Slalom mužov, 1. kolo, Wengen Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.) | Zjazd žien, Altenmarkt Vítězka: Ch. Scheyerová (AUT) (kon.)
Slalom mužov, 2. kolo, Wengen Vítěz: H. Kristoffersen (NOR) (kon.)
koniec udalosti
SP - slalom mužov, 2. kolo, Wengen

Vítěz: H. Kristoffersen (NOR)

cz Nedeľa 15.01.2017, 13:30 • Wengen (Švýcarsko) • Zjazdové lyžovanie
     
    Z dnešního závodu je to vše, díky za pozornost a přeji hezký zbytek dne. (14:25:05)
     
    Pořadí disciplíny slalom
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 460
    2. Marcel Hirscher (AUT) 440
    3. Manfred Mölgg (ITA) 358
    4. Felix Neureuther (GER) 240
    5. Michael Matt (AUT) 189
    ---
    41. Kryštof Krýzl (CZE) 16
     
    Konečné pořadí
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:43,31
    2. Marcel Hirscher (AUT) +0,15
    3. Felix Neureuther (GER) +0,63
    4. Christian Hirschbühl (AUT) +0,75
    5. Julien Lizeroux (FRA) +0,91
    6. Mattias Hargin (SWE) +0,99
    7. Aleksandr Chorošilov (RUS) +1,18
    8. Manfred Mölgg (ITA) +1,21
    9. Robin Buffet (FRA) +1,29
    10. Stefan Luitz (GER) +1,30
    11. Alexis Pinturault (FRA) +1,32
    12. Dave Ryding (GBR) +1,39
    13. Stefano Gross (ITA) +1,51
    14. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1,87
    15. Stefan Hadalin (SLO) +2,01
    16. Ramon Zenhäusern (SUI) +2,12
    17. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2,14
    18. Giuliano Razzoli (ITA) +2,16
    19. Linus Strasser (GER) +2,24
    20. Tommaso Sala (ITA) +2,29
    21. Marc Digruber (AUT) +2,45
    22. Daniel Yule (SUI) +2,55
    23. Kristoffer Jakobsen (SWE) +2,71
    24. Philipp Schmid (GER) +2,75
    25. Robby Kelley (USA) +3,35
    Leif Kristian Haugen (NOR), Naoki Juasa (JPN), David Chodounsky (USA), Patrick Thaler (ITA), André Myhrer (SWE) nedokončili
     
    Mezi Neureutherem a Lizerouxem se na čtvrtém místě prosadil Christian Hirschbühl, pro kterého je to nejlepší výsledek ve slalomu ve Světovém poháru.
     
    Výrazný posun o deset příček zaznamenal Němec Felix Neureuther, který se posunul až na třetí místo! A ještě větší posun zaznamenal v cíli pátý Francouz Lizeroux, který se posunul z šestnáctého místa.
     
    Henrik Kristoffersen zajel spodní část slalomu čistě a plynule a díky tomu se vrátil na první místo, ač s Hirscherem na třetím mezičase prohrával! Na Rakušana tak zbývá druhá příčka.
     
    1
    Kristoffersen ve spodní pasáži zrychlil a o 15 setinek poráží Marcela Hirschera!
     
    1
    Ale na třetím už je pomalejší o šest setinek!
     
    1
    Stále drží solidní náskok, v polovině trati vede o 43 setin!
     
    1
    Henrik Kristoffersen má na startu komfortní náskok 56 setin.
     
    2
    A Haugen ani nedokončí, udělal chybu ve střední pasáži, a předčasně končí. Takže na stupně vítězů půjde i Němec Neureuther, po prvním kole až třináctý!
     
    2
    Smrskává se... Na prvním mezičase 24 setin, na druhém už jen 14 setin.
     
    2
    Leif Kristian Haugen má na startu náskok na Hirschera 33 setin.
     
    Na startu jsou již jen dva nejlepší po prvním kole, dva Norové.
     
