AS Rím – Sampdoria 4:0 (kon.)
koniec
AS Rím
4:0 (1:0)
Sampdoria Janov
cz Štvrtok 19.01.2017, 21:00 • Stadio Olimpico, Řím • Taliansky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům italského fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z osmifinále Coppa Italia! Společně se dnes zaměříme na duel mezi AS Řím a UC Sampdoria Janov. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Sampdoria Janov

    Sampdoria si cestu do osmifinále musela proklestit přes dva soupeře. Nejprve celek z Janova porazil 3:0 Bassano. V minulé fázi čekal na Sampdoriu ligový soupeř. Cagliari ale nesehrálo vůbec dobré utkání a také schytalo vysokou porážku 3:0. O víkendu Sampdoria v nejvyšší italské soutěži uhrála jen bezbrankovou remízu s Empoli.
     
    AS Řím

    Naopak AS Řím vstupuje do pohárové soutěže až v této fázi. Celku z hlavního města se zatím daří velmi dobře. AS drží druhou příčku ligové tabulky za suverénním Juventusem. Poslední tři zápasy navíc AS vyhrálo a v posledních pěti zápasech inkasovalo jen dvě branky. O víkendu zvítězilo 1:0 na půdě Udinese.
     
    Vzájemné duely

    Dnešní soupeři se spolu střetli v září v rámci nejvyšší italské soutěže. Sampdoria sice o poločase vedla 2:1, ale Džeko po hodině hry vyrovnal a Totti v nastaveném čase rozhodl o výhře AS!
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Alisson – Rüdiger, Fazio, Jesus – Peres, De Rossi, Paredes, Rui – El Shaarawy, Nainggolan, Džeko
    Náhradníci: Szczesny, Lobont, Manolas, Vermaelen, Emerson Palmieri, Seck, Strootman, Gerson, Totti, Perotti

    UC Sampdoria: Puggioni – Bereszynski, Silvestre, Regini, Dodo – Duričić, Cigarini, Linetty – Budimir, Fernandes, Muriel
    Náhradníci: Krapikas, Tozzo, Pedro Pereira, Pavlovic, Dodô, Amuzie, Cigarini, Praet, Schick, Budimir

    Rozhodčí: Calvarese.
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. AS Řím bude hrát v tradičních vínových dresech, zatímco Sampdoria oblékne bílou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí celek obstaral výkop do dnešního utkání. AS Řím se okamžitě vydalo do útoku. Peres operoval na pravé straně, ale přesila obránců vybojovala vhazování.
     
    2
    El Shaarawy obdržel přihrávku do středu hřiště, připravil si míč na levačku a opřel se do skákajícího balónu. Jeho pokus srazila obrana na rohvý kop.
     
    3
    Po rohovém kopu se domácí udrželi na polovině Sampdorie. Peres si připravil míč na pravém křídle a vyslal prudký centr těsně nad zemí, na který ale nikdo v rudém nedosáhl.
     
    4
    Hosté se z ničeho nic mohli dostat do vedení! Muriel si hlavou posunul míč do pokutového území a střelou pod brankářem orazítkoval tyč!
    4. Murielovo zakončení do tyče
     
    5
    El Shaarawy si znovu hledal prostor na hranici pokutového území. Domácí útočník si však nedokázal převzít prudkou přihrávku. AS přesto zůstává u míče.
     
    6
    Také Sampdoria zahrávala svůj první rohový kop v dnešním duelu. Centr se snesl na malé vápno, kde byl připravený Edin Džeko.
     
    7
    Fazio hledal dlouhou přihrávkou vzduchem někoho ze spoluhráčů na polovině soupeře. Nepřesná pobídka ale propadla až k Puggionimu.
     
    8
    Dodo si nezpracoval přihrávku k levé postranní čáře. Krajní obránce hostů měl spoustu času, ale míč mu přesto uskočil do zámezí. AS bude vhazovat.
     
    9
    Domácí celek nyní kombinuje s míčem na vlastní polovině a vyčkává na skulinky v obraně soupeře. Nikdo z hráčů Sampdorie rozehrávku AS neatakuje.
     
    10
    Djuričić prošel okolo obránce až do pokutového území a vzdušnou přihrávkou hledal Budimira. Před útočníkem Sampdorie odhlavičkoval míč Peres.
     
