Vigo – Valencia 2:1 (kon.) | Eibar – Osasuna 0:0 (kon.) | Sevilla – Real Madrid 3:3 (kon.)
koniec
Celta Vigo
2:1 (0:0)
Valencia CF
cz Štvrtok 12.01.2017, 19:00 • Estadio de Balaídos (Vigo) • Španielsky pohár • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný zbytek dne! (20:54:26)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:16.
     
    Je konec! Celta Vigo opanovala i odvetné utkání a zaslouženě postupuje do čtvrtfinále Copa del Rey. V prvním poločase se hrál hodně opatrý fotbal a na hřišti panovaly obrany. Střeleckou mizérii protrhl až v 62. minutě Giuseppe Rossi, jež otevřel skóre. Valencia však o dvě minuty později vyrovnala, když se trefil Vinicius Araujo! Poté se už zápas pouze dohrával, zdále se, že skončí remízou, ale v nastaveném čase dostala Celta možnost rozehrávky přímého kopu. K míči se postavil Pione Sisto a střelou pod břevno rozhodl o výhře domácího celku!
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+3. Pione SISTO - 2:1
     
    90+3
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí přeci jen zvítězí i v druhém utkání! Celta zahrávala přímý kop z dobré pozice, exekuce se ujal PIONE SISTO, jehož technická rána zapadla pod břevno!
     
    90+2
    Sisto se skvěle natlačil na hranici pokutového území, kde jej ostrým zákrokem složil Parejo a za své počínání vidí žlutou kartu!
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90
    Valencia už rezignovala na jakékoliv útočení. Hosté hrají jen na své polovině a vyčkávají, co předvede Celta Vigo. Opravdu se už jen čeká na závěrečný hvizd.
     
    89
    Mangala vynikajícím obranným zákrokem nenechal projít Rossiho do pokutového území. Mangala skluzem vypíchl soupeři míč na hranici pokutového území.
     
    88
    Jonny odcentroval z levé strany do pokutového území. Doménech jeho úmysl včas přečetl a došel si pro míč na malé vápno.
     
    87
    Do rozehrávky Celty se zapojil také brankář Alvárez. Domácí klub však stále drží balón na své polovině. Z tribun se začíná ozývat pískost.
     
    86
    Celta kombinuje s míčem na polovině hrací plochy a domácí fotbalisté už jen vyčkávají na závěrečný hvizd. Hra se v posledních minutách kouskuje opravdu minimálně.
     
    85
    Cartabia nyní vypálil o poznání lépe. Jeho skákavý projektil však směřoval přímo doprostřed branky a připravený Alvárez neměl s míčem problémy.
     
    84
    Na druhé straně se do otevřené obrany Valencie řítil Sisto. Domácí středopolař táhl útok středem hrací plochy, ale o míč přišel ještě před vápnem.
     
    83
    Další akce hostujícího celku ztroskotala na nepovedené přihrávce mezi domácí stopery. Připravený Cabral stihl míč zpracovat.
     
    82
    Cartabia zkusil štěstí z dobrých třiceti metrů. Hostující záložník napálil míč levou nohou, avšak jeho rána skončila vysoko na tribuně za brankou.
     
    81
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Hernandéz, přichází Wass.
     
    80
    Bakkali dostal pěknou přihrávku do běhu, potáhl si míč vpřed po levém křídle, zpětnou přihrávkou vybídl ke střela Cartabiu, ale druhý jmenovaný nedokázal srovnat mířidla.
     
    79
    Hernandéz uklidnil kombinaci domácího celku na vlastní polovině. Domácí záložník vrátil míč zadákům a Celta může pokračovat v kombinaci.
     
    78
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Lemos, přichází Diop.
     
    77
    Cancelo naháněl domácí stopery. Hostující fotbalista totiž sprintoval za kolmicí do pokutového území, nicméně Alvárez byl u míče včas.
     
    76
    Bakkali si parádním zpracováním stáhl míč do pokutového území, rovnal si jej na levačku, ale nakonec nestačil vypálit před Cabralem.
     
    75
    Závěr utkání se už pouze dohrává. Domácí fotbalisté kombinují před svým pokutovým územím, ale nikdo z hráčů Valencie jejich akci nenapadá.
     
