Liverpool – Stoke City 4:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
4:1 (2:1)
Stoke City FC
Utorok 27.12.2016, 18:15 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 18. kolo
Predzápasové kurzy
     
    FC Liverpool vyhráva tretí zápas v rade a opäť sa dostáva v tabuľke pred Manchester City. V druhom polčase kontroloval vývoj duelu a pridal ešte dva góly. Najskôr si vlastný gól strelil Giannelli Imbula Wanga a gólový účet stretnutia uzavrel svojim premiérovým presným zásahom v sezóne Daniel Sturridge. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a prajem ešte pekný večer. Týmto zápasom vás sprevádzal Miroslav Kováčik. (20:09:59)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    James Milner ešte v samotnom závere vybojoval rohový kop. S najväčšou pravdepodobnosťou ho ale rozohrá len nakrátko so Sadiom Maném.
     
    90+1
    Glen Johnson centroval z pravej strany a svojim pasom hľadal Wilfrieda Bonyho. Ragnar Klavan bol ale pozorný a loptu upratal do bezpečia.
     
    90
    Michael Oliver možno trošku zbytočne nadstavuje až tri minúty. Dúfajme, že sa tak ešte dočkáme nejakej peknej akcie z jednej či druhej strany.
     
    89
    Liverpool predsa len rozvinul ešte jednu z posledných akcii zápasu. Sadio Mané centroval z pravej strany, no aktívny Alberto Moreno sa do zakončenia nedostal.
     
    88
    Diváci na štadióne Anfield Road môžu byť s výsledkom maximálne spokojní, no momentálne sa nemajú na čo pozerať.
     
    87
    Skutočne už nie je veľmi čo komentovať. Priebeh hry sa odohráva v strede poľa. Momentálne sú pri lopte hostia, ktorí kombinujú na vlastnej polovici.
     
    86
    FC Liverpool tak zvládne zápas, ktorý sa nevyvíjal podľa jeho predstáv. Vďaka zlepšenému výkonu si na svoje konto pripíše tretie víťazstvo za sebou.
     
    85
    Zápas sa už len dohráva. Glen Johnson sa ešte snažil niečo vymyslieť na svojej pravej strane, no rukami si pomohol v súboji s Albertom Morenom.
     
    84
    Posledné striedanie dnešného zápasu. Na trávnik sa dostane aj Wilfried Bony, ktorý nahradí obľúbenca domácich tribún Petra Croucha.
    83. Jordan Henderson (LIV)
     
    83
    Sadio Mané ešte zachytil loptu na hracej ploche. Prihrávkou našiel v okolí šestnástky Jordana Hendersona, no po jeho strele bude nasledovať len roh.
     
    81
    James Milner nedokázal zachytiť loptu na hracej ploche. Nepresnou prihrávkou sa prezentoval Alberto Moreno, ktorý hrá 100. zápas v drese Liverpoolu.
     
    80
    Emre Can bol faulovaný v strede poľa. Nedovoleným zákrokom sa prezentoval smoliar dnešného zápasu Giannelli Imbula Wanga.
     
    79
    Posledné striedanie v podaní domáceho trénera. Na trávnik sa dostáva Alberto Moreno a na lavičku náhradníkov putuje Roberto Firmino.
     
    78
    Ibrahim Afellay je po príchode na trávnik veľmi aktívny. Tento raz sa dostal k strele spoza šestnástky, no tá mierila nad bránu Simona Mignoleta.
     
    77
    Ibrahim Afellay sa dostal do svojej prvej útočnej akcie. Dejan Lovren ale zužitkoval svoj prehlad a poľahky ho pripravil o loptu.
     
    76
    Sadio Mané sa teraz snažil niečo vymyslieť, ale proti presile obrancov hostí sa do zakončenia nepredral. Liverpool ale pokračuje vo svojej aktivite.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 35. Lallana, 44. Firmino, 59. Imbula Wanga (vla.), 70. Sturridge – 12. Walters

    Karty:   36. Allen (STK)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:2. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 9:6.
    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Klavan, Lovren, Milner – Lallana (69. Can), Henderson (C), Wijnaldum – Mané, Origi (70. Sturridge), Firmino (79. A. Moreno).
    Náhradníci: Karius – A. Moreno, Lucas Leiva, Ejaria, Can, Woodburn, Sturridge.

    Stoke City FC: Grant – Johnson, Shawcross (C), Martins Indi, Pieters – Whelan (66. Sobhi), Imbula Wanga – Walters, Allen, Diouf (75. Afellay) – Crouch (84. Bony).
    Náhradníci: Given – Adam, Sobhi, Shaqiri, Afellay, Bony, Krkić.

    Rozhodca: Michael Oliver