Sprinty mužů a žen, Val Mustair Vítěz: S. Nilssonová (SWE), S. Usťugov (RUS) (kon.)
koniec udalosti
Sprinty mužů a žen, Val Mustair

Vítěz: S. Nilssonová (SWE), S. Usťugov (RUS)

cz Sobota 31.12.2016, 14:50 • Val Mustair (Švýcarsko) • Tour de Ski
     
    Poslední lyžařský závod roku 2016 máme úspěšně za sebou a mě nezbývá nic jiného abych vám za sebe, ale i za kolegy popřál příjemný zbytek starého roku a úspěšný krok do roku 2017, který bude pro Českou republiku sportovně velmi nabitý. Děkuji vám za pozornost a u dalšího online přenosu nashledanou. (16:29:00)
     
    FM
    Tak nyní se dozvídáme i vítěze finálové jízdy mužů, kterým se stává Sergej Usťugov (RUS), který s dvou vteřinovým náskokem poráží druhého Frederica Pellegrina (ITA), třetího Finna Kroghe (NOR). Čtvrtý končí MArtin Sundby (NOR), na pátém místě Lucas Chanavat (FRA) a šestý Alex Harvey (CAN).
     
    FM
    Finálová šestka právě vyrazila na svou poslední vyjížďku.
     
    Sundby, Chanavat, Krogh, Pellegrino, Harvey nebo Usťugov bude tím, kdo získá zlatou medaili?
     
    Za malou chvilku uvidíme i finále mužů.
     
    Jsme v cíli! Kam dojíždí na prvním místě STINA NILSSONOVÁ (SWE), před druhou Maiken Fallaovou (NOR), třetí Heidi Wengovou (NOR). Bramborovou medaili bere Kathrine Harsemová (NOR). Divákům udělala radost pátým místem Laurien Van Der Graaffová (SUI) a šestá dojela američanka Jessica Digginsová.
     
    Finále žen bylo odstartováno.
     
    Semifinálové jízdy mužů jsou také minulostí. Než se přesuneme na finálové jízdy žen, doplníme dva závodníky, kteří se na čas probojovali do finále mužů. Je jím Martin Sundby (NOR) a Lucas Chanavat (FRA).
     
    SF2
    Druhá jízda byla o hodně pomalejší než ta první, takže z ni postupují pouze nejlepší dva, kterými je Frederico Pellegrino (ITA) a Alex Harvey (CAN). Pro Larkova (RUS), Binga (GER), Jaye (FRA) a Musgraveho (GBR) závod končí.
     
    SF2
    I druhá semifinálová jízda bude velmi nabitá. Obzvlášť souboj Alexe Harveyho s Andewem Musgravem (GBR) či Federicem Pellegrinem (ITA).
     
    SF1
    Velmi kvalitní a rychlá jizda, kterou hned na začátku nezvládl Andrew Young (GBR), pro kterého závod skončil. První semifinálovou bitvu vyhrál Segej Usťugov (RUS), před Finnem Kroghem (NOR). Na čas musí čekat třetí Martin Sundby (NOR) a čtvrtý Lucas Chanavat (FRA).
     
    SF1
    Sergej Usťugov (RUS) vyzve na souboj Finna Kroghe (NOR), Martina Sundbyho (NOR) a další kvalitní jezdce, kteří se probojovali do semifinále.
     
    Nyní nás čekají semifinálové jízdy mužů.
     
    Tak domácí závodnici Laurien Van Der Graaffové nakonec její čas na čtvrté pozici z první semifinálové jízdy stačí na postup do finále, ve kterém se střetne s Jessicou Digginsovou (USA), Maiken Fallaovou (SWE), Stinou Nilssonovou (SWE), Kathrine Harsemovou a Heidi Wengovou (NOR).
     
    SF2
    Krista Parmakoskiová nezopakovala velmi kvalitní jízdu ze čtvrtfinále. A tak do finále postupuje z prvního místě Kathrine Harsemová a Heidi Wengová (OBĚ NOR).
     
    SF2
    Ingvild Oestbergovou (NOR) čeká velký boj se soupeřkami jako je Krista Parmakoskiková (FIN) či Heidy Wengová (NOR), ale samozřejmě jsou tam další kvalitní závodnice.
     
    SF1
    Laurien Van Der Graaffová (SUI) končí v jízdě čtvrtá a tak se do finále zřejmě nepodívá. Tam se naopak podívá vítězka jízdy Stina Nillsonová (SWE), stejně tak jako druhá Maiken Fallaová (SWE) a Jessica Digginsová (USA) ze třetí pozice. Závod končí pro němku Hannu Kolbovou a Gaiu Vuerichovou (ITA).
     
    SF1
    Stina Nillsonová (SWE) vyzve v první semifinálové jízdě svou největší konkurentku Maiken Fallaovou (NOR). Dále budeme sledovat jízdu Laurien Van Der Graffové (SUI), která je jediným domácím závodníkem, který se probojoval do semifinále.
     
    Čtvrtfinále mužů je také minulostí a pojďme sledovat semifinálové jízdy žen.

    Jiří Kosejk

    Průběžné pořadí sprintů:
    Muži:
    1. Paal Golberg (NOR) 154 b.
    2. Sergej Usťugov (RUS) 132 b.
    3. Calle Halfvarsson (SWE) 130 b.
    4. Finn Haagen Krogh (NOR) 122 b.
    5. Teodor Peterson (SWE) 115 b.

    Ženy:
    1. Maiken Caspersen Fallaová (NOR) 226 bodů
    2. Ingvild Flugstad Östbergová (NOR) 156 b.
    3. Hanna Falková (SWE) 132 b.
    4. Stina Nilssonová (SWE) 120 b.
    5. Heidi Wengová (NOR) 110 b.
    ...
    26. Alena Procházková (SVK) 26 b.
    Průběžné pořadí světového poháru:
    Muži:
    1. Martin Johnsrud Sundby (NOR) 550 bodů
    2. Finn Haagen Krogh (NOR) 412 b.
    3. Matti Heikkinen (FIN) 329 b.
    4. Emil Iversen (NOR) 326 b.
    5. Calle Halfvarsson (SWE) 316 b.
    ...
    84. Martin Jakš (CZE) 8 b.
    97. Lukáš Bauer (CZE) 2 b.


    Ženy:
    1. Heidi Wengová (NOR) 654 b.
    2. Ingvild Flugstad Östbergová (NOR) 621 b.
    3. Krista Parmakoskiová (FIN) 453 b.
    4. Marit Björgenová (NOR) 423 b.
    5. Stina Nilssonová (SWE) 344 b.
    ...
    44. Alena Procházková (SVK) 27 b.