hráčům prostor na kombinaci.
     
    58
    Kotel za domácí brankou zatím svým oblíbencům moc podpory nedodává. Fanoušci Gentu zaostávají za početnou skupinkou příznivců Sportingu.
     
    57
    Další zranění na straně domácího celku. Po souboji na polovině hrací plochy zůstává na trávníku ležet Schoofs. Uvidíme, zda bude pokračovat.
     
    56
    Na druhé straně musel Kalinić vystartovat proti prudké přihrávce do vápna. Za míčem spěchal Harbanoui, ale domácí brankář byl rychlejší.
     
    55
    Simon se bleskovou přešlapovačkou uvolnil na levé straně hrací plochy. Domácí fotbalista poslal prudkou pobídku do vápna, ale balón končí v rukavicích gólmana.
     
    54
    Fall zahrával přímý kop na polovině soupeře. Fall místo centru zvolil rozehrávku do kombinace, jenže Marcq poté odevzdal balón soupeři.
     
    53
    Zraněný Simon ještě přeci jen zkouší své zranění rozhýbat. Domácí křídelník nyní operoval na levé straně, ale neudělal si prostor k odcentrování.
     
    52
    Domácí trenér se vydal až na hranici vymezeného prostoru, odkud dává svým svěřencům důležité rady. Gent zatím nemůže najít recept na pozornou obranu soupeře.
     
    51
    Sporting vybojoval rohový kop. Centrovaný míč přilétl na značku pokutového kopu, kde se k zakončení tlačil Marcq, ale jeho hlavička v pádu byla nepřesná.
     
    50
    Kalu operoval s míčem na pravé straně. Domácímu fotbalistovi utekl míč daleko od nohy, ale na poslední chvíli jej ještě udržel na hřišti.
     
    49
    Gent zatím ve druhém poločasu tlačí soupeře před jeho pokutové území. Domácí hráči po přestávce nepustili soupeře k balónu.
     
    48
    Se Simonem to nevypadá vůbec dobře. U domácího křídelníka už jsou zdravotníci a vypadá to, že domácí celek bude muset sáhnout k prvnímu střídání.
     
    47
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Simon, který si ublížil v souboji na hranici pokutového území. Domácí hráč se drží za nohu.
     
    46
    Domácí obstarali výkop do druhého poločasu. Domácí se vydali vpřed po pravém křídle, ale Kalu se neprokličkoval do vápna.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je minulostí! V souboji o umístění v elitní šestici zatím sledujeme hodně bojovný fotbal. Ani jeden z celků si nevypracoval sortu šancí a na trávníku zatím dominují obrany. Hraje se hodně tvrdý, ale čistý fotbal. Sudí dosud nemusel udělit jedinou kartu. O jedinou šanci prvního poločasu se po rohovém kopu postaral Mitrović, ale jeho hlavičku vyrazil Penneteau nad břevno. Do kabin se proto odchází za bezbrankového stavu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45
    Gent v samotném závěru prvního poločasu zahrával další rohový kop. Na vysoký centr si naskočil Dejeagere, ale jeho hlavička byla hodně nepřesná.
     
    44
    Kalu zahrál na housličky jednomu ze zádáků soupeře, prosmýkl se až do pokutového území, kde o míč přišel. Hosté chtějí dohrát první poločas s nulou na kontě.
     
    43
    Charleroi dnes do Gentu přijela podpořit početná skupinka věrných fanoušků. Příznivci Sportingu se usadili za brankou, odkud hlasitě skandují.
     
    42
    Penneteau musel znovu zapojit svou kopací techniku. Brankář Sportingu tentokrát spolu se stopery obstaral rozehrávku na hranici velkého vápna.
     
    41
    Do kombinace Charleroi se zapojil také brankář Penneteau. Hostující gólman obdržel malou domů a pohotově nakopl míč na polovinu Gentu.
     
    40
    Pollet si naběhl za záda domácí obrany a už se zdálo, že bude moci postupovat na Kaliniče. Radost mu ale zkazil zdvižený praporek, ofsajd!
     
    39
    Miličević se otáčel s míčem na hranici pokutového území a po kontaktu s Willemsem skončil na trávníku. Podle arbitra se však faulu dopustil domácí fotbalista.
     
    38
    Po něm si brousil zuby na zakončení Mitrović. Domácí stoper si nabíhal na vzdálenější tyč, ale pozorný Martos dostal balón ven ze šestnáctky.
     
