Sparta Praha – Växjö 4:0 (kon.) | Fribourg – Frölunda 0:4 (kon.)
koniec
Fribourg-Gottéron
0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Frölunda HC
cz Utorok 17.01.2017, 20:15 • BCF Arena • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:15.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na řadě odvetné semifinále hokejové Ligy mistrů mezi týmy Fribourg Gottéron a Frölunda Indians.
     
    Fribourg-Gottéron

    Švýcarský Fribourg postoupil do čtvrtfinále přes finskou KalPu, se kterou nejprve remizoval 1:1 a v odvětě pak na domácím ledě zvítězil 3:2 v prodloužení. Ve čtvrtfinále pak narazil na českého zástupce v podobě týmu HC Vítkovice Ridera. A i zde si počínali hokejisté tohoto celku velmi dobře, když na ledě Vítkovic brali výhru 5:2 a doma pak postup mezi nejlepší čtyři celky hokejové Ligy mistrů potvrdili těsnou výhrou 3:2. Nyní narazil v semifinále na těžký oříšek v podobě švédské Frölundy, která svou sílu potvrdila v prvním měření sil, když doma zvítězila 5:1. Stvrdí dnes postup do finále LM nebo hosty ještě Fribourg potrápí?
     
    Frölunda Indians

    Frölunda je v tomto dvojzápase v roli favorita, což potvrdila už v prvním duelu s Fribourgem. Tento tým vládne švédské lize, kde si už vybudoval solidní náskok, a tak se mohou hráči Frölundy více soustředit na účinkování v Lize mistrů. Ve čtvrtfinále si v klidu poradili s Linköpingem, kterého znají ze švédské ligy, v součtu skóre 9:2. I v předchozích fázích si počínali velmi jistě. V osmifinále zničili Berlín a v prvním kole si poradili s Minskem. I ze skupiny postoupili z prvního místa. Nyní mají hosté v zádech domácí výhru 5:1 a do odvety si tak vypracovali solidní náskok. Fribourg se ale určitě ještě nevzdá a pokusí se Frölundu minimálně potrápit.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Birner (FRI)
    Roman Červenka (FRI)
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Fribourg-Gottéron: Conz (Saikkonen) – Stalder, Chavaillaz, Kienzle, Leeger, Picard (A), Rathgeb – Mottet, Schmutz, Mauldin – Fritsche, Neuenschwander, Rivera (A) – Sprunger (C), Birner, Červenka – Neukom, Chiquet, Ritola

    Frölunda Indians: Gustafsson (Bakala) – Donovan, Nyberg, Westerlund, Tömmernes (A), Nørstebø, Larsson, Dahlin – Hjalmarsson, Lundqvist (C), Wellman – Sundström, Figren, Grundström – Ehn, Olofsson, Bergenheim – Carlsson, Rosseli-Olsen, Lasu (A) – Stålberg

    Rozhodčí: Gofman (RUS), Pešina (CZE) – Borga, Fluri (oba SUI).
     
    Hráči obou celků se už řadí na modrých čárách a utkání tak za malou chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:22
    Hráči Frölundy se hned po vhazování prodrali do útočného pásma a hned z levého kruhu vypálil Nyberg, ale jeho střela se pouze otřela o boční konstrukci domácí branky.
     
    00:59
    Máme tu hned první vyloučení tohoto zápasu. Na dvě minuty odchází na trestnou lavici domácí Mottet a Frölunda si zahraje přesilovou hru.
     
    01:30
    Fribourg se dokázal hned osvobodit a hráči domácích tak poslali kotouč až před hostujícího brankářek Gustafssona.
     
    02:18
    Hosté se už dostali do rozestavení v přesilové hře, ale následně o kotouč přišli. Hráči domácího celku se tak znovu osvobozují.
     
    02:52
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Fribourg-Gottéron (Birner – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Donovan – 2 min., hákování).
     
    02:59
    Mottet skáče na ledovou plochu a domácí hráči jsou tedy v plném počtu.
     