    11
    Džeko prodloužil hlavou míč za sebe, kam spěchal aktivní El Shaarawy. Druhý jmenovaný sice dýchal na záda Reginimu, nicméně hostující stoper situaci ustál.
     
    12
    Domácí zahrávali další rohový kop. V pokutovém území se o míč hlásil Fazio, jenže na přední tyči výborně zasáhl Dodo. AS si exekuci zopakuje.
     
    13
    Rüdiger byl zcela osamocený na zadní tyči, kde se opřel do padajícího balónu, nicméně vzrušení bylo zbytečné, protože se necházel v ofsajdu.
     
    14
    Ofsajd také na druhé straně. Své postavení si nepohlídal Muriel, který se ocitl dobré tři metry za obranou Říma. Domácí budou rozehrávat.
     
    15
    De Rossi se prudkou přihrávkou za obranu Sampdorie snažil uvolnit El Shaarawyho, nicméně hostující obrana pohlídala cestu balónu do autu.
     
    16
    Dodo měl znovu problémy s převzetím míče na levé straně hrací plochy. Krajní obránce Sampdorie ale tentokrát vyslal oblouček za obranu, který však zastavili zadáci AS.
     
    17
    Muriel obral o míč Fazia a hnal se na osamoceného obránce. Hostující útočník však Jesuse neroztančil a zadák AS odkopl míč na aut.
     
    18
    El Shaarawy se krásně uvolnil na levé straně a vysokou přihrávkou hledal Džeka. Bývalý útočník Teplic měl k míči opravdu daleko.
     
    19
    Hra je přerušena. Na trávníku totiž zůstává ležet Djuričić, který si odnese šrám ze souboje s Nainggolanem. Podle všeho ale bude pokračovat.
     
    20
    Dodo se ujal exekuce přímého kopu. Míč v pokutovém území tečoval jeden z hostujících hlavičkářů, nicméně Rüdiger stačil balón odkopnout do bezpečí.
     
    21
    Domácí obrana měla velké problémy s Budimirem! Střelec Sampdorie si dělal prostor na značce pokutového kopu, odkud nenasměroval balón mezi tři tyče.
     
    22
    Nainggolan vlétl do pokutového území, zasekl si míč a zpětnou přihrávkou na hranici vápna hledal El Shaarawyho. Druhý jmenovaný vůbec nezakončil.
     
    23
    Rüdiger znovu skvěle zasáhl na hranici pokutového území AS Řím. Domácí zadák tentokrát odkopl míč do bezpečí před napadajícím Cigarinim.
     
    24
    Teď už ale Alisson musel zasahovat. Domácí brankář ukryl v rukavicích dalekonosnou ránu z kopačky Linettyho. AS ale v posledních minutách polevilo v koncentraci.
     
    25
    Peres zahrával standardní situaci z levé strany. Jeho vysoký centr se stáčel přímo do branky Sampdorie, ale balón nakonec prolétl nad břevnem.
     
    26
    Tohle byla opravdová paráda! Paredes se z hranice pokutového území opřel do odraženého míče a jeho nádherná střela volejem se zastavila až o horní tyč!
    26. Paredesova dělovka do břevna
     
    27
    Na druhé straně se Fernandes v pokutovém území uvolnil kolem Fazia, vypálil levou nohou, nicméně domácí stoper svou chybu napravil a střelu zablokoval.
     
    28
    Alisson raději vystartoval ven z branky a vrhl se pod nohy dobíhajícímu Murielovi. Domácí brankář může uklidnit hru celku z italské metropole.
     
    29
    Dodo musí opustit prostor hrací plochy. Hostující obránce má totiž problémy s obutím a musí nazout nové kopačky. Hosté tedy chvíli hrají o deseti.
     
    30
    Rüdiger se bleskově vrátil s Murielem, natlačil se před agilního útočníka Sampdorie a z otočky poslal balón zpět na polovinu soupeře.
     
    31
    El Shaarawy se na hranici pokutového území opřel do padajícího balónu. El Shaarawyho skákavý pokus postrádal razanci a Puggioni měl snadnou práci.
     
    32
    De Rossi vykouzlil nadýchanou přihrávku do pokutového území. Za míčem vyrazil Džeko, ale brankář Puggioni byl u balónu rychleji.
     