    74
    Cartabia dostal pěknou přihrávku na hranici pokutového území, obratně se otočil a z kroku vyslal prudkou rána těsně nad zemí. Alvárez jeho pokus kryl v rukavicích.
     
    73
    Araujo se hnal do pokutového území za povedenou přihrávkou. Ihned k němu však přistoupil jeden ze stoperů, který jej vytlačil za hranici šestnáctky.
     
    72
    Cartabia znovu dotíral na rozehrávku domácího celku. Agilní fotbalista Valencie nyní dobře atakoval kombinaci mezi stopery, ale k míči se nedostal.
     
    71
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Jimenéz, přichází Santos.
     
    70
    Hra je přerušena! Na trávníku zůstává ležet hostující stoper Jimenéz. Podle všeho to vypadá, že trenér Valencie bude muset sáhnout ke střídání.
     
    69
    Sisto pelášil do otevřeného prostoru. Domácí středopolař se tlačil do pokutového území, ale stoper Mangala se mu včas položil pod nohy.
     
    68
    Domácí celek už ale znovu uklidňuje hru kombinací na své polovině. Celta se nikam nežene, domácí fotbalisté vědí, že postup je blízko.
     
    67
    Bakkali znovu bojoval o míč na levé straně hrací plochy. Hostující fotbalista sice upadl po souboji s Roncagliou, ale rychle získal míč zpět.
     
    65
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Mir, přichází Gayá.
    64. Vinicius ARAUJO - 1:1
     
    64
    Valencia právě vstřelila branku!
    A pozor! Máme tady bleskové vyrovnání! Cartabio vystihl nepřesnou rozehrávku, posunul míč na levou stranu, kde byl VINICIUS ARAUJO, jež přesnou střelou uklidil míč do sítě!
     
    63
    Střídání v týmu Real Club Celta de Vigo: ze hřiště odchází Radoja, přichází Días.
    62. Giuseppe ROSSI - 1:0
     
    62
    Celta de Vigo právě vstřelilo branku!
    Domácí se ujímají vedení! GIUSEPPE ROSSI dostal přihrávku do středu hřiště, dobrým zpracováním si srovnal míč na střelu a skákavým projektilem na zadní tyč překvapil Doménecha!
     
    62
    Zakaria Bakkali operoval s míčem na polovině domácího celku. Bakkali se nechal vytlačit na levou stranu, odkud už nenašel spoluhráče.
     
    61
    Na světě je první žlutá karta dnešního utkání! Stoper Mangala zatažením za dres zastavil rozvíjející se akci soupeře a byl zaslouženě potrestán.
     
    60
    Domácím příznivcům nízká úroveň hry vůbec nevadí. Fanoušci Celty se skvěle baví a podporují svůj celek hlasitými chorály. Atmosféra panuje opravdu úžasná!
     
    59
    Alvárez vystartoval ven z brankové čáry, na hranici pokutového území se položil pod nohy Araujovi a ukradl mu míč. Valencia stále musí čekat na další šanci.
     
    58
    Tempo po přestávce ještě více opadlo! Ani jeden z celků není schopen dostat se do pokutového území soupeře a hraje se převážně v blízkosti půlící čáry.
     
    57
    Jonny se vysunul na polovinu Valencie, kam obdržel vysokou přihrávku. Krajní obránce domácího celku si rychle zpracoval míč, ale nic nebezpečného s ním nevymyslel.
     
    56
    Domácí se mohli hnát do otevřené obrany Valencie, ale Cancelo se parádně vrátil na svou polovinu a zažehnal nebezpečí odkopem.
     
    55
    Sisto nyní napadal nejistého Cancela při rozehrávce. Hostující obránce si na poslední chvíli stačil pokrýt míč tělem a nechal se faulovat.
     
    54
    Až nyní se Celta poprvé osmělila. Sisto si navedl míč do pokutového území, srovnal si jej na pravou nohu, ale technickým obstřelem minul zadní tyč.
     
    53
    Cartabia bojoval o míč na polovině hrací plochy. Hostující záložník si ale pomohl nedovoleným způsobem a poslal soupeře k zemi.
     
    52
    Bakkali operoval na levé straně. Mladý záložník se rychlou kličkou zbavil obránce, ale nakonec nedokázal odcentrovat. Jeho pobídku srazil Roncaglia.
     
