NFL: Atlanta Falcons - Seattle Seahawks 36:20 (kon.)
koniec udalosti
NFL: Atlanta Falcons - Seattle Seahawks

36:20

(0:7, 19:3, 7:3, 10:7)

cz Sobota 14.01.2017, 22:35 • Georgia Dome, Atlanta, Georgia • Americký futbal • 2. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 22:35.
     
    Vítám všechny fanoušky amerického fotbalu! Play off NFL je v plném proudu, tento víkend proběhne již druhé kolo, tzv. Divisional round, do kterého se poprvé zapojí také dva nejlepší týmy svých konferencí po základní části. V tomto zápase se odíváme do konference NFC. Vítěz divize NFC South a 2. nasazený tým Atlanta Falcons bude ve svém chrámu Georgia Dome hostit postupujícího z předkola, vítěze divize NFC West a 3. nasazený tým, Seattle Seahawks.
     
    Systém play off v NFL

    V NFL postupuje z každé konference do play off pouze 6 týmů, stejně, jako například v MLB. 4 vítězové divizí a 2 další týmy s nejlepší zápasovou bilancí. Nasazení týmů je následující: vítězové divizí obsadí pozice 1 – 4, rozhodujícím kritériem je co nejlepší zápasová bilance ze základní části. Zbylé dva postupující týmy se zařadí na pozice 5 a 6 podle stejných kritérií. Může se tak stát, a běžně se stává, že některý vítěz divize má horší zápasovou bilanci, než postupující na tzv. divokou kartu, avšak je nasazen výše. První dva nasazené týmy mají v prvním kole volno. V tzv. Wild Card Round se utkají 3. se 6. a 4. s 5. nasazeným. Vítězové postupují do 2. kola, tzv. Divisional Round. Zde se utká 1. nasazený s níže nasazeným vítězem 1. kola a 2. nasazený s výše nasazeným vítězem 1. kola. Vítězové 2. kola postupují do finále konferencí, jejich vítězové si to poté rozdají v Super Bowlu. Všechny "série" v play off rozhoduje jediný zápas.
     
    Atlanta Falcons

    Falcons byli založeni v roce 1965 a do NFL vstoupili o rok později. V tomto ročníku tak zahájili druhou padesátiletku v soutěži. Ač sídlí v Georgii, státu na jihovýchodě USA, dlouho patřili do divize NFC West. Až po reorganizaci v roce 2002 byli zařazeni do NFC South. Velmi dlouho patřili ke slabým týmům NFL a nemohli se z toho vyhrabat. Před rokem 2002 se pouze 6x dostali do play off, ale v sezóně 1998 se dokázali dostat až do Super Bowlu, kde podlehli Denveru Broncos 19:34. Až dosud je to jejich jediná účast ve finále, jinak se však v Atlantě blýská na lepší časy. Od roku 2002 nasbírala za 15 sezón více účastí v play off, než za předchozích 36 let. Její současný tým postupně dozrává a může v blízké budoucnosti hodně dokázat. Letos po čtyřech letech vyhrála svoji divizi (od reorganizace počtvrté, celkově pošesté) a dokonce se dostala do pozice, kdy měla v prvním kole volno. To se jí za současného formátu play off povedlo popáté a pouze jednou to neznamenalo postup do finále konference. Domácí zápasy hraje na stadionu Georgia Dome s kapacitou 74 228 diváků, avšak toto je pro něj poslední sezóna. Od příští sezóny se Atlanta stěhuje na zcela nový Mercedes-Benz Stadium, který je ve fázi dokončovacích prací.

    Letošní ročník sice Falcons začali domácí porážkou s divizním konkurentem z Tampy, poté však začali více vyhrávat než prohrávat, ačkoliv měli opravdu těžký rozpis zápasů. Velmi důležitým faktorem bylo, že ona úvodní porážka s Tampou byla nakonec jedinou v zápasech s divizními konkurenty. Právě tato bilance jim výrazně pomohla k postupu. Přesto ještě začátkem prosince bojovali o samotnou účast v play off, avšak poslední 4 utkání zápasy základní části ovládli, což stačilo nejen na vítězství v divizi s bilancí 11-5, ale také na pozici 2. nasazeného týmu konference NFC a volno v prvním kole. Falcons v této sezóně udivují svojí neuvěřitelnou ofenzívní silou. Jsou nejvíce bodujícím týmem soutěže a v některých zápasech to vypadalo, že nejdou zastavit. Hned v 11 zápasech nasázeli soupeřům 30 a více bodů a pouze jednou se nedostali přes 20. Takže jim ani nemusí moc vadit, že obrana nepatří k nejpevnějším a 6x v sezóně inkasovala přes 30 bodů. Avšak 5 těchto utkání bylo v první polovině ročníku. Na druhou stranu, v play off je čekají Seahawks, se kterými v základní části prohráli a zaznamenali proti nim třetí nejnižší počet bodů. Teď ale budou mít výhodu domácího prostředí.

    Nejdůležitější hráči:
    Matt Ryan – 31 let, quarterback
    Trojka draftu 2008 a ofenzívní nováček roku v tom samém roce v posledních letech dokazuje, že je výborným a pro svůj tým nepostradatelným hráčem. Za výkony v sezónách 2010, 12 a 14 byl nominován do Pro Bowlu. Přesto se dlouho nemohl zbavit jisté zbrklosti, ze které plynulo velké množství chyb. Sice v posledních 6 letech vždy překonal hranici 4 000 naházených yardů, doprovázelo to však také velké množství interceptions. Letos konečně své výkony stabilizoval na top úrovni a je jedním z nejžhavějších kandidátů na cenu MVP. Jeho nejlepší sezóna v kariéře znamená 4 944 naházené yardy (2. místo v lize) s vynikajícím poměrem 38 touchdownů (2. místo v lize) a pouhých 7 interceptions. Ze všech quarterbacků měl nejvyšší passer rating a z těch, co postoupili do play off, také nejvyšší procento zkompletovaných přihrávek. K tomu přidal 117 yardů po zemi. Samozřejmostí tak je již čtvrtá nominace do Pro Bowlu a premiérové zařazení do prvního All Stars týmu.
    Julio Jones – 27 let, wide receiver
    Šestka draftu 2011, jeden z nejlepších receiverů ligy, čemuž také odpovídá jeho plat. Jakmile dostane trochu prostoru, nedá se účinně bránit. S výjimkou sezóny 2013, kdy byl dlouhodobě zraněný, a své nováčkovské sezóny, vždy nachytal minimálně 1 100 yardů. Za všechny 4 tyto sezóny, včetně letošní, byl nominován do Pro Bowlu. V minulém a tomto ročníku byl navíc zařazen do prvního All Stars týmu. Letos to bylo za 1 409 nachytaných yardů (2. místo v lize) při fantastickém průměru 17 yardů na catch, a 6 touchdownů. Obhajoba loňského prvenství nejvíce nachytaných yardů v lize mu unikla pouze proto, že dva zápasy vynechal.
    Devonta Freeman – 24 let, running back
    Vybrán ve 4. kole draftu 2014. V nováčkovské sezóně se ještě zaučoval, loni si však vybojoval pozici startera a zařadil se mezi elitní running backy ligy. Zároveň je také často využíván jako receiver, čímž se stává ještě více nebezpečným. Loni i letos naběhal přes 1 000 yardů, v obou ročnících byl nominován do Pro Bowlu, loni byl navíc zařazen do druhého All Stars týmu. Letošní statistiky? 1 079 yardů (9. místo v lize) při velmi dobrém průměru 4,8 yardu na běh a 11 touchdownů, k tomu přidal dalších 462 yardů a 2 touchdowny vzduchem. Až mu skončí nováčkovská smlouva, budou muset Falcons sáhnout hluboko do kapsy.
    Tevin Coleman – 23 let, running back
    Vybrán ve třetím kole draftu 2015, funguje jako druhý running back týmu s využitím hlavně pro silovější běhy a vede si velmi dobře. Také on je schopným receiverem. Jeho 520 yardů a 8 touchdownů po zemi a 421 yard a 3 touchdowny vzduchem výborně doplňují Freemana a dělají z nich obávanou dvojici.
    Matt Bryant – 41 let, kicker
    Nedraftovaný hráč, který se do NFL prosadil až ve 27 letech. V posledních 7 ročnících je hlavním kickerem Atlanty, hned 4x v nich překonal 90% úspěšnost proměňování field goalů. Ve svých 41 letech zažil možná nejlepší sezónu kariéry a byl poprvé v životě nominován do Pro Bowlu! Proměnil 34 z 37 pokusů (pod 50 yardů minul pouze jednou), což znamená úspěšnost 91,9 % (4. místo v lize), a z 57 extra pointů minul pouze jednou! Za nejlepší ofenzívou ligy byl nejvytíženějším kickerem ligy a jeho spolehlivost bude v play off velmi důležitá.
    Vic Beasley – 24 let, outside linebacker
    Osmička draftu 2015, budoucnost defenzívy týmu. V nováčkovské sezóně sbíral zkušenosti a naznačil potenciál, letos se již zařadil mezi hvězdy. V jinak propustné obraně vyloženě kraloval a stal se postrachem všech quarterbacků. Jeho 15,5 sacku je jasně nejvíce v celé lize! Celé soutěži vévodí také se 6 forced fumbles, přičemž jeden z nich dokonce sám získal a donesl až do touchdownu. Doplnil to 39 tackly a 2 ubráněnými přihrávkami. Za své letošní výkony byl zcela po právu nominován do Pro Bowlu a vybrán do prvního All Stars týmu.
    Deion Jones – 22 let, middle linebacker
    Vybrán ve 2. kole draftu 2016 a hned ve své nováčkovské sezóně se stal velmi důležitým článkem obrany a naznačil, že v budoucnosti může být s Beasleym obávanou dvojicí linebackerů. 108 tacklů, 1 forced fumble a 14 ubráněných přihrávek, přičemž při 3 z nich si dokonce připsal interception, ze kterých hned 2 vrátil až do touchdownu, to je na nováčka výborná bilance.

