Ružomberok – L. Mikuláš 0:1 (kon.) | Sparta Praha – Freiburg 0:0 (kon.)
koniec
AC Sparta Praha
0:0 (0:0)
SC Freiburg
cz Štvrtok 12.01.2017, 14:00 • Sotogrande • Prípravný zápas
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás opět těšit u některého z fotbalových přenosů. Ode mě je to pro dnešek opravdu všechno a přeji vám příjemný zbytek dne. (15:49:53)
    Úvodní přípravné utkání pražské Sparty žádný gól nenabídlo.

     
    V přátelském utkání letenského týmu jsme se branky nedočkali.

    První poločas byl o mnoho kvalitnější nežli ten druhý. Oba celky si v první části vypracovali několik šancí, ale stav zůstal bezbrankový. Největší šanci Sparty měli David Lafata a Vjačeslav Karavajev. Na druhé straně byl nejblíže Nils Petersen, jenž hlavičku z malého vápna poslal nad bránu Budinského.

    Druhá pětačtyřicetiminutovka byla plná nepřesností a hrálo se spíše od vápna k vápnu. Oba celky se už do šancí moc nedostávali až na výjimku, kdy podklouzl Michal Kadlec a na branku Sparty se hnal Onur Bulut. Jenže hráč německého celku celou akci špatně vyřešil.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Freiburg už se nikam nežene a vypadá to, že je s bodem spokojený. Hostující tým dlouho kombinoval na vlastní polovině hrací plochy a následným pasem odevzdal balon Spartě.
     
    89
    Sparta opět kombinuje kolem půlící čáry, ale soupeř ji dostal pod tlak a získal míč. Ten putoval na levou stranu hrací plochy, kde výborně zasáhl Václav Kadlec.
     
    87
    Centr od rohového praporku mířil někam k penaltovému puntíku, ale nejdříve byl u balonu hostující hráč. Freiburg dnes brání opravdu skvěle a soupeře do ničeho nepouští.
     
    86
    Sáček vymyslel přenesení hry na Matěje Hybše. Před ním zasáhl obrana německého celku, ale Sparta bude kopat další roh.
     
    85
    Po zisku míče se Néstor Albiach pokusil o centr do pokutového území. Jenže jeho pas trefil prvního bránícího hráče. Opět se potvrzuje, že ve druhém poločase sledujeme hodně nepřesností.
     
    84
    Nátlaková hra Sparty opět přinesla ovoce, jelikož se německý tým rychle zbavil míče. Sledujeme další kombinaci domácího celku na jeho polovině hrací plochy.
     
    83
    První poločas byl daleko atraktivnější nežli ten druhý. V této častěji sledujeme hodně nepřesností a hlavně se oba týmu dostávají málo k zakončení.
     
    82
    Sparta se snažila přenést hru na levou stranu hrací plochy, kde na balon nedosáhl Václav Kadlec. Ovšem Freiburg míč dlouho neudržel a bude se muset bránit.
     
    80
    Michal Kadlec u půlící čáry přišel o míč, a tak mu přišel na pomoc jeho jmenovec. Václav Kadlec předvedl drsný skluz, ale dle sudího bylo vše v pořádku.
     
    79
    Ve druhém poločase si Viktor Budinský připisuje první zákrok, když si musel poradit se střelou z hranice vápna. Po dlouhé době registrujeme trochu vážnější šanci, těch je ve druhém poločase jako šafránu.
    Zimní posila Néstor se marně snaží se spoluhráči změnit skóre.

     
    78
    Aleš Čermák dlouho vymýšlel, co udělá s míčem až se dostal mezi tři bránící hráče. Freiburg se vrací k míči a žene se na polovinu českého celku.
     
    76
    Matěj Hybš vymyslel přihrávku do pokutového území, ale jednoho z domácích hráčů předskočil soupeř.
     
    75
    Letenský tým si s útokem soupeře poradil a kombinační hrou se snaží dostat na druhou stranu zeleného pažitu. Freiburg zatím výborně brání a Spartu do šancí nepouští.
     
    74
    Blok Freiburgu se domácímu celku daří jen těžko překonat, a tak jsme opět viděli dlouhý nákop. Ten si obrana německého celku pohlídala a Freiburg opět kombinuje na vlastní polovině.
     