    33
    El Shaarawy se vydal na individuální průnik středem hřiště. Domácí útočník prošel mezi dvěmi soupeři a vyslal střelu po zemi. Puggioni měl znovu snadnou úlohu.
     
    34
    Budimir se snažil zpracovat padající míč v pokutovém území. Při převzetí si ale pomohl rukou a nemohl ohrozit branku AS. Domácí budou rozehrávat.
     
    35
    Džeko výborně atakoval statickou rozehrávku soupeře. Bosenský útočník se natáhl po nepříliš razantní přihrávce a dopravil míč do autu.
     
    36
    Paredes je dnes při chuti! Domácí středopolař se znovu opřel do míče z úctyhodné vzdálenosti a Puggioni jeho ránu tentokrát vytáhl na rohový kop!
     
    37
    Nainggolan si naběhl na parádní přihrávku za hostující obranu. Domácí křídelník chtěl centrovat na Džeka, ale balón se mu svezl po nártu a zamířil do zámezí.
     
    38
    Peres mohl uvolnit rozběhnutého spoluhráče na pravé straně, ale místo toho si natáhl míč do středu hrací plochy a po kontaktu se soupeřem upadl.
     
    39
    Exekuce přímého kopu se ujal Jesus. Jeho levá noha vyslala nadýchaný centr na zadní tyč, kde si dělal prostor Edin Džeko, ale balón proskákal mimo jeho dosah.
     
    40
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Nádherná branka! AS Řím se ujímá vedení! RADJA NAINGGOLAN se pohotově opřel do odraženého balónu a jeho rána ze střední vzdálenosti zapadla za záda vysoko postaveného brankáře! Opravdu parádní oblouček!
    40. Radja NAINGGOLAN - 1:0
     
    42
    Domácí fanoušci si užívají závěr prvního poločasu. Příznivci AS zatím hlasitě podporují svůj celek a ženou jej za vstřelením dalších branek.
     
    43
    Nainggolan v pokutovém území přiklepl patičkou míč do volného prostoru El Shaarawymu, který okamžitě vystřelil, jenže jeho pokus placírkou prolétl nad břevnem!
    43. El Shaarawy trestuhodně přestřelil branku.
     
    44
    Muriel si chtěl patičkou přehodit statického Fazia, ale naneštěstí pro hosty se domácí stoper dokázal vyšplhat k hlavičce.
     
    45
    Domácí v samotném závěru prvního poločasu zahrávali rohový kop a byla z toho další možnost! Do odraženého míče se znovu opřel Nainggolan a jeho dělovka tentokrát prosvištěla těsně vedle levé tyče!
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. Zatím sleduje pohledný fotbal s velkou porcí vyložených šancí! Muriel mohl už po pěti minutách hry poslat hosty do vedení, ale svůj průnik zakončil jen střelou do tyče. Poté si slovo vzal domácí Paredes, který nejprve orazítkoval břevno a o deset minut později protáhl Puggioniho. Branky se AS dočkalo pět minut před přestávkou. Radja Nainggolan parádním obloučkem rozjásal domácí příznivce! AS ještě mohlo své vedení navýšit. El Shaarawy ale pálil ve vyložené šanci nad branku.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas dnešního souboje. Sampdoria se okamžitě vydala do útoku po levém křídle, jenže Budimir si neproklestil cestu do vápna.
     
    47
    Dodo měl problémy s napadajícím El Shaarawym. Za jeho odkopem se vydal Djuričić, který ale svalil na trávník jednoho ze soupeřů. AS bude rozehrávat.
     
    48
    AS Řím právě vstřelil branku!
    AS Řím navyšuje své vedení na 2:0! El Shaarawy poslal krásný oblouček do pokutového území, kde si míč převzal EDIN DŽEKO a střelou podél brankáře na zadní tyč navýšil vedení domácího celku!
    48. Edin DŽEKO - 2:0
     
    50
    AS i po druhé vstřelené brance pokračuje v aktivním pojetí hry. Domácí celek se neustále tlačí na polovinu Sampdorie, ale obrana hostů se nyní dobře pohybuje.
     
    51
    El Shaarawy postupoval kupředu po levé straně hrací plochy, obešel Doda, ale už neměl sílu k odcentrování do pokutového území na Džeka.
     