    Falcons mají ve svém středu jednoho z nejlepších současných quarterbacků, který vede nejlepší útok ligy. Jsou schopni přestřílet kohokoliv, takže jim obvykle nevadí poněkud propustnější obrana. Avšak právě to může být v play off klíčová slabina. Jedno je však jisté – jejich zápasy jsou v této sezóně divácky nesmírně atraktivní.
     
    Seattle Seahawks

    Klub založený v roce 1974 vstoupil do NFL o 2 roky později. Začínal v konferenci AFC, při reorganizaci v roce 2002 byl přeřazen do konference NFC, konkrétně do divize NFC West. Patří tedy mezi kluby s nepříliš dlouhou historií, navíc se dlouho nedokázal nijak zvlášť prosadit. Ve své 41. sezóně postoupil do play off teprve pošestnácté. Vše dohání až v poslední době, kdy naopak patří k nejsilnějším týmům. Od roku 2003 chyběli Seahawks v play off pouze 3x. Hned 3x za tu dobu naopak postoupili do Super Bowlu, z toho 2x za sebou v předminulých sezónách! Dosud získali 1 titul v sezóně 2013, kdy rozdrtili Denver Broncos (43:8). V sezóně 2005 prohráli s Pittsburghem Steelers (10:21), v ročníku 2014 prohráli v podstatě vyhraný zápas s New England Patriots momentem, který se nesmazatelně zapsal do dějin (24:28). Domácí zápasy hrají na stadionu CenturyLink Field, jednom z nejsevřenějších stadionů a vyhlášeném pekle s kapacitou 69 000 diváků.

    Seahawks vstoupili do této sezóny poněkud rozpačitě, v prvních dvou utkáních dosáhli dohromady jediného touchdownu a ubohých 15 bodů. Přesto dokázali jednou vyhrát. Poté se již jejich ofenzívní síla rozjela a pouze ve 3 dalších utkáních nepřekonali 20bodovou hranici. 5x dokonce nasázeli soupeři přes 30 bodů. Oproti zvyklostem rozhodli o svém postupu do play off podařenou první polovinou sezóny. Po 10 utkáních měli na svém kontě pouhé 2 porážky, k tomu jednu slavnou remízu 6:6 s Arizonou, což je nejnižší remíza v historii NFL. Jako jediný tým v sezóně dokázali porazit Patriots s Bradym v sestavě. V posledních 6 kolech však pravidelně střídali vítězství s porážkami a jejich výkony byly dost nevyrovnané. Například je vymazala ze hřiště Tampa (5:14), aby vzápětí doma absolutně přejeli Carolinu (40:7) a o týden později znovu pouze dělali sparingpartnera Green Bay (10:38). Vzhledem k tomu, že ostatní týmy divize NFC West se nepotkaly zrovna s dobrou formou, zajistili si Seahawks play off a vítězství v divizi s výrazným předstihem i přes výkyvy ve druhé části sezóny s celkovou bilancí 10-5-1. V Seattlu se v posledních letech pyšní jednou z nejlepších obran, avšak ani ta se letos nevyhnula výkyvům. Sice 9x nepovolila soupeři ani 20 bodů, avšak v posledních 4 kolech hned 2x inkasovala přes 30 bodů, což se předtím v sezóně nestalo.

    V prvním kole play off Seahawks nepřipustili překvapení. Právě výbornou obranou zcela vymazali Detroit Lions ze hřiště a nedovolili soupeři jediný touchdown. K tomu přidali i slušnou produkci v útoku a dokráčeli k pohodlnému vítězství 26:6. Falcons však budou úplně jiná káva.

