Novokuzneck – Jaroslavľ 1:2 (kon.) | Novosibirsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Omsk – Viťaz 3:2 (kon.)
Togliatti – Čeljabinsk 0:3 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:2 (0:1 po s.n.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Helsinki – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
Záhreb – Chabarovsk 3:1 (kon.) | HC Slovan – Red Star Kunlun sk 1:2 (po pr.)
koniec po predl.
HC Slovan Bratislava
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Kunlun
Štvrtok 05.01.2017, 19:00 • Aréna Ondreja Nepelu, Bratislava • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    HC Slovan sa v úvode nového roka predstaví v sérii šiestich zápasov na domácom ľade. V utorok večer belasí zdolali dvomi gólmi v druhej tretine Amur Chabarovsk, na rad prichádza nováčik súťaže, Kunlun Red Star z Číny.

    Kunlun Red Star – hokejový tím vznikol v minulom roku a sídli v hlavnom meste Čínskej ľudovej republiky, v Pekingu. Peking leží na severovýchode Číny v provincii Che-pej a po dlhé stáročia je správnym a kultúrnym centrom krajiny. V Pekingu sa nachádza množstvo palácov a chrámov, kde v minulosti vládli celé dynastie cisárov. Rovnako tak v Pekingu nájdeme známe námestie Tchien-an-men či Zakázané mesto, ktoré je zapísané v registri svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Hlavné mesto sčíta 19.623.000 obyvateľov, no na zápasy domáceho klubu chodia len desiatky z nich.

    Červeno-žlto-čierny dres Kunlunu obliekajú len dvaja hráči z Číny, deväť hráčov z Ruskej federácie a rovnako deväť z Fínska, dvaja z Kanady, dvaja zo Švédska a dvaja zo Slovenskej republiky – Martin Bakoš a Tomáš Marcinko, káder dopĺňa jeden borec z USA a jeden hráč z Francúzska. Red Star hráva svoje domáce zápasy v LeSports Centre, aréna pojme 14.000 divákov. Hlavným trénerom mužstva je ruský lodivod Vladimír Vladimírovič Jurzinov mladší.

    V aktuálnej tabuľke KHL zaznamenal Kunlun zo 45 zápasov 64 bodov, Slovan odohral rovnaký počet zápasov a získal doposiaľ 57 bodov.

    Najproduktívnejším hráčom v tíme domácich je Jeff Taffe s 30 kanadskými bodmi (13+17), na druhej priečke Jonathan Cheechoo s 29 kanadskými bodmi (11+18). V tíme hostí je na čele kanadského bodovania 29 bodový Chad Rau (16+13), na druhej priečke 27 bodový Sean Collins (7+20). Gólman domácich Barry Brust disponuje k dnešnému dňu v aktuálnej sezóne 91,4% úspešnosťou zásahov s priemerom 2,55 gólov na zápas, Justin Pogge s 90,0% úspešnosťou drží priemer 3,11 gólov na zápas. Na druhej strane Tomi Karhunen s 92,9% úspešnosťou zásahov pri priemere 2,13 gólov na zápas, Andrej Makarov91,1% úspešnosť zásahov s priemerom 2,60 gólov na zápas.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu ďalšieho zápasu KHL, Aréna Ondreja Nepelu privíta klub Kunlun Red Star a my vám aj z tohto zápasu krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme aktuálne dianie na bratislavskej ľadovej ploche.
     
    Úvodné zostavy:

    HC Slovan Bratislava:

    Pogge (Pavlas) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Vopelka – Musatov, Surový, Chipchura – Skalický, Šťastný, Lušňák

    Kunlun:

    Karhunen (Kuzmin) – Mäntylä, Jalasvaara (C), Viklund, Järvinen, Pereťagin, Bellemore – Rau (A), Collins, Poniakrovskij – Fleury, Marcinko, Bakoš (A) – O. Jašin, Sallinen, Enlund – J. Aľševskij, Pereskokov, Yuen

    Rozhodca:

    Vasiliev, Oskirko – Kučava, Novikov.
     
    Príjemný podvečer z Bratislavy želám všetkým priaznivcom hokeja, Kunlun na dnešný zápas zvolil bielo-čierne farby, Slovan v modrých dresoch. V bránke hostí sa nám predstaví Tomi Karhunen, v bránke belasých Justin Pogge.
     
    Pred dnešným úvodným buly, pod strechu domovského stánku belasých, do siene HC Slovan poputuje zástava s menom Miroslav Šatan. Meno tohto velikána slovenského hokeja čitateľom veru predstavovať nie je nutné.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:15
    Prvá strela v zápase a na strane hostí, Pereťagin pálil spoza kruhov, puk však poslal na ochranné sklo nad bránkou domácich.
     