    51
    Mir motal hlavy domácím zadákům na levé straně, rychlou kličkou se uvolnil k odcentrování a našel Arauja. Druhý jmenovaný však hlavičkoval jen do rukavic připraveného Alváreze.
     
    50
    Valencia zatím po přestávce nepůjčuje domácímu celku balón. Hosté se tlačí dopředu, ale obrana Celty zatím pracuje na jedničku.
     
    49
    Do kombinace Valencie se zapojil také brankář Doménech. Hostující brankář obdržel malou domů a pohotově otočil hru z levé strany na pravou.
     
    48
    Mir sprintoval po pravém křídle za prudkou přihrávkou na polovinu domácího celku. Hostující fotbalista však znovu nedohnal balón na hrací ploše.
     
    47
    Valencia se hned v úvodu druhého poločasu drala do útoku. Cancelo odcentroval z pravé strany, našel střídajícího Pareja, ale druhý jmenovaný přestřelil branku.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Soler, přichází Parejo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči se nám z kabin pomalu vracejí na hrací plochu. Druhá půle začne za pár chvil.
     
    První poločas je minulostí! Valencia vlétla do utkání velmi dobře a Araujo už ve druhé minutě mohl otevřít skóre. Hostující útočník si však vylámal zuby na Alvárezovi. Poté hrozil Bakkali, jehož technický pokus prolétl nad břevnem. Na druhé straně mohl po rychlém protiútoku otevřít skóre Rossi, ale Doménech zachránil hostující tým. Po poločase je tak skóre nerozhodné 0:0.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Celta se v závěru prvního poločasu hnala do rychlého protiútoku. Sisto roztáhl hru na levou stranu, avšak Lemos si netroufl na individuální postup.
     
    44
    Jeho exekuce se chopil Cartabia. Nadýchaný centr se snesl na malé vápno. Alvaréz vystartoval z brankové čáry a vyboxoval míč ven ze šestnáctky.
     
    43
    Mir se krásnou kličkou uvolnil na pravé straně, vlétl do pokutového území, ale poté se utopil v moři dalších přešlapovaček a vybojoval jen rohový kop.
     
    42
    Sergio Alvaréz vyrazil až na hranici pokutového území, kde si bez problémů zpracoval nepovedenou přihrávku na Arauja. Valencia se zatím trápí.
     
    41
    Roncaglia vymyslel parádní přihrávku podél postranní čáry. Za míčem uháněl Lemos, nicméně druhý jmenovaný už balón nezachytil na hrací ploše.
     
    40
    Hosté se hnali do dalšího útoku, ale Mir si na pravé straně nepohlídal své postavení a ocitl se v ofsajdu. Celta Vigo bude rozehrávat.
     
    39
    Cancelo obdržel přihrávku na pravou stranu. Hostující fotbalista se chtěl uvolnit rychlou zasekávačkou, ale nakonec se jen zbavil balónu.
     
    38
    Jimenéz skvěle vystoupil proti Rossimu, vrhl se domácímu útočníkovi pod nohy a přesně načasovaným skluzem vybojoval míč pro Valencii.
     
    37
    Sisto znovu postupoval až k pokutovému území. Domácí fotbalista tentokrát zasekl míč ještě před šestnáctkou a domácí se připravili o šanci.
    36. Rossiho rána po rychlém protiútoku
     
    36
    První obrovská šance domácího celku! Sisto táhl rychlou akci Celty středem hrací plochy, na hranici šestnáctky uvolnil Rossiho, ale jeho pohotovou ránu Doménech vyrazil!
     
    35
    Roncaglia se vydal podpořit ofenzívu domácího celku náběhem po pravé straně. Krajní obránce prošel na polovinu soupeře, ale v prvním souboji míč ztratil.
     
    34
    Soler nyní vybojoval míč na polovině hrací plochy a ihned jej předal zadákům Valencie. Hosté znovu poklidně kombinují na své polovině.
     
    33
    Lemos bojoval o míč na polovině hrací plochy se Solerem. Domácí fotbalista to přehnal s agresivitou a dopustil se faulu. Valencia může pokračovat v kombinaci.
     