    Nejdůležitější hráči:
    Russell Wilson – 28 let, quarterback
    Sice byl vybrán v draftu 2012 až ve 3. kole, ale ihned se prosadil do základní sestavy a stal se veledůležitým faktorem skvělých výsledků týmu v posledních letech. Příklad sebevědomého quarterbacka, který se nebojí běhat, umí házet big plays, kterého však od absolutní špičky dělí výrazná nevyrovnanost výkonů. Jednou je nejlepším mužem na hřišti, o týden později půl zápasu nehodí přesnou přihrávku. Vzhledem ke svému stylu hry je i náchylnější ke zraněním. Za své výkony byl v sezónách 2012, 2013 a 2015 vybrán do Pro Bowlu. Letos naházel kariérní maximum 4 219 yardů, avšak zároveň dosáhl svého vůbec nejhoršího poměru touchdownů (21) k interceptions (11). K tomu letos na své poměry velmi málo běhal, pouze 259 yardů a 1 touchdown po zemi. V prvním kole předvedl velmi dobrý výkon a proti Falcons bude žádoucí, aby ho zopakoval.
    Thomas Rawls – 23 let, running back
    Nedraftovaný hráč loni jako nováček výborně zastoupil klubovou legendu Marshawna Lynche, avšak na začátku tohoto ročníku se sám zranil a vrátil se až na posledních 7 zápasů. V nich sice dokázal občas zazářit, ale hlavně v posledních 3 kolech byly jeho výkony vyloženě mizerné. Celkově v této sezóně naběhal v 9 zápasech pouze 349 yardů s otřesným průměrem 3,2 yardu na běh a dosáhl 3 touchdownů. K tomu přidal 96 nachytaných yardů. Před týdnem proti Detroitu však byl hlavním tahounem ofenzívy a 161 naběhanými yardy v zápase vytvořil klubový rekord v play off.
    Doug Baldwin – 28 let, wide receiver
    Nedraftovaný hráč je v Seattlu 6 let, avšak první tři hlavně bojoval o místo v sestavě. Byl úspěšný a v posledních 2 sezónách se navíc stal nejlepších receiverem týmu. V minulé byl dokonce vybrán do Pro Bowlu a byl lídrem ligy v počtu zachycených touchdownů (14). Letos dosáhl kariérního maxima 1 128 nachytaných yardů (7. místo) doplněného o 7 touchdownů. Zároveň v jedné trikové hře zvládl svoji roli a dokázal hodit přesný 15yardový touchdown.
    Jimmy Graham – 30 let, tight end
    Vybrán ve 3. kole draftu 2010 a prvních 5 let strávil v New Orleans, kde se jako tight end vypracoval v hlavního receivera týmu a zařadil se mezi nejlepší hráče ligy na své pozici. 3x byl vybrán do Pro Bowlu, v roce 2013 dokonce do 1. All Stars týmu. Před minulou sezónou přestoupil do Seattlu s velkými očekáváními, avšak loňský rok výrazně ovlivnilo zranění. Letos již potvrzoval své kvality a s Baldwinem vytvořil obávanou dvojici. Dosáhl 923 nachytaných yardů při velmi dobrém průměru 14,2 yardu na catch a doplnil to 6 touchdowny. Zároveň však také 2x ztratil míč a daroval ho soupeři.
    Steven Hauschka – 31 let, kicker
    Nedraftovaný hráč se 4 roky nedokázal prosadit ve 3 různých klubech, ale po přesunu do Seattlu v roce 2011 se z něj stal elitní kicker. Hned 2x měl úspěšnost při field goalech přes 93 %, letos dosáhl své třetí nejlepší úspěšnosti 89,2 % (7. místo v lize), když proměnil 33 z 37 pokusů. Zajímavé je, že hned 2x minul nevzdálenosti menší než 30 yardů. Co se mu však nedaří, jsou extra pointy. Proměnil pouze 29 z 35 pokusů a s úspěšností 83,3 % je v této sezóně čtvrtým nejhorším kickerem v této činnosti. Přitom právě tyto body můžou rozhodnout o výsledku.
    Michael Bennett – 31 let, defensive end
    Nedraftovaný hráč, který tvoří polovinu jedné z nejlepších obranných dvojic v lize. Napoprvé se v Seattlu v roce 2009 neprosadil, to se mu povedlo až během dalších 4 let v Tampě. Poté se vrátil do Seattlu a je nepostradatelným hráčem. Letos ho na část sezóny vyřadilo zranění, takže jeho čísla nejsou ohromující, ale na jeho velmi dobrých výkonech se nic nezměnilo. V této sezóně v 11 zápasech 5 sacků. V minulé a této sezóně byl nominován do Pro Bowlu.
    Cliff Avril – 30 let, defensive end
    Draftován ve 3. kole roku 2008, je druhou polovinou zmíněné obranné dvojice. Elitním hráčem se stal již během 5 let v podprůměrném Detroitu, po přestupu do Seattlu v roce 2013 to jen potvrdil. Letos si vytvořil osobní maximum 11,5 sacku (6. místo v lize), k tomu přidal 5 forced fumbles a 3 ubráněné přihrávky. Přesto se až v této sezóně poprvé dočkal nominace do Pro Bowlu. Dvojice Bennett – Avril na okrajích první obranné řady je postrachem quarterbacků. Potvrdila to také před týdnem, kdy si připsala dohromady 3 sacky.
    Richard Sherman – 28 let, cornerback
    Vybrán v 5. kole draftu 2011, přesto se hned v 1. sezóně dokázal prosadit do základní sestavy. V následujících letech se z něj stal možná nejlepší cornerback ligy. To dokazují nominace do Pro Bowlu v posledních 4 sezónách (vč. této) a zařazení do 1. All Stars týmu 3x za sebou za sezóny 2012 – 2014. Loni z toho byl „pouze“ 2. All Stars tým. V sezóně 2014 byl dokonce vyhlášen nejlepším obráncem celé NFL. Letošní statistiky? 58 tacklů, 17 ubráněných přihrávek, z toho 4 interceptions. Dosáhl toho, že soupeřovi quarterbackové se co nejvíce vyhýbají hodům jeho směrem.
    Bobby Wagner – 26 let, middle linebacker
    Vybrán ve 2. kole draftu 2012, stále věrný Seattlu. Ihned se dostal do základní sestavy a stal se pilířem středu obrany. Jeden z nejlepších linebackerů v lize. V této sezóně zapsal absolutně nejvyšší počet tacklů ze všech hráčů v lize, zároveň si vytvořil osobní maximum – 167. K tomu přidal 4,5 sacku a 5 ubráněných přihrávek, z toho 1 interception. Zcela zaslouženě byl nominován do Pro Bowlu, stejně jako v předchozích dvou sezónách. Zároveň byl letos podruhé vybrán do 1. All Stars týmu (poprvé 2014).

    Seahawks mají ve svých řadách několik výborných jednotlivců, avšak zároveň také skvěle fungují jako tým. Jen tak mohli dosáhnout v posledních letech takových výsledků. Letos však nemají dobře vybalancovanou běhovou a pasovou hru, po zemi se jim příliš nedaří. Také obvykle skvělá obrana si umí vybrat slabší den. Právě nevyrovnanost výkonů je největší letošní slabinou. Na druhou stranu mnozí odborníci vidí Seahawks jako typické play off mužstvo a musí se s nimi stále počítat. V prvním kole proti Detroitu to názorně ukázali.
     
    Týmové statistiky v sezóně

    Ofenzivní:
    Průměrný počet získaných yardů na zápas:
    ATL 415,8 – SEA 357,2
    Z toho pasových / běhových:
    ATL 295,3/120,5 – SEA 257,8/99,4
    Průměrný počet získaných bodů:
    ATL 33,8 – SEA 22,1
    Úspěšnost proměňování 3. downů:
    ATL 42,1 % – SEA 38,2 %
    Průměrná doba držení míče v zápase:
    ATL 30:22 min – SEA 30:03 min

    Defenzivní:
    Průměrný počet yardů získaných v zápase soupeřem:
    ATL 371,2 – SEA 318,7
    Z toho pasových / běhových:
    ATL 266,7/104,5 – SEA 225,8/92,9
    Průměrný počet bodů získaný soupeřem:
    ATL 25,4 – SEA 18,2
    Úspěšnost ubránění soupeřových 3. downů:
    ATL 58,2 % – SEA 61,3 %
     
    Nejlepší útok NFL potká jednu z nejlepších obran. V základní části se tito soupeři utkali říjnu v Seattlu a těsný zápas vyhráli domácí. Budou domácí úspěšnější také nyní v Atlantě, nebo se Seahawks stanou osudovým soupeřem Falcons v této sezóně?
     
    Vzájemné zápasy

    Až do roku 2002 se Falcons a Seahawks utkávali velmi málo, jelikož nepatřily do stejné konference. Dosud bylo odehráno 16 utkání, z toho 1 v play off. Celková bilance je příznivější pro Seattle, který vyhrál 10x, Atlanta 6x. Seahawks navíc vyhráli poslední dva zápasy. Zajímavé je však ono jediné setkání v play off. Je totiž pouze 4 roky staré a mělo úplně stejné propozice. Divisional round, hrálo se v Atlantě a domácí tehdy málem ztratili vyhraný zápas. Po 3 čtvrtinách vedli 27:7, aby v poslední minutě prohrávali 27:28 a posledním drivem zápasu se dostali do pozice pro field goal z půlky hřiště, který Matt Bryan proměnil.

    Posledních 5 vzájemných zápasů:
    SEA – ATL 26:24 (16. 10. 2016)
    ATL – SEA 10:33 (10. 11. 2013)
    ATL – SEA 30:28 (13. 1. 2013 – 2. kolo play off)
    SEA – ATL 28:30 (2. 10. 2011)
    SEA – ATL 18:34 (19. 12. 2010)
     
    Exkurze do pravidel

    Utkání se hraje na čtyři čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po patnáctiminutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy dvě minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Kkaždý tým má také tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenzíva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy kopající dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-50 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne do hloubi útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole (field goalu), kterým může navýšit svůj bodový zisk o tři body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do endzóny (desetiyardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za šest bodů, plus k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z patnácti yardů (extra point – jeden bod), nebo zvolit útočnou akci z dvou yardů před endzónou a v případě úspěchu získat dva body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, tak i obranný, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, nebo 15).

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, nebo pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
     
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad ATL, 3&5, SEA 42 – U míče je Atlanta, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Seattlu.
    Kolik yardů bude dnes?

    Ve vyprodaném Georgia Dome vrcholí předzápasová show

     
    Výkop do první poloviny provedou domácí, jako první budou útočit hosté.
     
    Utkání začalo.
     
    15:00
    Výkop byl returnován, ale na straně Seahawks došlo k faulu a budou začínat hluboko z vlastní poloviny.
     
    14:55
    SEA, 1&10, SEA 11
    Wilson to vzal na sebe a doběhl pro 2 yardy.
     
    14:20
    SEA, 2&8, SEA 13
    Další hra po zemi. Rawls našel místo na pravé straně, 9 yardů.
     
