Ružomberok – L. Mikuláš 0:1 (kon.) | Sparta Praha – Freiburg 0:0 (kon.)
koniec
MFK Ružomberok
0:1 (0:0)
MFK Tatran Liptovský Mikuláš
Štvrtok 12.01.2017, 13:30 • Štadión Pod Čebraťom, Ružomberok • Prípravný zápas
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.
     
    Súboj na umelom trávniku v areáli ružomberského štadióna bude pre oba liptovské celky prvým prípravným stretnutím v tomto roku.
     
    Hostia z Liptovského Mikuláša odštartovali prípravu v pondelok 9. januára 2017. Štvrtý tím druhej ligy skupina Východ čaká po Ružomberku počas zimy Prešov, VSS Košice, Banská Bystrica, Martin, FK Pohronie, Liptovský Hrádok, Svit, Zvolen a Podbrezová „B“.

    Úvodný tréning neabsolvovali Martin Kubena a Štefan Gerec. Prvému menovanému sa skončila zmluva a druhý sa vrátil z hosťovania do Ružomberka. Ďalším dvom futbalistom, Matićovi a Andrićovi, tréner dovolil pripojiť sa k mužstvu o deň neskôr. V kabíne sa objavila aj jedna nová tvár – útočník Radoslav Daňovský z Martina. So seniorským mužstvom trénovali aj viacerí futbalisti z dorastu.

    Prvý tréning absolvovali: Šavol, Mikušiak, Šimún, Andrić, Kucharčík, Janec, Kreva, Frian, Uličný, Lišivka, Poremba, Jasenovský, Ferenčík, Papaj, Matić, Staš, Žákovič, Porubän, Lehotský, Laco, Daňovský, Kutlík
     
    Domáci Ružomberok odštartoval prípravu o dva dni skôr, už v sobotu 7. januára 2017. Mužstvo zimujúce v najvyššej súťaži na piatej priečke si po domácom súboji s Liptovským Mikulášom ešte na svojom tréningovom ihrisku zmeria sily s Martinom. Následne odcestuje do Česka, kde bude hrať s Karvinou a dvomi pražskými „S“ – Spartou a Slaviou. Vo februári zakončí prípravu na jarnú časť sezóny duelom v Olomouci s domácou Sigmou a v generálke ho vyzve domáca Nitra.

    Úvodný tréning neabsolvoval Martin Chrien, ktorého povolal z hosťovania jeho materský klub Viktoria Plzeň a pre reprezentačné povinnosti sa nezúčastnili Dominik Kružliak, Jakub Kudlička, Matej Madleňák, Mário Mrva a Rastislav Kružliak. Liptáci od úvodu skúšajú štyroch futbalistov – stredopoliarov Dalibora Takáča z Košíc a Michala Grohoľa z Bardejova a obrancov Lukáša Kojnoka z Liptovského Hrádku a Vojtěcha Šanderu z Viktorie Žižkov.

    Prvý tréning absolvovali: Hajdúch, Macík, Krajčírik, Kohár, J. Maslo, Faško, Gal Andrezly, Mareš, Nagy, A. Lovás, Zsigmund, Kupec, P. Maslo, Čurma, Menich, E. Daniel, Ďubek, M. Lovás, Totkovič, Kmeť, Mário Almaský, Lačný, Kolčák, Takáč, Šandera, Kojnok, Grohoľ, Gerec, Gerát, Ondrek, Sapara
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    19
    Útočník domácich Mareš sa dostal do prvého náznaku šance v tomto stretnutí, ale jeho strela po rohovom kope skončila tesne vedľa brány hráčov z Liptovského Mikulášu.
     
    20
    Chvíľu na to zakončoval aj šikovný krídelník Peter Gál-Andrezly, ktorý bol už o niečo presnejší, ale strelecký pokus mieriaci medzi tri žrde dokázal Šavol vyraziť do bezpečia.
     
    21
    Zahroziť dokázali aj hostia, avšak pokus z uhlu našiel iba pripraveného Macíka. Ten radšej vyrážal na rohový kop, aby lopta pred bránou nenarobila väčšie problémy.
     
