Kombinace mužů, 1. kolo - SuperG, Santa Caterina Vítěz: A. A. Kilde (NOR) (kon.) | Kombinace mužů, 2. kolo - slalom, Santa Caterina Vítěz: A. Pinturault (FRA) (kon.)
Slalom žien, 1. kolo, Semmering sk Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.) | Slalom žien, 2. kolo, Semmering sk Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA) (kon.)
koniec udalosti
SP - slalom žien, 2. kolo, Semmering

Víťaz: Mikaela Shiffrinová (USA)

Štvrtok 29.12.2016, 18:00 • Semmering (Rakousko) • Zjazdové lyžovanie
     
    Mikaela Shiffrinová vyhráva svoje 26. preteky v kariére a prepisuje históriu alpského lyžovania. Po 27 rokoch sa totiž stalo, že by jedna z lyžiarok vyhrala tri preteky v priebehu troch dní za sebou. Americká hviezda spravila menšie chyby, no napokon víťazí s neuveriteľným náskokom šiestich desatín. Skvelý výkon ale predviedla Veronika Velez-Zuzulová. Klobúk dolu pred ňou. Bratislavčanka zajazdila dve vynikajúce kolá, no napriek tomu to nestačilo na víťazstvo. Stupne víťazov uzatvára Švajčiarka Wendy Holdenerová. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:03:44)
     
    Konečné poradie:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:40,06
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,64
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,54
    4. Nina Løsethová (NOR) +1,99
    5. Bernadette Schildová (AUT) +2,01
    6. Šárka Strachová (CZE) +2,06
    7. Frida Hansdotterová (SWE) +2,14
    8. Chiara Costazzaová (ITA) +2,34
    9. Erin Mielzynská (CAN) +2,52
    10. Maren Skjøldová (NOR) +2,81
    11. Irene Curtoniová (ITA) +2,89
    12. Michelle Gisinová (SUI) +2,95
    13. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3,29
    14. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +3,30
    15. Mélanie Meillardová (SUI) +3,56
    16. Ricarda Haaserová (AUT) +3,65
    17. Maren Wieslerová (GER) +3,69
    18. Martina Dubovská (CZE) +4,10
    19. Elisabeth Willibaldová (GER) +4,20
    20. Stephanie Brunnerová (AUT) +4,26
    21. Christina Geigerová (GER) +4,33
    22. Katharina Liensbergerová (AUT) +4,40
    23. Maruša Ferková (SLO) +4,50
    24. Ana Buciková (SLO) +4,73
    25. Lena Dürrová (GER) +4,80
    26. Mireia Gutiérrezová (AND) +4,89
    27. Denise Feierabendová (SUI) +5,28
    28. Meta Hrovatová (SLO) +5,52
    Emelie Wikströmová (SWE)
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) – nedokončili.
     
    Druhé kolo slalomu v rakúskom lyžiarskom stredisku Semmering sa práve skončilo triumfom nezastaviteľnej Američanky.
     
    CIEĽ
    Tak toto je neuveriteľne! Mikaela Shiffrinová mala problémy už vo vrchnej časti trate a nabrala stratu troch desatín. Následne sa Američanka síce zlepšila, no vyzeralo to lepšie pre našu pretekárku. Neviem síce kde, no v závere získala oproti Veronike sekundu a vyhráva dnešné preteky.
     
    2
    FANTÁZIA!!! Veronika Velez-Zuzulová mala na štarte náskok 0,5 sekundy. Opäť mala výborný začiatok a svoj náskok do prvého medzičasu zdvojnásobila. Následne si náskok dokázala udržať, zvládla svoju jazdu a ide do čela s náskokom 90 stotín sekundy. Tak to som zvedavý, či tento výkon prekoná Mikaela Shiffrinová.
     
    3
    Na rad prichádzajú najlepšie tri pretekárky prvého kola. Wendy Holdenerová si svoj náskok držala na hranici štyroch desatín sekundy. V závere ešte trošku zrýchlila a s náskokom 45 stotín sekundy ide do čela dnešných pretekov. Na štarte už ale je Veronika Velez-Zuzulová.
     
    4
    Frida Hansdotterová dnes opäť zachraňuje česť švédskeho alpského lyžovania. V nabitej konkurencii ale končí tesne za stupňami víťaziek. Najhoršie bude na siedmom mieste, s čím zrejme nebude spokojná.
     