    13:44
    SEA, 1&10, SEA 22
    Znovu Rawls a na začátku zápasu se mu daří. 7 yardů.
     
    13:01
    SEA, 2&3, SEA 29
    Wilson si všiml volného Reeceho, který po zachycení měl ještě trochu prostoru pro krátký běh. Dohromady 10 yardů.
    Wilson si všiml volného Reeceho, který po zachycení měl ještě trochu prostoru pro krátký běh. Dohromady 10 yardů.
     
    12:25
    SEA, 1&10, SEA 39
    Wilson je údajně poprvé v sezóně zcela zdravý a zatím se pohybuje skvěle. Sám vybojoval 14 yardů.
    Wilson je údajně poprvé v sezóně zcela zdravý a zatím se pohybuje skvěle. Sám vybojoval 14 yardů.
     
    11:41
    SEA, 1&10, ATL 47
    Rawls tentokrát vůbec nic nezískal.
     
    11:04
    SEA, 2&10, ATL 47
    Rawls byl poměrně rychle zastaven, 3 yardy. Zároveň Seahawks ztrácí z O-line Ifediho. O-line Seahawks již nemá mmnoh náhradníků, takže špatná zpráva pro Seahawks.
     
    10:24
    SEA, 3&7, ATL 44
    Dlouhá přihrávka doleva k lajně úspěšná, Baldwin zachytil 18 yardů a Seahawks jsou na dostřel!
    Dlouhá přihrávka doleva k lajně úspěšná, Baldwin zachytil 18 yardů a Seahawks jsou na dostřel!
     
    9:44
    SEA, 1&10, ATL 26
    Baldwin si teď zahrál na running backa, ale je z toho pouze 1 yard.
     
    9:17
    SEA, 2&9, ATL 25
    Rawls oběhl zprava obranu a dostává Seahawks do red zóny. 8 yardů.
     
    8:39
    SEA, 3&1, ATL 17
    Rawls vsadil na důraz středem a vyplatilo se, potřebný yard získal. A ještě dva navrch.
     
    8:02
    SEA, 1&10, ATL 15
    Další running back McKissic získává 3 yardy.
     
    7:16
    SEA, 2&7, ATL 12
    Wilson hodil krátkou přihrávku, McKissic chytá, 5 yardů.
     
    6:30
    SEA, 3&2, ATL 7 – TOUCHDOWN SEAHAWKS!
    JIMMY GRAHAM se na okamžik uvolnil na levé straně, dostal přesný míč a neměl problém překonat zbývající asi 3 yardy do end zóny! Seahawks skvěle zvládli svůj první drive a jdou do vedení, 0:6!
    JIMMY GRAHAM se na okamžik uvolnil na levé straně, dostal přesný míč a neměl problém překonat zbývající asi 3 yardy do end zóny! Seahawks skvěle zvládli svůj první drive a jdou do vedení, 0:6!
     
    6:26
    EXTRA POINT
    STEVEN HAUSCHKA v pohodě proměnil extra point a upravuje na 0:7!
    EXTRA POINT - STEVEN HAUSCHKA v pohodě proměnil extra point a upravuje na 0:7!
     
    6:26
    Hauschka z kick offu překopl hřiště. Touchback. Na hřiště jde poprvé nejlepší útok ligy a hned musí dotahovat ztrátu.
    EXTRA POINT - STEVEN HAUSCHKA v pohodě proměnil extra point a upravuje na 0:7!
     
    6:26
    Hauschka z kick offu překopl hřiště. Touchback. Na hřiště jde poprvé nejlepší útok ligy a hned musí dotahovat ztrátu.
     
    6:26
    ATL, 1&10, ATL 25
    Freeman poslal obraně hostů první navštívenku. Prokličkoval středem pro 8 yardů.
     
    5:53
    ATL, 2&2, ATL 33
    Znovu Freeman, potřeboval 2 yardy a má je.
     
    5:11
    ATL, 1&10, ATL 35
    Ryan šel poprvé do vzduchu, ale jeho přihrávka šla na paty DiMarca.
     
    5:06
    ATL, 2&10, ATL 35
    Coleman sice zachytil míč, avšak z line of scrimmage se posunul jen o 3 yardy.
     
    4:22
    ATL, 3&7, ATL 38
    Ryan dostal od svých spoluhráčů hodně času, poslal míč Jonesovi, který dokázal ustát situaci a na dvě otočky se dokázal dostat na potřebnou hranici pro pokračování ve hře.
    Ryan dostal od svých spoluhráčů hodně času, poslal míč Jonesovi, který dokázal ustát situaci a na dvě otočky se dokázal dostat na potřebnou hranici pro pokračování ve hře.
     
    3:40
    ATL, 1&10, ATL 46
    Freeman byl tentokrát včas zastaven, 2 yardy.
     
    2:57
    ATL, 2&8, ATL 48
    Jones zaseknutím pohybu převezl Shermana a po zachycení neměl problém získat 12 yardů.
    Jones zaseknutím pohybu převezl Shermana a po zachycení neměl problém získat 12 yardů.
     
    2:12
    ATL, 1&10, SEA 40
    Hardy nenašel vůbec žádný prostor.
     
    1:31
    ATL, 2&10, SEA 40
    Přesná přihrávka doleva a Hooper získal potřebnou vzdálenost.
     
    1:08
    ATL, 1&10, SEA 30
    Coleman uviděl trochu místa a 5 yardů po levé straně je jeho.
     
    0:25
    ATL, 2&5, SEA 25
    Coleman jako adresát přihrávky, ale zisk je velmi malý. 2 yardy. Avšak obrana se dopustila držení a je trestána 5 yardy.
     
    0:11
    ATL, 1&10, SEA 20
    Ryan trpělivě posunuje Atlantu k bodům. Přesně hodil Freemanovi pro 7 yardů.
     
    Konec 1. čtvrtiny.
     
    Začátek 2. čtvrtiny.
     
    15:00
    ATL, 2&3, SEA 13
    Coleman se skvěle vyhnul prvnímu protihráči a prokličkoval pro 6 yardů.
    Coleman se skvěle vyhnul prvnímu protihráči a prokličkoval pro 6 yardů.
     
    14:18
    ATL, 1&GOAL, SEA 7 – TOUCHDOWN FALCONS!
    JULIO JONES zůstal na prostředku absolutně nepokrytý a záchranný dvojblok na goal line nic nezmohl! Falcons rychle odpovídají, 6:7!
    JULIO JONES zůstal na prostředku absolutně nepokrytý a záchranný dvojblok na goal line nic nezmohl! Falcons rychle odpovídají, 6:7!
     
    14:14
    EXTRA POINT
    MATT BRYANT bez problémů proměnil extra point, je vyrovnáno, 7:7!
    EXTRA POINT - MATT BRYANT bez problémů proměnil extra point, je vyrovnáno, 7:7!
     
    14:14
    Bryant poslal kick off ke goal line a Hester se nadechl ke skvělému returnu! Dokázal unikat protihráčům až téměř k polovině hřiště, kde byl vytlačen do zámezí! Skvělá pozice pro hosty!
     
    14:08
    SEA, 1&10, SEA 45
    Wilson si ponechal míč, avšak prostor na levé straně se rychle zavřel. 3 yardy.
     
    13:22
    SEA, 2&7, SEA 48
    Wilson dokonale přesnou bombou k levé lajně poslal míč přesně do náruče Richardsona, který neudržel rovnováhu a upadl. Sice se zvedl a donesl míč až do end zóny, avšak ještě na zemi se ho dokázal dotknout jeden z obránců, takže touchdown je po přezkoumání videa odvolán a bude se hrát z místa doteku. I tak je to skvělý catch pro téměř 40 yardů!
    Wilson dokonale přesnou bombou k levé lajně poslal míč přesně do náruče Richardsona
     
    12:57
    SEA, 1&10, ATL 19
    Reed se zbavil svého blokaře a velmi rychle sundal Wilsona k zemi, zapisuje sack! Seahawks ztrácí 7 yardů.
    Reed se zbavil svého blokaře a velmi rychle sundal Wilsona k zemi, zapisuje sack! Seahawks ztrácí 7 yardů.
     
    12:12
    SEA, 2&17, ATL 26
    Wilson to rychle napravuje přesným pasem doleva na Grahama, 11 yardů.
     
