Montreal – NY Rangers 5:4 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 6:3 (kon.) | Carolina – NY Islanders 7:4 (kon.)
Florida – Columbus 4:3 (kon.) | Ottawa – Toronto 2:4 (kon.) | Arizona – Anaheim 0:3 (kon.)
Dallas – Minnesota 4:5 (kon.) | Edmonton – Calgary 2:1 (2:0 po s.n.) | LA Kings – Winnipeg 3:2 (po pr.)
San Jose – St. Louis 0:4 (kon.) | Washington – Philadelphia 5:0 (kon.)
koniec
Washington Capitals
5:0 (0:0, 1:0, 4:0)
Philadelphia Flyers
cz Nedeľa 15.01.2017, 19:10 • Verizon Center, Washington • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    48:19
    Teď se ale bude Washington bránit, Karl Alzner (WSH) jde pykat za vysokou hůl.
     
    46:36
    Stevu Masonovi to dnes stačilo a přepouští své místo v brankovišti českému brankáři Michalu Neuvirthovi.
    46:36 Justin WILLIAMS - 5:0
     
    46:36
    Washington právě vstřelil branku!
    To je neskutečné, co teď domácí předvádějí. Po nahození Orpika se před brankovištěm zmocnil puku Nicklas Bäckström, který zadovkou mezi svými bruslemi prodloužil puk k JUSTINU WILLIAMSOVI, který zakončoval znovu do téměř prázdné brány nad natažený Masonův beton! Asistence: Nicklas Bäckström, Brooks Orpik.
    45:47 Matt NISKANEN - 4:0
     
    45:47
    Washington právě vstřelil branku!
    Teď už je zřejmě rozhodnuto. A červenat se může pod maskou Steve Mason, který nastavil lapačku proti střele MATTA NISKANENA od modré čáry, puk se mu ale převalil přes rukavici a zapadl za jeho záda! Asistence: Tom Wilson, Jay Beagle.
    43:20 Matt NISKANEN - 3:0
     
    43:20
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí ujeli do přečíslení 3 na 2, akci vedl na pravém křídle Nicklas Bäckström, který přihrál doleva na napřahujícího se Ovečkina. Ruský kanonýr to udělal ale chytře a puk vrátil mezi kruhy na MATTA NISKANENA, jenž už pohodlně trefil prázdnou bránu! Asistence: Alexandr Ovečkin, Nicklas Bäckström.
    41:36 Justin WILLIAMS - 2:0
     
    41:36
    Washington právě vstřelil branku!
    Domácí získali puk z buly, Williams nahrál Johanssonovi, který s pukem mířil za bránu, pak ale zadovkou vrátil kotouč JUSTINU WILLIAMSOVI, jenž z velice ostrého úhlu zamířil přesně do horní části brány! Asistence: Marcus Johansson, Jevgenij Kuzněcov.
     
    35:12
    Mark Streit vypálil ze stejného místa, tentokrát byl před brankářem větší provoz a Grubauer sice zakročil lapačkou, puk ale vyrazil jenom na břevno!
     
    33:45
    Domácí se dostali do pásma, tam se ale trápili jen u hrazení a navíc se provinili faulem. Nicklas Bäckström (WSH) je potrestán za vysokou hůl.
     
    31:24
    Radko Gudas napálil puk od půlky hřiště, jeho střela byla tečována holí domácího beka a zapadla za záda Grubauera! Ještě před tím ale zazněl hvizd sudího, gól tak platit nemůže.
    29:08 André BURAKOVSKY - 1:0
     
    29:08
    Washington právě vstřelil branku!
    Nakonec domácí přesilovou hru využívají, i když se nejednalo o žádný přesilovkový vzorec. Del Zotto nedokázal odpálit kotouč pryč, obral ho ANDRÉ BURAKOVSKY a nekompromisní ranou nad vyrážečku posílá Capitals do vedení! Bez asistence.
     
    27:26
    Tím bránícím hráčem byl Jakub Voráček (PHI), ten si ale při bránění pomohl nedovoleně a dostává menší trest za hákování.
     
    21:10
    Domácí se budou potřetí bránit v oslabení, T. J. Oshie (WSH) se provinil držením protihráče.
     
    16:28
    Washington se bude znovu bránit ve čtyřech, Matt Niskanen (WSH) fauloval vysokou holí.
     
    09:20
    Philadelphia stále svírá svého soupeře a teď vytvořila pořádný závar před Grubauerovou klecí, po dorážce se natahoval také Voráček, nikdo z hostů ale puk do brány nedostal!
     
    08:29
    A bude se znovu vylučovat, tentokrát na druhé straně. Domácí špatně vystřídali a na ledě se jich v jednu chvíli objevilo 6. Trest odpyká Alexandr Ovečkin (WSH).
     
    05:24
    Domácí mají první početní výhodu, hosté jsou oslabeni kvůli podražení Jakuba Voráčka (PHI).
     
    05:03
    Marcus Johansson se dostal se svým parťákem z útoku do přečíslení 2 na 1, narazil si s ním kotouč a mohl zakončovat do odkryté části klece, puk mu ale hokejku přeskočil!

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 30. Burakovsky, 42. Williams (Ma. Johansson, Kuzněcov), 44. Niskanen (Ovečkin, Bäckström), 46. Niskanen (T. Wilson, Beagle), 47. Williams (Bäckström, Orpik)


    Washington Capitals: Grubauer (Holtby) – Carlson, Alzner, Niskanen, Orlov, Schmidt, Orpik (A) – Oshie, Bäckström (A), Ovečkin (C) – Williams, Kuzněcov, Ma. Johansson – Burakovsky, Eller, Connolly – T. Wilson, Beagle, Winnik.
    Philadelphia Flyers: S. Mason (47. Neuvirth) – MacDonald, Provorov, Gudas, Streit (A), Gostisbehere, Del Zotto – Konecny, Giroux (C), Raffl – Voráček, Couturier, Cousins – Simmonds (A), B. Schenn, Weise – Ljubimov, Bellemare, VandeVelde.

    Rozhodca: Francis Charron, Steve Kozari – Tony Sericolo, Lonnie Cameron

    Diváci: 18 506