    5
    Českí priaznivci boli teraz vo veľkom napätí, pretože svoje druhé kolo absolvovala Šárka Strachová. Napriek menšej chybičke si dlho držala svoj náskok, no kvôli slabšiemu záveru je v cieli až tretia so stratou siedmich stotín sekundy.
     
    6
    Nina Løsethová sa väčšinou prezentuje technickou jazdou, no teraz išla agresívne od prvej brány. Na druhom medzičase mala náskok 45 stotín sekundy a napokon ide o 0,02 sekundy do čela dnešných pretekov. Výborný výkon v podaní nórskej lyžiarky.
     
    7
    Irene Curtoniová mala na štarte náskok 37 stotín sekundy. Na môj vkus išla trošku opatrne a o svoj náskok prišla už na druhom meranom úseku. Ani záver nebol dobrý a Talianka ide so stratou 0,88 sekundy až na piate miesto.
     
    8
    Chiara Costazzová sa dostala do najlepšej desiatky aj so štartovým číslom 26. V druhom kole predviedla dobrý výkon, ale na rakúsku líderku to nestačilo. Talianka bude ale najhoršie ôsma.
     
    9
    Pomaličky prichádzajú na rad najlepšie pretekárky prvého kola. Emelie Wikströmová ale robí chybu tesne za prvým medzičasom a končí v dnešných pretekoch.
     
    10
    Najlepšiu desiatku otvára Švajčiarka Michelle Gisinová. Výraznejšiu chybu síce nespravila, no v závere jej chýbala potrebná rýchlosť. Momentálne ide so stratou 0,94 sekundy na zemiakovú priečku.
     
    11
    Bernadette Schildová je počas celej kariéry v tieni svojej sestry Marlies. Tentokrát ale predviedla druhé najrýchlejšie druhé kolo a s jasným náskokom ide do čela dnešných pretekov! Ďalšia obrovská radosť na tribúnach v Semmeringu.
     
    12
    Skúsená Erin Mielzynská predviedla peknú rytmickú jazdu. Pri každom medzičase pri nej svietili zelené čísla a je tomu tak aj v cieli. Kanaďanka ide na prvú priečku s náskokom 29 stotín.
     
    13
    Nórka Maren Skjøldová išla vynikajúco. Od prvej bránky išla agresívne a nebojácne. Napokon jej to prinieslo priebežné prvé miesto s takmer pol sekundovým náskokom.
     
    14
    Prvou Kanaďankou v druhom kole bola Marie-Michéle Gagnonová. Tá ale spravila chybu už po pár sekundách a ako prvá pretekárka nedokončuje svoju jazdu.
     
    15
    Po krátkej reklamnej prestávke sa na trati predstavila Mélanie Meillardová. Švajčiarka od začiatku išla veľmi agresívne, no nevyhla sa zbytočným chybám. V cieli stratila 27 stotín sekundy a zaraďuje sa na tretie miesto.
     
    16
    V druhom kole sme ešte nevideli pretekárku, ktorá by na trati spravila nejakú veľkú chybu. Naopak, takmer bezchybnú jazdu predviedla Anne-Sophie Barthetová. V celkovom súčte ale Francúzka stratila na svoju krajanku jedinú stotinku.
     
    17
    Postupne sa nám časy zlepšujú, no tentokrát sa priebežná líderka nemení. Nemka Maren Wieslerová stratila štyri desatiny sekundy a patrí jej tretie miesto.
     
    18
    Francúzka Adeline Baudová Mugnierová predviedla na pohľad veľmi peknú jazdu a dostáva sa do čela pretekov. V druhom kole predviedla tretiu najlepšiu jazdu a v celkovom súčte vedie o 36 stotín sekundy.
     
    19
    Martina Dubovská mala na štarte náskok 29 stotín sekundy. O ten síce veľmi rýchlo prišla, no Češka so slovenskými koreňmi môže byť veľmi spokojná, keďže je na priebežnom druhom mieste.
     
    20
    Dvadsiate miesto obsadila v prvom kole ďalšia Slovinka Ana Bučiková. Tá ale nepredviedla práve najlepšiu jazdu a zrejme sa v celkovom poradí prepadne. Aktuálne je na siedmej priečke. Nasledovať bude Martina Dubovská.
     
