Metallurg Magnitogorsk – S.Moskva 6:3 (kon.) | Čeljabinsk – Soči 1:2 (1:2 po s.n.) | Čerepovec – Omsk 0:2 (kon.)
CSKA Moskva – Novosibirsk 2:1 (kon.) | Petrohrad – Novokuzneck 9:1 (kon.) | Záhreb – Jekaterinburg 0:2 (kon.)
HC Slovan – Barys sk 4:1 (kon.)
koniec
CSKA Moskva
2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
HC Sibir Novosibirsk
cz Piatok 13.01.2017, 17:30 • CSKA Ice Palace • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:47
    Joonas Kemppainen se ocitl v blízkosti levé tyče v obrovské šanci, jenže Viktora Fastha propálit nedokázal!
     
    58:49
    Danny Taylor již vystartoval na střídačku a Novosibirsk zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    57:58
    Sergej Andronov se po vyhraném vhazování CSKA Moskva ocitl v mezikruží ve velké šanci, jenže jeho následná střela zápěstím z otočky zamířila vedle pravého horního rohu brány!
     
    57:20
    Igor Ožiganov v blízkosti vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k jedovaté střele s příklepem, kterou Danny Taylor s pomocí lapačky dokázal udržet v náručí!
     
    55:13
    Jegor Milovzorov na levém křídle vypálil ihned po vhazování od modré čáry a prudkou střelou s příklepem dobře mířil na přední tyč, jenže Viktor Fasth jeho pokus zastavil!
    54:26 Dmitrij KUGRYŠEV - 2:1
     
    54:26
    CSKA právě vstřelilo branku!
    DMITRIJ KUGRYŠEV se v blízkosti levé tyče dostal po skvělém zákroku Dannyho Taylora proti střele Kirilla Petrova pravým betonem k dorážce a z blízkosti puk po ledě poslal do prázdné brány. CSKA Moskva rychle zareagovalo na inkasovaný gól a znovu vede, tentokrát 2:1! Asistence: Kirill Petrov a Alexandr Kutuzov.
    52:03 Zach BOYCHUK - 1:1
     
    52:03
    Sibir právě vstřelil branku!
    ZACH BOYCHUK na pravém křídle od mantinelu napřáhl k nádherné střele zápěstím, kterou Viktor Fasth vyrážečkou výborně vyrazil, jenže puk se vzápětí od jednoho z vracejících se hráčů CSKA Moskva odrazil k levé tyči brány. Stav utkání 1:1! Asistence: Maxim Ignatovič.
    49:38 Mursak ve velké šanci a rychlosti usměrnil puk mimo.
     
    49:38
    Jan Mursak si najel před bránu na nádhernou přihrávku z pravého křídla v podání Arťoma Vorošila, jenže neměl čas v obrovské rychlosti mířit a jeho bekhendový pokus zamířil těsně vedle pravé tyče!
     
    44:29
    Jeden z hráčů Novosibirsku na pravém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a Viktor Fasth musel předvést rychlý reflex, aby jeho pokus po nebezpečném odrazu od mantinelu za jeho bránou ve skluzu vyrazil mimo!
     
    38:35
    Sergej Šumakov byl mezi kruhy pro vhazování faulován Geoffem Plattem, který dostal dvě minuty za sekání.
     
    35:08
    Stěpan Sannikov se ocitl před bránou v obrovské šanci, jenže trefil pouze levý beton Viktora Fastha a následná dorážka jeho spoluhráče zamířila mimo!
     
    34:15
    Alexandr Kutuzov podruhé v zápase usedl na trestnou lavici poté, co před vlastní bránou evidentně zezadu zahákoval Sergeje Šumakova.
     
    33:57
    Novosibirsk na levém křídle nebezpečně vypálil od modré čáry a jeho střela těsně nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Viktor Fasth ji ale dobře viděl a levým betonem vykopl!
    31:53 Georgij Mišarin vstřelil nádherný gól, který nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře v podání spoluhráče uznán.
     
    31:53
    Georgij Mišarin napřáhl k nádherné střele zápěstím, která z mezikruží nad vyrážečkou brankáře Viktora Fastha zamířila do levého horního rohu brány! Jenže gól nakonec nebyl kvůli nedovolenému bránění brankáře uznán.
     
    30:56
    Novosibirsk dvakrát v rychlém sledu vytvořil před bránou CSKA Moskva obrovský závar, ani v jednom případě ale na brankáře Viktora Fastha vyzrát nedokázal!
     
    30:02
    Stěpan Sannikov si za bránou CSKA najížděl ve velké rychlosti na puk a Andrej Světlakov dostal dvě minuty za hru vysokou holí poté, co ho zasáhl nechtěně do obličeje.
    29:25 Fasth famózním způsobem vychytal Milovzorova!
     
