Red Star Kunlun – D. Moskva 3:5 (kon.) | Jaroslavľ – Riga 3:1 (kon.) | CSKA Moskva – Petrohrad 2:3 (0:1 po s.n.)
Helsinki – Togliatti 3:4 (0:1 po s.n.) | Záhreb – Čerepovec 2:1 (kon.)
koniec
Lokomotiv Jaroslavľ
3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
HC Dinamo Riga
cz Pondelok 09.01.2017, 17:00 • Arena 2000 • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:56
    Sudnicin opustil brankoviště a lotyšský tým to zkusí se šesti hráči v poli. Není na co čekat!
     
    57:15
    Menší komplikace pro Lokomotiv Jaroslavl, který bude hrát v oslabení. Důvodem je seknutí, jímž se provinil Mosaljov.
    56:58 Brandon KOZUN - 3:1
     
    56:58
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    A time-out svěřencům trenéra Kudašova pomohl. Na útočné modré se volného kotouče zmocnil BRANDON KOZUN a svou samostatnou akci zakončil hbitou kličkou doleva, na kterou jinak skvěle chytající Kalninš nedokázal zareagovat. Bez asistence.
     
    55:04
    A ještě jedna šance Lokomotivu! Loktionov adresoval perfektní přihrávku Luginovi do jízdy a ten se na Kalninše pokusil vyzrát blafákem do levé strany.
     
    53:49
    Možnost k navýšení náskoku měl Kontiola, ten ve výhodně střelecké pozici hledal skulinu mezi Kalninšovými betony, avšak nenašel ji.
     
    53:26
    Spoustu volného prostoru získal na levé straně Galvinš, ten tak zařadil vyšší rychlostí stupeň a Sudnicina se pokusil propálit z kruhu! To ovšem nevyšlo.
     
    47:44
    Pořádně rušno bylo zaké na opačné straně. Kontiola se na levé straně šikovně protáhl kolem svého strážce a snažil se zamést puk k bližší tyči, chyběl mu však větší důraz.
    44:39 Dmitrij LUGIN - 2:1
     
    44:39
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Krásně to bylo sehrané. Averin na pravé straně oslovil Loktionova, který zadovkou adresoval puk rovnou do předbrankového prostoru a tam si najel DMITRIJ LUGIN, jenž z bezprostřední blízkosti využil přesilovou hru. Lokomotiv tak otáčí nepříznivý vývoj ve svůj prospěch a poprvé v zápase jde do vedení. Asistence: Andrej Loktionov a Jegor Averin.
     
    43:38
    Nečistě ale zahrál Cibulskis (Dinamo Riga), který si půjde odpočinout na trestnou lavici kvůli podražení.
     
    39:20
    Vůbec poprvé v utkání si přesilovou hru zahraje Dinamo Riga. Důvodem je krosček Kontioly.
    36:50 Staffan KRONWALL - 1:1
     
    36:50
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Útočná aktivita Lokomotivu je korunována vyrovnávacím gólem. Sladké ovoce sklidil STAFFAN KRONWALL, který si od pravého mantinelu sjel k vrcholu kruhu pro vhazování a svižnou střelou vymetl bližší horní růžek brány. Asistence: Brandon Kozun a Jakub Nakládal.
     
    32:52
    Lugin pěkným pasem našel Averina, ten se jako blesk z čistého nebe zjevil až před Kalninšem, ale strážce hostující pokladnice ani nadvakrát nepřekonal.
     
    31:58
    Za faul kolenem si Golovkovs (Dinamo Riga) odpyká dvě minuty.
     
    30:27
    A další zákrok Kalninše! Mezi vrcholy obou kruhů razantně vypálil Talbot a pořádně vyprášil pravý beton lotyšského brankáře.
     
    27:37
    Další příležitost domácích na vyrovnání! Kraskovskij byl ale mezi kruhy odraženým kotoučem natolik překvapen, že z ideální palebné pozice nedokázal puk usměrnit do sítě.
     
    26:49
    Tak tohla byla doposud největší šance Lokomotivu v utkání. Po průnikové přihrávce Talbot ukázal obráncům svá záda, ale Kalninš se roztáhl na brankové čáře a vyrovnání odmítl.
     
    11:47
    Druhé vyloučení Dinama Riga. Za sekání si dvouminutový trest odpyká Darzinš.
     
    05:02
    Prvním vyloučeným hráčem utkání se stal Jelisejevs (Dinamo Riga), domácí tak opravdu získali dobrou příležitost k vyrovnání. Ještě se sluší dodat, že hříšník se provinil podražením.
    01:56 Mikelis REDLIHS - 0:1
     
    01:56
    Riga právě vstřelila branku!
    Hosté se ujímají vedení díky brzkému gólu. Střelu od modré čáry vyprodukoval Galvinš a před gólmanem lehce tečoval puk k levé tyči MIKELIS REDLIHS, který otevřel gólový účet zápasu. Asistence: Guntis Galvinš.

    Lukáš Jasoněk

    Góly a asistencie: 37. Kronwall (Kozun, Nakládal), 45. Lugin (Loktionov, Averin), 57. Kozun – 2. Rēdlihs (Galvinš)


    Lokomotiv Jaroslavľ: Sudnicin (Murygin) – Nakládal, Kronwall (C), Gavrikov, Ljubuškin, Manuchov, Čerepanov, Pašnin (A), Rafikov – Kozun, Talbot (A), Kontiola – Iljenko, Mosaljov, Kraskovskij – Kajumov, E. Galimov, Kartajev – Lugin, Averin, Loktionov.
    HC Dinamo Riga: Kalniņš (Sedláček) – Cibuļskis, Balinškis, Leščovs, Galvinš, Jerofejevs, Rēdlihs (A), Rēdlihs – Gillies, Skvorcovs, Meija (C) – Tim Sestito (A), Rēdlihs, Pavlovs – Indrašis, Dārziņš, Bičevskis – Jeļisejevs, E. Kulda, Golovkovs.

    Rozhodca: Morozov, Čerezov – Litvinov, Nikolajev