    03:45
    Před brankou hostů číhal Michal Birner, ale bývalý liberecký Tygr se do zakončení nedostal. Obrana Frölundy zapracoval na jedničku a zabránila domácím jejich šanci.
     
    04:34
    Na druhé straně pálil od modré čáry Westerlund, ale také on se prosadit nedokázal. Stále tak na úvodní branku druhého semifinále musíme čekat.
     
    04:55
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Sundström – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:03
    Michal Birner se opřel do střele takřka od modré čáry a svou dělovkou orazítkoval břevno Gustafssonovy svatyně!
     
    05:58
    Hosté se dokázali osvobodit a kotouč tak letí až před domácí branku. Fribourg tak bude muset zakládat svou přesilovkovou akci z hloubi vlastního pásma.
     
    06:35
    Leeger dostal nabito na modrou čáru a také on na Gustafssona vyslal jedovatou střelu. S tou si ale hostující brankář dokázal poradit.
     
    06:55
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    07:49
    A další šance domácích, z levého kruhu střílel Roman Červenka, jenže jeho střelu srazila obrana hostů nad ochrannou síť.
     
    08:35
    Gustafsson znovu musel zasahovat proti domácí střele. I díky jeho zákroku se stále stav tohoto zápasu nemění.
     
    09:49
    Domácí jsou nyní aktivnějším týmem a znovu zahrozili před brankou Frölundy. I tentokráte ale byl Gustafsson na svém místě.
     
    10:45
    V další obrovské šanci se ocitli domácí, ale ani tentokráte z toho není úvodní branka. Senzační Gustafsson znovu úřadoval!
     
    11:38
    No hosté nyní mají co dělat s hodně aktivně hrajícím Fribourgem, který se tak snaží stále o první branku tohoto zápasu.
     
    12:39
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Aktivnější byli sice v posledních chvílích domácí, ale první branku zápasu dávají hosté. Christoffer Ehn našel z levé strany na pravém kruhu volného SEANA BERGENHEIMA, který svou střelou vymetl pavučiny v domácí síti – 0:1. Asistence: Christoffer Ehn, Victor Olofsson.
    12:39 Sean BERGENHEIM - 0:1
     
    14:05
    Roman Červenka mohl vyrovnat, ale proti jeho střele zasáhl kdo jiný než Gustafsson a opět tak podržel svůj tým.
     
    14:59
    Následuje komerční přestávka.
     
    15:01
    Olofsson se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, ale nechal svým projektilem pouze vyniknout brankáře domácích Conze.
     
    15:48
    Před domácí brankou bylo nyní velmi rušno. Na Conze mířila totiž další jedovka z hole Rosselli-Olsena, jenž se poté sám na sebe zlobí.
     
    16:35
    Mauldin se napřáhl na levém kruhu, ale kotouč poslal pouze za branku hostů a jen zaduněly mantinely za Gustafssonovou svatyní. Znovu se domácím nepodařilo skórovat.
     
    17:29
    Šance střídá šanci. Ze strany Frölundy se nyní prezentoval skvělou střelou švihem Sundström, jenže obrana švýcarského celku mu jeho ránu zablokovala.
     
    18:33
    Gustafsson v poklidu zahrál kotouč zpoza své branky mezi spoluhráče, kteří tak otáčejí směr hry před branku domácího celku.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:22
    S kotoučem na holích hostů se první dějství už jenom dohrává. Ještě ale po zisku kotouče mají šanci v posledním útoku domácí hráči.
     
    19:51
    Tak ještě se bude vylučovat. Sprunger inkasuje dvě minuty za podražení a už sedí na trestné lavici. Přesilovka pro hosty.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého semifinále mezi Fribourgem a Frölundou je za námi. V ní byli zpočátku aktivnější domácí hráči, kteří si vytvořili několik šancí ke skórování, ale hosté to byli, kdo otevřel účet zápasu. Bergenheim se trefil z pravého kruhu a poslal svůj tým do vedení. V součtu obou utkání tak zatím Frölunda vede 6:1 a je tak o hodně blíže postupu do finále hokejové Ligy mistrů než švýcarský celek.
     
