Freiburg – Bayern 1:2 (kon.)
koniec
SC Freiburg
1:2 (1:1)
Bayern Mníchov
Piatok 20.01.2017, 20:30 • Mage Solar Stadion, Freiburg • Nemecká Bundesliga • 17. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:30.
     
    Priaznivci nemeckého futbalu sa dočkali. Po zimnej prestávke tu je začiatok jarnej časti a s ním aj zaujímavá predohrávka.

    SC Freiburg

    Po jesennej časti je ôsma priečka pre tento klub určite pekná. Klub sa aj naďalej môže spoliehať na najlepšieho strelca Nilsa Petersena, šesťgólového bývalého hráča aj Bayernu Mníchov. Jedinou zmenou je odchod Nóra Matsa Møllera Daehliho na hosťovanie do St. Pauli.

    Do hry určite nezasiahnu Marc-Oliver Kempf, Georg Niedermeier či Caglar Söyüncü.

    FC Bayern Mníchov

    Lídra súťaže čaká takmer presne na deň po mesiaci ligový duel a bude to ešte veľmi zaujímavý boj o prvú priečku, pretože aktuálne má Bayern náskok pred druhým Lipskom tri body. Práve tie, ktoré proti nemu získalo v poslednom decembrovom kole. Uvidíme, či to nováčik vydrží, alebo si najlepší nemecký tím príde pre ďalší titul.

    Klub v tomto prestupovom okne získal dvoch nemeckých mladíkov. Záložník Sebastian Rudy aj obranca Niklas Süle prišli z TSG Hoffenheim a ku kádru sa pripoja od začiatku júla tohto roku. Naopak, na hosťovanie do Schalke 04 odišiel večne zranený Holger Badstuber.

    Počas zimy zverenci Carla Ancelottiho odohralo niekoľko prípravných zápasov. Belgický KAS Eupen porazili 5:0. V Telekom Cupe najprv zdolali 4:1 klub Fortuna Düsseldorf a vo finále 2:1 1. FSV Mainz 05.

    Guardiola nemôže počítať so zranenými hráčmi ako Arturo Vidal, Jerome Boateng a Thiago Alcantara, otázny je aj štart Arjena Robbena.
     
    Úvodné zostavy:

    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel, Gulde, Torrejón, Günter – Philipp, Höfler, Frantz (C), Grifo – Haberer, Niederlechner.
    Náhradníci: Gikiewicz – Abrashi, Bulut, Hufnagel, Kübler, Schuster, Petersen.

    FC Bayern Mníchov: Neuer – Lahm, Javi Martínez, Hummels (C), Alaba – Arturo Vidal, Alonso – Robben, T. Müller, Costa – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Bernat, Coman, Rafinha, Sanches, Ribéry, Kimmich..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    O výkop stretnutia sa postarali hostia hrajúci v bielych dresoch. Prvý dotyk s loptou v jarnej časti nemeckej Bundesligy obstaral Lewandowski.
     
    2
    Ten istý hráč prvýkrát aj zakončoval, lenže po centri Mullera nenamieril presne medzi tri žrde.
     
    2
    Snaha o zakončenie je aj na druhej strane, avšak pokus spoza šestnástky zráža Alaba k ďalšiemu sa domáci nedostali. Na druhej strane sa zas nepresadil Lewandowski.
     
    4
    Schwolow dostal na starosť rozohrávku po prihrávke od Torrejóna, avšak výkop brankára Freiburgu skončil za čiarou.
     
    5
    Freiburg dal gól!
    Hneď z kraja duelu sa domáci dostávajú do prekvapivého vedenia, pretože skvelá prihrávka za obranu prišla po zlom odkope Hummelsa. JANIK HABERER sa následne dostal až pred Neuera a rozvlnil sieť.
    5. Janik Haberer (FRE) - 1:0
     
    6
    Freiburg sa znova ocitol v šestnástke protivníka a snažil sa niečo vymyslieť, ale tentoraz sa hostia bránili a následná zrazená strela skončila pri Neuerovi.
     
    7
    Domáci sa znova rýchlo vyrojili s niekoľkými hráčmi do šestnástky súpera, kde prišiel center sprava, lenže Niederlechner nedokázal zakončiť.
     
    8
    Kontra Bayernu priniesla zakončenie Robben spoza pokutového územia mieriace vysoko nad.
     
    10
    Úvodná desaťminútovka určite prekvapila, veď vedenie domáceho tímu čkal málokto. Teraz je na hráčov Bayernu, aby niečo vymysleli.
     