    11:27
    SEA, 3&6, ATL 15
    Baldwin na pravé straně nabíhal do end zóny, avšak Wilson hodil o metr delší míč, než měl.
    Baldwin na pravé straně nabíhal do end zóny, avšak Wilson hodil o metr delší míč, než měl.
     
    11:23
    SEA, 4&6, ATL 15 – FIELD GOAL SEAHAWKS!
    STEVEN HAUSCHKA trefil prostředek branky, proměňuje field goal a vrací hostům vedení! 7:10!
     
    11:20
    Hauschka poslal kick off až na zadní okraj end zóny, kde po zachycení došlo k zakleknutí. Touchback.
     
    11:20
    ATL, 1&10, ATL 25
    Coleman nenašel nalevo moc místa. 2 yardy.
     
    10:47
    ATL, 2&8, ATL 27
    Ryan pod obrovským tlakem házel míč Toilolovi, avšak ten ho zachytil až po dotyku země.
    Ryan pod obrovským tlakem házel míč Toilolovi, avšak ten ho zachytil až po dotyku země.
     
    10:39
    ATL, 3&8, ATL 27
    Coleman se sprintem rozběhl podél pravé lajny, avšak Ryannův kopec byl delší asi o 5 yardů.
     
    10:34
    ATL, 4&8, ATL 27
    Až po 20 minutách zápasu vidíme první punt. Hosté se však v průběhu hry dopustili držení a budou začínat těsně před vlastní end zónou.
    Až po 20 minutách zápasu vidíme první punt. Hosté se však v průběhu hry dopustili držení a budou začínat těsně před vlastní end zónou.
     
    10:13
    SEA, 1&10, SEA 7
    Rawls se ani nestihl rozběhnout a byl složen, ztráta 3 yardů!
     
    9:28
    SEA, 2&13, SEA 4 – SAFETY FALCONS!
    Obrovská chyba jednoho z linemanů hostů, který přišlápl nohu vlastnímu quarterbackovi, Wilson už neudržel rovnováhu a navíc byl složen do end zóny BENEM GARLANDEM, který si připisuje safety a získává 2 body pro Falcons! 9:10!
    Obrovská chyba jednoho z linemanů hostů a je z toho safety
     
    9:22
    Falcons navíc půjdou na míč. Ryan kopl míč na hranici 25 yardů Atlanty a Weems výborným returnem posunul hru téměř na polovinu!
     
    9:15
    ATL, 1&10, ATL 43
    Zpočátku nevinná přihrávka na Gabriela znamená výrazný posun domácích vpřed! Gabriel se totiž ukázal dlouho nezastavitelným a urval celých 37 yardů!
    Zpočátku nevinná přihrávka na Gabriela znamená výrazný posun domácích vpřed! Gabriel se totiž ukázal dlouho nezastavitelným a urval celých 37 yardů!
     
    8:25
    ATL, 1&10, SEA 20
    Freeman dostal obrovskou ránu od Sheada a nic nezískal.
     
    7:51
    ATL, 2&10, SEA 20
    Bennett se prosmýkl lajnou a složil Ryana, má sack!
     
    7:05
    ATL, 3&14, SEA 24
    Ryan hodil krátký pas na střed Freemanovi, který získal 7 yardů. Avšak poté se Freeman dopustil hloupého přestupku, kdy neudržel nervy na uzdě, a mohl být hodně rád, že mu nebyl odpískán osobní faul.
     
    6:09
    ATL, 4&7, SEA 17 – FIELD GOAL FALCONS!
    MATT BRYANT v pohodě proměnil 35yardový field goal a posílá domácí poprvé v zápase do vedení! 12:10!
    MATT BRYANT v pohodě proměnil 35yardový field goal a posílá domácí poprvé v zápase do vedení! 12:10!
     
    6:06
    Bosher poslal výkop přes celé hřiště. Touchback. Domácí jsou navíc trestáni za špatné postavení při rozehrávce, takže Seahawks začnou na 30 yardech.
     
    6:06
    SEA, 1&10, SEA 30
    Wilson krátkou přihrávkou na Richardsona získává 6 yardů.
     
    5:28
    SEA, 2&4, SEA 36
    Rawls se neprosadil při pokusu o běh doleva, 1 yard.
     
    4:45
    SEA, 3&3, SEA 37
    Wilson sice zkompletoval krátký pas doprava na Baldwina, avšak Alford skvěle zareagoval a složil Baldwina dříve, než mohl získat první down!
    Wilson sice zkompletoval krátký pas doprava na Baldwina, avšak Alford skvěle zareagoval a složil Baldwina dříve, než mohl získat první down!
     
    4:02
    SEA, 4&1, SEA 39
    Fantastický punt Ryana! Míč totiž nebyl zachycen a odskočil tak, jak hosté přesně potřebovali! Zastavili ho poté těsně před end zónou a Atlanta bude začínat ve velmi složité pozici!
     
    3:48
    ATL, 1&10, ATL 1
    Ve vzduchu viselo safety, ale Ryan ho odvrátil přesným hodem na Jonese. 8 yardů.
     
    3:14
    ATL, 2&12, ATL 9
    Krátký pas na Colemana a domácí si mohou definitivně oddechnout. 5 yardů.
     
    2:46
    ATL, 1&10, ATL 14
    Ryan hledal rozběhnutého Sanua, avšak výrazně ho přehodil.
     
    2:40
    ATL, 2&10, ATL 14
    Opět rozběhnutý Sanu, byl velmi dobře bráněn Lanem, ale Ryan hodil milimetrový míč, Sanu dokázal zvládnout velmi těžký catch a je z toho 22 yardů!
    Opět rozběhnutý Sanu, byl velmi dobře bráněn Lanem, ale Ryan hodil milimetrový míč, Sanu dokázal zvládnout velmi těžký catch a je z toho 22 yardů!

     
    2:03
    ATL, 1&10, ATL 36
    Ryan málem hodil interception! Shead původně hlídal Jonese, ale skvěle přečetl situaci a konečky prstů zblokoval přihrávku na Freemana.
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    1:59
    ATL, 2&10, ATL 36
    Ryan se sice ositl pod tlakem, kapsa se mu hroutila, přesto dokázal přesným prudkým hodem na volného Gabriela posunout hru o 18 yardů.
    Ryan se sice ositl pod tlakem, kapsa se mu hroutila, přesto dokázal přesným prudkým hodem na volného Gabriela posunout hru o 18 yardů.
     
    1:27
    ATL, 1&10, SEA 46
    Další přesná přihrávka na Sanua a 12 yardů. Falcons teď postupují velmi rychle a jsou na dostřel.
     
    1:05
    ATL, 1&10, SEA 34
    Ryan hodil další přesný míč Jonesovi, který si sice sedl na zem, ale nebl u toho nikým kontaktován, takže se mohl zvednout a doběhl pro dalších asi 10 yardů, celkově 20!
     
    0:59
    První timeout Atlanty.
     
    0:59
    ATL, 1&10, SEA 14 – TOUCHDOWN FALCONS!
    Nádherně designovaná akce! Spoluhráči pohybem odtáhli obránce, TEVIN COLEMAN si naběhl do volného prostoru a zachytil přesnou přihrávku! Atlanta zvládla drive začínající 1 yard před vlastní end zónou a zvyšuje na 18:10!
    Nádherně designovaná akce! Spoluhráči pohybem odtáhli obránce, TEVIN COLEMAN si naběhl do volného prostoru a zachytil přesnou přihrávku!
     
    0:53
    EXTRA POINT
    MATT BRYANT proměnil extra point a upravuje na 19:10!
    EXTRA POINT - MATT BRYANT proměnil extra point a upravuje na 19:10!
     
    0:53
    Bosher poslal výkop hluboko do end zóny, ale Hester se rozhodl vracet a doběhl na linii 19 yardů. Jeho spoluhráč se však dopustil držení a Seahawks začnou na vlastních 8 yardech s minimem času.
     
    0:48
    SEA, 1&10, SEA 8
    Collins po zemi doprava pro 4 yardy.
     
    0:06
    SEA, 2&6, SEA 12
    Nic neznamenající hra, pouze yardy do statistik. Collins sice předvedl dobrý běh a získal 10 yardů, ale v této situaci to vůbec nic neznamená, protože poločas končí.
     