    Střely na branku: 5 – 6
     
    A v tuto chvíli už známe prvního finalistu hokejové Ligy mistrů. Sparta Praha porazila i podruhé švédské Växjö a zaslouženě tak postupuje do vytouženého finále, které tak bude mít českého zástupce.
    Sparta Praha je prvním finalistou hokejové Ligy mistrů. Ve finále tak díky pražskému celku bude mít ČR poprvé v historii této soutěže svého zástupce.

     
    Další třetina začne přibližně ve 20:05.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:33
    Victor Olofsson střílel od modré čáry, ale Conz byl připraven a jeho střelu v poklidu ukryl pod svojí lapačkou.
     
    20:48
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A hosté svou přesilovou hru využívají. HENRIK TÖMMERNES nahodil kotouč od modré čáry a jeden z domácích obránců ho tečoval svou holí tak nešťastně, že puk nakonec propadl za záda Conze – 0:2. Bez asistence.
    20:48 Henrik TÖMMERNES - 0:2
     
    22:11
    Figren ztratil kotouč a do úniku tři na dva se řítili domácí hráči. Jenže svou akci do zdárného konce dotáhnout nedokázali.
     
    22:55
    Domácí připravili hosty o kotouč v jejich pásmu a už s pukem uhánějí na opačnou stranu.
     
    23:49
    Caryl Neuenschwander si hledal lepší pozici pro skórování, ale s pukem míchal tak dlouho, až o něj nakonec přišel.
     
    24:42
    Za brankou Gustafssona probíhal souboj o kotouč, nakonec ho dokázali vyšťourat hosté a okamžitě s ním míří do předbrankového prostoru domácích.
     
    25:32
    A ani nyní se domácím nepodařilo projít do útočného pásma, hosté hrají oproti první třetině ve větší pohodě a dostávají se více před Conzovu svatyni.
     
    26:26
    Oběma celkům se nepodařilo dostat se do blízkosti brankářů svých soupeřů a k vidění tak pro tuto chvíli nebyla ani jedna střela. Nyní následuje komerční přestávka.
     
    26:44
    Z pravého kruh se snažil prostřelit Gustafssona Michal Birner, ale znovu se český útočník mezi tři tyče netrefil.
     
    27:40
    Na Gustafssona se řítil úplně sám Fritsche, ale brankář Frölundy znovu předvedl famózní zákrok a podržel tak nejen svůj tým, ale také nulu na svém kontě.
     
    28:00
    John Fritsche byl znovu hodně vidět, zblízka se snažil prostrčit kotouč do branky hostů, ale Gustafsson včas sklapl betony a znovu neinkasoval.
     
    29:17
    Domácí se nyní sami vykázali z útočného pásma a nemohli se tak dostat do zakončení před brankou hostů. Naopak Frölunda míří do dalšího útoku.
     
    29:43
    Vyloučení v týmu Fribourg-Gottéron (Mottet – 2 min., hákování).
     
    30:07
    Hosté se uhnízdili před domácí brankou a na Conze mířila další jedovatá střela. Brankář Fribourgu ale kotouč ukryl ve své lapačce.
     
    30:25
    Casey Wellman střílel z levého kruhu a nechal vyniknout Conze, který si připisuje další úspěšný zákrok. Následně pak se domácí osvobozují.
     
    31:23
    Z vrcholu pravého kruhu vystřelil Figren, svou střelu zápěstím však poslal přímo do připraveného Conze. Ten tak raději přerušuje hru a bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    31:43
    Domácí hokejisté jsou už v plném počtu.
     
    32:19
    Rosselli-Olsen se dostal do blízkosti branky domácích, ale jeho přízemní střela skončila pouze vysoko nad.
     
    32:59
    A zase byl hodně důrazný před hostující svatyní Michal Birner, ovšem jeho střela skončila na vyrážečce Gustafssona.
     
    34:08
    O kontaktní branku se snažili znovu hráči Fribourgu, ale gól jim dneska není asi souzený. Červenka napřáhl na pravém kruhu, Gustafsson ale ukazuje efektní semafor.
     