    21
    Predposlednou Rakúšankou na trati bola Ricarda Haaserová. V druhom kole poriadne riskovala, nebála sa a zaslúžene ide do vedenia s náskokom 0,55 sekundy. Obrovská radosť nielen pretekárky ale aj celého areálu v rakúskom Semmeringu.
     
    22
    Ani Christina Geigerová nezosadila z vedúcej priečky svoju tímovú kolegyňu Elisabeth Willibaldovú. Nechýbalo ale veľa, keďže stratila len nepatrných 13 stotín sekundy.
     
    23
    Domáci fanúšikovia boli opäť vo vytržení, keďže na trati bola ich Stephanie Brunnerová. Už na štarte mala náskok 67 stotín sekundy, viedla aj na druhom medzičase, no napokon je v cieli druhá so stratou šiestich stotín sekundy.
     
    24
    Druhé kolo má za sebou aj lyžiarka reprezentujúca Andorru. Mireia Gutiérrezová stratila svoj náskok až v záverečnej časti trate a napokon jej patrí piata pozície.
     
    25
    Lena Dürrová v prvom kole výrazne sklamala. V tom druhom sa snažila ísť razantnejšie, no príliš sa jej nedarilo. S aktuálnym štvrtým miesto rozhodne nebude spokojná.
     
    26
    Denise Feierabendová stratila už na prvom medzičase takmer šesť desatín. Jej manko sa počas celej trate prehlbovalo, a tak sa Švajčiarka zaraďuje na štvrté miesto so stratou 1,03 sekundy.
     
    27
    V krátkom slede vidíme na trati druhú Slovinku Marušu Ferkovú. Tá mierne stratila na vedúcu pretekárku v záverečnej časti a so stratou troch desatín jej patrí priebežné tretie miesto.
     
    28
    Slovinská pretekárka Meta Hrovatová sa dostala do druhého kola s vysokým štartovým číslom 63. Predviedla však veľmi opatrnú jazdu, a tak sa zaraďuje na tretie miesto s výraznou stratou.
     
    29
    Do druhého kola sa prebojovali len štyri domáce pretekárky. Ako prvá sa na trati predstavila Katharina Liensbergerová, no za nemeckou súperkou zaostala o dve desatinky.
     
    30
    Nemecká pretekárka Elisabeth Willibaldová mala na trati v jednej sekvencii menšie problémy. Trošku podbehla bránku a napokon prešla cieľovým priestorom s časom 1:44,26.
     
    ŠTART
    Druhé kolo slalomových pretekov v rakúskom Semmeringu sa práve začalo. Ako posledná sa doňho kvalifikovala Elisabeth Willibaldová.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online prenosu z alpského lyžovania. V rakúskom zimnom stredisku Semmering sa presne o hodinu začne druhé kolo slalomu, v ktorom bude mať zastúpenie aj Slovensko. Palce budeme držať Veronike Velez-Zuzulovej, ktorá má reálnu šancu na cenné víťazstvo.

    SHIFFRINOVÁ NEZÍSKALA ANI DESATINU

    Prvé kolo slalomu tradične vyhrala americká hviezda Mikaela Shiffrinová. Vo svojej jazde sa nevyvarovala viacerých chyb, no pred druhou Veronikou Velez-Zuzulovou má nepatrný náskok deviatich stotín sekundy. Práve Slovenka predviedla na pohľad snáď najkrajšiu jazdu, bez väčších zaváhaní. Už to vyzeralo, že prvé kolo vyhrá, no spomínaná Američanka v záverečnom úseku trate predviedla skvelý výkon. Na predbežné stupne víťaziek sa vďaka dynamickej jazde dostala aj Švajčiarka Wendy Holdenerová. O pozície v TOP 3 ale bude ešte obrovský boj, keďže napríklad desiata Michelle Gisinová stráca na svoju krajanku len 74 stotín sekundy.

    PETRA VLHOVÁ DOPLATILA NA VEĽKÚ CHYBU

    Bohužiaľ, v druhom kole neuvidíme druhú slovenskú lyžiarku Petru Vlhovú. Tá začala výborne, no v strednej časti trate spravila obrovskú chybu. Do cieľa napokon prišla, ale na víťaznú Američanku stratila viac ako päť sekúnd. Vo výsledkovej listine prvého kola napokon figuruje na 38. pozícii. Je to škoda, keďže rodáčka z Liptovského Mikuláša v predošlých dvoch dňoch bodovala v obrovskom slalome a verila si na dobrý výsledok vo svojej parádnej disciplíne.