    73
    Letenští předvedli riskantní kombinaci na vlastní polovině, kterou pěknou otočkou vyřešil Václav Kadlec. Ten se po narážečce hnal do protiútoku, ale jeden z hostujících hráčů včas zasáhl.
     
    72
    Německý tým uklidňuje hru kombinací na vlastní polovině hrací plochy. O napadání se pokusil Matěj Pulkrab, ale útok hostujícího celku zastavil až Michal Kadlec.
    Program prvního dne soustředí pražské Sparty ve Španělsku.

     
    70
    V posledních minutách se hraje od šestnáctky k šestnáctce a šance nepřicházejí. Sparta se snažila o rychlé přechod, ale i tentokrát si obrana soupeře poradila.
     
    68
    Domácí celek se snažil vylákat soupeře z bloku kombinací na vlastní polovině hrací plochy. To se dlouho nedařilo, a tak přišel nákop, jenž skončil až u gólmana Freiburgu.
     
    66
    Po dlouhé době evidujeme útok německého týmu, který byl zastaven na levé straně hrací plochy. Sparta ve druhé půli hraje zatím skvěle.
     
    65
    Aleš Čermák se u půlící čáry obtočil kolem svého strážce a vydal se do útoku. Středový záložník Sparty byl následně poslán na zem.
     
    64
    Domácí tým se pokusil o další centr z pravé strany, ale hostující obrana je pozorná a poslala balon do bezpečné vzdálenosti. K míči se vrátila Sparta, která opět kombinuje.
     
    63
    Obraz hry je ve druhém poločase stále stejná. Sparta kombinuje a hledá recept na překonání obrany soupeře. Ovšem českému týmu schází větší kvalita v předfinální části.
     
    62
    Néstor Albiach se snažil prosadil na pravé straně přes svého strážce. Ten mu do cesty postavil tělo a zastavil další útok Sparty.
     
    60
    Sparta táhla další útok podél levé postranní čáry, ale přišla přihrávka až na Michala Kadlece. Letenští si po zakončení z pravé strany pokutového území žádali pokutová kop. Jenže hlavní sudí ukazuje, pokračujeme ve hře.
     
    59
    Ve hře se objevuje hodně nepřesností, což hezkému fotbalu rozhodně nepřidává. Oba celky se snaží o kombinaci, ale hraje se spíše ve středu hrací plochy.
     
    58
    Centr od rohového praporku mířil na hranici malého vápna, odkud jej odkopl do bezpečí jeden z hráčů Sparty. Ta je u balonu a kombinuje na polovině soupeře.
     
    57
    Přihrávku na pravou stranu pokutového území dostal aktivní Bulut, který se pokusil o zakončení. Jenže do jeho pokusu skočil obětavě Michal Kadlec. Uvidíme rohový kop německého celku.
     
    55
    Český tým rychle přistupuje k soupeři, ale opět si pomohl útočným faulem. Freiburg se vrací k míči a bude moct uklidnit hru. Ovšem kombinační hra hostujícímu celku moc nevychází.
     
    54
    V úvodu druhého poločasu se Sparta aktivnější. Pas Michala Kadlece přes celou šířku hrací plochy nezachytil Sáček.
     
    53
    Po ztrátě míče si skluzem pomohl Néstor Albiach, jenž doslova sestřelil soupeře. Ovšem Freiburg míč dlouho neudržel a bude se muset opět bránit.
     
    52
    Český tým vybojoval rohový kop, ale centr do praporku zamířil do zadní části pokutového území, kde nikdo v bílém nebyl. Ovšem Sparta pokračuje v kombinaci.
    50. Fotbalisté Freiburgu naložili se stoprocentní šancí ledabyle!
     
    50
    Letenští získali balon a kombinují na vlastní polovině hrací plochy. Po zaváhaní Michala Kadlece šel do brejku Onur Bulut, jenž mohl zakončit, ale hledal před brankou Matse Möllera. Ovšem přihrávka byla bídná, a tak Sparta velkou šanci soupeře přežila.
     
    49
    Do druhého poločasu nastoupila Sparta v tomto složení: Budinský – Sáček, Holek, M. Kadlec, Hybš – Néstor, Havelka, Vácha, V. Kadlec – Čermák – Pulkrab.
     
