NY Rangers – Dallas 6:7 (kon.) | Columbus – Carolina 4:1 (kon.) | Toronto – Buffalo 4:3 (kon.)
St. Louis – Ottawa 4:6 (kon.) | Minnesota – NJ Devils 3:4 (kon.) | Calgary – Florida 5:2 (kon.)
Colorado – Chicago 4:6 (kon.) | Vancouver – Nashville 1:0 (kon.) | Anaheim – Tampa Bay 2:1 (po pr.)
koniec
St. Louis Blues
4:6 (1:1, 1:2, 2:3)
Ottawa Senators
cz Streda 18.01.2017, 02:10 • Scottrade Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:12 Patrik BERGLUND - 4:6
     
    59:12
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí ale ještě vykřesávají kapičku naděje. Jednu z posledních akcí St. Louis zakončil Edmundson, avšak jeho střela z levé strany byla skvěle tečována PATRIKEM BERGLUNDEM. Condon na tuto změnu směru nemohl reagovat. Asistence: Joel Edmundson, David Perron
    58:47 Mark STONE - 3:6
     
    58:47
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak a je hotovo. Senátoři vyhráli souboj u zadního mantinelu, Brassard puk posunul k MARKU STONEOVI a ten už měl zdánlivě jednoduchou práci. Hostující útočník puk dovezl až k útočné modré čáře a skóroval do prázdné brány. Asistence: Derick Brassard, Zack Smith
     
    56:59
    Ottawa se dopustila zakázaného uvolnění. Vhazovat se bude před Condonem, ale domácí si ještě berou oddechový čas a Carter Hutton už zůstane na střídačce.
    53:53 Mike HOFFMAN - 3:5
     
    53:53
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Po dlouhé době se vinou icingu vhazovalo u Huttona a hosté možná definitivně potvrzují vítězství. Od modré čáry šel puk do rohu kluziště a poté rychle na hůl MIKEA HOFFMANA. Ten měl mezi kruhy dost prostoru a navíc vypálil naprosto fantasticky. Asistence: Jean-Gabriel Pageau, Tom Pyatt
     
    53:15
    Blues mohli potrestat chybnou rozehrávku soupeře. Schwartz zakončoval z mezikruží, avšak Methot obětavě padl do střely a jedovaté zakončení dokázal srazit.
     
    50:10
    Nyní se ale ke střele z pravého kruhu prodral Perron. Domácí forvard ale netrefil odkrytou část brány přesunujícího se Condona a kotouč zůstal na boční síti.
    42:35 Mark STONE - 3:4
     
    42:35
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Teď už však hosté opět vedou. Pokažená rozehrávka domácího celku skončila přesně na holi MARKA STONEA, který nevymýšlel nic světoborného a rychlou střelou vypálil přesně pod břevno Huttonovy brány. Těžce vypracované vyrovnání domácích je tak fuč. Bez asistence.
    41:35 Alexander STEEN - 3:3
     
    41:35
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Na led se vrátila vyloučená dvojice Steen-Brassard a domácí využívají přesilovou hru. Byl to právě ALEXANDER STEEN, který si přímo z trestné lavice sjel k pravému kruhu a skvělou Shattenkirkovu přihrávku od mantinelu proměnil v gólovou střelu. Asistence: Kevin Shattenkirk, Alex Pietrangelo
     
    40:43
    Parayko podél mantinelu prošel až k útočné modré čáře, kde byl podražen Jeanem-Gabrielem Pageauem (OTT). Domácí budou hrát přesilovou hru čtyř proti třem.
     
    39:28
    Alexander Steen (STL) se dostal do křížku s Derickem Brassardem (OTT) a oba z toho vycházejí s dvouminutovým vyloučením za sekání.
    39:14 Kevin SHATTENKIRK - 2:3
     
    39:14
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru třetiny přichází důležitý kontaktní gól domácích! Vladimir Tarasenko se dostal k volnému puku u mantinelu a okamžitě oslovil KEVINA SHATTENKIRKA. Obránce Blues natáhl ke střele, která ve vzduchu trochu zaplachtila a skončila za zády překvapeného Condona. Asistence: Vladimir Tarasenko, Dmitrij Jaškin
     
    37:30
    Až nyní se ruský střelec prezentoval nadějnou střelou, kterou Condon zlikvidoval levým ramenem. Velmi dobrá šance domácího celku!
    34:51 Bobby RYAN - 1:3
     
    34:51
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Tak to jsou pro St. Louis těžké minuty. Dzingelova přihrávka do brankoviště uvízla mezi tyčí a betonem, ale BOBBY RYAN následně využil delší prodlevy před hvizdem sudího a protlačil puk za brankovou čáru. Domácím se to sice příliš nelíbí, ale gól samozřejmě musí platit. Asistence: Ryan Dzingel, Kyle Turris
    33:26 Mike HOFFMAN - 1:2
     
    33:26
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a berou si zpět jednogólové vedení. Kombinace na modré čáře dospěla k Turrisově střele, jež sice byla sražená, ale odrazila se přesně k MIKEU HOFFMANOVI. Hostující forvard byl sám na pravém kruhu a v pohodě zakončil do odkryté části brány. Přesunující se Hutton byl bez šance. Asistence: Kyle Turris, Dion Phaneuf
     
    32:26
    Kyle Turris byl při zakončení seknut Paulem Stastnym (STL). Druhá přesilová hra pro Sens.
     
