Třinec – Mladá Boleslav 0:3 (kon.) | Liberec – Litvínov 2:1 (kon.) | Chomutov – Kometa Brno 6:3 (kon.)
Zlín – Hradec Králové 4:1 (kon.) | Pardubice – Plzeň 2:3 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 5:0 (kon.)
Sparta Praha – K. Vary 2:1 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
0:3 (0:2, 0:1, 0:0)
BK Mladá Boleslav
cz Piatok 13.01.2017, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga (ČR) • 38. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:47
    A Oceláři navíc jdou do čtyř, na trestnou lavici usedá Vladimír Roth (TRI).
     
    54:41
    Přesilovka Ocelářů je u konce, Zbyněk Irgl (TRI) ve snaze vybojoval odražený puk fauloval a míří na trestnou lavici. Dvě minuty, hákování. Čtyřicet devět vteřin hry čtyři na čtyři.
     
    53:30
    Sotva Mladá Boleslav ubránila jedno oslabení, bude muset bránit další. Petr Vampola (MBL) hákoval pronikajícího Douderu, za což od rozhodčích obdržel dvouminutový trest. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    51:30
    Tomáš Urban (MBL) ve snaze získat puk v útočné třetině podrazil jednoho z protihráčů, na dvě minuty si tak jde odpočinout na trestnou lavici.
     
    48:02
    Oceláři z dalšího buly v útočné třetině nic nevytěžili, navíc se při hostující protiakci faulu dopustil Martin Adamský (TRI), který hákoval rozjetého protihráče.
     
    45:32
    Za Maxwellem znovu zvonila tyč, branková konstrukce tentokráte zastavila ránu Coryho Kanea!
     
    43:06
    Početní výhoda domácích se zdvojnásobuje, Pavel Musil (MBL) ve snaze zabránit dalším dorážkám poslal kotouč přímo do ochranné sítě. Oceláři mají k dispozici minutu a dvacet čtyři vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem.
     
    42:30
    Adamský dostal pas do jízdy, při zpracování byl seknut Matějem Stříteským (MBL). Hostující bek si odsedí dvouminutový trest.
     
    40:57
    Oceláři byli velmi blízko kontaktní brance! Rychlou akci domácích zakončoval Martin Adamský, jeho rána z levé strany se otřela o horní tyč Maxwellovy branky! Irgl poté nedokázal dorazit poskakující puk do odkryté části branky!
     
    36:43
    První početní výhoda pro Oceláře. Na trestnou lavici putuje Tomáš Urban (MBL), který se provinil hákováním.
    32:12 Tomáš HYKA - 0:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    32:12
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Neskutečná paráda TOMAŠE HYKY, Mladá Boleslav vede o tři branky! Radan Lenc založil rychlou protiakci svého týmu přihrávkou na Marka Trončinského, ten viděl najíždějícího TOMÁŠE HYKU, kterému adresoval vzduchem letící pas! Pro Hyku to ale nebyl žádný problém, hostující forward jej totiž ze vzduchu tečoval mezi Hrubcovy betony! Asistence: Marek Trončinský, Radan Lenc.
     
    31:30
    Oceláři zatáhli kotouč do pásma Bruslařů a dostali se do velké šance! Střelu Milana Doudery od levého mantinelu před brankovištěm tečoval Jakub Petružálek, Brandon Maxwell ale bleskurychle máchl lapačkou a zachytil prudký puk!
     
    26:04
    Tam se ke kotouči dostal Vladimír Roth (TRI), který jej odpálil přes všechny čáry. Třinecký bek ale svému vyhození dal příliš velkou razanci, kotouč letěl do ochranné sítě. Dvě minuty pro Rotha, tři vteřiny přesilovky pět na tři pro Mladou Boleslav.
     
    24:07
    Tam jej znovu sebrali hosté a svou aktivitou si vybojovali první početní výhodu utkání. Tomáš Linhart (TRI) si v souboji pomohl hokejkou, rozhodčí jej vyloučili na dvě minuty za podražení.
     
    20:27
    Úvodní buly druhé dvacetiminutovky sice vyhráli Oceláři, do první velké šance se ale dostala Mladá Boleslav. Nahození Voráčka od modré čáry před brankou šikovně tečoval Pavel Musil, kotouči chybělo pár centimetrů, aby zajel do branky domácích!
     
    14:24
    Ján Sýkora zavezl kotouč do útočné třetiny, tam jej přenechal svým obráncům. David Nosek poté pálil od modré, Maxwell měl ztížený výhled, i tak ale dokázal střelu třineckého beka vyrazit. Hostující brankář si poté poradil i s následnou dorážkou Sýkory!
     
    13:00
    Nadějněji vypadala akce Martina Adamského. Útočník Ocelářů dostal pas do jízdy, kousek za modrou čarou obskočil bránícího protihráče, z mezikruží ale pálil nad Maxwellovu branku!
     
    05:09
    Slezané převzali iniciativu na své hole, Bruslaře od inkasované branky teď dvakrát uchránil Brandon Maxwell. Hostující brankář zastavil pokus Marosze i následnou dorážku Linharta!
    02:20 Pavel MUSIL - 0:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:20
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Tak to je pořádná sprcha pro Oceláře, Mladá Boleslav jde do dvoubrankového trháku! Hosté vyhráli buly, Tomáš Hyka zatáhl kotouč do útočné třetiny a našel najíždějícího PAVLA MUSILA! Ten pálil do odkryté části branky! Oba góly Bruslařů dělilo devět vteřin! Asistence: Tomáš Hyka.
    02:11 Jakub KLEPIŠ - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    02:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hra nabrala na vysokém tempu, výsledkem je úvodní branka Bruslařů! Petružálek nevyužil svou šanci, když trefil jen Maxwella, hosté se z protiútoku již radovali. Ďurač našel rozjetého JAKUBA KLEPIŠE, ten propálil Hrubce z pravé strany! Asistence: Ivan Ďurač, David Bernad.

    Daniel Ježek

    Góly a asistencie: 3. Klepiš (Ďurač, Bernad), 3. Musil (Hyka), 33. Hyka (Trončinský, Lenc)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, Hrabal, Krajíček, M. Doudera, Nosek – Rákos, Kreps, Dravecký – Adamský (A), Kane, Irgl (C) – Petružálek (A), Marosz, Hrňa – Chmielewski, Špirko, J. Sýkora.
    BK Mladá Boleslav: Maxwell (Halász) – T. Voráček, Stříteský, Trončinský, Holub, Kučný, Bernad, Hanzlík (C) – Lenc, Musil, Hyka – Vampola (A), Klepiš, Pabiška (A) – Pospíšil, Žejdl, Jonák – Jiránek, Urban, Ďurač.

    Rozhodca: Adam Kika, Robin Šír – Jiří Gebauer, Vít Lederer