Metallurg Magnitogorsk – S.Moskva 6:3 (kon.) | Čeljabinsk – Soči 1:2 (1:2 po s.n.) | Čerepovec – Omsk 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novokuzneck 9:1 (kon.) | Záhreb – Jekaterinburg 0:2 (kon.)
HC Slovan – Barys sk 4:1 (kon.)
po s.n. (1:2)
Traktor Čeljabinsk
1:2 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
HK Soči
cz Piatok 13.01.2017, 15:00 • Traktor Arena, Čeljabinsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Jegor MOROZOV - 1:2
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým HK Soči.
    Autorem vítězné branky je JEGOR MOROZOV.
     
    2. séria
    0:1
    Jiří Novotný zvolil střelu zápěstím, kterou Konstantin Barulin lapačkou skvěle vyrazil nad!
     
    Derek Roy napřáhl na pravém křídle od modré čáry ke krásné táhlé střele, která mířila k přední tyči, Konstantin Barulin ji ale po dalším pěkném zákroku ukryl v lapačce!
     
    62:16
    Ilja Krikunov usedl v prodloužení na trestnou lavici, aby odpykal trest pro hráčskou lavici Soči za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    61:44
    Konstantin Barulin předvedl během pár okamžiků dva neuvěřitelné zákroky a sebral gól hráčům Traktoru! Arťom Borodkin si najel před bránu na nádhernou přihrávku svého spoluhráče z pravého křídla a po krásném bekhendovým blafáku mířil do pravého horního rohu, jenže brankář Soči vsedě lapačkou jeho pokus fantasticky vyrazil!
     
    60:14
    Kirill Kolcov mohl rychle ukončit prodloužení, jenže jeho střela z levého kruhu pro vhazování skončila na lapačce Konstantina Barulina, který ji skvělým zákrokem vyrazil!
     
    57:34
    Paul Szczechura se hodně rozčiluje a za hákování v závěru utkání za pískotu fanoušků usedá na trestnou lavici! Soči má velkou šanci ukončit dnešní utkání.
     
    56:14
    Dmitrij Pestunov nebezpečně pálil z mezikruží těsně nad ledem k levé tyči a Konstantin Barulin jeho střelu viděl na poslední chvíli, přesto ji pravým betonem vyrazil a v závěru třetí třetiny podržel svůj tým!
     
    54:44
    Konstantin Barulin dostal desetiminutový trest za nesportovní chování a nemůže tomu uvěřit! Každopádně hrát se bude ve hře 5 na 5. Trest odpyká za svého brankáře Ivan Vorobjev.
     
    54:11
    Andrej Kosticyn na pravém křídle po přihrávce svého spoluhráče zpoza brány napřáhl z ostrého úhlu k nebezpečné střele, jenže Pavel Francouz si dobře povyjel a jeho pokus vyrazil!
     
    52:39
    Ivan Zacharčuk se ocitl před bránou ve slibné brankové příležitosti, jenže Pavla Francouze překonat z blízkosti nedokázal! Český brankář podržel puk a přerušil hru.
     
    46:58
    Konstantin Barulin musel v blízkosti své pravé tyče dávat hodně velký pozor, aby si nahození Traktoru z levého křídla náhodou nešťastně nesrazil do brány!
     
    45:30
    Pavel Padakin si z levého křídla sjel mezi kruhy pro vhazování a jeho následná střela zápěstím skončila ve výstroji připraveného Pavla Francouze!
     
    45:23
    Ben Maxwell si krásně vybruslil zpoza brány před brankoviště a v blízkosti levé tyče se snažil puk zamést mezi betony Pavla Francouze, ve své snaze ovšem neuspěl!
     
    43:58
    André Petersson bojoval na pravém křídle u hrazení o puk a Arťom Borodkin ho vysokou holí zasáhl do obličeje.
     
    43:46
    André Petersson se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže z blízkosti Pavla Francouze překonat nedokázal!
     
    43:33
    Traktor na levém křídle předvedl pěknou kombinaci a po zpětné přihrávce přišla prudká střela z vrcholu kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Konstantin Barulil ji ale levým betonem vykopl!
     
    43:20
    Renat Mamašev na levém křídle tvrdě vypálil od modré čáry, Pavel Francouz byl ale pozorný a po pěkném semaforu jeho střelu s příklepem ukryl v lapačce!
     