    Konec 1. poločasu.
    Konec 1. poločasu

     
    Sledujeme nádherný zápas dvou špičkových týmů. Lépe do něj vstoupili Seahawks, kteří bezchybným úvodním drivem dostali míč až do end zóny krátkým hodem na Jimmyho Grahama. Falcons však odpověděli stejně dobře a vyrovnali svým nejlepším receiverem Julio Jonesem. Úvodní dva drivy zápasu trvaly dohromady 16 minut. Také svým druhým drivem dokázali hosté skórovat, avšak tentokrát se až do end zóny nedostali. Steven Hauschka proměnil 33yardový field goal. Následně Atlanta nic nepředvedla a musela puntovat, ale hosté po faulu začínali těsně před vlastní endzónou a další chybou dopustili safety, čímž domácí snížili a následným drivem se dostali poprvé do vedení 35yardovým field goalem Matta Bryanta. Hosté již ve zbytku poločasu nic kloudného nepředvedli a dali možnost nejlepšímu útoku ligy k dalšímu vyniknutí. Falcons tím nepohrdli. Ačkoliv začínali v kritické situaci 1 yard před vlastní end zónou, v pohodě přešli celé hřiště a krásnou akcí s pasem na Tevina Colemana utekli na poločasový rozdíl 19:10. Seahawks musí přidat, pokud chtějí pomýšlet na postup do finále konference.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 0:11.
     
    Výkop do druhé půle provedou hosté, jako první tak budou útočit domácí.
     
    Začátek 2. poločasu.
     
    15:00
    Hauschka překopl hřiště. Touchback.
     
    15:00
    ATL, 1&10, ATL 25
    Freeman sice uviděl mezírku v obraně, ale ta se rychle zavřela. 2 yardy.
     
    14:35
    ATL, 2&8, ATL 27
    Ryan dlouhou přihrávkou výrazně přehodil Gabriela, ale je tu další hodně špatná zpráva pro hosty. Dosud výborně hrající Shead nejspíš v zápase (a v celé sezóně) končí, při změně směru běhu mu povolilo koleno.
    Ryan dlouhou přihrávkou výrazně přehodil Gabriela
     
    14:29
    ATL, 3&8, ATL 27
    Ryan si vybral Jonese, kterého sice bránil Sherman, přesto byla přihrávka úspěšná. 12 yardů.
    Ryan si vybral Jonese, kterého sice bránil Sherman, přesto byla přihrávka úspěšná. 12 yardů.
     
    13:51
    ATL, 1&10, ATL 39
    Freemana rychle zastavil Avril.
     
    13:25
    ATL, 2&10, ATL 39
    První větší Ryanova chyba v zápase. Robinson byl hluboko v poli úplně volný, ale Ryan ho netrefil.
     
    13:20
    ATL, 3&10, ATL 39
    Velmi těžká přihrávka na Gabriela měla úspěch! 12 yardů, Falcons pokračují ve hře.
    Velmi těžká přihrávka na Gabriela měla úspěch! 12 yardů, Falcons pokračují ve hře.
     
    12:37
    ATL, 1&10, SEA 49
    Výborný běh Colemana! Udělal si z první linie obrany kuželky a získal celých 15 yardů!
    Výborný běh Colemana! Udělal si z první linie obrany kuželky a získal celých 15 yardů!
     
    12:01
    ATL, 1&10, SEA 34
    Znovu výborný Coleman a 7 yardů pro něj.
     
    11:33
    ATL, 2&3, SEA 27
    Přesná krátká přihrávka na Hardyho, 7 yardů.
     
    10:54
    ATL, 1&10, SEA 20
    Freeman využil výborných bloků k zisku 6 yardů. A hostům opět hodně zatrnulo, obránce Bennett zůstal dlouho ležet, nakonec však odešel po svých a nejspíš bude pokračovat.
    Freeman využil výborných bloků k zisku 6 yardů. A hostům opět hodně zatrnulo, obránce Bennett zůstal dlouho ležet, nakonec však odešel po svých a nejspíš bude pokračovat.
    DB Shawn Shead má zraněné koleno. Jeho návrat je nejistý.

     
    10:33
    ATL, 2&4, SEA 14
    Špatný snap, Ryanovi upadl míč, ale dokázal celou situaci zvládnout. Nakonec je z toho 7 yardů zisku a tím pádem odmítnutý trest pro hosty za ofsajd.
    Špatný snap, Ryanovi upadl míč, ale dokázal celou situaci zvládnout. Nakonec je z toho 7 yardů zisku a tím pádem odmítnutý trest pro hosty za ofsajd.
     
    10:15
    ATL, 1&GOAL, SEA 7
    Freeman se už radoval z touchdownu, ale jeho koleno se dotklo země dříve, než se míč ocitl nad goal line!
    Freeman se už radoval z touchdownu, ale jeho koleno se dotklo země dříve, než se míč ocitl nad goal line!
     
    9:16
    ATL, 2&GOAL, SEA 1 – TOUCHDOWN FALCONS!
    DEVONTA FREEMAN se nakonec touchdownu dočkal! S překonáním posledního yardu neměl žádné problémy a tentokrát už mohl slavit doopravdy! 25:10!
    DEVONTA FREEMAN se nakonec touchdownu dočkal! S překonáním posledního yardu neměl žádné problémy a tentokrát už mohl slavit doopravdy! 25:10!
     
    9:12
    EXTRA POINT
    MATT BRYANT proměnil extra point a zvyšuje na 26:10!
     
    9:12
    Bosher kopl míč do end zóny, Hester se rozhodl vracet, ale Perkins mu vystavil rychlou stopku, takže hosté začnou na vlastních 12 yardech.
     
    9:07
    SEA, 1&10, SEA 12
    Kearse byl poprvé zapojen do hry, ale přihrávka na něj nebyla přesná.
     
    9:04
    SEA, 2&10, SEA 12
    Rawls po delší době v akci a odpočinek mu prospěl. 11 yardů.
     
    8:23
    SEA, 1&10, SEA 23
    Napodruhé už Kearse dostal přesný míč. Přestože se snažil, víc jak 8 yardů nezískal.
     
    7:43
    SEA, 2&2, SEA 31
    Wilson v nouzi zahazoval míč.
     
    7:38
    SEA, 3&2, SEA 31
    Beasley s Jarrettem uzavřeli střed obrany a nedovolili Rawlsovi proniknout.
    Beasley s Jarrettem uzavřeli střed obrany a nedovolili Rawlsovi proniknout.
     
    6:59
    SEA, 4&2, SEA 31
    Obrovská chyba Falcons! Wheeler se při rozehrání puntu postavil před rozehrávajícího centra, což se nesmí a 5 yardů trestu dává hostům nový první down!
     
    6:47
    SEA, 1&10, SEA 36
    Rawlsovi se v posledních okamžicích nedaří. Nedokázal se vyhnout napadajícím hráčům a ztratil 4 yardy.
     
    6:06
    SEA, 2&14, SEA 32
    Skvělý Richardson zachytil dlouhou bombu Wilsona k pravé lajně pro zisk 40 yardů! Seahawks jsou rázem na dostřel!
    Skvělý Richardson zachytil dlouhou bombu Wilsona k pravé lajně pro zisk 40 yardů! Seahawks jsou rázem na dostřel!
     
    5:20
    SEA, 1&10, ATL 28
    Wilson nenašel Collinse.
     
    5:14
    SEA, 2&10, ATL 28
    Wilson krátkým pasem sice dal míč Grahamovi, ale jsou z toho jen 4 yardy.
     
    4:45
    SEA, 3&6, ATL 24
    Wilson utekl ze složité situace, počkal si, až se Collins odpoutá od obránce, a poslal ho pro 12 yardů.
    Wilson utekl ze složité situace, počkal si, až se Collins odpoutá od obránce, a poslal ho pro 12 yardů.
     
    3:57
    SEA, 1&10, ATL 12
    Wilson krátkou přihrávkou Richardsonovi posunuje hru o další 4 yardy.
     
    3:17
    SEA, 2&6, ATL 8
    Nekompletní přihrávka na Baldwina.
    Nekompletní přihrávka na Baldwina.
     