    11
    Dlhý pas Alonsa ale riešením nebude, pretože Lewandowski mal od neho ďaleko a nedokázal zareagovať.
     
    13
    Neuer zasahoval pri nie najlepšej akcii domáceho tímu. S loptou problém nemal a iba ju zodvihol zo zeme.
     
    14
    Robben v ďalšom zakončení. Holanďan sa zatiaľ celkom snaží, ale Schwolow v bráne súpera zatiaľ poriadne neohrozil.
     
    15
    A hrozba nepríde ani pre Neuera, pretože center sprava od Stenzela dvojicu útočníkov nenašiel, o čo sa postaral Javi Martínez.
     
    16
    Douglas Costa zahrával prvý rohový kop hráčov Bayernu v tomto zápase, lenže aj keď poslal loptu na hlavu Martíneza, Španiel v náročnej pozícii nedokázal zakončiť.
     
    17
    Alaba dostal pas na ľavé krídle, kde sa však nedokázal presadiť k ničomu, keďže mu loptu hlavou na roh posunul Stenzel. Roh to ale nebude.
     
    18
    Problémy v rozohrávke Freiburgu pred jeho šestnástkou mohli priniesť hocijaké nebezpečenstvo, ale obrancovia outsidera to nakoniec zvládli a loptu odkopli.
     
    20
    Prechod Freiburgu do kontry zavŕšil strelou spoza šestnástky Niederlechner. Mieril po zemi k bližšej žrdi, Neuer doletel včas a zasiahol.
     
    21
    Lahm síce stihol ťažký pas na bránkovej čiare v poslednej chvíli, ale prihrávka Vidala už nebola dostatočne hrateľná, takže centroval na tribúnu.
     
    22
    Schwolow musel zasahovať medzi niekoľkými hráčmi pred Alabom. Nemecký brankár však veľmi dobre vystúpil a loptu pred nebezpečným zakončením zachytil.
     
    24
    Hummels zachytil odkop domácich v strede poľa a snažil sa rýchlo vytvoriť ďalšiu akciu Bayernu. To sa síce nepodarilo, ale hostia postupom času zvyšujú držanie lopty a vytvárajú zatiaľ platonický tlak.
     
    25
    Bayern sa dostal k priamemu kopu, ktorý centrovanou loptou .rozohrá Arjen Robben.
     
    26
    Holanďan však našiel iba hlavu Höflera, ktorý odvrátil na rohový kop. Ten dopadol pre domácich dobre, ubránili sa.
     
    27
    Robben svojim centrom do šestnástky hľadal Alabu, ktorý fauloval súpera, lenže faul sa nepískal. K strele sa teda dostal Vidal. Svoj technický pokus poslal po zemi k žrdi, Schwolov vyrazil.
     
    28
    Hostia z rohu nevyťažili nič a to isté sa podarilo spraviť aj domácim v protiútoku. Alaba sa veľmi dobre vrátil vzad.
     
    30
    Bayern sa stále drží na lopte, ale ešte si nevytvoril vážnejšiu šancu. Po polhodine tak stále prehráva o jeden gól.
     
    31
    Žltú kartu dostáva Xabi Alonso (FC Bayern Mníchov).
    31. Xabi Alonso (BAY)
     
    32
    Robben si narazil so spoluhráčom pred šestnástkou a následným pasom do nej hľadal spoluhráčov. To sa nepodarilo, Vidal následne evidentne fauloval.
     
    34
    Niederlechner takmer opäť dostal skvelý pas za obranu. Obaja stopéri boli ďaleko od seba, čo sa im mohlo vypomstiť, lenže Hummels útočníka súpera dobehol a odzbrojil.
     
    35
    Douglas Costa spracoval centrovaný pas do šestnástky, z prvej prihral na Lewandowskeho, ktorý bol aj sám prekvapený, že sa na hranici malého vápna ocitol úplne sám. Po teči protihráča strieľa nad, bude to roh.
     
    35
    Bayern dal gól!
    Na druhýkrát sa poľský útočník ROBERT LEWANDOWSKI dočkal. Výborne si naskončil na center z rohu na hranici malého vápna a Schwolow nemal šancu.
    35. Robert Lewandowski (BAY) - 1:1
     
    37
    Hummels sa po krídle snažil prejsť dopredu, následne posunul loptu na Alaba. Tá sa s problémami dostala ku Costovi, ktorý o ňu proti dvojici súperov prišiel.
     
    38
    Bayern sa teraz trochu zahnal na vlastnú polovicu, takže od brankára Neuera musel rozohrávať. Dopredu mu to cez pozornú defenzívu ide ťažko.
     
    39
    Kolmica do šestnástky Bayernu nenašla nabiehajúceho Güntera, pretože tesne pred ním loptu odvážnym, ale presným sklzom zasiahol Hummels.
     
    40
    Rohový kop nedopadol pre Freiburg dobre a navyše prichádza ofenzívny faul na Lewandowskeho.
     
    42
    Bayern Mníchov veľmi dlho kombinoval na polovici súpera, no nevymyslel nič. Nákop do pokutového územia pristál v náručí Schwolowa.
     