    41:15
    Ben Maxwell na pravém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a Pavel Francouz musel rychle k ledu, aby jeho pokus letící těsně nad ledem levým betonem vyrazil!
     
    38:19
    Alexej Pepeljajev napřáhl v pravém kruhu pro vhazování bez přípravy ke tvrdé střele, která byla pěkná a těsně minula pravý horní roh brány Pavla Francouze!
     
    36:42
    Traktor vyrazil v oslabení do rychlého protiútoku a mohl skórovat, jenže Konstantin Barulin mu to nedovolil!
     
    36:23
    Nikolaj Bělov fauloval v blízkosti brány Pavla Francouze a za hákování usedl na dvě minuty na trestnou lavici.
     
    34:12
    Marcel Šolochov se po krásné zpětné přihrávce svého spoluhráče zpoza brány mezi kruhy pro vhazování ocitl v obrovské šanci, jenže střelou bez přípravy trefil z blízkosti pouze hruď Konstantina Barulina!
     
    33:56
    Jegor Morozov dostal menší trest za podražení a Traktor má k dispozici další početní výhodu.
     
    33:52
    Jegor Morozov nabral na pravém křídle obrovskou rychlost a po rychlém protiútoku pálil z kruhu pro vhazování do vzdálenějšího levého horního rohu brány, jenže Pavel Francouz předvedl další senzační semafor, po kterém puk ukryl v lapačce!
     
    33:16
    Paul Szczechura se ocitl v pravém kruhu pro vhazování ve slibné šanci a krásnou střelou letící těsně nad ledem mířil ke vzdálenější levé tyči, Konstantin Barulin ji ale pravým betonem dokázal vyrazit mimo a připsal si skvělý zákrok!
     
    30:46
    Marcel Šolochov na pravém křídle ve snaze vybojovat puk narazil jednoho z hráčů Soči na mantinel a za vražení na hrazení dostal dvě minuty. Soči přečkalo oslabení a nyní si zahraje přesilovou hru. Dokáže ji využít?
     
    27:42
    Eric O'Dell se během oslabení svého týmu dostal do samostatného úniku, který zakončil krásnou bekhendovou střelou, jenže jeho pokus zamířil vedle vzdálenější pravé tyče! Soči mohlo otočit zápas.
     
    27:17
    Maxim Jakuceňa z pravého kruhu pro vhazování zamířil vedle vzdálenější levé tyče a vzápětí byl v souboji u mantinelu za bránou Soči zasažen holí do obličeje. Jurij Alexandrov dostal dvouminutový trest za vysokou hůl.
     
    26:08
    Marcel Šolochov se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže ji trestuhodně přestřelil! Stačilo trefit prostor tří tyčí, protože Konstantin Barulil byl úplně mimo, to se ovšem domácímu útočníkovi nepodařilo.
     
    24:08
    Ben Maxwell vypálil z mezikruží a Pavel Francouz po předchozím zákroku proti střele hostujících hokejistů z blízkosti levé tyče tentokrát zasahovat nemusel, protože byla sražena mimo. Soči si během minuty vytvořilo tři slibné brankové příležitosti, z nichž jedna skončila na tyči.
     
    23:08
    Jeden z hráčů Soči v blízkosti pravé tyče napřáhl k nebezpečné střele zápěstím, která se od horní tyče za překonaným Pavlem Francouzem odrazila zpět do hry!
    19:21 Andrej KOSTICYN - 1:1
     
    19:21
    Soči právě vstřelilo branku!
    ANDREJ KOSTICYN napřáhl v blízkosti pravé tyče mezi dvojicí protihráčů ke střele zápěstím, která po ledě mezi betony Pavla Francouze prošla do brány. Nešťastný moment pro českého brankáře, který v závěru úvodní části inkasuje, a Soči vyrovnává na 1:1! Asistence: Ilja Krikunov.
     
    17:17
    Traktor z pravého křídla a ostrého úhlu nahodil puk před bránu a Konstantin Barulin měl co dělat, aby si ho nesrazil do sítě!
     
    15:27
    Renat Mamašev na pravém křídle od modré čáry nahodil puk směrem na vzdálenější levou tyč, kde ho skvěle tečoval Andrej Kosticyn a kotouč se od jeho hole odrážel do levého horního rohu brány, Pavel Francouz ale předvedl úžasný reflex a po spektakulárním zákroku puk ukryl v lapačce!
     