    3:12
    SEA, 3&6, ATL 8
    Špatné rozhodnutí Russella Wilsona! Měl úplně volného Baldwina na jednoduchý hod pro touchdown, ale vybral si až za ním stojícího Grahama a přehodil ho!
    Špatné rozhodnutí Russella Wilsona! Měl úplně volného Baldwina na jednoduchý hod pro touchdown, ale vybral si až za ním stojícího Grahama a přehodil ho!
     
    3:07
    SEA, 4&6, ATL 8 – FIELD GOAL SEAHAWKS!
    STEVEN HAUSCHKA proměnil jednoduchý 26yardový field goal a snižuje na 26:13!
    STEVEN HAUSCHKA proměnil jednoduchý 26yardový field goal a snižuje na 26:13!
     
    3:03
    Hauschka překopl hřiště. Touchback.
     
    3:03
    ATL, 1&10, ATL 25
    Již se zdálo, že Jones zachytí přesný pas pro nějakých 15 yardů, ale atakován Shermanem nedokázal míč udržet.
     
    2:56
    ATL, 2&10, ATL 25
    Coleman našel na pravé straně místo pro zisk 6 yardů.
     
    2:17
    ATL, 3&4, ATL 31
    Ryan byl pod obrovským tlakem, odhazoval míč na poslední chvíli v záklonu, přesto dokázal přesně najít Freemana, který se zbavil obránce a doběhl pro fantastických 53 yardů!
    Ryan byl pod obrovským tlakem, odhazoval míč na poslední chvíli v záklonu, přesto dokázal přesně najít Freemana, který se zbavil obránce a doběhl pro fantastických 53 yardů!
     
    1:27
    ATL, 1&10, SEA 16
    Toilolo se na sebe hodně zlobí, protože dropl přihrávku, která by znamenala první down!
    Toilolo se na sebe hodně zlobí, protože dropl přihrávku, která by znamenala první down!
     
    1:20
    ATL, 2&10, SEA 16
    Ryan dlouho čekal a nedokázal se včas zbavit míče. Rubin ho složil a zapisuje sack! 5 yardů ztráta.
    Ryan dlouho čekal a nedokázal se včas zbavit míče. Rubin ho složil a zapisuje sack! 5 yardů ztráta.
     
    0:36
    ATL, 3&15, SEA 21
    Toilolo tentokrát míč zachytil, ale 8 yardů znamená, že z nadějné pozice Falcons vytěží pouze pokus o field goal.
     
    Konec 3. čtvrtiny.
     
    Začátek 4. čtvrtiny.
     
    15:00
    ATL, 4&7, SEA 13 – FIELD GOAL FALCONS!
    MATT BRYANT udržel nervy, proměnil 31yardový field goal a zvyšuje na 29:13, ačkoliv jeden z obránců dobře načasoval svůj pohyb a přeskočil blokaře!
    MATT BRYANT udržel nervy, proměnil 31yardový field goal a zvyšuje na 29:13, ačkoliv jeden z obránců dobře načasoval svůj pohyb a přeskočil blokaře!
     
    14:57
    Bosher kopl míč do end zóny, Hester se rozhodl zakleknout a Seahaks začnou na vlastních 25 yardech. Nutně musí skórovat.
     
    14:57
    SEA, 1&10, SEA 25
    Wilson utíkal z tlaku, ale potom hodil příliš prudký míč McEvoyovi.
    Wilson utíkal z tlaku, ale potom hodil příliš prudký míč McEvoyovi.
     
    14:49
    SEA, 2&10, SEA 25
    Chyba O-line, pískán špatný start a 5 yardů trest.
     
    14:49
    SEA, 2&15, SEA 20
    Velká škoda pro Seahawks! Baldwin utekl obráncům, Wilson mu házel míč až na útočnou polovinu a jen těsně ho přehodil! Jinak by to byl jasný touchdown!
    Velká škoda pro Seahawks!
     
    14:43
    První timeout Seattlu. Zásluhou hluku z publika nestíhali rozehrát.
     
    14:43
    SEA, 3&15, SEA 20
    Wilson skvělým pohybem utekl ze sacku, rozhodl se běžet sám, ale těsně před uběhnutím potřebné vzdálenosti byl zastaven! Co budou hosté hrát?
     
    14:03
    Na hřiště vběhl nějaký exhibicionista, hra je na okamžik přerušena.
     
    14:03
    SEA, 4&4, SEA 31
    Seahawks ještě neriskovali a hráli klasický punt! Ryan kopl výborný 59yardový punt, Weems ho vrátil o 10 yardů a Falcons začnou na vlastních 20 yardech.
     
    13:51
    ATL, 1&10, ATL 20
    Ryan ihned házel míč Gabrielovi, který absolutně netušil, že je adresátem přihrávky! Být Elliott pohotovější, mohl mít interception.
    Ryan ihned házel míč Gabrielovi, který absolutně netušil, že je adresátem přihrávky! Být Elliott pohotovější, mohl mít interception.
     
    13:48
    ATL, 2&10, ATL 20
    Sherman vyhrál souboj s Jonesem a nedovolil mu zachytit přihrávku.
     
    13:44
    ATL, 3&10, ATL 20
    Ryan hodil přesný míč k levé lajně Hardymu, který zachytil míč pro první down, udělal 3 kroky, než opustil hřiště, a míč mu poté vypadl z rukou. Rozhodčí zahlásili nekompletní přihrávku, ale domácí kouč hází challenge, důležitý moment zápasu!
    Ryan hodil přesný míč k levé lajně Hardymu, který zachytil míč pro první down, udělal 3 kroky, než opustil hřiště, a míč mu poté vypadl z rukou.
     
    13:31
    Úspěšná challenge, rozhodčí po zhlédnutí videa mění své rozhodnutí! Hardy svým catchem získává 11 yardů a Falcons pokračují!
     
    13:31
    ATL, 1&10, ATL 31
    Nádherný obranný zákrok Bennetta, který složil Colemana pro ztrátu 4 yardů.
     
    12:47
    ATL, 2&14, ATL 27 – FUMBLE
    Ryan si vůbec nevšiml Clarka, který pronikl O-line, sdostal se k němu, sackoval ho a vyrazil mu míč! K obrovské smůle hostů ho zalehl domácí Chester.
    Ryan si vůbec nevšiml Clarka, který pronikl O-line, sdostal se k němu, sackoval ho a vyrazil mu míč! K obrovské smůle hostů ho zalehl domácí Chester.
     
    12:06
    ATL, 3&20, ATL 21
    Přihrávka doleva na Freemana pro 13 yardů je sice za normálních okolností výborná, ale nyní to nestačí.
     
    11:26
    ATL, 4&7, ATL 34
    Bosher kopl krátký 33yardový punt, aby nedal hostům šanci returnovat. Ti začnou na vlastních 33 yardech a teď již opravdu nutně musí skórovat.
     
    11:17
    SEA, 1&10, SEA 33
    Allen se postavil do cesty Collinsovi po zachycení přihrávky. 5 yardů.
     
    10:50
    SEA, 2&5, SEA 38
    Wilson ukazuje, že je nejspíš opravdu zdravý. Výborně se pohybuje a teď tím získal 8 yardů.
     
    10:17
    SEA, 1&10, SEA 46
    Baldwin se po zachycení míče fantasticky zbavil dvou atakujících obránců a doběhl pro 13 yardů.
    Baldwin se po zachycení míče fantasticky zbavil dvou atakujících obránců a doběhl pro 13 yardů.
     
    9:47
    SEA, 1&10, ATL 41
    Opět šel Wilson sám, 11 yardů. Hosté jsou na dostřel, ale potřebují víc.
     
    9:19
    SEA, 1&10, ATL 30
    Kearse se rozběhl po pravé lajně, avšak potenciální touchdownový pas nezachytil.
     
    9:12
    SEA, 2&10, ATL 30
    Teď už Wilson obráncům neutekl a je sackován Babineauxem!
    Teď už Wilson obráncům neutekl a je sackován Babineauxem!
     
    8:31
    SEA, 3&10, ATL 30 – INTERCEPTION!
    Pravděpodobně rozhodující moment utkání! Wilson se znovu ocitl pod obrovským tlakem, v nouzi házel dlouhý míč k end zóně, který se snesl přesně do náruče obránce Allena, který měl před sebou volnou cestu a uběhl 45 yardů, než byl zastaven!
    INTERCEPTION
     
    8:16
    ATL, 1&10, SEA 46
    Freeman konzervativně po zemi, ale 1 yard není zrovna to, co chtěl.
     