    43
    Alabov pretiahnutý center ešte dokázal Lewandowski hlavou dostať k hranici malého vápna, ale tam Robben nedobehol. Domáci odkopli.
     
    44
    Douglas Costa sa pokúsil o kolmicu do šestnástky, ktorá bola zrazená a následne o loptu Brazílčan prišiel. Kontra Freiburgu vyzerala zo začiatku dobre, ale potom to domáci prekombinovali a zničili svoju možnosť.
     
    45
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45+1
    Zdá sa, že do konca polčasu sa už nič nestane a Bayern ho dohrá s loptou a kopačkách v strede poľa.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Domáci sa veľmi skoro dostali do vedenia, ale okrem gólu sa do ničoho nedostali. Bayern následne zvýšil aktivitu a postupom času sa stal jasným lídrom duelu. Šance mal však iba dve, z jednej vyrovnal Lewandowski.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Robben sa takmer okamžite po začatí polčasu snažil poslať kolmicu na Lewandowskeho medzi stopérov. To sa mu síce podarilo, ale poľský útočník nebol rýchlejší ako Torrejón.
     
    47
    Tentokrát Robbenov center prešiel až k Mullerovi aj s dávkou šťastia. Nemec v páde zakončil tesne vedľa. Bude to roh, majster sveta z roku 2014 však chcel penaltu.
     
    48
    Po rohovom kope sa futbalisti Bayernu nedostali k ničomu a aj keď ostali pri lopte v prehustenom priestore o ňu prišli.
     
    48
    Žltú kartu dostáva Douglas Costa (FC Bayern Mníchov).
     
    49
    Freiburg po faule Brazílčana získal priamy kop tesne pred šestnástkou Bayernu, lenže technické zakončenie ponad múr bránu Neuera tesne minulo.
    49. Douglas Costa (BAY)
     
    51
    Grifo sa po neúspešnom priamom kope pokúsil o ďalšie zakončenie, tentokrát z hry. Trafil však prvú prekážku pred sebou.
     
    52
    Robben si spravil miesto a presným centrom našiel na hranici šestnástky Douglasa Costu, ktorý z prvej prihrával na päťku pre Lewandowskeho, Nasledovať však bude iba roh.
     
    53
    Nízky pas práve Costu domáca defenzíva poslala preč a následný pas späť do šestnástky si pred Hummelsom postrážil Schwolow.
     
    54
    Ofenzívny faul Mullera v šestnástke protivníka prerušil akciu Bayernu. Nemec sa dral za prihrávkou Robbena až príliš tvrdo, takže následný gól Lewandowskeho neplatil.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Joshua Kimmich.
     
    56
    Arjen Robben vyslal spoza šestnástky veľmi pekný strelecký pokus mieriaci do rohu brány, ale Schwolow predviedol skvelý zákrok.
     
    58
    Po nepresnej prihrávke hostí v strede poľa sa Freiburg dostal v troch dopredu, lenže Grifo nepresne prihrával, čím všetko zabrzdil a následne aj pokazil.
     
    59
    Niederlechner vybojoval loptu a pomedzi troch protihráčov sa dostal až na polovicu ihriska, ale tam spadol a podľa hlavného arbitra bez faulu.
     
    60
    Robben sa následne dostal k centru, ktorý však tečoval krajný bek Gunter, takže bude nasledovať roh. Hummels po pase do pokutového územia aj hlavou zakončiť, našiel len Schwolowa.
     
    62
    Lahm na krídle loptu do nebezpečných pozícii pred bránou Schwolowa nedostal, pretože dobre zakročil Hofler. Následný center z rohu domáci odvrátili tiež.
     
    63
    Freiburg sa síce oslobodil až teraz odkopom k Neuerovi, ale pod nejakým veľkým tlakom nebol. Bayern iba držal loptu.
     
    64
    Haberer nedokázal spracovať ťažkú prihrávku na päty, ktorú dostal na hranicu šestnástky. Bayern rozohráva opäť z vlastných obranných radov.
     
    66
    Xabi Alonso poslal zaujímavý pas do pokutového územia, avšak pred Lewandowskim zasiahli domáci obrancovia a následná prihrávka na Mullera tiež neprešla.
     
    67
    Robben síce svojím dlhým pasom našiel hlavu Mullera v šestnástke súpera, ale ten loptu poslal vedľa brány. V podstate to ani nebolo zakončenie, lopta sa iba odrazila.
     
    69
    Ďalší odkop hráčov Freiburgu. Tí využívajú najjednoduchšie riešenie situácie v mnohých prípadoch, ale Bayern sa následne vracia späť ako bumerang.
     
