Novokuzneck – Barys 2:4 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Omsk 3:5 (kon.) | D. Moskva – CSKA Moskva 1:0 (kon.)
Kazaň – Ufa 6:5 (po pr.) | Viťaz – Togliatti 4:1 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
CSKA Moskva
cz Streda 18.01.2017, 17:30 • VTB Ice Palace, Moskva • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:58
    Igor Ožiganov v pravém rohu obranného pásma jasně podrazil Alexeje Těreščenka a dostal dvě minuty za podražení. CSKA Moskva bude hrát v oslabení a jeho šance na vyrovnání jsou v současné chvíli hodně mizivé!
     
    56:03
    Jeden z hráčů CSKA Moskva předvedl v blízkosti pravé tyče nádhernou stahovačku a nebezpečně vypálil, podle znovu bych řekl, že puk se odrazil mimo od tyče!
    52:11 Grigorij Panin málem moskevské derby nedohrál.
     
    52:11
    Grigorij Panin při obratu v obraném pásmu utrpěl nepříjemné zranění poté, co se mu brusle zaryla hluboko do ledu a málem si vyvrtnul kotník!
     
    51:11
    Andrej Světlakov na levém křídle napřáhl od modré čáry ke střele zápěstím, která těsně nad ledem mířila k přední tyči, Alexandr Jerjomenko šel ale rychle dolů a vyrážečkou ji skvěle vyrazil!
     
    43:35
    Jegor Zajcev v blízkosti obranné modré čáry zabránil CSKA rozjet nebezpečný protiútok a dostal dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    40:52
    Nikita Pivcakin dostal dvě minuty za nedovolené bránění a podruhé v dnešním moskevském derby byl vyloučen.
     
    34:57
    Jan Muršak byl zřejmě hráčem, který střelou zápěstím mířil z levého kruhu pro vhazování pod horní tyč, Alexandr Jerjomenko ale dokázal jeho pokus hrudí vyrazit mimo a měl štěstí, že v blízkosti pravé tyče nebyl nikdo z hráčů CSKA, protože kdyby ano, dorážel by puk do prázdné brány!
     
    32:15
    Mat Robinson se na modré čáře krásně vyhnul jednomu z hráčů CSKA a poté napřáhl k nádherné střele, která po ledě mířila ke vzdálenější pravé tyči, nakonec ji ale před bránou bruslí zablokoval jeden z hráčů!
     
    29:10
    Arťom Fjodorov v blízkosti levé tyče zaklekl jednou nohou, aby se pořádně opřel do střelu s příklepem, která bez přípravy z ostrého úhlu skončila na betonu Iljy Sorokina! Brankář CSKA Moskva nemá tolik práce, když už ale na něj jde nějaká střela, tak je nebezpečná!
     
    28:03
    Andrej Kuzmenko usedl na trestnou lavici na dvě minuty poté, co byl vyloučen za podražení.
    26:28 Alexej TĚREŠČENKO - 1:0
     
    26:28
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Juuso Hietanen nádhernou přihrávkou přes šířku útočného pásma z pravého křídla přenesl hru na Martinše Karsumse. Ten vzápětí naznačil v levém kruhu pro vhazování střelu a skrytou přihrávkou našel ALEXEJE TĚREŠČENKA, který na vzdálenější pravé tyči puk po ledě z blízkosti poslal do odkryté brány. Dinamo krásně sehrálo přesilovou hru a vede v moskevském derby 1:0! Asistence: Martinš Karsums a Juuso Hietanen.
     
    24:55
    Arťom Blažijevskij během úniku Maxima Karpova zahákoval a dostal dvě minuty. Hra bude pokračovat ve hře 4 na 4 a poté začne zkrácená přesilová hra Dinama.
    24:43 Maxim Karpov a jeho samostatný únik během oslabení!
     
    24:43
    Maxim Karpov po pravém křídle ve vlastním oslabení vyrazil do rychlého protiútoku a dokázal se dostat do samostatného úniku, Ilja Sorokin ho ale dokázal fantasticky vychytat! Neskutečné momenty.
    24:03 Jerjomenko ani vleže neumožnil CSKA skórovat!
     