    01:30
    Kunlun vyrobil zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje do pásma hostí.
     
    02:19
    Aľševskij s pukom po ľavej strane okolo mantinelu nakorčuľoval do pásma domácich, vystrelil od kruhu, trafil však len bočnú sieť domácej klietky.
     
    03:00
    Za hákovanie dostal dve minúty Taffe, presilovku bude hrať v úvode zápasu Kunlun.
     
    03:14
    Slovan vyhral vhadzovanie a puk poslal von z pásma, Kunlun nezvládol prechod do útoku a vyrobil ofsajd.
     
    03:40
    Puk po línii modrej čiary dostal za ľavý kruh Mäntylä, vystrelil po ľade, Pogge cez betón puk pohodlne poslal späť do hry.
     
    05:00
    Domáci v plnom počte, Kunlun ponuku na otvorenie účtu neprijal, Slovan svoje oslabenie veľmi umne ubránil a okrem strely, ktorú vyslal Mäntylä, Pogge prácu nemal.
     
    05:30
    Slovan predviedol krásnu hokejovú akciu, Taffe z ľavého kruhu vystrelil, Karhunen puk vyrazil pred seba, Cheechoo tiesnený v dorážke neuspel, Karhunen puk v páde na ľad zlikvidoval.
     
    06:25
    Puk skončil mimo hracej plochy, po reklamnej prestávke budeme vhadzovať v strednom pásme pri modrej domácich.
     
    07:00
    Fleury vystrelil od modrej, bol však nepresný a puk skončil v rohu klziska, Slovan pôjde do akcie.
     
    07:12
    Nepôjde, belasí vyrobili zakázané uvoľnenie, hra sa presťahuje do obranného pásma Slovana.
     
    08:06
    Pereťagin pálil príklepom od modrej, Šťastný puk zblokoval, Pogge musel reagovať a ľavým betónom zblokovaný puk poslal späť do hry.
     
    09:01
    Opäť previnenie sa proti pravidlám zakázaným uvoľnením, teraz sa previnili hostia z Číny.
     
    09:09
    Puk nahodený na bránku Karhunen radšej schoval do svojej lapačky a vhadzovanie si zopakujeme.
     
    10:44
    Nedovolené bránenie v podaní Marcinka, ktorý natlačil Musatova na bránku a Igor posunul bránku Karhunenovi, presilovka pre Slovan.
     
    11:39
    Slovan až teraz zamkol na chvíľu hostí v pásme, strelu Kundrátka spoza ľavého kruhu od modrej Karhunen zblokoval do rohu klziska, následne hostia puk poslali von zo svojho pásma.
     
    11:58
    Slovan stratil ďalší puk a Kunlun ho okamžite poslal až za bránku domácich.
     
    12:39
    Surový si potiahol na hokejke puk do pásma hostí, po prechode modrou vystrelil, Karhunen puk v pokľaku schoval vo svojom náručí.
     
    12:44
    Hostia v plnom počte, ani Slovan svoju početnú výhodu v gól nepretavil.
     
    13:14
    Nahodený puk zo stredného pásma na bránku domácich Pogge schoval do lapačky, po reklamnej prestávke vhadzujeme po jeho ľavej ruke.
     
    13:34
    Sallinen pukom spoza bránky hľadal pred bránkou domácich Enlunda, puk bol nepresný a skončil mimo obranného pásma belasých.
     
    14:40
    Sersen poslal puk za bránku hostí, Kundrátek chcel prekvapiť Karhunena spoza bránky, Tomi však žiadne prekvapenie nepripustil.
     
    14:58
    Slovan zahral v pásme hostí s vysokou hokejkou, vhadzovať budeme v strednom pásme.
     
    15:17
    Surový opäť po ľavej strane nakorčuľoval s pukom na hokejke do pásma Kunlunu, z kruhu vystrelil na bránku, Karhunen ľavým betónom puk vyrazil späť do hry a na dorážku tam nikto v modrom drese nebol.
     
    16:13
    Collins si puk po pravej strane potiahol na hokejke až pred bránkovisko, tiesnený Šťastným dokázal zakončiť po ľade, Pogge puk poslal do rohu klziska.
     