    47
    Letenští poslali do hry úplně jinou jedenáctky, kterou vám představíme v průběhu druhého poločasu. Naopak Freiburg hraje ve stejné sestavě jako duel zahájila.
     
    46
    Hlavní rozhodčí zahájil druhý poločas, k úvodnímu výkupu se postavil Nils Petersen. Dlouhý nákop Freiburgu putoval do šestnáctky, kde míč schoval do rukavic Budinský.
     
    46
    Začal druhý poločas.
    VIDEO: Podívejte se, jak probíhá soustředění ve Španělsku
     
    Do utkání nastoupila aktivně Sparta, která si vyprodukovala hned několik zajímavých šancí. Ovšem žádná z nich nebyla proměněna. Postupem času Freiburg vyrovnával hru a také si připsal jednu stoprocentní akci. V té selhal Nils Petersen, a tak je stav utkání stále bezbrankový.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Jenže před šestnáctkou Freiburgu byla k vidění nepřesná rozehrávka, a tak se hra přesouvá na druhou polovinu hrací plochy. Německý tým opět kombinuje a snaží se najít recept na obranu soupeře.
     
    44
    U míče jsou opět obránci letenského celku, které soupeře aktivně napadá. Ovšem v tomto momentě si obránci českého týmu poradili a pomalu se přesouvají k brance soupeře.
     
    43
    Tiémoko Konaté se snažil o centr, který mu příliš nevyšel. K balonu se dostal Karavajev, jenž na hranici vápna našel Mustedanagiče. Mladičký hráč v sestavě Sparty okamžitě vypálil, jenže trefil pouze bránícího hráče.
     
    41
    Karavajev se snažil zrychlit hru a trefil soupeře. Vypadalo to, že se Freiburg dostane do rychlého protiútoku, ale ruskému krajnímu obránci vypomohl Bořek Dočkal.
     
    40
    U postranní čáry získal balon David Lafata, jenž byl zády k brance, a tak přihrál až na Ondřeje Mazucha. Sparta nám předvede další postupný útok.
     
    39
    V tomto okamžiku se chvíli hrát nebude. Na zeleném pažitu zůstal sedět Lukas Kübler, jenž potřebuje lékařské ošetření. Ostatní hráči využívají pauzu k občerstvení, ale za pár vteřin už se bude opět hrát.
     
    38
    Jenže i tentokrát se Sparta celkem jednoduše zbavila míče a bude se muset bránit. Ovšem další pas hostujícího celku končí v náruči Viktora Budinského.
     
    37
    Německý tým stále zůstává u balonu a je vidět, že v kombinaci je opravdu silný. Celou akci přerušil až Vatajelu, který zastavil přihrávku k postranní čáře.
     
    36
    Centr od rohového praporku zamířil na zadní tyč, kde balon propadl až mimo pokutové území. Freiburg zůstal u míče, ale byl nucen jej poslat až k vlastnímu brankáři.
     
    35
    Freiburg se dlouhým pasem přes šířku hrací plochy dostal k vápnu Sparty. Z levé strany se do druhé vlny pokoušel přihrát Lukas Kübler. Jeho přihrávku na roh odvrátil skvěle se vracející Lukáš Juliš.
     
    34
    Freiburg se dostal do rychlého protiútoku a vypadalo to, že budeme sledovat velkou šanci německého klubu. Jenže celá akce byla zpomalená.
     
    32
    Bořek Dočkal se snažil překvapit všechny a to se mu opravdu podařilo. Letenský záložník koukal do středu hrací plochy, ale přihrál na levou stranu, kde byl dnešní kapitán. Vatajelu přihrávku od spoluhráče nečekal, a tak Sparta o míč přišla.
    31. Bulut napřáhl k pěkné táhlé střele a těsně minul levou tyč.
     
    31
    Už to vypadalo, že Letenští získají balon. Ten se odrazil k volnému Onuru Bulutovi, jenž neváhal a vystřelil. Jeho pokus letěl asi metr vedle levé tyče.
     
    30
    Německý tým se po vhazování Sparty dostal k balonu a opět kombinuje na polovině českého celku. Obráni letenského týmu zatím výborně vykrývají prostor a do velké šance soupeře nepouštějí.
     