    32
    Domácí zahrávali přímý kop. Exekuce se ujal Rossi. Domácí útočník poslal vysokou pobídku, která ale zamířila do zámezí. Na tribunách to jen posměšně zahučelo.
     
    31
    Domácí fanoušci se zatím dobře baví a vytvářejí na stadionu parádní atmosféru. Příznivci Celty od úvodní minuty hlasitě skandují klubové chorály.
     
    30
    Sisto si znovu hledal prostor na levé straně hrací plochy. Domácí záložník si tentokrát sbíhal do volného prostoru, ale vzdušnou přihrávku před ním ukradl Cartabia.
     
    29
    Sisto obdržel krásný oblouček na levou stranu hrací plochy, potáhl si míč vpřed, odcentroval do pokutového území, ale nikdo v modrém nestačil zakončit.
     
    28
    Míče se však zmocnili domácí fotbalisté, kterým se taky zrovna nechce do útočení. Celta přenáší míč z jedné strany na druhou a vyčkává na hru soupeře.
     
    27
    Valencia je zatím aktivnějším celkem, ale domácí obrana se skvěle pohybuje a nenechává soupeři prostor ke kombinaci. Zatím se hraje hodně bojovně.
     
    26
    Hosté rozjeli rychlou kombinaci na polovině hrací plochy. Medrán narazil míč Solerovi, nicméně druhý jmenovaný neustál souboj s Radojou.
     
    25
    Sisto prodloužil míč hlavou na hranici pokutového území. Za balónem pospíchal Sene, ale Jimenéz jej vytlačil k postranní čáře.
     
    24
    Bakkali nyní vybojoval míč pro Solera. Druhý jmenovaný ale svedl souboj s Cabralem a domácí stoper na poslední chvíli vypíchl míč do autu.
    23. Bakkaliho technický pokus
     
    23
    Aktivní Bakkali se rychlou zasekávačkou na hranici pokutového území zbavil obránce a vyslal technickou střelu. Jeho rána prolétla nad břevnem!
     
    22
    Domácí se dožadovali odpískání nedovoleného zákroku na hranici pokutového území. Rossi si obhodil Mangalu a poté upadl, ale píšťalka zůstala němá.
     
    21
    Sisto na levé straně vykoupal hned dva soupeře. Domácí fotbalista si nejprve položil Cartabiu, poté zahrál na housle Medránovi, ale celou akci zazdil nepřesnou přihrávkou.
     
    20
    Z druhé strany postupoval do pokutového území Celty rozběhnutý Mir. Hostující fotbalista svedl souboj s Jonnym a domácí obránce vybojoval míč.
     
    19
    Bakkali zatím hýří aktivitou. Hostující křídelník se snad potřetí v utkání přihrásil o přihrávku na levou stranu, ale tentokrát míč nedohonil na hrací ploše.
     
    18
    Celta Vigo se tlačila do útoku, ale Sené si v souboji s Cartabiou pomohl zatažením za dres a rozhodčí odpískal nedovolený zákrok. Valencia bude rozehrávat.
     
    17
    Před branku domácího celku nyní přilétl nadýchaný centr. Mir vyslal pobídku z levé strany, ale Alvárez byl připraven a došel si pro balón na malé vápno.
     
    16
    Araujo postupoval s míčem do pokutového území, kde k němu stačil přistoupit Cabral. Domácí stoper útočníka Valencie vytlačil za hranici šestnáctky.
     
    15
    Lemos se snažil zpracovat přihrávku mezi obránce Valencie. Domácí křídelník sice první dotek zvládl dobře, ale poté si pokopl míč daleko od nohy.
     
    14
    Mangala nyní musel vystoupit hluboko do hracího pole. Hostující stoper svedl souboj s Rossim, ve kterém sice soupeři míč vypíchl, ale Celta přesto zůstává u balónu.
     
    13
    Latorre nakopl míč na polovinu soupeře. Za vysokou pobídkou se rozběhl Bakkali, nicméně talentovaný fotbalista už nedohnal balón na hrací ploše.
     
    12
    Cartabia se znovu ocitl v hlavní roli. Hostující fotbalista si předkopl míč daleko od nohy a ostrým skluzem zboural jednoho ze soupeřů.
     