    16:40
    Slovan síce dosiahol gól, hlavný sa však poradili s videorozhodcom zápasu a gól platiť nemôže, pretože bol dosiahnutý po hre s vysokou hokejkou.
    16:40 Taffe jednoznačne zahral s vysokou hokejkou
     
    17:46
    Sallinen si prevzal na modrej puk, potiahol ho vpred a vystrelil od pravého kruhu, Pogge v pokľaku puk schoval do lapačky.
     
    18:19
    Mäntylä vystrelil od ľavého kruhu z celkom ostrého uhla, puk poslal ponad bránku len na ochranné sklo a belasí ho dostali pod svoju kontrolu.
     
    19:23
    Sersen spoza bránky domácich rozohráva poslednú akciu belasých v tejto tretine.
     
    19:38
    Slovan stratil puk v strednom pásme a akciu vyrobili hostia, puk zakončil z vnútornej strany pravého kruhu Jašin, Pogge vytiahol krásny zákrok a puk schoval do lapačky.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    V prvej tretine domáca aréna síce jeden gól videla, no platiť nemohol, domáci dopravili puk do bránky Karhunena po hre s vysokou hokejkou. Oba tímy hrali aj po jednej presilovke, bez využitia, pomer striel do priestoru bránky v prvej tretine 9:8.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 20:10.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:52
    Kunlun chcel založiť akciu po ľavej strane, vyrobil zakázané uvoľnenie a hru musel čiarový prerušiť.
     
    21:06
    Nahodený puk na bránku belasých Pogge v pokľaku zlikvidoval, pásmo pre Kunlun.
     
    21:27
    Bakoš stratil puk v strednom pásme, belasí zaútočili, strela Vopelku z pravej strany bola bekom hostí zblokovaná za bránku a Karhunen bol teraz bez práce.
     
    22:23
    Kunlun obliehal s pukom na hokejkách bránku domácich, Slovan puk poslal mimo pásmo aj za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    22:49
    Pereskokov v individuálnej akcii nakorčuľoval s pukom za kruhy, vystrelil švihom, Pogge puk bezpečne ukryl do lapačky.
     
    24:15
    Skalického strelecký pokus z ľavého kruhu bol zblokovaný, puk poskakoval pred bránkoviskom hostí, v skurmáži sa najlepšie zorientoval Karhunen a puk pohotovo schoval pod rukavicu.
     
    25:15
    Puk skočil vysoko na tribúne a vhadzovať tak budeme v centrálnom kruhu.
     
    26:11
    Nedorost po prechode modrou prenechal puk Vopelkovi, Lukáš však minul pri streľbe švihom priestor bránky hostí.
     
    27:26
    Pereskokov potiahol puk do pásma po ľavej strane a po prechode kruhom vystrelil, Pogge cez svoje betóny puk vyrazil pred bránkovisko a domáci puk upratali do bezpečia.
     
    28:49
    Seknutie v podaní Fleuryho, Slovan dostal výhodu v podobe presilovej hry.
     
    29:28
    Slovan Bratislava dal gól!
    Aréna sa raduje z gólu, Slovan využíva presilovú hru, JONATHAN CHECHOO z pravého kruhu prestrelil Karhunena v bránke Kunlunu. Asistencie: Jeff Taffe a Michal Hlinka.
    29:28 Jonathan Cheechoo - 1:0
     
    31:38
    Bakoš strieľal od pravého kruhu spoza obrancu, trafil však len beka domácich, puk skončil za bránkou, Pogge bol bez práce.
     
    32:03
    Za držanie dostal dve minúty Hlinka, presilovú hru si teraz zahrá súper z východu.
     
    32:38
    Collins vystrelil z vrcholu pravého kruhu, Pogge poslal cez betóny puk k mantinelu, Kunlun drží domácich v pásme.
     
    32:55
    Slovan vyhodil puk von z pásma cez všetky čiary, oba tímy striedajú, čas plynie.
     
    33:44
    Švarný vybojoval puk a oblúčikom po poslal von z pásma, hostia strácajú ďalšie sekundy zo svojej presilovky.
     
    34:03
    Domáci v plnom počte, Kunlun hral presilovku dobre, Slovan rovnako dobre bránil a zmena skóre sa neudiala.
     
    34:55
    Pogge schoval pod rukavice puk poslaný na jeho bránku z ľavej strany, Kunlun naladený presilovkou snaží sa dostať belasých pod tlak.
     
    35:30
    Musatov nakorčuľoval za nahodeným pukom a z ľavého kruhu vystrelil po ľade, Karhunen v rozkľaku bez väčších problémov puk betónom poslal späť do hry.
     
    36:02
    Surový sa oprel na ľavom kruhu do puku, len to tak zazvonilo na ochrannom skle za bránkou Kunlunu.
     