    3
    A Hirscher půjde na stupně vítězů! Rus Chorošilov totiž kazí jízdu druhého kola a v cíli ztratil více než vteřinu. Jde až na šesté místo.
     
    4
    Marcel Hirscher měl na startu náskok 41 setin a dokázal ho navýšit na 56 setin na druhém mezičase. Svůj čas držel v zelených číslech až do cíle, kde střídá Neureuthera ve vedení o 48 setin! Skvěle zajetý slalom!
     
    Neureuther se tak posunul už do elitní pětky!
     
    5
    Ital Patrick Thaler šel do druhého kola hodně divoce, dokonce navýšil náskok na půl sekundy, ale schytal špicara a závod vůbec nedokončil.
     
    6
    Mattias Hargin (SWE) sice jel rychleji, než jeho předchůdce, ale i on na trati ztratil a v cíli padá na čtvrté místo za Neureuthera, Hirschbühla i Lizerouxe.
     
    7
    Ital Stefano Gross měl na startu náskok 37 setin, ale tak trochu kopíroval jízdu Chodounskyho. Obdobně začal výrazněji ztrácet na druhou stranu se alespoň dostal do cíle a to na devátém místě se ztrátou 88 setin.
     
    8
    Američan David Chodounsky (USA) měl na startu komfortní náskok 36 setin, ale oproti soupeřům mu to nestačilo, začínal ztrácet, i přes agresivní jízdu. Agresivita mu nakonec i zabránila v dojetí do cíle, protože dostal špicara a končí.
     
    Průběžné pořadí závodu
    1. Felix Neureuther (GER) 1:43,94
    2. Christian Hirschbühl (AUT) +0,12
    3. Julien Lizeroux (FRA) +0,28
    4. Manfred Mölgg (ITA) +0,58
    5. Robin Buffet (FRA) +0,66
    6. Stefan Luitz (GER) +0,67
    7. Alexis Pinturault (FRA) +0,69
    8. Dave Ryding (GBR) +0,76
     
    Komerční přestávka.
     
    9
    Brit Dave Ryding měl na startu náskok 19 setin a dokázal ho navýšit na 32 setin na prvním mezičase. Jenže Neureuther zajel skvěle a Ryding začal oproti Němcově jízdě výrazně ztrácet, a ač neudělal žádnou výraznou chybu, začal se stále více propadat. V cíli je osmý se ztrátou 76 setin a ztrácí pozici v první desítce.
     
    10
    Manfred Mölgg (ITA) nepřetavil svůj náskok na prvním mezičase ve vedení. Náskok 20 setin se nakonec rozplynul a v cíli je s mankem 58 setin až čtvrtý!
     
    11
    Christian Hirschbühl z Rakouska do závodu startoval dokonce s číslem 46! A útočí na pozice v první desítce, v cíli je totiž druhý za Neureutherem o pouhých 12 setin a mohl by se posunout směrem nahorů!
     
    Ale pro Francouze, který startoval do závodu s číslem 31 to i tak budou vynikající body.
     
    12
    Francouz Robin Buffet už tak spokojený nebude, oproti prvnímu kolu si nejspíš pohorší – v cíli je třetí se ztrátou 66 setin a útok na první desítku se mu pravděpodobně nepodaří.
     
    13
    Vynikající slalomář Felix Neureuther nebyl s prvním kolem příliš spokojený a ve druhém kole potřeboval zabrat. To se mu víceméně skutečně povedlo, jelikož zajel nejrychlejší jízdu druhého kola, i před drobné chyby, které jeho výsledek trochu sráží, nicméně je první s náskokem 28 setin!
     
    14
    Alexis Pinturault z Francie svého krajana na čele neohrozil, už na druhém mezičase měl ztrátu 18 setin a do cíle nakonec dojel třetí se ztrátou 41 setin. Ze třetí pozice odsunul svého dalšího krajana Grange.
     