    11
    Cartabia zatáhl míč na polovinu domácího celku, prošel s ním deset metrů před šestnáctku, ale poté se s ním otočil a vrátil míč zadákům.
     
    10
    Celta rozjela další postupnou kombinaci na vlastní polovině. Domácí zadáci si vyměňují krátké přihrávky. Nikdo v oranžovém jejich kombinaci neatakuje.
     
    9
    Valencia zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přilétl na malé vápno, kde byl připravený domácí stoper Cabral, jež odhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    8
    Domácí celek se dočkal prvního střeleckého pokusu. Sisto si navedl míč na hranici pokutového území, odkud vystřelil levačkou, jenže jeho rána prolétla kus od levé tyče.
     
    7
    Adrian Lemos operoval s míčem na pravém kraji hrací plochy. Domácí záložník zkoušel posunout míč vpřed, ale nakonec jej poslal jen do zámezí.
     
    6
    Na trávník se začala snášet provazy deště. Fotbalisté to v těchto podminkách budou mít opravdu náročné, jelikož déšť je velmi hustý.
     
    5
    Také Celta se však v úvodu zápasu nikam nežene. Domácí fotbalisté jsou si vědomi výsledku prvního utkání a drží míč na své polovině.
     
    4
    Do kombinace hostujícího celku se zapojil také brankář Doménech. Hostující gólman nakopl míč na polovinu Viga a domácí mohou rozjet svou první akci.
     
    3
    Valencia od úvodních minut drží míč na svých kopačkách a domácím fotbalistům jej vůbec nepůjčuje. Fotbalisté v oranžovém kombinují na své polovině.
    2. První velká šance hostů
     
    2
    Hosté vlétli do utkání opravdu aktivně! Araujo si v pokutovém území naběhl na centr z pravé strany a Alvárez se musel natahovat, aby míč vyškrábl nad břevno!
     
    1
    Valencia zahájila dnešní utkání výkopem. Hostující celek okamžitě rozjel akci po levém křídle. Bakkali spěchal vpřed, ale nakonec se nechal vytlačit k postranní čáře.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Club Celta de Vigo: Alvárez – Jonny, Sola, Lemos, Roncaglia – Sisto, Hernandéz – Cabral, Sene, Radoja – Rossi
    Náhradníci: Wass, Blanco, Diop, Días, Aspas, Mallo, Bongonda

    Valencia CF: Doménech – Cancelo, Jimenéz, Mangala. Lato – Fede, Medrán, Soler – Mir, Vinícius, Bakkali
    Náhradníci: Munir, Parejo, Montoya, Ryan, Gayá, Mina, Santos.
     
    První zápas

    Domácí celek půjde do odvetného utkání s komfortním náskokem. Před týdnem totiž na Estadio de Mestalla zvítězil vysoko 4:1! Celta Vigo měla skvělý vstup do utkání a už po dvaceti minutách vedla 3:0! Za "Netopýry" sice snížil Parejo, ale dvanáct minut před koncem přidal čtvrtou branku Celty Vigo Guidetti. Valencia tedy k postupu do další fáze potřebuje vyhrát o čtyři branky a čeká ji složitý úkol.
     
    Příjemný čtvrteční podvečer všem fanynkám a fanouškům španělského fotbalu! Vítejte u sledování odvetného zápasu osmifinále Copa del Rey. Společně se dnes zaměříme na duel mezi Real Club Celta de Vigo a Valencií. Výkop je stanoven na 19 hodin.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Tomáš Kubečka

    Góly: 62. Rossi, 90+3. Sisto – 64. Araujo

    Karty:   61. Mangala (VAL), 90+2. Parejo (VAL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 6:4. Rohy: 1:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:16.
    Celta Vigo: Alvárez – Jonny, Sola, Lemos (78. Diop), Roncaglia – Sisto, Hernandéz (81. Wass) – Cabral, Sene, Radoja (63. Días) – Rossi
    Náhradníci: Wass, Blanco, Diop, Días, Aspas, Mallo, Bongonda

    Valencia CF: Doménech – Cancelo, Jimenéz (71. Santos), Mangala. Lato – Fede, Medrán, Soler (46. Parejo) – Mir (65. Gayá), Vinícius, Bakkali
    Náhradníci: Munir, Parejo, Montoya, Ryan, Gayá, Mina, Santos