    52
    Muriel se krásně natlačil do pokutového území, povodil si Fazia, ale domácí stoper se bleskově vrátil na svůj post a nedovolil soupeři zakončit.
     
    53
    De Rossi z první poslal míč za záda hostující obrany, kde o něj bojoval Edin Džeko, avšak bosenskému střelci tentokrát nebylo přáno.
     
    54
    Sampdoria se po dlouhé době usadila na polovině domácího celku. Dodo vhodil míč do hry, balón se dostal do vápna, ale Budimir si nepohlídal své postavení. Ofsajd!
     
    55
    Jesus potáhl míč až na polovinu soupeře, předal balón před sebe, nicméně Rui se unáhlil s odcentrováním. Jeho pobídku zablokoval Bereszynski.
     
    56
    Obrovská šance AS po rohovém kopu! Na přední tyči se uvolnil Edin Džeko, který zády k brance orazítkoval vzdálenější tyč!
    56. Džekova hlavička po rohovém kopu
     
    57
    El Shaarawy si nabíhal na hranici pokutového území, kam směřovala prudká přihrávka z pravé strany. Před domácím zakončovatelem odvrátil nebezpečí Dodo.
     
    58
    Edin Džeko se tentokrát ocitl v pozici přihrávajícího fotbalisty. Domácí útočník obdržel přihrávku na hranici vápna, ale raději vrátil balón pod sebe.
     
    59
    Nyní už však bosenský kanonýr přispěchal s dalším ohrožením branky! Džeko si parádně zpracoval míč a okamžitě pálil levačkou. Puggioni jeho přijemní pokus vyrazil na roh!
     
    60
    Linetty centroval do pokutového území, ale centr mu vůbec nesedl. Míč se přesto stočil přímo do branky a Alisson jej krotil až na čáře.
     
    61
    Budimir spálil obrovskou možnost na snížení! Hostující útočník dostal přihrávku do pokutového území, měl čas na zakončení, ale trestuhodně minul branku!
     
    62
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Naopak na druhé straně se domácí prosazují! Nedáš, dostaneš! Hostující obraně utekl STEPHAN EL SHAARAWY, hrudí si připravil míč na střelu a levačkou přehodil brankáře!
    62. Stephan EL SHAARAWY - 3:0
     
    63
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Džeko, přichází Totti.
     
    64
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Budimir, přichází Schick.
     
    65
    De Rossi si skvěle splnil defenzivní povinnosti. Středopolař AS Řím se vrátil na hranici pokutového území a skvěle našasovaným skluzem vybojoval míč.
     
    66
    Francesco Totti se poprvé v utkání potkal s míčem. Legenda domácího celku okamžitě vyslala prudkou přihrávku mezi obránce, ale nikdo v rudém na balón nedosáhl.
     
    67
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází El Shaarawy, přichází Perotti.
     
    68
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Linetty, přichází Praet.
     
    69
    Alisson vystartoval ven z brankové čáry, ale nepřipsal si zrovna jistý zákrok. Domácímu brankáři míč vypadl z rukavic, ale hosté se dopustili faulu.
     
    70
    Francesco Totti si parádním zpracováním připravil míč ke střele a jedovatou ránou prověřil pozornost hostujícího brankáře.
     
    71
    Sampdoria zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na zadní tyč, kde se k zakončení prodral Regini, nicméně jeho hlavička mířila příliš vysoko.
     
    72
    Patrik Schick se sice zapsal mezi střelce, ale radost mu pokazil asistent rozhodčího! Český talent se totiž v době přihrávky pohyboval v ofsajdové pozici.
     
    73
    Sampdoria se v posledních minutách tlačí na polovinu domácího celku. Hosté hledají cestičku do pokutového území a chtějí vsítit alespoň čestný zásah.
     
    74
    AS se však rychle zmocnilo míče a domácí už znovu diktují tempo hry. Diváci si mezitím užívají nadějného skóre a předčasně oslavují postup.
     
    75
    De Rossi efektní patičkou prodloužil míč do běhu Perottimu. Střídající fotbalista AS však nedostihl balón před dobře postaveným obráncem.
     
    76
    Mario Rui se s míčem prosmýkl až na hranici pokutového území, ale balón jej neposlechl a uskočil mu do zámezí. Sampdoria může kombinovat.
     
