Florida – Montreal 2:3 (po pr.) | Carolina – Chicago 3:2 (kon.) | St. Louis – Nashville 0:4 (kon.)
Vancouver – Anaheim 3:2 (po pr.) | San Jose – Philadelphia 2:0 (kon.) | NJ Devils – Washington 2:6 (kon.)
Boston – Buffalo 3:1 (kon.)
koniec
Carolina Hurricanes
3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Chicago Blackhawks
cz Sobota 31.12.2016, 01:30 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    58:09
    Darling opustil brankoviště a Chicago hraje v šesti!
    45:49 Vinnie HINOSTROZA - 3:2
     
    45:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Teď už se hostům snížit podařilo! Obrovský kus práce odvedl Jonathan Toews, který zavezl puk do pásma po pravé straně, na kruhu se uvolnil a vystřelil. Trefil sice kalhoty VINNIEHO HINOSTROZY, od těch se puk ale odrazil do brány, Ward na změnu dráhy puku reagovat nemohl! Asistence: Jonathan Toews, Michal Kempný .
    42:54 Jay MCCLEMENT - 3:1
     
    42:54
    Carolina právě vstřelila branku!
    Domácí fanoušci se radují, jejich tým vede už o dva góly! Hurricanes se natlačili do útočného pásma. Patrick Kane je sice o kotouč obral, pak jej ale poslal před vlastní bránu přesně na JAYE MCCLEMENTA, který se okamžitě napřáhl a zblízka propálil Darlinga! Bez asistence.
     
    33:56
    Cam Ward vyrazil za pukem k mantinelu, pak ale špatně rozehrál a Hinostroza už mířil na prázdnou bránu, domácí gólman ale stačil zakročit betony a puk vyrazit!
     
    31:34
    Tlak hostů stupňoval, teď ale poleví a Chicago se bude muset bránit. Patrick Kance (CHI) fauloval vysokou holí.
     
    16:34
    Hinostroza s Hartmanem se dostali do přečíslení 2 na 1, prvně jmenovaný vedl kotouč po pravé straně, když ale Dahlbeck skvěle pokrýval místo pro přihrávku, vzal hráč s číslem 48 situaci na sebe, stáhl si puk blíže na osu hřiště a vypálil, puk ale skvělým zákrokem betony zastavil Cam Ward!
     
    13:11
    Rask pláchl ve vlastním oslabení po pravé straně a hledal před brankoviště najíždějícího Stålberga. Toho bránil Anisimov, sám si ale málem srazil kotouč do vlastní brány!
     
    11:57
    Chicago teď ale dostane šanci k vyrovnání. McClement (CAR) se provinil nedovoleným bráněním a dvouminutový trest ho tak nemine.
    09:37 Lee STEMPNIAK - 2:1
     
    09:37
    Carolina právě vstřelila branku!
    A všechno je jinak, Hurricanes bleskově otočili vývoj utkání! Teuvo Teräväinen zavezl puk do útočného pásma a z levé strany vypálil. Po teči Aha Darling vyrazil puk levým betonem jenom k úplně volnému LEE STEMPNIAKOVI, který pohodlně dorazil kotouč do odkryté části klece! Asistence: Sebastian Aho, Teuvo Teräväinen.
    08:32 Elias LINDHOLM - 1:1
     
    08:32
    Carolina právě vstřelila branku!
    Vedení Chicagu dlouho nevydrželo, máme vyrovnáno! Jordan Staal se skvěle natlačil před bránu, Darling ho ale vychytal. Jenže puk se odrazil před brankoviště, kde se perfektně zorientoval ELIAS LINDHOLM, který nadvakrát dorazil puk do brány! Asistence: Jordan Staal, Jaccob Slavin.
    06:36 Michal KEMPNÝ - 0:1
     
    06:36
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hosté se z nenápadné akce dostali do vedení. Hartman našel u levého hrazení Jonathana Toewse, který předal kotouč na vrcholek levého kruhu, kde se do něj opřel MICHAL KEMPNÝ a tvrdou ranou se trefil nad Wardovu vyrážečku! Český obránce se trefil poprvé v NHL! Asistence: Jonathan Toews, Ryan Hartman.
     
    02:45
    Elias Lindholm se objevil v další příležitosti a nebyl daleko od gólu! Jeho střela zápěstím z pravého kruhu proklouzla mezi Darlingovy betony a skončila jen těsně vedle pravé tyče!

    Milan Sochor

    Góly a asistencie: 9. E. Lindholm (J. Staal, Slavin), 10. Stempniak (Aho, Teräväinen), 43. McClement – 7. Kempný (Toews, Hartman), 46. Hinostroza (Toews, Kempný)


    Carolina Hurricanes: C. Ward (Läck) – Pesce, Slavin, Hainsey, Hanifin, R. Murphy, Dahlbeck – D. Ryan, V. Rask (A), Skinner (A) – E. Lindholm, J. Staal (A), B. McGinn – Stempniak, Teräväinen, Aho – Stålberg, McClement, Nordström.
    Chicago Blackhawks: Darling (Crawford) – Hjalmarsson, Keith (A), B. Campbell, Seabrook (A), Kempný, T. van Riemsdyk – Hinostroza, Toews (C), Hartman – P. Kane, Anisimov, Panarin – Pánik, Krüger, Rasmussen – Motte, Kero, Desjardins.

    Rozhodca: Graham Skilliter, Kevin Pollock – Tim Nowak, Michel Cormier

    Diváci: 18 016