    29:25
    Jegor Milovzorov si najel na nádhernou přihrávku svého spoluhráče a řítil se do samostatného úniku, který zakončil v blízkosti pravé tyče nádherným bekhendovým blafákem, Viktor Fasth se ale skvěle roztáhl na brankové čáře a vleže jeho pokus levým betonem zastavil!
    27:56 Geoff Platt ani natřikrát nepřekonal Dannyho Taylora!
     
    27:56
    Geoff Platt si před bránou udělal drobným krosčekem prostor a po zpětné přihrávce svého spoluhráče se ocitl v obrovské šanci, jenže ani natřikrát z blízkosti na Dannyho Taylora vyzrát nedokázal!
     
    26:32
    Adam Polášek se na obranné modré čáře postavil do cesty rozjetému Geoffovi Plattovi a dostal menší trest za nedovolené bránění. CSKA si zahraje druhou přesilovou hru.
     
    22:52
    Alexandr Kutuzov na pravém křídle u mantinelu uštědřil políček Konstantinovi Sokolovovi, ten však zůstal po úderu do obličeje v klidu a rozhodčí se vylučovat nerozhodli!
    17:35 Maxim MAMIN - 1:0
     
    17:35
    CSKA právě vstřelilo branku!
    Andrej Kuzmenko krásnou přihrávkou z levého křídla našel před bránu MAXIMA MAMINA, který z otočky neméně pohlednou bekhendovou střelou zamířil těsně nad ledem k pravé tyči. CSKA prolomilo bezbrankové skóre a vede 1:0! Asistence: Andrej Kuzmenko a Andrej Světlakov.
     
    16:24
    Dmitrij Kugryšev se dostal v mezikruží k odraženému puku a jeho nádherná střela zápěstím těsně minula levý horní roh brány! Danny Taylor se bezmocně ohlížel.
     
    14:35
    Konstantin Okulov nabral rychlost a v blízkosti levé tyče se ocitl ve skvělé střelecké pozici, jenže jeho následný pokus zápěstím minul levý horní roh brány!
    13:16 Danny Taylor skvělým zákrokem vychytal Naumenkova.
     
    13:16
    Michail Naumenkov na levém křídle krásně vypálil po zpětné přihrávce spoluhráče a jeho střela mířila do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Danny Taylor ale předvedl krásný semafor, po kterém puk ukryl v lapačce!
     
    11:43
    Andrej Kuzmenko na pravém křídle napřáhl od modré čáry ke tvrdé střele s příklepem, která zamířila těsně nad a od mantinelu se odrazila do ochranné sítě!
     
    10:17
    Andrej Světlakov se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci, jenže bekhendem puk za záda Dannyho Taylora poslat nedokázal! CSKA má obrovský tlak.
    08:29 Kulečník: Puk se po nahození Kiseleviče a skvělé teči Žarkova odrazil od levé tyče do pravé a vzápětí ven z brány!
     
    08:29
    Bogdan Kiselevič od modré čáry nahodil puk na bránu a před Dannym Taylorem ho skvěle tečoval zády k němu Vladimir Žarkov, brankář Novosibirsku už byl překonaný, kotouč se ale od levé tyče odrazil do pravé a vzápětí ven!
     
    07:01
    Jevgenij Arťuchin fauloval ve středním pásmu a dostal menší trest za nedovolené bránění. Chvíli se bude hrát ve hře 4 na 4 a poté začne přesilová hra CSKA Moskva.
     
    06:04
    Zach Boychuk se ocital před bránou po nahození z pravého křídla v obrovské šanci, jenže Viktor Fasth mu dokázal puk fantasticky holí vypíchnout!
     
    05:13
    Alexandr Kutuzov za svou bránou tvrdě dohrál Konstantina Sokolava dostal menší trest za úder do oblasti hlavy a krku plus deset minut za nesportovní chování!
     
    02:07
    Andrej Kuzmenko byl vyloučen po dvou minutách za podražení a Novosibirsk si zahraje přesilovou hru.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 18. Mamin (Kuzmenko, Svetlakov), 55. Kugryšev (K. Petrov, Kutuzov) – 53. Boychuk (Ignatovič)


    CSKA Moskva: Fasth (Sorokin) – Kutuzov, Kiselevič, Denisov, Ožiganov, Čmychov, Panin (A), Naumenkov (A) – Kugryšev, Popov, K. Petrov – Platt, Muršak, Osnovin – Mamin, Svetlakov, Kuzmenko – Tělegin, Andronov (C), – Vorošilo.
    HC Sibir Novosibirsk: Taylor (Nalimov) – Vorobjev, Mišarin, Beľakov, Polášek, Ignatovič, K. Alexejev (A), Naumov – Arťuchin (A), Šumakov, Šalunov – Pervušin, Kemppainen, Khlopotov – Milovzorov, Okulov, Boychuk – Sannikov (C), Arťomov, A. Gluchov – Sokolov.

    Rozhodca: Peter Gebei, Konstantin Olenin. Čároví: Dmitrij Goljak, Ivan Dedjulja

    Diváci: 3200