    AMERIČANKA MÔŽE PREPÍSAŤ HISTÓRIU

    Trať prvého kola bola veľmi náročná a celkovo svoju jazdu nedokončilo až 26 pretekárok. Medzi nimi nechýba poltucet domácich pretekárok, vrátane Michaely Kirchgasserovej. Prvýkrát v tejto sezóne sa na štart postavila aj Nastasia Noensová, ale po zranení svoju úvodnú jazdu nedokončila. Prvé kolo teda najlepšie zvládla Mikaela Shiffrinová, ktorá dnes môže vyrovnať jeden nevídaný rekord. Naposledy totiž vyhrala tri preteky v troch dňoch za sebou Rakúšanka Vreni Schneiderová. Bolo to ešte v roku 1989, teda šesť rokov pred narodením fenomenálnej Američanky.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 18:00.

    Miroslav Kováčik

    Konečné poradie dnešných pretekov:

    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 1:40,06
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,64
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,54
    4. Nina Løsethová (NOR) +1,99
    5. Bernadette Schildová (AUT) +2,01
    6. Šárka Strachová (CZE) +2,06
    7. Frida Hansdotterová (SWE) +2,14
    8. Chiara Costazzaová (ITA) +2,34
    9. Erin Mielzynská (CAN) +2,52
    10. Maren Skjøldová (NOR) +2,81
    11. Irene Curtoniová (ITA) +2,89
    12. Michelle Gisinová (SUI) +2,95
    13. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +3,29
    14. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +3,30
    15. Mélanie Meillardová (SUI) +3,56
    16. Ricarda Haaserová (AUT) +3,65
    17. Maren Wieslerová (GER) +3,69
    18. Martina Dubovská (CZE) +4,10
    19. Elisabeth Willibaldová (GER) +4,20
    20. Stephanie Brunnerová (AUT) +4,26
    21. Christina Geigerová (GER) +4,33
    22. Katharina Liensbergerová (AUT) +4,40
    23. Maruša Ferková (SLO) +4,50
    24. Ana Buciková (SLO) +4,73
    25. Lena Dürrová (GER) +4,80
    26. Mireia Gutiérrezová (AND) +4,89
    27. Denise Feierabendová (SUI) +5,28
    28. Meta Hrovatová (SLO) +5,52
    Emelie Wikströmová (SWE)
    Marie-Michéle Gagnonová (CAN) – nedokončili.
    Konečné poradie prvého kola:
    1. Mikaela Shiffrinová (USA) 50,74
    2. Veronika Velez-Zuzulová (SVK) +0,09
    3. Frida Hansdotterová (SWE) +0,59
    3. Wendy Holdenerová (SUI) +0,59
    5. Šárka Strachová (CZE) +0,68
    6. Nina Løsethová (NOR) +1,02
    7. Irene Curtoniová (ITA) +1,03
    8. Chiara Costazzová (ITA) +1,18
    9. Emelie Wikströmová (SWE) +1,31
    10. Michelle Gisinová (SUI) +1,35
    11. Bernadette Schildová (AUT) +1,40
    12. Erin Mielzynská (CAN) +1,62
    13. Maren Skjøldová (NOR) +1,71
    14. Marie-Michéle Gagnonová (CAN) +1,84
    15. Mélanie Meillardová (SUI) +2,15
    16. Anne-Sophie Barthetová (FRA) +2,39
    17. Maren Wieslerová (GER) +2,42
    18. Adeline Baudová Mugnierová (FRA) +2,51
    19. Martina Dubovská (CZE) +2,60
    20. Ana Bučiková (SLO) +2,73
    21. Ricarda Haaserová (AUT) +2,89
    22. Christina Geigerová (GER) +2,92
    23. Stephanie Brunnerová (AUT) +3,01
    24. Mireia Gutiérrezová (AND) +3,40
    25. Lena Dürrová (GER) +3,43
    26. Denise Feierabendová (SUI) +3,44
    27. Maruša Ferková (SLO) +3,51
    28. Meta Hrovatová (SLO) +3,54
    29. Katharina Liensbergerová (AUT) +3,55
    30. Elisabeth Willibaldová (GER) +3,68
    ...
    38. Petra Vlhová (SVK) +5,08