    7:34
    ATL, 2&9, SEA 45
    Krátký pas doleva na Toilola a tento tight end poté výborným pohybem setřásl obránce a získal 18 yardů! Falcons jsou na dostřel!
     
    7:00
    ATL, 1&10, SEA 27
    Coleman posunul hru po zemi o dalších 6 yardů.
     
    6:35
    ATL, 2&4, SEA 21
    Coleman byl znovu úspěšný, dalšími 6 yardy posunuje svůj tým do red zóny.
     
    5:57
    ATL, 1&10, SEA 15
    Střídání na running backu, Freeman začíná 1 yardem.
    Pane bože!

     
    5:14
    ATL, 2&9, SEA 14
    Freeman šel doleva pro další 4 yardy.
     
    4:28
    ATL, 3&5, SEA 10
    Ryan šel do vzduchu a uspěl! Sanu na levé straně zachytil míč a domácí útočí na touchdown!
     
    3:44
    ATL, 1&GOAL, SEA 3 – TOUCHDOWN FALCONS!
    MOHAMED SANU vyhrál souboj v end zóně s obráncem, měl volné ruce, zachytil přesnou přihrávku Ryana a touchdownem definitivně rozhoduje zápas! 35:13! Toto už opravdu za 3 a půl minuty stáhnout nejde.
    MOHAMED SANU vyhrál souboj v end zóně s obráncem, měl volné ruce, zachytil přesnou přihrávku Ryana a touchdownem definitivně rozhoduje zápas! 35:13!
     
    3:40
    EXTRA POINT
    MATT BRYANT neměl potíže s extra pointem a upravuje na 36:13!
    EXTRA POINT - MATT BRYANT neměl potíže s extra pointem a upravuje na 36:13!
     
    3:40
    Bosher kopl míč do end zóny a Hester dal Seattlu aspoň minimální šanci! Vynikajícím returnem proběhl mezi všemi domácími hráči a mířil za kick off return touchdownem, ale v posledním možném okamžiku byl stažen Alfordem 31 yardů před cílem!
    Bosher kopl míč do end zóny a Hester dal Seattlu aspoň minimální šanci!
     
    3:29
    SEA, 1&10, ATL 31 – TOUCHDOWN SEAHAWKS!
    Hosté vykřesali jiskřičku naděje! Wilson uviděl, že DOUG BALDWIN se dokázal zbavit svého strážce, hodil mu dlouhý míč na goal line a sprintující receiver ho dokázal zachytit! 36:19!
    Hosté vykřesali jiskřičku naděje!
     
    3:21
    EXTRA POINT
    STEVEN HAUSCHKA proměňuje extra point, 36:20!
    EXTRA POINT - STEVEN HAUSCHKA proměňuje extra point, 36:20!
     
    3:21
    Seahawks podle očekávání kopali onside kick, ale Hauschka kopl míč příliš vysoko a domácí Sanu se ho zmocnil! Toto hostům nevyšlo, Falcons mají velmi dobrou pozici!
     
    3:20
    ATL, 1&10, SEA 49
    Coleman sice nic nevybojoval, ale obrana se dopustila držení a ztrácí 5 yardů.
     
    3:16
    ATL, 1&10, SEA 44
    Coleman běžel doprava a udělal chybu, protože se dostal ze hřiště. Ušetřil hostům time out.
     
    3:10
    ATL, 2&9, SEA 43
    Freeman se nikam nedostal a 1 yard ztratil.
     
    3:05
    Druhý timeout Seattlu.
     
    3:05
    ATL, 3&10, SEA 44
    Ryan sice krátkým pasem doleva trefil Gabriela, ale 4
    yardy znamenají předání míče soupeři. Na field goal je toto příliš daleko.
     
    2:58
    Poslední timeout Seattlu.
     
    2:58
    ATL, 4&6, SEA 40
    Bosher kopl punt do end zóny. Touchback.
     
    2:51
    SEA, 1&10, SEA 20
    Fantastický Richardson přes velmi těsnou obranu na hranici pravidel málem zachytil obrovskou bombu Wilsona pro 58 yardů, ale neměl míč plně ve své moci a šiška se dotkla země. Rozhodčí sice zahlásili kompletní přirhávku, ale domácí kouč stihl hodit challenge, kterou by měl vyhrát!
    Domácí kouč stihl hodit challenge, kterou by měl vyhrát!
     
    2:43
    Je to tak, challenge byla znovu úspěšná! Rozhodčí museli změnit své rozhodnutí na nekompletní přihrávku!
     
    2:43
    SEA, 2&10, SEA 20
    Wilson pod obrovským tlakem jenom zahodil míč. Aspoň tím zastavil čas.
     
    2:35
    SEA, 3&10, SEA 20
    Wilson našel Baldwina za hranicí prvního downu a Baldwin dokázal vyběhnout ze hřiště. 16 yardů.
    Wilson našel Baldwina za hranicí prvního downu a Baldwin dokázal vyběhnout ze hřiště. 16 yardů.
    Matt Ryan dnes 330 yardů, 3 TD, 0 INT. Jako první quarterback dokázal naházet přes 300 yardů, 3 touchdowny a 0 interceptions proti Seattlu vedenému trenérem Petem Carrollem.

     
    2:29
    SEA, 1&10, SEA 36 – INTERCEPTION!
    Wilson házel krátkou přihrávku na Willsona, ten se však k míči nedostal! Vznikla obrovská skrumáž, míč polétával ve vzduchu, odrážel se od těl a rukou hráčů, až ho zachytil obránceDeion Jones, což znamená interception! Jones navíc uběhl 28 yardů, než byl složen!
    Wilson házel krátkou přihrávku na Willsona, ten se však k míči nedostal!
     
    2:15
    ATL, 1&10, SEA 15
    Freeman objevil mezeru v obraně a doběhl skoro až do end zóny!
     
    2:00
    Two-minute warning.
     
    2:00
    ATL, 1&GOAL, SEA 2
    Domácí nechávají uplynout čas. Zakleknutí.
     
    1:19
    ATL, 2&GOAL, SEA 3
    Reed neudržel nervy na uzdě a obrana je trestána ztrátou yardů.
     
    1:19
    ATL, 2&GOAL, SEA 1
    Zakleknutí.
     
    0:39
    ATL, 3&GOAL, SEA 2
    Zakleknutí a konec zápasu.
     
    Utkání skončilo.
    A máme tu konec utkání

     
    Druhý poločas si Falcons skvěle pohlídali a dovedli zápas k zaslouženému vítězství. Devonta Freeman zvýšil touchdownem na rozdíl 16 bodů, následně udělal quarterback Seahawks Wilson první špatné rozhodnutí, když odmítl jednoduchý touchdown hodem na volného Baldwina. Field goalem Stevena Hauschky tak hosté snížili jen na 26:13. Atlanta odpověděla také field goalem Matta Bryanta, poté už jen hlídala dění na hřišti. Wilson musel začít riskovat, což se mu nevyplatilo. Hodil interception, kterou Falcons dokázali využít v další touchdown přihrávkou na Mohameda Sanua. Hosté sice parádním returnem a jednou výborně sehranou akcí za 11 sekund odpověděli také touchdownem, ale následně prohráli onside kick, v závěru hodili ještě jednu interception a žádné drama se nekonalo. Atlanta Falcons potvrdila obrovskou sílu svého útoku, vyhrála 36:20 a postupuje do finále konference.
     
    Domácí quarterback Matt Ryan ve svých 31 letech dokázal teprve podruhé vyhrát zápas v play off. Letos ale může dokázat mnohem víc. Co je však pro Falcons velmi špatnou zprávou, Julio Jones nedohrál pro zranění nohy a není jisté, zda bude za týden k dispozici. Pokud by měl tento elitní receiver chybět, byla by to obrovská ztráta.
     
    O tom, zda ve finále konference NFC pojede Atlanta do Dallasu, nebo na své půdě přivítá Green Bay, bude rozhodnuto zhruba za 24 hodin. Již za pár minut však začíná utkání konference AFC New England Patriots – Houston Texans, takže nikam neodcházejte. (02:05:31)

    Libor Štěpán

    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad ATL, 3&5, SEA 42 – U míče je Atlanta, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Seattlu.