Košice – Žilina 4:1 (kon.) | Martin – Nitra 3:4 (kon.)
koniec
HC Košice
4:1 (2:1, 1:0, 1:0)
MsHK Žilina
Utorok 10.01.2017, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 25. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:13
    Ešte sme videli dobré strelecké zakončenie Tomáša Hričinu, Tomek si ale priestor v strede bránky postrážil a puk podržal na hrudi.
     
    54:46
    Na opačnej strane sa ale do zakončenia dostal Jenčík, ktorý to skúšal tvrdou ranou príklepom. Tomek ten puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    53:38
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Vašíček – 2 min., nedovolené bránenie).
    46:51 Richard JENČÍK - 4:1
     
    46:51
    Košice dali gól!
    Napokon ale prišiel potrebný impulz vo forme štvrtého košického gólu, ktorý si na svoje konto pripísal navrátilec RICHARD JENČÍK.
     
    38:45
    Vašíček na Dudáša, ktorý v strednom pásme nabral rýchlosť, prikryl si puk telom a ohrozil Tomeka. Žilina teraz šanci obrancu aj so šťastím odolala.
     
    35:57
    Nuž, ku Kopřivovi to v závere presilovky lietalo zo všetkých strán. Zväčša však šlo o nepresné zakončenia, ktoré gól priniesť nemohli.
     
    33:37
    Vylúčenie v tíme HC Košice (Šedivý – 2 min., hákovanie).
    32:12 Jiří BICEK - 3:1
     
    32:12
    Košice dali gól!
    Košičania teraz zavreli svojho súpera v pásme, čo napokon prinieslo aj tretí gól v Tomekovej sieti. Strelou z pravej strany sa o to postaral svojím druhým gólom v stretnutí JIŘÍ BICEK. Asistencie: Richard Jenčík, Ondřej Šmach.
     
    28:21
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Húževka – 2 min., držanie).
     
    24:49
    Hruška puk posúval na hranicu pravého kruhu, odkiaľ prišlo poriadne tvrdé a nebezpečné zakončenie. Puk zachytil Kopřiva ľavým ramenom a následne ho priľahol na ľadovej ploche.
     
    19:02
    Hričina puk pristavil Nagyovi, ktorý si ešte nakorčuľoval do lepšej streleckej pozície. Spomedzi kruhov to následne skúsil švihom, Tomek puk výborne vykopol do hry.
     
    18:15
    Jenčík zakončoval z bezprostrednej blízkosti Tomeka, avšak len do hrude skúseného gólmana v drese žilinského MsHK.
     
    16:01
    Ďalšia dobrá strela, tentokrát v podaní Šoltésa. Zdalo sa, že puk prekĺzne Tomekovi popod pravú ruku, žilinský gólman ale predviedol skvelý zákrok a ranu vytesnil na plexisklo.
     
    14:30
    Spilar puk posunul za hranicu pravého kruhu, strelu odtiaľ ešte pred Tomekom tečoval Suja. Žilina mala teraz šťastie, že ten puk smeroval len na zadný mantinel.
    12:42 Jiří BICEK - 2:1
     
    12:42
    Košice dali gól!
    Košice sa opäť dostávajú do vedenia. JIŘÍ BICEK si teraz prilepil puk o čepeľ, prekorčuľoval s ním do útočného pásma a tvrdou strelou švihom nedal Tomekovi šancu na zákrok. Asistencie: Richard Jenčík, Jiří Vašíček.
    10:08 Matúš MATIS - 1:1
     
    10:08
    Žilina dala gól!
    Všetko sa ale zmenilo po rýchlom prechode hostí stredným pásmom. Košická defenzíva nezareagovala dobre na pohyb hokejistov Žiliny, preto je vyrovnané. Postaral sa o to MATÚŠ MATIS. Asistencie: Štěpan Novotný, Václav Stupka.
     
    04:51
    Vylúčenie v tíme HC Košice (2 min. – príliš veľa hráčov na ľade).
     
    04:02
    Na opačnej strane klziska v úniku Hričina s Nagyom. Kapitán Košíc to spravil výborne, vytiahol Tomeka z bránky a prihral Hričinovi. Jeho ranu na poslednú chvíľu zastavil obranca, alebo možno aj žrď žilinskej svätyne!
     
    03:54
    Vlci sa presunuli pred Kopřivu, ktorý čelil situácii jedného proti jednému. Puk ale výborne vytesnil mimo priestor troch žrdí.
    00:57 Eduard ŠEDIVÝ - 1:0
     
    00:57
    Košice dali gól!
    Domáci sa ale s pukom rýchlo presunuli pred Tomeka, kde presilovkovým gólom otvárajú skóre dnešného zápasu. Postaral sa o to EDUARD ŠEDIVÝ, ktorý prepálil všetko – vrátane brankára. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    00:22
    Vylúčenie v tíme MsHK Žilina (Hruška – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    00:22
    Puk prebral na zadnom mantineli Juraško, ktorý to ale nevyriešil vôbec dobre. Tomek už v úvode so skvelým zákrokom, Košice budú hrať v početnej výhode.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 1. Šedivý (Nagy), 13. Bicek (Jenčík, Vašíček), 33. Bicek (Jenčík, Šmach), 47. Jenčík – 11. Matis (Novotný, Stupka)


    HC Košice: Kopřiva (Habal) – Deyl, Dudáš, Koch, Šedivý, Šmach, Jankovič, Vašíček, M. Novotný – Nagy, Boltun, Hričina – Varga, Suja, Spilar – Milý, Jenčík, Bicek – Bartoš, Klíma, Šoltés
    MsHK Žilina: Tomek (Mikoláš) – Juraško, Brejčák, Rehák, Gutwald, Macejko, Drábek, Mendrej, Prokop – Hovorka, Hruška, Handlovský – Švihálek, Húževka, Jurík – Stupka, Š. Novotný, Matis – Gmitter, Ondruš, Rogoň

    Rozhodca: Snášel – Bednár, Gavalier