USA – Česko 4:0 (kon.)
koniec
USA
4:0 (4:0, 0:0, 0:0)
Česko
cz Sobota 24.12.2016, 01:10 • K-Rock Centre, Kingston • Reprezentácia do 20 rokov
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Národní tým České republiky do 20 let odehrál dva oficiální přípravné zápasy přes světovým šampionátem. Nejprve podlehl Kadaně 0:5 a nyní USA 0:4. Klíčové zápasy přijdou v základní skupině. (03:41:42)
     
    Český tým v posledním přípravném zápase nestačil na výběr USA. O osudu zápasu rozhodla první třetina, kterou tým vedený jako domácí vyhrál 4:0. Další gól pak nepadl.
     
    Konec zápasu.
     
    59:43
    Puk je ve středním pásmu, v poklidném tempu se zápas dohrává.
     
    59:06
    Český tým si vyžádal oddechový čas.
     
    58:58
    McAvoyd našel dobrou přihrávkou Terryho, který to zkoušel z první. Jeho rána jen o malý kousek minula branku.
     
    58:25
    Česko oslabení zvládlo, vyloučený hráč se vrací na led.
     
    56:25
    Američané budou mít v závěru zápasu k dispozici další přesilovou hru. Jeden z českých hráčů půjde na trestnou lavici za krosček.
     
    55:00
    Pět minut do konce třetí třetiny, český tým na střelecký úspěch zatím marně čeká. Američané hrají zodpovědně a nedávají mnoho prostoru svému soupeři pro zakončení.
     
    52:01
    Česko hraje v plném počtu, osm minut zbývá do konce třetí třetiny. Američané stále vedou o čtyři branky.
     
    51:35
    Eric Foley při vlastním oslabení se probojoval do střelecké pozice. Myslel to dobře, ale jeho pokus končí mimo prostor vymezený třemi tyčemi.
     
    51:00
    Minuta přesilové hry je pryč, na druhá zbývá. Hráči USA se dostali ke dvěma střelám, s nimiž si brankář soupeře dokázal poradit.
     
    50:01
    Američané po faulu českého hráče budou mít k dispozici další početní výhodu.
     
    49:03
    Poklidný hokej pokračuje i v polovině třetí třetině, "domácí" vedou o čtyři branky a míří za výhrou v tomto zápase.
     
    48:58
    Sledujeme nyní hru pět na pět, mnoho šancí ve třetí třetině k vidění není.
     
    47:52
    Český tým hraje v plném počtu.
     
    46:58
    Vyloučení v týmu USA (Foley – 2 min., krosček).
     
    45:52
    Český tým bude hrát v oslabení, domácí tak mohou navýšit své vedení v početní výhodě.
    44:23 Neproměněné trestné střílení Davida Kašeho.
     
    44:23
    Jeden z hráčů USA fauloval, a tak měl k dispozici český tým trestný nájezd. Gólman Woll si počkal na první pohyb střelce a následně utěsnil prostor, kterým se puk mohl dostat za brankovou čáru. Kaše svůj nájezd proměnit nedokázal.
     
    43:34
    Český tým špatně rozehrával, kotouč přelétl všechny čáry, píská se zakázané uvolnění.
     
    41:50
    Člen první formace, Tage Thompson, byl velmi blízko vstřelení třetí branky a dokonání hattricku, tentokrát po přihrávce Kellera bekhendovou stranou hole branku minul.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Česko bylo ve druhé třetině střelecky aktivnější, v tomto ohledu vyhrálo prostřední část 8:5, celkově pak prohrává 19:15. Česká střelecká převaha se ve druhé třetině na skóre neprojevila.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Další blesková akce amerického celku. Foley vybojoval kotouč sám, nabral rychlost ve středním pásmu a dopracoval se až do zakončení. Jeho střela byla zastavena brankářem.
     
    39:00
    Tanner Laczynski se na druhé straně probojoval k rychlému zakončení. Českého brankáře ale prostřelit nedokázal.
     
    38:15
    Americký brankář díky krásnému zákroku lapačkou přerušuje hru. Vhazovat se bude v českém útočném pásmu.
     