    29
    Po centru od rohového praporku se k zakončení nedostal žádný z hráčů českého týmu. Ovšem Sparta i nadále zůstala u míče, jenže centr Karavajeva skočil jen nad bránou Freiburgu.
    28. Mustedanagič se krásně uvolnil a vypálil, Schwolow opět skvělý.
     
    28
    Přihrávku na hranici velkého vápna dostal Zinedin Mustedanagič, jenž neváhal a poslal balon na přední tyč. Alexander Schwolow předvedl další povedený zákrok a vyrazil míč na rohový kop.
     
    27
    Nová akvizice pražské Sparty Bogdan Vatajelu se prohnal na levé straně kolem soupeřů a poslal do pokutového území centr! Ten odvrátil před Davidem Lafatou jeden ze stoperů.
     
    26
    Sparta uklidňuje hru kombinací mezi obránci. Ovšem ti si tak dlouho přihrávali, že nakonec měli problém s napadáním soupeře.
     
    25
    Bogdan Vatajelu překazil kombinaci Freiburgu, když si ve sprintu dal před soupeře tělo. Posile letenského týmu přispěchal na pomoc ještě brankář, jenž výborně vyběhl z branky.
     
    24
    Hra se nám přelévá ze strany na stranu. U míče jsou častěji fotbalisté hostujícího týmu, ale Sparta je trpělivá a vyráží do rychlých protiútoků.
     
    23
    Na pravé straně se pěkně uvolnil Tiémoko Konaté, jehož centr měl výborné parametry. Ovšem Davidu Lafatovi v pokutovém území scházelo několik desítek centimetrů k zasažení balonu.
     
    22
    Lukáš Mareček se snažil najít na pravé straně Konatého, ale jeho oblouček sebral ze vzduchu krajní obránce soupeře. Ovšem Sparta se k balonu opět rychle vrátila.
    20. Petersen hlavičkoval po krásném centru Schustera nad.
     
    20
    Na pravou stranu dostal přihrávku Julian Schuster, jehož centr našel ve vápně osamoceného Nilse Petersena. Útočník Freiburg v jasné příležitosti selhal, když svou hlavičku poslal jen nad branku Viktora Budinského.
     
    19
    Ve hře se objevuje stále více nepřesností a zejména obrana českého týmu má plné nohy práce. už to vypadalo, že se o střelu pokusí Bulut. Ten se nakonec rozmyslel a posunul hru do strany.
     
    18
    Dlouhý nákop německého celku zpacifikovala dvojice Viktor Budinský a pozičně skvěla hrající Ondřej Mazuch. Jenže Sparta u míče dlouho nezůstala a musí se opět bránit.
     
    17
    Po autovém vhazování Sparty se k balonu vrátil německý tým. V posledních minutách je u míče Freiburg stále častěji a pomalu, ale jistě přebírá otěže zápasu.
     
    16
    Po nepřesné rozehrávce vybojoval hostující tým míč. K dalekonosné střele se odhodlal Jonas Föhrenbach, ovšem jeho zakončení zamířilo jen vysoko nad branku letenského celku.
     
    14
    Sparta se snažila o rychlou kolmou přihrávku za obranu, kam spěchal Bořek Dočkal. Ten po pár metrech zjistil, že nemá cenu za míčem běžet, a tak se Freiburg vrací k míči.
     
    13
    Po ofsajdu se k rozehrání postavil Viktor Budinský, jenže jeho výkop ve vzduchu sebral jeden z obránců soupeře. Německý tým je opět u balonu a kombinuje kolem půlící čáry.
     
    11
    Letenský celek při kombinaci v bloku! Freiburg hledá recept na obranu českého klubu. O překvapivou střelu se pokusil Lukas Kübler, jehož zablokoval Ondřej Mazuch.
    10. Karavajev levačkou napřáhl k nádherné technické střele!
     
    10
    Krásná akce ruského krajního obránce ve službách českého klubu! Vjačeslav Karavajev si navedl míč od postranní čáry do středu hrací plochy. Hráč s číslem čtyři na dresu vypálil zpoza šestnáctky, ale hostující brankář zakončení do šibenice vyrazil.
    9. Útočník David Lafata orazítkoval levou tyč, ovšem z ofsajdu.
     