    77
    Francesco Totti se mohl zapsat mezi střelce! Miláček fanoušků dostal přihrávku na pravou stranu pokutového území, ale Puggioni jej vychytal!
     
    78
    Muriel sprintoval do pokutového území za dlouhou přihrávkou. Na poslední chvíli se k němu stačil vrátit Jesus, jež se před něj natlačil tělem.
     
    79
    Střídání v týmu UC Sampdoria: ze hřiště odchází Dodo, přichází Pavlović.
     
    80
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Rui, přichází Emerson.
     
    81
    Hra je znovu přerušena. Na trávníku nyní zůstává ležet Peres, který se po ostrém souboji na polovině hřiště drží za levý kotník.
     
    82
    Hosté rozjíždějí další kombinaci na své polovině. Domácí fanoušci nejsou spokojeni s laxním přístupem AS a z tribun se ozývá pískot.
     
    83
    Střídající Perotti si připravil míč v pokutovém území a jeho technický obstřel prosvištěl těsně vedla vzdálenější tyče!
     
    84
    Jesus postupoval s míčem podél levé postranní čáry. Domácí obránce prošel na polovinu soupeře, ale nesetkal se s podporou svých kolegů.
     
    85
    Cigarini se prezentoval střelou ze střední vzdálenosti. Hostující záložník ale pálil v záklonu a jeho pokus prolétl vysoko nad brankou.
     
    86
    Alisson pomohl defenzívě AS. Brankář Římanů odkopl míč před napadajícím Schickem až na polovinu Sampdorie. Zápas se už jen dohrává.
     
    87
    Perotti se v pokutovém území natahoval po další přihrávce mezi obránce. Puggioni proti němu rychle vystartoval a míč schoval v rukavicích.
     
    88
    Perotti je dnes při chuti! Tentokrát se po levém křídle prosmýkl kolem obránce a prudkou pobídkou na malé vápno hledal Tottiho. Regini na poslední chvíli zasáhl.
     
    89
    Domácí zadáci kombinují s míčem na své polovině. Nikdo z hráčů AS Řím nyní zrovna neoplývá pohybem. Na tribunách se mezitím rozjela oslava postupu.
     
    90
    Perotti obdržel ještě jednu možnost k zakončení. Střídající fotbalista zkoušel štěstí technickým obstřelem, jenže do cesty se mu postavil obránce.
     
    90
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Tak přeci jen je tady ještě jedna branka! RADJA NAINGGOLAN si naběhl na Perottiho centr a hlavičkou z malého vápna uklidil míč pod břevno! Sampdoria je zralá na ručník!
    90. Radja NAINGGOLAN - 4:0
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Patrik Schick v nastaveném čase napadal rozehrávku AS, ale domácí obránci dnes hrají s jistotou a s českým útočníkem si zahráli bago.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! AS Řím zvládlo dnešní utkání ve velkém stylu, poráží Sampdoriu 4:0 a postupuje do čtvrtfinále Coppa Italia! Pět minut před přestávkou otevřel skóre Radja Nainggolan. Římanům se povedl také vstup do druhé půle. Po třech minutách se trefil Edin Džeko! Po hodině hry přidal třetí branku Stephan El Shaarawy a v samotném závěru pečetil vítězství AS Radja Nainggolan!
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 4:11.
     
    Z mé strany je to pro dnešek vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:55:10)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 40. Nainggolan, 48. Džeko, 62. El Shaarawy, 90. Nainggolan


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 13:2. Střely mimo: 6:5. Rohy: 11:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 4:11.
    AS Rím: Alisson – Rüdiger, Fazio, Jesus – Peres, De Rossi, Paredes, Rui (80. Emerson) – El Shaarawy (67. Perotti), Nainggolan, Džeko (63. Totti)
    Náhradníci: Szczesny, Lobont, Manolas, Vermaelen, Emerson Palmieri, Seck, Strootman, Gerson, Totti, Perotti

    Sampdoria Janov: Puggioni – Bereszynski, Silvestre, Regini, Dodo (79. Pavlović) – Duričić, Cigarini, Linetty (68. Praet) – Budimir (64. Schick), Fernandes, Muriel
    Náhradníci: Krapikas, Tozzo, Pedro Pereira, Pavlovic, Dodô, Amuzie, Cigarini, Praet, Schick, Budimir

    Rozhodca: Calvarese