Montreal – Pittsburgh 1:4 (kon.) | Winnipeg – Arizona 6:3 (kon.) | Detroit – Boston 6:5 (2:1 po s.n.)
Edmonton – Florida 4:3 (po pr.) | LA Kings – San Jose 2:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Detroit Red Wings
6:5 (1:4, 3:1, 1:0 - 0:0)
Boston Bruins
cz Štvrtok 19.01.2017, 02:00 • Joe Louis Arena, Detroit • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Frans NIELSEN - 6:5
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Detroit Red Wings.
    Autorem vítězné branky je FRANS NIELSEN.
    56:56 Gustav NYQUIST - 5:5
     
    56:56
    Detroit právě vstřelil branku!
    Dylan Larkin se na levém křídle neukvapil se střelou a poslal před bránu krásnou přihrávku, do které vložil hůl GUSTAV NYQUIST a bekhendem puk usměrnil vedle pravého betonu bezmocného Tuukka Raska, který byl mimo a už se nestačil včas vrátit. V Joe Louis Areně je skóre znovu vyrovnané, tentokrát 5:5! Asistence: Dylan Larkin a Tomáš Tatar.
    34:57 Adam MCQUAID - 4:5
     
    34:57
    Bruins právě vstřelili branku!
    ADAM MCQUAID od modré čáry zápěstím nahodil puk směrem na bránu a po teči jednoho z domácích hráčů zamířil mezi betony Petra Mrázka. Bruins po pouhých 21 sekundách získali vedení zpět a bleskově odpověděli na vyrovnávací gól Tomáše Tatara! Asistence: David Krejčí.
    34:36 Tomáš TATAR - 4:4
     
    34:36
    Detroit právě vstřelil branku!
    Brandon Carlo před střídačkami v klíčovém okamžiku podklouzl a TOMÁŠ TATAR si z levého křídla krásně sjel před bránu, kde si puk hodil z forhendu na bekhend a po ledě zamířil mezi betony Tuukka Raska, od něhož se nakonec kotouč odrazil pod horní tyč. Joe Louis Arena je na nohou! Detroit smazal tříbrankové manko a vyrovnal v závěru druhé třetině na 4:4!
    29:54 Andreas ATHANASIOU - 3:4
     
    29:54
    Detroit právě vstřelil branku!
    Thomas Vanek nádhernou bekhendovou přihrávku zpoza brány našel najíždějícího ANDREASE ATHANASIOUA, který bez přípravy v blízkosti pravé tyče zamířil nad přesouvajícího se Tuukka Raska. Detroit skóroval potřetí v zápase a prohrává pouze o gól! Asistence: Thomas Vanek a Mike Green.
    24:21 Xavier OUELLET - 2:4
     
    24:21
    Detroit právě vstřelil branku!
    XAVIER OUELLET se dostal na vrcholu levého kruhu pro vhazování a bez přípravy napřáhl k nádherné střele s příklepem, která nad lapačkou bezmocného Tuukka Raska, který měl zacloněný výhled, zamířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány – 2:4!
    19:01 Patrice BERGERON - 1:4
     
    19:01
    Bruins právě vstřelili branku!
    PATRICE BERGERON v blízkosti pravé tyče skvěle tečoval střelu Toreyho Kruga od modré čáry a puk nad levým betonem střídajícího Petra Mrázka zamířil do sítě. Bruins využili obě dvě přesilové hry a vedou v Detroitu opět o tři branky! Asistence: Torey Krug a Brad Marchand.
    15:32 Dylan LARKIN - 1:3
     
    15:32
    Detroit právě vstřelil branku!
    Petr Mrázek dvěma zákroky podržel Detroit nad vodou a DYLAN LARKIN krásnou diagonální přihrávkou z obraného pásma našel na pravém křídle rozjetého Tomáše Tatara, který prudce zabrzdil a počkal, až mu najede ze druhé vlny. Následovala prudká Larkinova střela, která nad vyrážečkou Tuukka Raska zamířila do levého horního rohu brány – 1:3! Asistence: Tomáš Tatar a Riley Sheahan.
    08:50 Frank VATRANO - 0:3
     
    08:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    FRANK VATRANO si mezi kruhy pro vhazování po nádherné výměně puku mezi Davidem Krejčím a Ryanem Spoonerem bez přípravy srovnal puk na hůl a nad vyrážečkou Jareda Coreaua zamířil k levé tyči. Frank Vatrano využil přesilovou hru a svým druhým gólem v utkání poslal Bruins do tříbrankového vedení! Asistence: David Krejčí a Ryan Spooner.
    02:27 Brandon CARLO - 0:2
     
    02:27
    Bruins právě vstřelili branku!
    BRANDON CARLO v pravém kruhu pro vhazování napřáhl po zpětné přihrávce Brada Marchanda bez přípravy k nádherné střele s příklepem, která zamířila nad lapačkou Jareda Coreaua do bližšího horního rohu brány. Boston skóroval v oslabení a vede 2:0! V Joe Louis Areně je ticho jako v kostele. Asistence: Brad Marchand a Patrice Bergeron.
    00:44 Frank VATRANO - 0:1
     
    00:44
    Bruins právě vstřelili branku!
    Bruins v úvodu utkání zasypali bránu Jareda Coreaua sprchou střel a po zablokované střele Adama McQuaida z pravého křídla se dostal před bránou k dorážce FRANK VATRANO, který napoprvé sice ještě neuspěl, napodruhé už ale puk poslal do odkryté pravé strany brány. Bruins se ujali po 44 sekundách vedení a nic na tom nezměnila ani Coach Challenge domácího týmu kvůli postavení mimo hru! Asistence: Adam McQuaid a Patrice Bergeron.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 16. D. Larkin (Tatar, Sheahan), 25. Ouellet, 30. Athanasiou (Vanek, Green), 35. Tatar, 57. Nyquist (D. Larkin, Tatar), rozh. náj. Nielsen – 1. Vatrano (McQuaid, Bergeron), 3. Carlo (Marchand, Bergeron), 9. Vatrano (Krejčí, Spooner), 20. Bergeron (Krug, Marchand), 35. McQuaid (Krejčí)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Andreas Athanasiou (DET)
    0:0   Ryan Spooner (BOS)
    2. séria:
    1:0   Thomas Vanek (DET)
    1:1   Brad Marchand (BOS)
    3. séria:
    2:1   Frans Nielsen (DET)
    2:1   Frank Vatrano (BOS)


    Detroit Red Wings: Coreau (9. Mrázek) – DeKeyser, Green, Ericsson, Marčenko, Ouellet, Jensen – Nyquist, Zetterberg (C), Mantha – Athanasiou, Nielsen, Vanek – Tatar, Sheahan, D. Larkin – D. Miller, Glendening, Abdelkader (A).
    Boston Bruins: T. Rask (McIntyre) – Chára (C), Carlo, Krug, McQuaid, Morrow, Liles – Marchand, Bergeron (A), Vatrano – Schaller, Krejčí, Pastrňák – Spooner, Backes (A), Czarnik – Blidh, D. Moore, Riley Nash.

    Rozhodca: Garrett Rank, Steve Kozari. Čároví: Scott Cherrey, Derek Amell

    Diváci: 20027