    36:53
    Lušňák autorom strely od mantinelu od modrej z ľavej strany, Karhunen puk schoval v lapačke.
     
    38:09
    Ponikarovskij sa preštrikoval s pukom až k bránkovisku domácich, bol tiesnený a nedokázal efektne zakončiť, puk v bránkovisku Pogge zneškodnil a poslal ho na hokejky domácim.
     
    39:47
    Bakoš vyfasoval dve minúty za krosček, Slovan bude hrať v početnej výhode.
     
    39:57
    Collins vybojoval puk a potiahol ho vpred, prezentoval sa strelou z ľavej strany, Pogge puk vyrazil.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    V druhej tretine sme videli útočný hokej so šancami na oboch stranách, hostia blokovali puky domácich a čo neskončilo na ochrannom skle, to zlikvidoval Tomi Karhunen. No v presilovke arénu rozjasal Cheechoo, ktorý otvoril účet duelu. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 4:12.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 21:00.
    Zástava Miroslava Šatana

    #legenda ????

    Fotka uverejnená používateľom HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan),


     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:48
    Sersen vystrelil spoza pravého kruhu, Karhunen puk vyrazil za svoju bránku a hostia sa oslobodzujú vyhodením puku z pásma.
     
    41:37
    Nedorost mal na ľavej strane príležitosť a puk poslal do priestoru bránky, Karhunen mal odkrytý výhľad, nuž a puk vyrazil späť do hry.
     
    41:47
    Hostia v plnom počte, Slovan svoju delenú presilovku v gólovú poistku nevyužil.
     
    42:35
    Dvakrát sa do zakončenia dostal Fleury, prvým pukom minul bránku domácich, tým druhým bol presnejší, Pogge puk zrazil za svoju bránku.
     
    43:22
    Skalický vystrelil z pravej strany, Karhunen bol pozorný, priestor pri ľavej žrdi vykryl a puk zneškodnil.
     
    43:53
    Collins priviezol puk po pravej strane do pásma a nahodil ho do bránkoviska, Pogge ho pohotovo schoval pod rukavicu.
     
    45:14
    Kunlun vyhodil puk von z pásma, zakázané uvoľnenie, hra sa vráti pred Karhunena.
     
    45:45
    Rau vystrelil povedľa bránkoviska na ľavej strane po ľade, puk minul bránku domácich, nahodený puk od modrej Pogge zlikvidoval.
     
    47:24
    Z pravej strany nahodený puk na bránku Pogge opäť schoval pod rukavice, pásmo na vhadzovanie vybojoval Kunlun.
     
    47:52
    Musatov od modrej z jej stredu švihom vystrelil, Karhunen puk schoval do lapačky a pohotovo rozohral na hokejky svojim spoluhráčom.
     
    48:41
    Ponikarovskij spoza Bačíka z ľavého kruhu poslal štipľavý puk na bránku domácich, Pogge v pokľaku puk schoval vo svojom výstroji.
     
    49:38
    Jeglič zabudol puk v pásme hostí, do brejku sa dostali hostia, Fleuryho puk z pravej strany od kruhu Pogge vyrazil späť do hry a opäť tak Justin podržal tím domácich.
     
    50:33
    Bačík sa prezentoval strelou švihom z ľavej strany spoza kruhu, Karhunen v pokľaku puk schoval v náručí.
     
    51:03
    Švarný za vyhodenie puku, čiže zdržiavanie hry, vyfasoval dve minúty.
     
    51:25
    Kunlun dal gól!
    Bakoš vystrelil z pravej strany od kruhu, Pogge puk vyrazil na druhú stranu a TOMÁŠ MARCINKO puk pohotovo poslal do bránky. Asistencie: Martin Bakoš a Joonas Järvinen.
    51:25 Tomáš Marcinko - 1:1
     
    52:26
    Slovan vyrobil zakázané uvoľnenie, publikum sa hnevá zbytočne, hra sa sťahuje do pásma belasých.
     
    52:58
    Kunlun vyrobil peknú hokejovú akciu, Bakoš poslal puk za bránku, Marcinko poslal puk na modrú a odtiaľ pálil Mäntylä, Pogge puk schoval do lapačky!
     
    54:17
    Sallinen po prechode modrou pálil z pravého kruhu, Švarný puk zblokoval na ochrannú sieť.
     
    55:06
    Kundrátek švihom vystrelil z ľavého kruhu, Karhunen v rozkľaku puk usmernil do rohu klziska.
     