    37:35
    Dvě a půl minuty před koncem druhé třetina je hra přerušena. Sledujeme rychlý hokej, který se zbytečně nepřerušuje.
     
    35:50
    Jack Roslovic se probojoval do dobré střelecké pozice. Hráč, který byl draftovaný Winnipegem, na českého brankáře recept nenašel.
     
    34:21
    Vyloučený hráč se vrací do hry, znovu se hraje v pěti hráčích na obou stranách.
     
    33:14
    Američané se nemohou stabilněji propracovat do útočného pásma, český tým se snaží hrát co nejlépe.
     
    32:21
    Český tým si nyní zahraje v oslabení, jeden z hráčů putuje na trestnou lavici na dvě minuty za hákování.
     
    30:21
    Česká republika se dostala do postavení mimo hru, vhazovat se tedy bude v neutrální zóně na polovině USA.
     
    29:43
    Po jedné ze střel byl kotouč tečovaný mimo hrací plochu, vhazovat se tak bude ve středním pásmu. Momentálně sledujeme klidnější pasáž hry.
     
    28:30
    Tým se srdce Evropy se dostal do další dobré střelecké pozice, i tentokrát si brankář Woll dokázal poradit. Američané se na mladého gólmana, na kterého má práva Toronto Maple Leafs, mohou spolehnout.
     
    27:57
    Vyloučený hráč se vrací do hry, sledujeme hru pět na pět. Česko početní výhodu proměnit nedokázalo, byť si nepočínalo vůbec špatně.
     
    27:10
    Český tým se usadil v útočném pásmu, pokusil se vymyslet zajímavou akci. To se podařilo, a tak musí situaci před svou brankou řešit brankář Woll. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    25:57
    Vyloučení v týmu USA (Patrick Harper – 2 min. pro hráčskou lavici, příliš mnoho hráčů).
     
    24:15
    Česko se dostalo k rychlé akci, dobré založení útočného výpadu ve středním pásmu dostal domácí obranu do problémů, a tak musel na poslední chvíli zasahovat brankář Woll.
     
    23:25
    Americká aktivní hra pokračuje dál, nyní se bude vhazovat před brankou českého týmu, který se musí bránit.
     
    21:10
    Nechybělo mnoho a domácí přidali další branku. Chad Krys našel lépe postaveného Luke Kunina, který jen o malý kousek minul branku českého týmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Střely na branku jsou po první třetině 14:7. Hned sedm hráčů domácích má alespoň jeden kanadský bod. Thompson zaznamenal dva góly, White dvě přihrávky.
     
    Úvodní třetina přinesla aktivní hru USA, český tým se musel bránit. Američané vstřelili čtyři branky a vedou 4:0 po dvaceti minutách. Druhou třetinu budou začínat oba týmy ve čtyřech hráčích. V tomto počtu se bude hrát minutu a 36 sekund.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:13
    USA právě vstřelilo branku!
    Po pěkné kombinaci navyšují hokejisté USA své vedení. Na konci pohledné akce stál volný JORDAN GREENWAY. Asistence: Adam Fox a Luke Kunin.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta hry v první třetině.
     
    17:21
    USA právě vstřelilo branku!
    Po osmnácti vteřinách navyšují domácí své vedení. Tanner Laczynski vyhrál vhazování, puk se dostal k jeho spoluhráči. Tím byl KIEFFER BELLOWS, jehož střela končí v síti. Asistence: Tanner Laczynski.
     
    17:03
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dostávají do dvoubrankového vedení. Tvrdou střelou bez přípravy se z mezikruží prosazuje TAGE THOMPSON. Bez asistence.
     
    15:59
    Před malou chvílí vyloučený Luke Kinin se probojoval do zajímavé střelecké pozice, ale jeho pokus byl zablokovaný obráncem. Následně se český tým dostal do zakončení a pohotový zákrok předvedl brankář Woll.
     
    13:30
    Luke Kunin se vrací do hry, sledujeme hru pět na pět.
     