    15
    Japonec Naoki Juasa závod nedokončí! Vypadává z trati krátce po prvním mezičase na terénním hrbu.
     
    Průběžné pořadí závodu
    1. Julien Lizeroux (FRA) 1:44,22
    2. Stefan Luitz (GER) +0,39
    3. Jean-Baptiste Grange (FRA) +0,96
    4. Stefan Hadalin (SLO) +1,10
    5. Ramon Zenhäusern (SUI) +1,21
    6. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +1,23
    7. Giuliano Razzoli (ITA) +1,25
    8. Linus Strasser (GER) +1,33
     
    Komerční přestávka.
     
    16
    Stefan Luitz se do druhého kola dostal i přes to, že měl startovní číslo 57, tedy velmi vysoké. Luitz ale patří ke skvělým slalomářům a potvrdil to i ve druhém kole. Na famózního Lizerouxe to sice nestačilo, ale Luitz se ztrátou 39 setin jde na druhé místo.
     
    17
    Lizeroux zajel fantasticky a v cíli je o 96 setin před Grangem! To je útok na první desítku!
     
    17
    Julien Lizeroux (FRA) výrazně útočil na svého krajana Grange ve vedení závodu. Na startu měl náskok 32 setin a dokázal ho navyšovat a na třetím mezičase vede o 65 setin!
     
    18
    Němec Linus Strasser měl na startu náskok 17 setin a dlouho jel povedenou jízdu, jenže při přejezdu na strmější svah ve střední pasáži udělal chybu, náskok ztratil a v cíli je šestý se ztrátou 37 setin.
     
    19
    Američan Robby Kelley si devatenáctou příčku z prvního kola výrazně pohorší. Měl obrovské problémy, málem spadl, když se dostal do záklonu, a ač se udržel na lyžích, v cíli je poslední se ztrátou vteřiny a půl. Budou to dva body, přinejmenším, ale první dvacítka určitě ne.
     
    20
    Švéd Kristoffer Jakobsen také nebude s druhým kolem spokojen. Jeho jízda byla hodně rozevlátá a na nepříliš rytmické trati nabral ztrátu 84 setin. Jde na deváté místo před Schmida.
     
    21
    Němec Philipp Schmid druhé kolo kazí a to výrazně. V cíli ztratil 88 setin a je na devátém, posledním, místě.
     
    22
    Jean-Baptiste Grange z Francie jel první polovinu trati více než dobře a na třetí mezičas dorazil s náskokem 62 setin! Sice ve spodní pasáži ztratil půl sekundy, ale střídá Hadalina na vedoucí pozici a to o 14 setinek!
     
    23
    Porazit ho nedokázal ani Švéd Andre Myhrer, kterému se druhé kolo příliš nepodařilo, na každém mezičase jeho ztráta byla vyšší a vyšší a nakonec ani nedokončí.
     
    24
    Ital Razzoli se propadá pořadím na čtvrtou příčku. Ztratil v cíli 15 setin a Slovinec Hadalin si tak nadále vylepšuje pozici oproti prvnímu kolu.
     
    25
    Victor Muffat-Jeandet (FRA) měl jízdu druhého kola jako na houpačce. Na druhém mezičase byl o desetinu pomalejší, na třetím zase vedl o 34 setin, ale v cíli je po drobných chybách až třetí se ztrátou 13 setin.
     
    26
    Ramon Zenhäusern ze Švýcarska za Hadalinem zaostával od prvního mezičasu a do cíle se nakonec dostal o jedenáct setin pomaleji.
     
    27
    Stefan Hadalin (SLO) zaostal za Italem Salou ve střední pasáži o půl vteřiny a z náskoku 36 setin najednoou byla ztráta 12 setin. Ale ve spodní pasáži byl podstatně rychlejší a v cíli je první s náskokem 28 setin.
     
    28
    Švýcar Daniel Yule svůj náskok 13 setin na startu nedokázal udržet, rovněž chyboval a to výrazně. Prohrál nejen se Salou, ale i Digruberem, ztratil 26 setin.
     
