Lotyšsko – Rusko 1:9 (kon.) | Dánsko – Fínsko 3:2 (kon.) | Kanada – Slovensko sk 5:0 (kon.)
Švajčiarsko – Švédsko 2:4 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
2:4 (1:2, 1:0, 0:2)
Švédsko
Streda 28.12.2016, 23:00 • Bell Centre, Montreal • Majstrovstvá sveta do 20 rokov • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Sledovali sme parádne stretnutie, ktoré bolo dramatické do samotného záveru. Švédi svojho súpera trojnásobne prestrieľali, no o svojom druhom víťazstve na turnaji rozhodli až v záverečnej päťminútovke. Víťazný gól zaznamenal kapitán Joel Eriksson Ek a gólovú poistku pridal obranca Lucas Carlsson. Švajčiari statočne bojovali, no tentokrát to na zisk bodov nestačilo. Za najlepších hráčov zápasu boli vyhlásení Calvin Thürkauf a Lias Andersson. Ja vám ďakujem za pozornosť a pozývam vás sledovať aj náš priamy prenos zo zápasu nášho tímu, ktorý už o pár minút preveria USA. Prajem peknú hokejovú noc. (01:31:37)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Tesne pred koncom sa bude vhadzovať v strednom pásme. Švédi sa totiž previnili voči pravidlám, keď vbehli skôr do útočného pásma ako puk.
     
    59:05
    Začala sa posledná minúta tretej tretiny. Švédi sa bránia vynikajúco a nedávajú možnosť hrať súperovi bez brankára.
     
    58:24
    Teraz to robia Švédi veľmi dobre. Alexander Nylander aktívne napáda rozohrávku súpera a v útočnom pásme zbiera cenné sekundy.
     
    57:45
    Švajčiari sa ešte nechcú vzdať bez boja. Serge Weber dvakrát vystrelil od modrej čiary, no oba pokusy s istotou vyrazil Felix Sandström.
    57:11 Lucas Carlsson (SWE) - 2:4
     
    57:11
    Švédsko dalo gól!
    Tak toto je zrejme definitívny knockout pre hokejistov Švajčiarska. Rasmus Asplund čisto vyhral vhadzovanie, k strele sa dostal LUCAS CARLSSON a nechytateľnou bombou nedal šancu reagovať švajčiarskemu brankárovi. Ten jeho projektil zbadal až vo svojej bráne. Asistencia: Rasmus Asplund.
     
    56:56
    Jacob Larsson pálil od modrej čiary. Jeho strela však mierila nad bránu súpera a následne Švajčiari dostávajú puk aspoň do stredného pásma.
     
    56:15
    Jonas Siegenthaler sa dostal k strele od modrej čiary. Tradične vystrelil veľmi tvrdo, ale našiel len pravý betón švédskeho brankára.
     
    55:34
    Švédi ani po strelenom góle nepoľavujú. Tentokrát im ale chýbal väčší pokoj v koncovke. Akciu až príliš vyšperkovali, a tak Joren van Pottelberghe nemusel zasahovať.
    54:52 Joel Eriksson Ek (SWE) - 2:3
     
    54:52
    Švédsko dalo gól!
    Švajčiarski mladíci napokon podľahli obrovskému tlaku favorita zápasu. Carl Grundström svoju šancu síce nevyužil, no následne našiel prihrávkou spoza brány JOELA ERIKSSONA EKA. Ten vystrelil švihom a so šťastím prestrelil Jorena van Pottelbergha. Asistencie: Carl Grundström a Alexander Nylander.
     
    53:27
    Lucas Carlsson sa dostal k strele z prvej, ale v tom najnevhodnejšom momente zlomil svoju hokejku. Ani z tohto tak gól nebude.
     
    52:58
    Švédi sa dostali hneď do niekoľkých zaujímavých šanci. Najskôr dorážal Alexander Nylander a následne tečoval prihrávku z pravej strany Joel Eriksson Ek. V oboch prípadoch uspel švajčiarsky brankár.
     
    52:15
    Takisto sa už skončila aj hra štyroch proti štyrom. Švédi hrajú v početnej výhode a už sú nasťahovaní vo svojom útočnom pásme.
     
    51:27
    Presilová hra Švajčiarska sa v tejto chvíli končí. V útočnom pásme Loic In Albon podrazil protihráča, a tak putuje na lavicu hanby aj on.
     
    50:35
    Jonas Siegenthaler vystrelil od modrej čiary, no trafil len zadný mantinel. Puk sa ešte odrazil do nebezpečného priestoru, no Švédi ho dokázali upratať.
     
    49:56
    Švajčiarsko bude desať minút pred koncom hrať presilovú hru. Zbytočným útočným faulom sa totiž previnil Tim Söderlund. Dostáva dve minúty za hákovanie.

    Miroslav Kováčik

    Góly a asistencie: 6. Siegenthaler (Riat, In Albon), 27. Thürkauf (Hischier, Siegenthaler) – 5. Eriksson Ek (A. Nylander, Bernhardt), 7. Andersson (Grundström), 55. Eriksson Ek (Grundström, A. Nylander), 58. Carlsson (Asplund)


    Švajčiarsko: van Pottelberghe (Ritz) – Karrer, Siegenthaler (A), Burren, Weber, Gross, Gerber, Stadler – Zehnder, Haberstich, Haussener – Riat (A), Thürkauf (C), Marchon – In Albon, Hischier, Diem – Miranda, Prassl, Eggenberger – Portmann.
    Švédsko: Sandström (Gustavsson) – Ja. Larsson, Gunnarsson, Kylington, G. Carlsson, Bernhardt, Carlsson, Dahlin – Asplund (A), Lööke, Dahlén – Ahl, A. Nylander, Eriksson Ek (C) – Pettersson, Andersson, Grundström (A) – Ohlsson, Wingerli, Söderlund – Karlström.

    Rozhodca: Rohatsch (GER), Šír (CZE) – Kohlmüller (GER), Paley (RUS)