Novokuzneck – Jaroslavľ 1:2 (kon.) | Novosibirsk – D. Moskva 2:5 (kon.) | Omsk – Viťaz 3:2 (kon.)
Togliatti – Čeljabinsk 0:3 (kon.) | Kazaň – Ufa 1:2 (0:1 po s.n.) | Nižnekamsk – Metallurg Magnitogorsk 0:1 (kon.)
Dinamo Minsk – Čerepovec 1:2 (1:2 po s.n.) | Helsinki – Petrohrad 3:2 (kon.) | Riga – CSKA Moskva 0:2 (kon.)
Záhreb – Chabarovsk 3:1 (kon.) | HC Slovan – Red Star Kunlun sk 1:2 (po pr.)
koniec
HC Sibir Novosibirsk
2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Dynamo Moskva
cz Štvrtok 05.01.2017, 11:30 • Sibir Arena • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:41 Alexej TĚREŠČENKO - 2:5
     
    58:41
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    O vítězi tohoto duelu je definitivně rozhodnuto. Gorovikov přihrál ALEXEJOVI TĚREŠČENKOVI, který od pravého mantinelu poslal puk do sítě, kde stál jen jeden z obránců Sibiru, marně se snažící zastavit tuhle střelu. Asistence: Konstantin Gorovikov.
     
    56:19
    Vyloučení v týmu Dinamo Moskva (Alexej Těreščenko – 2 min., podražení).
     
    56:16
    Tohle byl poměrně velký závar před Lazušinem! Pervušin a snad Zyrjanov se snažili dotlačit puk za brankovou čáru, ale neúspěšně. Hosté odolali. Každopádně budou nyní hrát v oslabení, bude se totiž vylučovat.
     
    49:29
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Jevgenij Arťuchin – 2 min., nedovolené bránění).
     
    39:48
    Vyloučení v týmu Dinamo Moskva (Ansel Galimov – 2 min., napadení).
     
    38:23
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Vladislav Naumov – 2 min., sekání).
     
    38:13
    Utkání má opravdu skvělé tempo, akce střídá jedna druhou. Teď se na levé straně ocitl v dobré střelecké pozici Dugin, jenž mířil pod břevno, nicméně jeho pokus skončil těsně nad Krasikovovou svatyní.
    37:33 Georgij MIŠARIN - 2:4
     
    37:33
    Sibir právě vstřelil branku!
    Ale ano, utkání bude přece jenom ještě zajímavé. Tohle je rozhodně důležitý kontaktní gól domácího celku. Milovzorov nabil na modrou čáru GEORGIJOVI MIŠARINOVI, který se s ničím moc nepáral a vyslal dělovku směrem na bránu. Lazušin na tenhle pokus ne úplně dobře viděl, takže skončil za jeho zády. Asistence: Jegor Milovzorov.
     
    35:59
    Když to nejde, tak to holt nejde! Tohle byla tutovka, jakou by měl hráč profesionální úrovně určitě proměnit. Kemppainen zprava našel na druhé straně najíždějícího si Chlopotova, který nedokázal zakončit nad ležícího Lazušina a pouze minul.
    34:08 neuznaná trefa domácího mužstva
     
    34:08
    Tohle je poměrně velká smůla pro domácí celek. Mohl se alespoň chytit, jenže jeho branka nakonec nebyla uznána. Dle názoru rozhodčích, kteří zkoumali situaci na videu, měl Lazušin puk pod kontrolou. Takže následná dorážka domácího hráče, a byl to snad Chlopotov, byla jednoduše neplatná.
    33:07 Lukáš KAŠPAR - 1:4
     
    33:07
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Sibir se sesypal jako domeček z karet. Sotva se nový brankář v domácí brance Krasikov na ledě ohřál, už nepochytil vůbec první střelu mířenou na něj, a to od LUKÁŠE KAŠPARA, který svižnou střelou zakončil povedený rychlý brejk Dinama. Asistence: Maxim Karpov.
     
    32:41
    Střídání v týmu HK Sibir Novosibirsk: ze hřiště odchází Ivan Nalimov, přichází Alexej Krasikov.
    32:41 Vladimir BRJUKVIN - 1:3
     
    32:41
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tohle bylo skvěle zahráno. Karpov zpoza branky našel u tyčky najíždějícího si VLADIMIRA BRJUVKINA, který zamířil za záda nic netušícího Nalimova. Hostující forvard si za svou dlouhodobou aktivitu tuhle trefu určitě zasloužil. Asistence: Maxim Karpov.
    19:24 Denis KOKAREV - 1:2
     
    19:24
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Tak to je závěr tohoto dějství od hostů jako hrom. DENIS KOKAREV se ocitl po vymazlené přihrávce Podšendjalova před brankou zcela nehlídaný a bekhendem zamířil snadno nad ležícího Nalimova. Ten byl v této situaci zcela bezmocný. Asistence: Arťom Podšendjalov.
    18:48 Ilja NIKULIN - 1:1
     
    18:48
    Dinamo právě vstřelilo branku!
    Těreščenko nabil ILJOVI NIKULINOVI ve středu pole a ten našel přesně růžek Nalimovovy svatyně. Taktéž hosté využili dosud svou jedinou početní výhodu, podobně jako jejich soupeř. Asistence: Alexej Těreščenko.
     
    18:35
    Možná největší šance Dinama v této třetině! Nikulin vyslal ostrou dělovku, Těreščenko se snažil dorážet, ale z vyložené pozice kýžený a chtěný prostor trestuhodně minul.
     
    17:33
    Vyloučení v týmu HK Sibir Novosibirsk (Konstantin Okulov – 2 min., podražení).
    11:18 Maxim IGNATOVIČ - 1:0
     
    11:18
    Sibir právě vstřelil branku!
    Hned první početní výhodu dokázali domácí využít. Milovzorov za brankou počkal na správný moment, pak přihrál na kruh MAXIMOVI IGNATOVIČOVI, který dělovkou propálil Lazušina. Asistence: Jegor Milovzorov, Vladislav Naumov.
     
    09:29
    Vyloučení v týmu Dinamo Moskva (Konstantin Gorovikov – 2 min., faul kolenem).

    Patrik Sandev

    Góly a asistencie: 12. Ignatovič (Milovzorov, Naumov), 38. Mišarin (Milovzorov) – 19. I. Nikulin (A. Těreščenko), 20. Kokarev (Podšendjalov), 33. Brjukvin (Karpov), 34. Kašpar (Karpov), 59. A. Těreščenko (Gorovikov)


    HC Sibir Novosibirsk: Nalimov (33. Krasikov) – K. Alexejev, Mišarin, Ignatovič, Beľakov, Vorobjev, Polášek, Naumov – Sannikov, Šalunov, Boychuk – Milovzorov, Okulov, Šumakov – Zyrianov, A. Gluchov, Pervušin – Arťuchin, Kemppainen, Khlopotov – Arťomov.
    Dynamo Moskva: Lazušin (Jerjomenko) – I. Nikulin, Rylov, M. Robinson, Kutejkin, Hietanen, D. Višněvskij, J. Zajcev – Kašpar, A. Těreščenko, Karsums – A. Galimov, Cvetkov, Fjodorov – Podšendjalov, Gorovikov, Kokarev – Karpov, Dugin, Brjukvin – Igumnov.

    Rozhodca: Olenin, Fraňo – Ponamarenko, Šalagin