    29
    Rakušan Marc Digruber měl na startu náskok 8 setin a mezi slalomářskými tyčemi se mu na první polovině trati dařilo, navýšil své vedení až na 3 desetiny, ale spodní pasáž pokazil a padá na druhé místo... Ztratil 16 setin.
     
    30
    Po prvním kole třicátý Ital stanovil úvodní mezičasy a v cíli je v souhrném času 1:45,60.
     
    Sala odstartoval druhé kolo!
     
    Ve druhém kole neuvidíme žádného českého ani slovenského závoodníka. První se na trať vydá za pár okamžiků Ital Tommaso Sala.
     
    Pořadí po prvním kole
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 52,51
    2. Leif Kristian Haugen (NOR) +0,23
    3. Aleksandr Chorošilov (RUS) +0,44
    4. Marcel Hirscher (AUT) +0,56
    5. Patrick Thaler (ITA) +0,58
    5. Mattias Hargin (SWE) +0,58
    7. Stefano Gross (ITA) +0,60
    8. David Chodounsky (USA) +0,61
    9. Dave Ryding (GBR) +0,78
    10. Manfred Mölgg (ITA) +0,83
    11. Christian Hirschbühl (AUT) +0,90
    12. Robin Buffet (FRA) +0,93
    13. Felix Neureuther (GER) +0,97
    14. Alexis Pinturault (FRA) +0,99
    15. Naoki Juasa (JPN) +1,12
    16. Stefan Luitz (GER) +1,15
    16. Julien Lizeroux (FRA) +1,15
    18. Linus Strasser (GER) +1,30
    19. Robby Kelly (USA) +1,42
    20. Kristoffer Jakobsen (SWE) +1,45
    20. Phiipp Schmid (GER) +1,45
    22. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1,47
    23. André Myhrer (SWE) +1,50
    24. Victor Muffat- Jeandet (FRA) +1,55
    24. Giuliano Razzoli (ITA) +1,55
    26. Ramon Zenhausern (SUI) +1,58
    27. Stefan Hadalin (SLO) +1,61
    28. Daniel Yule (SUI) +1,62
    29. Marc Digrubber (AUT) +1,67
    30. Tommaso Sala (ITA) +1,75
    ...
    44. Adam Žampa (SVK) +2,44
    47. Ondřej Berndt (CZE) +2,81
    Andreas Žampa
    Kryštof Krýzl – nedokončili.
     
    V druhém kole wengenského slalomu se představí nejlepší třicítka po kole prvním.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

    Jan Vojkůvka

    konečné pořadí závodu:
    1. Henrik Kristoffersen (NOR) 1:43,31
    2. Marcel Hirscher (AUT) +0,15
    3. Felix Neureuther (GER) +0,63
    4. Christian Hirschbühl (AUT) +0,75
    5. Julien Lizeroux (FRA) +0,91
    6. Mattias Hargin (SWE) +0,99
    7. Aleksandr Chorošilov (RUS) +1,18
    8. Manfred Mölgg (ITA) +1,21
    9. Robin Buffet (FRA) +1,29
    10. Stefan Luitz (GER) +1,30
    11. Alexis Pinturault (FRA) +1,32
    12. Dave Ryding (GBR) +1,39
    13. Stefano Gross (ITA) +1,51
    14. Jean-Baptiste Grange (FRA) +1,87
    15. Stefan Hadalin (SLO) +2,01
    16. Ramon Zenhäusern (SUI) +2,12
    17. Victor Muffat-Jeandet (FRA) +2,14
    18. Giuliano Razzoli (ITA) +2,16
    19. Linus Strasser (GER) +2,24
    20. Tommaso Sala (ITA) +2,29
    21. Marc Digruber (AUT) +2,45
    22. Daniel Yule (SUI) +2,55
    23. Kristoffer Jakobsen (SWE) +2,71
    24. Philipp Schmid (GER) +2,75
    25. Robby Kelley (USA) +3,35
    Leif Kristian Haugen (NOR), Naoki Juasa (JPN), David Chodounsky (USA), Patrick Thaler (ITA), André Myhrer (SWE) nedokončili