    34:40
    Na druhé straně Dahlin vyzkoušel pozornost Conze, který proti němu vytasil taktéž parádní semafor.
     
    35:46
    Flavio Schmutz se snažil přihrát svému spoluhráči z levého kruhu, ale než stačil kotouč odehrát, sebral mu ho jeden z obránců hostů a poslal tak Frölundu do útoku.
     
    36:32
    Caryl Neuenschwander se taktéž snažil o akci před brankou hostů, ale ani on svou následnou střelu mezi tři tyče neposlal.
     
    37:55
    Před koncem druhé třetiny není k vidění příliš oslnivý hokej. Domácím se zhola nic nedaří a hosté mají v zádech už celkově velký náskok – 7:1 a příliš se už nikam neženou.
     
    38:44
    Frölunda právě vstřelila branku!
    Ale přece se jen hostům podařilo ještě skórovat a ještě více navýšili svůj náskok nad domácím týmem v celkovém součtu. ROBIN FIGREN se dokázal nejlépe zorientovat ve skrumáži před brankou domácích a takřka do odkryté klece poslal kotouč. Conz tak musí puk ze své sítě lovit dnes už podruhé – 0:3. Asistence: Sean Bergenheim.
    38:44 Robin FIGREN - 0:3
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:45
    Ještě to zkoušel svou střelou švihem Rivera, ale ani nyní z toho domácí gól není. Je konec druhé třetiny, už se opravdu nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá perioda je za námi. V ní hosté přidali další dvě branky zásluhou Tömmernese a Figrena a zatím tedy v pohodě kráčí za postupem do finále hokejové Ligy mistrů. Domácím se zatím stále nedaří najít recept na skvěle chytajícího Gustafssona v brance hostů.
     
    Střely na branku: 12 – 15
     
    Třetí třetina začne přibližně ve 21:55.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Hosté se hned vrhli do útoku a na Conze mířila další střela. Ukázal ovšem efektní semafor a střelu Figrena tak zachytil.
     
    41:03
    Na druhé straně našel Červenka Birnera, ale druhý jmenovaný poslal kotouč pouze do boční sítě hostující branky.
     
    41:24
    Frölunda právě vstřelila branku!
    A po chybě domácích u vlastní modré čáry se k puku dostal CARL GRUNDSTRÖM a poté jel v úniku sám na Conze, kterého také překonává – 0:4. Hosté tak už opravdu kráčejí za postupem do finále. Takový náskok domácí hráči už jen těžko doženou. Asistence: Jacob Larsson, Joel Lundqvist.
    41:24 Carl GRUNDSTRÖM - 0:4
     
    42:39
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Tömmernes – 2 min., držení protihráče).
     
    43:38
    Hosté zatím své oslabení zvládají velmi dobře a do pořádné šance tak domácí nepustili. Nyní se dokázali osvobodit a spěchají střídat.
     
    44:26
    Až nyní roztáhli domácí svou přesilovkovou akci, ale nakonec se sami vykázali z útočného pásma.
     
    44:39
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    45:05
    John Fritsche si nabruslil na pravý kruh, odtud vyslal jedovku na Gustafssona, který opět chytá.
     
    45:53
    Leeger dojel kotouč za vlastní brankou a poté z hloubi vlastního obranného pásma založí se svými spoluhráči další útočnou akci.
     
    46:54
    Na Conze mířil z levé strany Mattias Nørstebø, který poté okamžitě vystřelil a brankář domácích vytasil pohotový zákrok, kterým nedopustil, aby hosté dali pátou branku.
     
    47:08
    A stejný hráč pak střílel na domácího brankáře podruhé za sebou, ale Conz byl znovu úspěšný.
     
    48:17
    Hosté hrají samozřejmě v absolutní pohodě a i nyní dokázali zahrozit před Conzem. Ten tak v posledních chvílích má plné ruce práce ve svém brankovišti.
     
    49:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Fribourg-Gottéron (Rathgeb – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Lundqvist – 2 min., krosček).
     