    55:54
    Surový vystrelil spoza beka hostí z vrcholu pravého kruhu, Karhunen šiel do pokľaku a puk zlikvidoval v náručí.
     
    57:11
    Slovan drží puk na hokejkách, Kunlun ho však do svojho obranného pásma pustiť veru nechce.
     
    58:15
    Enlund vyprášil z ľavého kruhu betóny Poggeovi, bol faulovaný, signalizované vylúčenie domácich.
     
    58:34
    Starosta dostal dve minúty za seknutie, pred Poggeom sa bude zrejme topiť ľad.
     
    58:46
    Slovan vyhodil puk von z pásma a získal cenné sekundy zo svojho oslabenia.
     
    59:47
    Enormný tlak hostí, puk mal na teč na medzikruží k dispozícii Ponikarovskij, Pogge puk vyrazil vľavo a vzápätí zlikvidoval aj dorážku Jalasvaaru.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    Kunlun bol v tretej tretine aktívnejším tímom a zápas poslal zaslúžene do predĺženia. Slovan hral v závere tretiny v oslabení a ubránil sa tlaku hostí a len vďaka výborným zákrokom Poggea sa skóre nemenilo. Pomer striel medzi žrde 7:16.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    60:20
    Enlund vystrelil z pravého kruhu, puk skončil na ochrannom skle a následne na sieti, domáci sa dožadujú vylúčenia hráča hostí, je to márne.
     
    60:34
    Domáci v plnom počte a Pogge hasil situáciu v bránkovisku, keď sa ho z ostrého uhla snažil prekonať Collins a následne v dorážke aj Enlund.
     
    60:58
    Taffe poslal puk pred bránku a zakončiť musel Cheechoo, Karhunen puk poslal za svoju bránku a domácim sa radovať nedovolil.
     
    62:02
    Nedorost spoza kruhov vystrelil švihom, Karhunen puk cez vyrážačku usmernil na ochranné sklo.
     
    63:01
    Mäntylä sa uvoľnil medzi kruhmi a zakončil po ľade, puk minul tesne bránku domácich, no Mäntylä bol hákovaný a presilovka pre hostí.
     
    63:01
    Surový za hákovanie putuje na trestnú, presilovka pre Kunlun.
     
    63:07
    Mäntylä vystrelil od modrej z jej stredu, Pogge puk efektne zatočil do svojej lapačky.
     
    63:49
    Enlund strelou z pravého kruhu puk poslal len na ochranné sklo.
     
    64:13
    Mäntylä pálil z vrcholov kruhov, Pogge v rozkľaku puk pravý betónom poslal do rohu klziska.
     
    64:28
    Kunlun dal gól!
    Kunlun zakombinoval s pukom v pásme a strelou z vrcholov kruhov sa prezentoval TUUKKA MÄNTYLÄ, ktorý prestrelil všetko, čo mu v ceste stálo. Asistencie: Chad Rau a Jonas Enlund. Celú situáciu ešte posúdil videorozhodca zápasu.
    64:28 Tuukka Mäntylä - 1:2
     
    Koniec zápasu.
     
    Videorozhodca gól uznal a Kunlun víťazí v Bratislave gólom v predĺžení z presilovej hry. Najlepšími hráčmi zápasu vyhlásení: v tíme hostí Martin Bakoš, v tíme domácich Justin Pogge. Slovan si do tabuľky zapíše len jeden bod a mne príde sa s vami už len rozlúčiť, v nedeľu hostíme Admiral Vladivostok. Dobrú noc z Bratislavy všetkým želá Vladimír Korduliak. (21:49:32)

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 30. Cheechoo (Taffe, M. Hlinka) – 52. Marcinko (Bakoš, Järvinen), 65. Mäntylä (Rau, Enlund)


    HC Slovan Bratislava: Pogge (Pavlas) – Sersen (C), Kundrátek, Plastino, Švarný (A), Starosta, Ďaloga, Bačík, Pätoprstý – M. Hlinka, Taffe (A), Cheechoo – Nedorost, Jeglič, Vopelka – Musatov, Surový, Chipchura – Skalický, Šťastný, Lušňák
    Kunlun: Karhunen (Kuzmin) – Mäntylä, Jalasvaara (C), Viklund, Järvinen, Pereťagin, Bellemore – Rau (A), Collins, Poniakrovskij – Fleury, Marcinko, Bakoš (A) – O. Jašin, Sallinen, Enlund – J. Aľševskij, Pereskokov, Yuen

    Rozhodca: Vasiliev, Oskirko – Kučava, Novikov

    Diváci: 10.055