    24:03
    Geoff Platt mohl potrestat obrovskou chybu jednoho z hráčů Dinama, který v blízkosti levé tyče promáchl při pokusu o vyhození puk, jenže po sjetí před bránu nedokázal puk přes levý beton Alexandra Jerjomenka procedit do brány, stejně jako vzápětí Igor Ožiganov a Valerij Ničuškin, jehož pokus brankář Dinama na brankové čáře vleže zastavil lapačkou!
     
    23:32
    Ansel Galimov dostal menší trest za nedovolené bránění poté, co nedovoleným způsobem zastavil Geoffa Platta.
     
    16:03
    Juuso Hietanen si na levém křídle najel na nádhernou zpětnou přihrávku spoluhráče z pravého rohu útočného pásma a krásnou střelou mířil nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, jenže Ilja Sorokin jeho pokus fantasticky vyrazil lapačkou před sebe a poté puk rychle zmrazil!
     
    15:21
    Arťom Fjodorov po levé straně pronikal do útočného pásma a zezadu byl zahákován Nikitou Pivcakinem, který nakonec dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Také Dinamo si v závěru první třetiny zahraje první přesilovou hru.
     
    14:11
    CSKA rozjelo nádhernou kombinační akci a po zpětné přihrávce z levého rohu útočného pásma pálil na pravém křídle z ostrého úhlu Kirill Petrov, jenže bránu tvrdou ránou minul!
     
    12:15
    Ilja Nikulin dostal dvě minuty za zásah do oblasti hlavy plus deset minut osobní trest za nesportovní chování. Jeho tvrdý faul opět schytal nepříjemně Andrej Světlakov, který pro svůj tým vybojoval přesilovou hru 5 na 3!
     
    11:18
    Andrej Světlakov po levé straně pronikal do útočného pásma a zezadu byl seknut přes ruce Denisem Kokarevem.
    09:33 Jerjomenkův fantastický zákrok proti střele Ničuškina.
     
    09:33
    Valerij Ničuškin se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci a střelou zápěstím dobře mířil do bližšího horního rohu brány, jenže Alexandr Jerjomenko předvedl úžasný reflex a vyrážečkou jeho pokus vyrazil mimo! "Ou", to byla další velká šance!
    08:13 Kokarev ve stoprocentní šanci minul odkrytou bránu!
     
    08:13
    Denis Kokarev se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a mohl puk uklízet do prázdné brány, jenže také on ji ve stoprocentní šanci minul! V hledišti to jen hučelo.
    06:20 CSKA Moskva a jeho stoprocentní branková příležitost!
     
    06:20
    Jeden z hokejistů CSKA Moskva se před bránou dostal k odraženému puku po zablokované střele a brankář Alexandr Jerjomenko byl po předchozím skluzu úplně mimo, jeho následná střela po ledě ale místo v prázdné bráně skončila těsně vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    02:58
    Jeden z hokejistů CSKA Moskva nabral na levém křídle rychlost a po zavezení puku do útočného pásma krásnou střelou mířil ke vzdálenější pravé tyči, Alexandr Jerjomenko ji ale dobře viděl a dokázal ji vyrazit mimo. Nebyl to lehký zákrok, ale zvládl ho!
     
    00:58
    Valerij Ničuškin si nádherně sjel z pravého křídla jako by se nechumelilo před bránu, vzápětí mu ale sjel kotouč z čepele hole a v blízkosti levé tyče se mu zakončit nepodařilo.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 27. A. Těreščenko (Karsums, Hietanen)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Zalivin) – I. Nikulin (A), Rylov (A), M. Robinson, D. Višněvskij, Hietanen, Makljukov, J. Zajcev – Karsums, Kašpar, A. Těreščenko (C) – Cvetkov, A. Galimov, Fjodorov – Kokarev, Gorovikov, Podšendjalov – Dugin, Čebykin, Brjukvin – Karpov.
    CSKA Moskva: Sorokin (Samoilov) – Pivcakin, Blažijevskij, Ožiganov (C), Denisov, Panin, Čmychov, Naumenkov – K. Petrov, Popov, Ničuškin (A) – Muršak, Platt, Scott – Svetlakov, Kugryšev, Kuzmenko (A) – Andronov, Tělegin, Vorošilo – .

    Rozhodca: Alexej Ravodin, Michail Buturlin. Čároví: Dmitrij Sivov, Roman Šichanov

    Diváci: 8079