    31:37
    Dobrá kombinace mezi Stonem a Smithem nakonec přinesla dobrou šanci Ottawy. Druhý zmíněný totiž dostal puk před Huttona, avšak bekhendem zblízka přestřelil.
     
    28:54
    Aktivní přístup hostů nakonec slavil úspěch v podobě zisku kotouče. Do nadějného zakončení se poté dostal Kyle Turris, avšak Hutton se stačil přesunout.
     
    23:54
    Mike Condon už byl překonán, ale jeden z domácích puk zleva nedokázal dorazit do odkryté brány za zády hostujícího brankáře.
     
    22:54
    Mike Hoffman předvedl rychlý výpad, přes dva obránce dokázal zakončit z mezikruží, ale Carter Hutton vytáhl pěkný zákrok!
     
    16:39
    Neurovnaná kombinace Ottawy nakonec přinesla obrovskou šanci. Stone vytáhl parádní přihrávku z rohu kluziště, kterou oslovil zcela volného Hoffmana. Ten pálil z první, avšak Huttonovu bránu trefit nedokázal.
     
    15:59
    Domácí se dostali k puku a na trestnou lavici tak pomalu míří Jay Bouwmeester (STL). Přestupkem domácího obránce bylo sekání.
     
    12:31
    Na druhé straně se připomněl Robby Fabbri, kterého obrana Ottawy nehlídala zrovna důrazně. Domácí útočník se zprava natlačil ke Condonovi, ale toho už forhendem nepřekonal.
     
    10:59
    Druhá komerční přestávka je minulostí a hned po ní se do šance dostal Kyle Turris. K tomu se od mantinelu odrazil volně klouzající kotouč, nicméně svižnou střelu Hutton dokázal vyškrábnout lapačkou.
     
    10:48
    Ve skvělé pozici před bránou se ocitl Zack Smith, jenž však na Huttona zblízka nevyzrál. Následně to ještě zkusil Brassard, ale i proti němu byl úspěšnější domácí brankář.
    09:34 Paul STASTNY - 1:1
     
    09:34
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    A máme vyrovnáno! Z pravého kruhu šel puk na hůl Bouwmeestera, který nezvolil nejtvrdší střelu, ale spíše kotouč nabízel na teč. To skvěle pochopil Cecim bráněný PAUL STASTNY, jenž puk lehkým dotekem usměrnil přesně k tyči. Asistence: Jay Bouwmeester, Alexander Steen
     
    07:30
    Perron se před bránou soupeře prodíral k dorážce, avšak při této snaze byl faulován. Dvě trestné minuty za hákování si odsedí Kyle Turris (OTT).
    03:03 Jean-Gabriel PAGEAU - 0:1
     
    03:03
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Jenže z pokračující akce se hosté dostávají do vedení. Pyattem nahozený puk z rohu kluziště se zastavil u tyče Huttonovy brány a JEAN-GABRIEL PAGEAU kotouč pohotově dorazil za lehce zmateného gólmana. Nikdo chvíli nevěděl, co se stalo, ale nakonec se hráči Ottawy přeci jenom radují. Asistence: Tom Pyatt, Erik Karlsson
     
    02:20
    Ryan Reaves (STL) s Chrisem Neilem (OTT) nám úvod zápasu zpestřili bitkou. Domácí hokejista měl navrch, a ač na ledě skončil jako první, můžeme ho brát za vítěze šarvátky. Oba kohouti dostávají pětiminutový trest.
     
    01:29
    Po rychlém útoku Blues se puk zpoza brány zjevil před Lehteräm, který okamžitě dorážel, ale zblízka Condona nedokázal překonat.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 10. Stastny (Bouwmeester, Steen), 40. Shattenkirk (Tarasenko, Jaškin), 42. Steen (Shattenkirk, Pietrangelo), 60. Berglund (Edmundson, Perron) – 4. Pageau (Pyatt, E. Karlsson), 34. Hoffman (Turris, Phaneuf), 35. B. Ryan (Dzingel, Turris), 43. Mark Stone, 54. Hoffman (Pageau, Pyatt), 59. Mark Stone (Brassard, Z. Smith)


    St. Louis Blues: C. Hutton (Allen) – Pietrangelo (C), Parayko, Bouwmeester, Shattenkirk (A), Edmundson, Bortuzzo – Schwartz, Stastny (A), Steen – Jakupov, Lehterä, Tarasenko – Fabbri, Berglund, Perron – Jaškin, Brodziak, Reaves.
    Ottawa Senators: Condon (Driedger) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Borowiecki, Ch. Wideman – Z. Smith, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris, B. Ryan – Hoffman, Pageau, Pyatt – Kelly, Lazar, Neil (A).

    Rozhodca: Jake Brenk, Dan O'Halloran – Brandon Gawryletz, Jonny Murray

    Diváci: 18 922