    50:27
    Ehn je vyloučen za nedovolené bránění a domácí si zahrají přesilovou hru.
     
    50:52
    Domácí se drží v pásmu hostů a roztáčejí přesilovkový kolotoč. Po střele Rivery pak kotouč zachytila obrana, která ho poslala do bezpečí.
     
    52:01
    Julien Sprunger se zasekl u pravého mantinelu a poté naslepo přihrával svému spoluhráči. Tuto přihrávku zachytili hosté a posílají kotouč až před domácí branku.
     
    52:27
    Hosté jsou už v plném počtu.
     
    53:15
    Souboj u mantinelu v rohu kluziště vyhráli hosté a jdou tak do dalšího útoku. Domácím se stále nedaří vsítit alespoň čestnou branku.
     
    53:47
    Rasmus Dahlin střílel od modré čáry, ale bylo to pouze do holenního chrániče domácího obránce Leegera.
     
    54:15
    Larri Leeger z levé strany vyslal jedovku na Conze, ale ten znovu chytá a má za sebou další přesný zákrok.
     
    55:28
    A Conz se znovu vyznamenal, zblízka na něho prudkou střelu vyslal Figren, ale jeho levý beton byl v tu chvíli na správném místě.
     
    56:22
    Na druhé straně se do přečíslení dostali domácí hráči, ale znovu se čestné branky nedočkali.
     
    57:01
    Střela Rosselliho-Olsena mířila na lapačku Conze, ten okamžitě puk rozehrál a poslal svůj tým do útoku.
     
    57:33
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Fribourg-Gottéron (Picard – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Frölunda Indians (Rosselli-Olsen – 2 min., hrubost).
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:27
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách zatím nesvědčí ani jednomu týmu. Hrálo se převážně ve středu hřiště.
     
    58:40
    Domácí se vrhli před branku Frölundy a na Gustafssona po delší době mířila střela, kterou ale vytěsnil svým levým betonem.
     
    59:33
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    59:46
    Ještě to domácí zkoušeli před brankou hostů, ale jejich střela skončila pouze v ochranné síti.
     
    59:51
    Ještě je tu vyloučení hostů. Donovan dostává dvě minuty za držení protihráče, ale hostům to opravdu vadit nemusí. Půjde tak už jen o zápis do statistik.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Frölunda vítězí i ve druhém utkání tohoto semifinále a celkově tak porazila Fribourg 9:1. Suverénně tak postupuje do finále hokejové Ligy mistrů, kde vyzve českého zástupce, a sice Spartu Praha.
     
    Střely na branku: 19 – 22
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Birner (FRI) – 0+0
    Roman Červenka (FRI) – 0+0
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:31:06)

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 13. Bergenheim (Ehn, Olofsson), 21. Tömmernes, 39. Figren (Bergenheim), 42. Grundström (Larsson, Lundqvist)


    Fribourg-Gottéron: Conz (Saikkonen) – Stalder, Chavaillaz, Kienzle, Leeger, Picard (A), Rathgeb – Mottet, Schmutz, Mauldin – Fritsche, Neuenschwander, Rivera (A) – Sprunger (C), Birner, Červenka – Neukom, Chiquet, Ritola
    Frölunda HC: Gustafsson (Bakala) – Donovan, Nyberg, Westerlund, Tömmernes (A), Nørstebø, Larsson, Dahlin – Hjalmarsson, Lundqvist (C), Wellman – Sundström, Figren, Grundström – Ehn, Olofsson, Bergenheim – Carlsson, Rosseli-Olsen, Lasu (A) – Stålberg

    Rozhodca: Gofman (RUS), Pešina (CZE) – Borga, Fluri (oba SUI)
    10.01.2017
    Frölunda - Fribourg 5:1

    Góly a asistencie: 13. Nyberg (Donovan, Lundqvist), 27. Rosseli-Olsen (Stålberg, Nørstebø), 30. Tömmernes, 41. Rosseli-Olsen (Lasu, Stålberg), 44. Larsson (Rosseli-Olsen, Stålberg) – 15. Neuenschwander (Stalder, Leeger)