    70
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Florian Niederlechner, prichádza Nils Petersen.
     
    71
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Douglas Costa, prichádza Franck Ribéry.
     
    72
    Striedanie v tíme FC Bayern Mníchov: z ihriska odchádza David Alaba, prichádza Juan Bernat.
     
    73
    Centrovaný pas Bernata Lewandowski nezakončil, ale lopta sa odrazila na kopačku Xabiho Alonsa. Jeho zrazená strela končí rohom. Skúsený Španiel pálil aj po ňom, lenže opäť neúspešne.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Janik Haberer (SC Freiburg).
    74. Janik Haberer (FRE)
     
    76
    Grifo zastavil akciu Bayernu na krídle a loptu posunul dopredu, lenže tam ju znova získali hostia, ktorí sa opäť snažia niečo vymyslieť.
     
    78
    Kimmich hľadal centrom spoluhráčov, čo sa mu však nepodarilo. Bayern naďalej drží loptu a nechce sa jej vzdať. Napriek tomu jeho útoky nemajú hlavu.
     
    79
    Ribéry našiel na hranici šestnástky Robbena, ktorý posúval loptu centrom do malého vápna, lenže domáca defenzíva bola zas pozorná.
     
    80
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Janik Haberer, prichádza Onur Bulut.
     
    82
    Hra mala menšiu prestávku, pretože jeden z domácich potreboval ošetrenie, ale už je všetko v poriadku a môžeme pokračovať ďalej.
     
    83
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Pascal Stenzel, prichádza Lukas Kübler.
     
    83
    Schwolow si pri rohovom kope nerozumel so spoluhráčom a tak sa lopta dostala na kopačku Robbena pred prázdnu brány. Holanďan bol však rýchlo dostúpený a nezamieril presne.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Alexander Schwolow (SC Freiburg).
     
    84
    Rýchla kontra Freiburgu takmer priniesla gól, pretože nebezpečná strela Philippa spoza šestnástky letela iba veľmi tesne vedľa brány. Neuer by bol asi bez šance.
     
    86
    Bayernu sa kráti čas a ešte viac z neho ukrojí ofsajd po pase na Lewandowskeho.
     
    88
    Kombinácia Freiburgu pred šestnástkou súpera síce nevyšla, ale nijak neprešiel ani Lewandowski, takže dopredu prešiel znova domáci tím. Po centri nebezpečne z voleja pálil Petersen, Neuer si bližšiu žrď pokryl.
    88.
     
    89
    Lahm síce našiel centrom v pokutovom území Lewandowskeho, ale ten sa nedostal k zakončeniu kvôli mnohým protihráčom okolo svojej osoby.
     
    90
    Nadstavujú sa 4 minúty.
     
    90+1
    Bayern dal gól!
    Bude poľský útočník hrdinom? Zatiaľ to tak vyzerá, pretože centrovaná lopta spadla v šestnástke, kde sa najlepšie zorientoval ROBERT LEWANDOWSKI a aj keď mu strela nesadla, na prekvapenie Schwolowa sa od žrde odrazila do brány.
    90+1. Robert Lewandowski (BAY) - 1:2
     
    90+3
    Dokáže ešte Freiburg so zápasom niečo urobiť? Ak prehrá, tak ho to bude určite veľmi mrzieť.
     
    90+3
    Domáci však po faule Alonsa ešte získali priamy kop. Jedna z posledných možností niečo vymyslieť.
     
    90+4
    Do šestnástky si už nabehol aj Schwolow, ale nízky center všetko pokazil. Dopredu prešiel Robben, ktorý z veľkej diaľky prázdnu bránu minul.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Domáci SC Freiburg bol veľmi blízko prekvapeniu, lenže po prvopolčasovej remíze spasil Bayern v nadstavenom čase Lewandowski, čím vystrelil tri body. (22:25:00)

    Matej Kubove

    Góly: 5. Haberer – 35. Lewandowski, 90+1. Lewandowski

    Karty:   74. Haberer (FRE), 84. Schwolow (FRE) – 31. Alonso (BAY), 48. Costa (BAY)


    SC Freiburg: Schwolow – Stenzel (83. Kübler), Gulde, Torrejón, Günter – Philipp, Höfler, Frantz (C), Grifo – Haberer (80. Bulut), Niederlechner (70. Petersen).
    Náhradníci: Gikiewicz – Abrashi, Bulut, Hufnagel, Kübler, Schuster, Petersen.

    Bayern Mníchov: Neuer – Lahm (C), Javi Martínez, Hummels, Alaba (72. Bernat) – Arturo Vidal (55. Kimmich), Alonso – Robben, T. Müller, Costa (71. Ribéry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Starke – Bernat, Coman, Rafinha, Sanches, Ribéry, Kimmich.