    37
    Simon se po levé straně prosmýkl s míčem až do pokutového území, kde zkusil překvapit brankáře technickou střelou. Penneteau vykopl balón na roh.
     
    36
    Pollet si naskočil na přetažený centr, jenže v záklonu nestačil seřídit mířidla a trefil jen jednoho z obránců Gentu. Hosté stále čekají na první šanci.
     
    35
    Dejeagere ještě zastihl míč na hrací ploše, ale nepřesnou přihrávkou zahnal spoluhráče do úzkých. Naštěstí pro Gent se N´Ganga dopustil faulu.
     
    34
    Gent si ovšem ihned vybojoval alespoň rohový kop. Penneteau vyrazil do shluku hlavičkářů a nakonec schoval míč do rukavic.
     
    33
    Domácí vyzkoušeli secvičený signál, který se jim vůbec nepodařil. Miličević chtěl rozehrát nakrátko, ale následná přihrávka na Kalua putovala do ofsajdu.
     
    32
    Gent se v posledních minutách stále častěji tlačí do pokutového území soupeře. Kalu si skvěle pokryl míč tělem a vybojoval přímý kop.
     
    31
    Po něm se do odraženého míče položil Schoofs, jehož skákavá rána prosvištěla mezi hráči v pokutovém území, jenže nakonec minula branku.
    30. Mitrovićova povedená hlavička
     
    30
    Gent měl k dispozici další rohový kop. Centrovaný míč doplachtil na hlavu Mitroviče, jehož dobrou hlavičku vyškrábl Penneteau na další roh!
     
    29
    Schoofs se natlačil před Tainmonta, který si v souboji o balón pomohl zatažením soupeře za dres. Domácí celek bude rozehrávat na své polovině.
     
    28
    Na druhou stranu pelášil Tainmont, který svedl tvrdý souboj s Foketem. První jmenovaný sice soupeře obešel, ale už nezastihl míč na hrací ploše.
     
    27
    Simon postupoval vpřed po pravé straně. Domácí křídelník si troufl na individuální průnik do pokutového území, ale narazil už na hranici šestnáctky.
     
    26
    Po centru od rohového praporku si na míč na hranici pokutového území naskočil Mitrović. Domácí stoper ale pouze přizvedl balón nad sebe.
     
    25
    Schoofs vyslal z pravé strany centr na malé vápno, kde si dělal prostor Kalou. Domácí útočník se ale nenatlačil před svého strážce a bude z toho jen roh.
     
    24
    Marcq zatáhl za dres Miličeviće a Gent může pokračovat v kombinaci. Rozhodčí dává Marcqovi jasným gestem najevo, že to bylo naposledy.
     
    23
    Kalinić vystartoval ven ze své svatyně a na hranici pokutového území odkopl balón před dotírajícím Harbaouim. Zatím se hraje hodně opatrně.
     
    22
    Martos se obětavě vrhl proti prudkému centru z levé strany a parádně načasovanou rybičkou odvrátil míč před dobíhajícím soupeřem.
     
    21
    Foket na pravé straně domácí obrany přetlačil v souboji o míč Polleta. Od hostujícího útočníka se balón odrazil do zámezí a Gent bude vhazovat.
     
    20
    Bjedov se na malém vápně natlačil před Willemse a v pádu se snažil usměrnit míč na branku. To se mu povedlo, ale slabá rána mířila do rukavic brankáře.
     
    19
    Kalinić si dal načas s rozehrávkou z pokutového území. Domácí brankář se dlouho rozmýšlet, kam rozehrát a nakonec poslal míč hostujícím stoperům.
     
    18
    Po delší době se před branku soupeře podívali také fotbalisté Gentu. Centrovaný míč si ale pohlídal stoper Lourenco.
     
    17
    Na hřišti se začaly projevovat emoce. Hlavní rozhodčí si k sobě zavolal N´Gangu, který se prezentoval ostrým zákrokem na polovině hřiště.
     
    16
    Penneteau zatím výborně čte hru. Hostující brankář nyní vyrazil až na hranici šestnáctky, kde schoval nepovedenou pobídku za obranu.
     
    15
    Charleroi se nyní tlačí do pokutového území. Na centr z levé strany vyšplhal Harbaoui, jenže míč jen lízl a jeho rána minula zařízení.
     