    13:57
    Arťom Peňkovskij fauloval a dostal dvouminutový trest za hákování, po kterém si první přesilovou hru zahraje také Soči.
     
    13:52
    Soči na levém křídle z ostrého úhlu nahodilo puk před bránu a Andrej Kosticyn se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže trefil pouze pravý beton Pavla Francouze, který si vzápětí poradil i s jeho dorážkou!
    13:13 Kirill KOLCOV - 1:0
     
    13:13
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    MAXIM JAKUCEŇA na vrcholu pravého kruhu pro vhazování zamíchal s pukem a přes jednoho z hráčů Soči napřáhl k táhlé střele zápěstím, která letěla těsně nad ledem a po hodně jemné teči Kirilla Kolcova zamířila vedle levého betonu Konstantina Barulina k přední pravé tyči. Traktor využil přesilovou hru a ujal se vedení 1:0! Asistence: Kirill Kolcov a Nikolaj Bělov.
     
    11:14
    Ben Maxwell na levé straně obranného pásma fauloval u hrazení a dostal dvě minuty za hákování. Traktor má k dispozici druhou přesilovou hru, přičemž první nevyužil.
     
    09:53
    Pavel Padakin si krásně vybruslil zpoza brány do levého kruhu pro vhazování, odkud táhlou střelou zápěstím těsně nad ledem nebezpečně pálil na přední tyč, Pavel Francouz ale předvedl skvělý reflex a pravým betonem jeho pokus vykopl!
     
    05:16
    Jeden z hráčů Traktoru nebezpečně vypálil na levém křídle od modré čáry a Konstantin Barulin měl co dělat, aby jeho střelu mířící do vzdálenějšího pravého horního rohu lapačkou vyrazil! Dmitrij Pestunov mohl dorážet v blízkosti pravé tyče, jenže puk nedokázal zpracovat a raději zvolil přihrávku, po které už se domácí do zakončení nedostali.
     
    04:50
    Maxim Jakuceňa dobře vypálil z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a jeho střela mířila do bližšího horního rohu brány, jenže Konstantin Barulin skvěle máchl po puku a jeho prudkou střelou s příklepem našel ve své lapačce!
     
    03:58
    Sergej Kuzněcov podrazil jednoho z hráčů Traktoru, který si z levého křídla nebezpečně sjížděl před bránu, a dostal dvě minuty za podražení.
     
    03:33
    Soči se vzápětí po pravé straně dostalo do útočného pásma a poté přišla střela, která mířila těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, Pavel Francouz ji ale pravým betonem vyrazil!
     
    02:29
    Arťom Peňkovskij se ocitl před bránou v první slibné šanci, jeho střela zápěstím z pravého křídla a úhlu ale zamířila pouze do náruče připraveného Konstantina Barulina!

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 14. Jakuceňa (Kolcov, Belov) – 20. A. Kosticyn (Krikunov), rozh. náj. Morozov

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Maxim Jakuceňa (CLJ)
    0:1   André Petersson (SOC)
    2. séria:
    0:1   Jiří Novotný (CLJ)
    0:1   Andrej Kosticyn (SOC)
    3. séria:
    1:1   Derek Roy (CLJ)
    1:1   Ben Maxwell (SOC)
    4. séria:
    1:2   Jegor Morozov (SOC)
    1:2   Derek Roy (CLJ)


    Traktor Čeljabinsk: Francouz (Demčenko) – (C), Belov, Borodkin, Kolcov, A. Petrov (A), Petrikov, Mamajev, Klimontov – , Jakuceňa, Szczechura – Pestunov (A), Roy, – Gubarev, Penkovskij, Novotný – J. Petrov, Šolochov, Afonasjevskij.
    HK Soči: Barulin (Šikin) – Pedan, Pepeljajev, Mamašev, Alexandrov, Kuznecov, Mamkin, I. Vorobjov – Ignatuškin (C), Krikunov, A. Kosticyn (A) – Petersson, O'Dell, Maxwell (A) – Točickij, Levickij, Morozov – I. Zacharčuk, Padakin, Mereskin.

    Rozhodca: Daniel Konc, Maxim Sidorenko. Čároví: Alexandr Sadovnikov, Ivan Sazonov

    Diváci: 7000