    13:00
    Američané se velmi dobře brání, půlminuta hry zbývá z jejich oslabení a český tým se dostal do postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude v neutrální zóně.
     
    11:30
    Vyloučení v týmu USA ( Luke Kunin – 2 min., vysoká hůl). Český tým má k dispozici přesilovou hru.
     
    09:16
    Česko znovu odehrálo pouze na icing, vhazovat se tak bude v útočném pásmu USA. Američané pokračují v aktivní hře i v polovině první třetiny.
     
    08:10
    USA právě vstřelilo branku!
    Američané se dostávají do vedení. Colin White vyhrál buly v útočném pásmu, posunul kotouč na TAGEA THOMPSONA, který překonal českého brankáře rychlou střelou. Asistence: Colin White.
     
    06:59
    Český tým má velké problémy s přechodem do útočného pásma, čehož využívají domácí. Američané si připravili další šance, které zatím proměnit nedokázali. Stav zápasu zůstává stále vyrovnaný.
     
    06:12
    "Domácí" Keller našel dobrou přihrávkou Andersona, který si najel do předbrankového prostoru. V dobré střelecké pozici minul branku. Aktivní hra amerického celku pokračuje dál.
     
    05:00
    Američané se dostali do zajímavé střelecké pozice, Greenway výborným pasem našel Foxe, který vystřelil z první. Tato akce gólem nekončí, a tak bezbrankový stav platí po pěti minutách první třetiny.
     
    02:38
    Česko si příliš nerozumělo při založení útočné akce, puk přejel přes všechny čáry, a tak se bude vhazovat v obranném pásmu. V úvodu zápasu jsou aktivnější hráči USA.
     
    01:07
    I český tým se probojoval do útočného pásma. Americký brankář ukryl kotouč do výstroje, hra je přerušena. Vhazovat se bude před brankou Wolla.
     
    00:30
    Tým vedený jako domácí se probojoval do první výraznější šance. Druhá americká formace se dostala do útočného pásma a Luke Kunin vystřelil. Český brankář kryje jeho pokus.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Zápas začne přibližně deset minut po jedné hodině.
     
    Zápas za malý moment začne.
    Pro oba týmy se jedná o poslední přípravný zápas přes MS.

     
    Nyní čeká na Česko další silný celek. Tým USA, se kterým se na světovém šampionátu v základní skupině Česko sice nepotká, ale ve vyřazovací fázi by na sebe oba týmy narazit mohly.
     
    V oficiálně prvním přípravném zápase Česká republika podlehla Kanadě 5:0. O osudu zápasu rozhodla již první třetina, kterou Kanada vyhrála 3:0. Ve druhé a třetí třetině přidal soupeř českého celku vždy po jedné brance. Tým ze srdce Evropy se prosadit nedokázal.
     
    Pro národní tým České republiky se jedná o poslední přípravný zápas před startem mistrovství světa hráčů do 20 let. Česko je ve skupině A, kde se utká s Finskem, Švédskem, Dánskem a Švýcarskem. Američané jsou ve druhé skupině. Ti narazí na Rusko, Kanadu, Slovensko a Lotyšsko.
     
    Dovolte mi, abych co nejpříjemnější sportovní zážitek popřál všem fanynkám a fanouškům mládežnického hokeje. V tomto posledním přípravném zápase nastoupí USA a Česká republika.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00 a budeme z něj přinášet jen důležité informace.

    Jan Prošek

    Góly a asistencie: 9. Thompson (White), 18. Thompson, 18. Bellows (Laczynski), 20. Greenway (Fox, Kunin)


    USA: Woll (Oettinberg) – Jones, McAvoy, Lindgren, Fox, Ahcan, Cecconi, Krys – Keller, White, Thompson – Greenway, Kunin, Terry – Foley, Roslovic, Bracco – Bellows, Laczynski, Anderson – Harper
    Česko: Škarek (Vladař) – Budík, Hájek, Hrdinka, Hronek, Kalina, Kvasnička, Zbořil – Chlapík, Jašek, Kaše, Koblížek, Kodýtek, Kurovský, Musil, Nečas, Reichel, Stránský, Suchý, Špaček, Šoustal