    14
    Penneteau vyrazil ven z brankové čáry a vyhlavičkoval míč do bezpečí před rozběhnutým Bjedovem. Gólman Sportingu sklidil potlesk fanoušků.
     
    13
    Hosté zahrávali rohový kop, nicméně centrovaný míč se snesl jen na hlavu připraveného obránce.
     
    11
    Do útoku se nyní vydali i hosté, ale centr do pokutového území Gentu odvrátila obrana.
     
    9
    Zatím se bojuje ve středu hrací plochy. Gent je o něco aktivnější.
     
    7
    Mitrović si pohrál se srdečním tepem domácích fanoušků. Stoper Gentu přišel o míč v hodně citlivém prostoru, ale rychle se vrátil a chybu napravil.
     
    6
    Exekuce standardní situace se chopil Schoofs. Domácí záložník posílal do pokutového území prudký centr, na který však nedosáhl nikdo z hlavičkářů.
     
    5
    Simon si zpracoval vysoký míč na levé křídlo, posunul si míč směrem k pokutovému území a N´Ganga jej nedovoleně poslal na trávník. Gent bude zahrávat přímý kop.
     
    4
    Bjedov upadl na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání nedovoleného zákroku. Sudí měl celou situaci přímo před sebou a rozhodl se nechat pokračovat ve hře.
     
    3
    Simon naháněl vracejícího se Asareho. Domácí obránce byl včas u dlouhého míče za obranu Gentu a stačil zažehnat hrozící nebezpečí.
     
    2
    Do prvního útoku se vydal také Gent. Domácí spěchali vpřed po pravé straně, nicméně Foket prudkým centrem poslal míč do rukavic brankáře.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do dnešního utkání. Sporting se ihned vrhl do útoku, ale vysokou pobídku na pravé křídlo zneškodnil připravený Asare.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči už nastupují na hrací plochu. Gent odehraje duel ve žlutém, zatímco Sporting Charleroi oblékl pruhovanou sadu.
     
    Úvodní sestavy:

    KAA Gent: Kalinić – Mitrović, Troost-Ekong, Asare – Foket, Miličević, Schoofs, Dejaegere – Kalu, Bjedov, Simon
    Náhradníci: Taravel, B. Verstraete, Saief, Thoelen, Perbet, de Smet, L. Verstraete

    Sporting Charleroi: Penneteau – Lourenco, Martos, Willems, N´Ganga – Fall, Diandy, Marcq, Tainmont – Pollet, Herbaoui
    Náhradníci: Marinos, Baby, Bakar, Dessoleil, Remacle, Mandanda, Bedia

    Rozhodčí: Delferiere – de Neve, Hutsebaut.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu setkali na začátku soupeře v polovině srpna. Na půdě Charleroi se zrodila remíza 1:1.
     
    Dnes nás čeká souboj šestého Charleroi se sedmým Gentem. Domácí celek určitě není se svou pozicí spokojen a dnes potřebuje vyhrát. V případě výhry se totiž posune do elitní šestky. Gent už ale v pěti duelech v řadě nevyhrál! Naposledy podlehl 2:0 Genku. Charleroi se může pyšnit druhou nejlepší obranou v soutěži, nicméně v posledním vystoupení před přestávkou prohrálo 2:0 s Anderlechtem.
     
    Dobrý večer všem fanouškům belgického fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nejvyšší belgické soutěže. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Gentem a Sportingem Charleroi. Výkop je stanoven na 20:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 68. Miličević

    Karty:   90. Foket (GNT) – 62. Marcq (CHL)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:1.
    KAA Gent: Kalinić – Mitrović, Troost-Ekong, Asare – Foket, Miličević, Schoofs (89. L. Verstreaete), Dejaegere – Kalu, Bjedov, Simon (66. Saief)
    Náhradníci: Taravel, B. Verstraete, Saief, Thoelen, Perbet, de Smet, L. Verstraete

    Sporting Charleroi: Penneteau – Lourenco, Martos, Willems, N´Ganga (77. Bakar) – Fall (65. Remacle), Diandy, Marcq, Tainmont (78. Baby) – Pollet, Herbaoui
    Náhradníci: Marinos, Baby, Bakar, Dessoleil, Remacle, Mandanda, Bedia

    Rozhodca: Delferiere – de Neve, Hutsebaut