    9
    Z pravé strany odcentroval Karavaev, jenž nadýchaným míčem našel Davida Lafatu! Sparťanský sniper hlavičkou trefil tyč, ovšem celá akce byla zbytečná, jelikož ve vzduchu vlál praporek pomezního sudího.
     
    8
    Sparta kombinaci Freiburgu vyhnala až před jeho pokutové území. Do hry se musel opět zapojit hostující brankář, ale i tentokrát si dokázal poradit.
     
    8
    Sparta Praha nastoupila k dnešnímu duelu v bílé sadě dresů, naopak Freiburg zvolil červenou sadu. Vraťme se na zelený pažit, kde kombinuje německý tým.
     
    7
    Po dlouhém nákopu se německý tým dostal k centru z pravé strany. Ten zamířil na zadní tyč, kde nikdo z hostujících hráčů nebyl.
     
    6
    Freiburg opět získal míč a kombinuje na vlastní polovině. Sparta rozehrávku soupeře výborně napadá a dělá mu obrovské potíže. Do rozehrávky se musel několikrát přidat také brankář.
     
    5
    Odkop od branky provedl Viktor Budinský, jenž našel pouze bránící hráče soupeře. Německý celek kombinoval na vlastní polovině, ale balon dlouho neudržel.
     
    3
    Konaté přerušil hru u středové čáry a budeme sledovat kombinaci Freiburgu. Ten se pokusil dostat do šestnáctky, ale kolmá přihrávka Ignjovskiho zamířila mimo hrací plochu.
     
    2
    Obrovská šance Sparty! Vjačeslav Karavaev si pohybem řekl o balon a dostal se s ním na pravou stranu pokutového území, odkud hledal spoluhráče před brankou. Ovšem přihrávce chyběla přesnost, a tak je stav stále bezbrankový.
     
    2
    Český celek dlouho kombinoval na polovině německého celku. Až mezi záložníky si pro balon došel David Lafata, který se snažil zrychlit hru prvním dotekem, ale balon zamířil do zámezí.
     
    1
    Hlavní rozhodčí poprvé foukl do píšťalky, čímž odstartoval dnešní utkání. K úvodnímu výkopu se postavil David Lafata. Sparta utkání zahajuje kombinací na vlastní polovině hrací plochy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už nastupují na zelený pažit a po tradičním podáním rukou se budeme moci těšit na první utkání Sparty. Do duelu jako kapitán nastupuje Bogdan Vatajelu, jenž před nedávnem do českého klubu přestoupil.
    Panoramatický pohled na dějiště dnešního přípravného utkání.

     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Budinský – Karavaev, Holek, Mazuch, Vatajelu – Konaté, Mustedanagič, Mareček, Juliš – Dočkal – Lafata.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Torrjón, Bulut, Nielsen, Kübler, Petersen, Meffert, Schuster, Föhrenbach, Hufnagel.
    Náhradníci: Gikiewicz, Möller, Guédé, Probst, Herrman, Rüdlin..
    Sparťané během soustředění ve Španělsku uctili památku pana Václava Čermáka, dlouholetého lékaře pražského klubu.
     
    Vítám vás u přátelského utkání, v němž se představí AC Sparta Praha a SC Freiburg. Utkání se odehraje ve Španělsku, kde jsou oba celky na soustředění před jarní částí sezóny. Pro český tým je první duel v zimní části sezóny a uvidíme, jak se ji bude dařit.
    Freiburg nastoupí proti Spartě v následující základní sestavě:

     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Michal Luxa

    Góly:


    AC Sparta Praha: 1. pol Budinský – Karavajev, Holek, Mazuch, Vatajelu (C) – Konaté, Mustedanagič, Mareček, Juliš – Dočkal – Lafata.

    2. pol Budinský – Sáček, Holek, M. Kadlec, Hybš – Néstor (C), Havelka, Vácha, V. Kadlec – Čermák – Pulkrab.

    SC Freiburg: Schwolow – Ignjovski, Torrjón, Bulut, Nielsen, Kübler, Petersen, Meffert, Schuster (C), Föhrenbach, Hufnagel.
    Náhradníci: Gikiewicz, Möller, Guédé, Probst, Herrman, Rüdlin.