    29
    Papaj vyslal pokus spoza šestnástky, keďže dostal priestor na strelu, no priestor brány minul.
     
    30
    Po chvíli sa hostia dostali k podobnej príležitosti. Do lopty sa oprel Patrik Laco, ale ani on nemieril najpresnejšie.
     
    36
    Miloš Lačný sa pomaly dostával do samostatného nájazdu, pretože dostal peknú prihrávku za defenzívu Liptovského Mikuláša, no Šavol situáciu veľmi dobre prečítal a po vybehnutí šancu zmaril.
     
    42
    Opäť v náznaku príležitosti Lačný, znova to do gólového vyústenia nedotiahol. Po centri do šestnástky zakončoval v sklze len niekoľko čísiel vedľa svätyne Šavola.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve sme nevideli žiadny gól, príležitostí naň za to áno. Verme, že v druhom polčase sa ho dočkáme a bude oživením zaujímavého prípravného stretnutia.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    52
    Faškov pokus dokázal brankár hostí chytiť bez toho, aby s ním mal nejaké väčšie starosti.
     
    56
    Ďubek vypálil veľmi prudkú tvrdú strelu, ale iba do stredu brány, kde bol pripravený Šavol a s jeho pokusom si poradiť dokázal.
     
    59
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Faško, prichádza Zsigmund.
     
    61
    Veľká šanca domácich gólom nekončí, pretože brankár hostí si dokázal poradiť s veľmi nebezpečným pokusom domácich a zakončenie vyrazil do bezpečia.
     
    65
    Lovás postupoval k bráne súpera z mierneho uhlu. Keď sa dostal na dostrel pokúsil sa zakončiť, ale trafil iba bočnú sieť.
     
    75
    Ďubekov priamy kop úspechom neskončil, pretože ružomberský záložník sa ho pokúsil kopnúť po zemi, čo brankár prečítal a zasiahol.
     
    81
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Akciu hostí zakončil útočník KRISTIÁN KUTLÍK, ktorý svojou dorážkou prekonal Macíka v bráne Ružomberku.
     
    87
    Ďubekov strieľaný center smeroval do horných partií brány, ale brankár Liptovského Mikuláša vyrovnanie a loptu chytá.
     
    88
    Neuspel ani Nagy. Jeho strela spoza pokutového územia bránu súpera netrafila a ponad brvno ju minula.
     
    90
    Ružomberok v závere vďaka rohovým kopom ešte na chvíľu zavrel protivníka v jeho šestnástke a snažil sa vyrovnať, ale zdá sa, že už sa nič dôležité neudeje.
     
    90
    Koniec zápasu.
     
    O osude stretnutia rozhodol jediný gól, ktorý tesne po štarte záverečnej desaťminútovky vsietil Kristián Kutlík a rozhodol ním o výhre klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš na pôde Ružomberka najtesnejším rozdielom 1:0. Pre oboch trénerov je ale určite dôležitejšie aký mužstvo takto na začiatok prípravy podalo výkon. (15:13:01)

    Ján Kmeť

    Matej Kubove

    Góly: 81. Kutlík


    MFK Ružomberok: Macík – Šandera, J. Maslo, Menich, Grohoľ, Faško – Daniel, Takáč, Gal Andrezly – Mareš, Lačný
    2.polčas: Macík- P. Maslo, Menich, Kojnok Čurma – Faško, Kmeť, Nagy, Ďubek – Lovás, Gerec

    Náhradníci: Hajdúch – M. Lovás, Mário Almaský, Nagy, A. Lovás, Zsigmund, Gerec, Kojnok, P. Maslo, Čurma, Kmeť, Ďubek

    MFK Tatran Liptovský Mikuláš: Šavol – Kreva, Očenáš, Kucharčík, Janec – Lišivka, Poremba – Papaj, Laco, Jasenovský – Daňovský
    Náhradníci: Mikušiak – Šimún, Ferenčík, Matič, Staš, Andrič, Žákovič, Porubän, Kutlík